Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

2014. ápr. 30. 16:28

Üdv itt csajok mindenkinek gratula a jó eredményeihez :-)

Liliom szerintem is nyugodj meg babócád bizti jól van te meg ártasz az idegeskedéssel...tudom nehéz, de probálj nyugodt maradni,mikor mész dokihoz?

Málnabokor, Florina gratulálok tiszta szívemből :-)

2014. ápr. 30. 10:11
Sziasztok én már nem emléxem csatlakoztam e de ha nem akkor csatlakoznék hozzátok. 15+2 napos vagyok első kisbabámmal :)
2014. ápr. 30. 09:52

Sziasztok !

Köszönöm,hogy csatlakozhattam.

Első babánkat várom,épp ma vagyok 8 hetes. A múltheti UH-n 12,1mm es babát láttunk dobogó szivecskével.

220. Ankamacko (válaszként erre: 218. - Liliom81)
2014. ápr. 30. 09:31

Szia Liliom!

Először is nyugi. Ennél sokkal rosszabb eredménnyel is születnek egészséges babák.

Milyen lehetőségeket vázoltak a pontosabb eredmény érdekében? Amniocentézis vagy chorinbiopsziát?

Én integrált tesztet csináltattam, azaz a kombinálton már túl vagyok, jövő héten kedden kell mennem a 16. heti második vérvételre és ezekből összesen mondanak eredményt, de egyre több helyről hallom, hogy túl sok a fals pozitív eredmény. Egészségügyis ismerősöm kapásból a chorinbiopsziát csináltatta. /ha előbb kerül szóba, én is azt választottam volna/

219. Andyyka84 (válaszként erre: 217. - Cirmi3)
2014. ápr. 29. 22:30
16 mm- es petezsàkot mondott, na meg ezt a szìvhang dolgot is a doki mondta, ugyanis azt se tudtam mit kell figyelni :) Tele aggodalommal, rengeteg kèrdèssel...
2014. ápr. 29. 21:20
sziasztok! 14 hetes kismama vagyok - van köztetek olyan, aki túl van már a kombinált teszten? sajnos nekem nem lett túl jó, 1:186-hoz lett az arányszámom. most meg vagyok ijedve...
217. Cirmi3 (válaszként erre: 215. - Andyyka84)
2014. ápr. 29. 15:37
Hát igen ez érdekes. Én mikor 5. hetes ultrahangon voltam, akkor 11mm volt a petezsák, benne 3,75mm szikhólyag és embrió nem látszódott még. Ahhoz képest én márc. 16. mensiztem utoljára, most vagyok 6+2. Ja és szívhang az csak a 6. héttől van úgy tudom...
216. a0b9818b19 (válaszként erre: 214. - Ankamacko)
2014. ápr. 29. 07:03
Akkor szuper:) azt hittem sima mózes :)
2014. ápr. 28. 22:35
Ma voltam dokinál, kifejezetten csak hasi Uh-t kèrtem. 16 mm petezsák, benne szabályos szikhòlyag,korai embryo. Elvileg 5,5 hètnèl tartok, a telefonos alkalmazás szerint ma kezdődött a 6.hèt. Na most hogy van ez hát? UM március 23 vasárnap, akkor vasárnap volt 5. hèt, tehát ma 5+1. Ami tök furcsa amùgy, mert már szìvhang is volt...
214. Ankamacko (válaszként erre: 213. - A0b9818b19)
2014. ápr. 28. 21:48

Ez nem egy sima merevfalú mózes, hanem egy Matrix mózeskosár, aminek az a lényege, hogy 1 mozdulattal hordozóvá is alakítható és ugyan úgy rögzíthető az autó biztonsági övével akár fekve, akár ülve. Biztos, bogy szabályos.

Nem vettem okoskodásnak:-) Még mindannyian most tanuljuk ezt az új "szakmát".

213. a0b9818b19 (válaszként erre: 209. - Ankamacko)
2014. ápr. 28. 17:24
Azt ugye tudod, hogy Mo-n mózesben nem szabályos babót kocsiban szállítani? Félreértés ne essék, nem okoskodni akarok, csak én pl nemrég tudtam meg. Bár mi nem is terveztük. :) Nagyon jó áron vetted!
212. Cirmi3 (válaszként erre: 211. - Ankamacko)
2014. ápr. 28. 15:00
Jujjj de izgi!!! Mesekönyv? :-D Hát ez hatalmas! Azóta amúgy nem volt rosszullét..nekem is szurkod picit a hasam alul, de nem tudom, h ez mitől lehet, főleg éjszaka éreztem. Már most ki voltam akadva a sok vizsgálattól és én még csak 6.hetes vagyok. :-) Jézuska hozza a babát! Dec. 23.-át írtak az ultrahangos papírra.
211. Ankamacko (válaszként erre: 210. - Cirmi3)
2014. ápr. 28. 14:38

Mostantól én is elfojtom magamban a vásárlási lázat, mert kezdek patologikus eset lenni. Már az első mesekönyv is megvan, ami durván korai:)

Megértem a dokit. Azóta semmi rosszullét nem kerülget?

Szerencsére semmi zavaró tünetem nincs (a kóros álmosságon kívül nem is nagyon volt), de ma kissé feszülősebb a pocak, mint kellene. Lehet, hogy ez az időváltozás vagy csak a normális "alakulás" okozza.

6-án megyek az integrált teszt 2. fordulójára, és remélem, hogy minél hamarabb sikerül időpontot találni a 18. heti ultrahangra, mert már nagyon megnézném a picurt.

210. Cirmi3
2014. ápr. 28. 14:27
Bennem is jelen van a vásárlási láz, de nálunk aztán még nagyon korai.... Bár nekem nagyon sok mindent nem kell vennem, mert megörököltünk jó sok mindent. Persze azért úgy sem fogom kibírni, h ne vásárolgassak össze felesleges dolgokat... :-) Ma már vérvételen is túl vagyok, levettek vagy 8 fiola vért, hát nem semmi. A házi orvosom sürgette a dolgot és az EKG-t a múltkori rosszullét után. Holnapra már meg is van az összes lelet. Remélem jó lesz minden. Május 9.-én kell visszamennem a nőgyógyászhoz és utána jelentezhetek a védőnőnél. Veletek minden ok?
209. Ankamacko (válaszként erre: 208. - Kitty986)
2014. ápr. 28. 13:17

Hát a legjózanabb eszemmel még én is toltam volna nyár közepéig a dolgot, de ez az ajánlat elszalaszthatatlan volt. A ruhákra még én is mondtam a sógornőmnek, hogy szortírozza divatos - divatja múlt, csecsemő - kisgyerek kupacokba, de nyár végéig még tárolja.

Igen, multifunkciósat kerestem és ragaszkodtam hozzá, hogy a mózes rész is autóba beköthető legyen. Jane Carrera Matrix. Szerencsére unisex színben, mert még gőzöm sincs hogy kicsi Tikktakk fiú vagy lány:))

A mózes+hordozó kézben víve nem könnyű, de a vázra szerelve már szuper. A kocsi nagyon könnyen irányítható, nem bumszli, nagy kerekes, azaz terepre is jó. 30 ezerért vettük és bár használt, de makulátlan állapotban van. Örültem, mint majom a farkának.

208. Kitty986 (válaszként erre: 207. - Ankamacko)
2014. ápr. 28. 12:57
Épp a napokban mondtam a férjemnek, hogy mikor veszünk már valami babás dolgot mingyárt jobban érezném magam ha már lenne valami. Milyet vettél multifunkciósat? Nekem is már egyik másik sógornőm mondta, hogy tőlük már hozhatom a ruhákat, de még kicsit korainak tartom vagy talán csak azért mert eleg kicsi a lakás...
2014. ápr. 28. 12:44

Sziasztok!

Az én dokim a 7. és a 10. héten nem nagyon vizsgálgatott, csak a "laza" hüvelyi ultrahang volt. A 12. heti már szerencsére pocakos.

Bár még csak a 15. hét közepén tartok, vasárnap megvettük a babakocsit. Olyan exkluzív ajánlat volt, hogy nem bírtam ellenállni. Reggel pedig hívott a sógornőm, hogy milyen szisztéma szerint válogassa át nekem a kis ruhákat. Telhetne kicsit gyorsabban is az idő...:D:D

2014. ápr. 28. 11:49

Betti én se tudtam volna várni :-) én ahogy megtudtam rohantam a dokihoz :-)

Nekem először mikor mentem akart hüvelyi vizsgálatot, de én nem akartam így nem volt,igaz magánorvoshoz mentem,na de az ultrahang az hüvelyi lesz tuti talán tudod is,nekem a 12. hétig hüvelyi volt.

Cirmi nagyon örülök :-) Ezek jó hirek minden rendben is lesz :-)

Andyyka ez szuper :-) gratulálok nagyon örülök neked is :-)

Nekem szépen nő a pocakom,minden nap győzködöm a kis angyalkámat, hogy ne sajnálja az anyját rúgjon bele :-D de még nem akar...azért én csak kitartóan várom ;-) Hétvégére megfájdult a torkom, de már jobb. Vigyázzatok magatokra csajok!!! :-)

2014. ápr. 28. 11:07

Sziasztok!

Ma felhívtam a dokimat, és elmondtam neki, hogy mi is a helyzet! ;)Nem bírtam váni még egy hetet! :)

Mondtam, hogy pont ma vagyok 7. hetes! :) Szerdán már mehetek is hozzá uh-ra! :) Már nagyon várom, és nagyon kíváncsi is vagyok! Szerintetek hüvelyi vizsgálat is lesz? De akkor azt mondta volna nem?

Na, remélem, hogy az elmarad! ;)

Veletek mi újság???

204. Andyyka84 (válaszként erre: 194. - Cirmi3)
2014. ápr. 25. 22:30
Szia! Jòt derültem a bejegyzèseden :) a nyuszi rosszullètet tojt :) Egy cipőben jàrunk, èn is hùsvètkor lettem rosszul (èmelygès+hasmenès), mèg aznap pozitìv teszt, s utána követő napokban mèg kèt teszt!
2014. ápr. 25. 19:46
Én a laboron vagyok túl, EKG-ra még gyűjtők az erőt, mert lövésem sincs, hogy hova kell menni :)
202. FeketénéBetti (válaszként erre: 201. - Cirmi3)
2014. ápr. 25. 19:06

Szia!

De jó, hogy minden rendben! :)Húh, gyorsan letudtad az EKG-t! De legalább az is meg van!

Lehet én sem várom meg a 8. hetet, majd jővőhéten értesítem már a dokimat, akkor úgy is betöltöm a 7. hetet.Remélem már akkor lesz szív hang is! :)

Jó hétvégét mindenkinek!

201. Cirmi3
2014. ápr. 25. 12:48
Sziasztok! Voltunk a doktor bácsinál, mindent rendben talált. Megkaptuk az első kis fotónkat, melyen 11mm petezsák és benne 3,75mm szikhólyagocska látszik. :-) Elküldtek vérvételre, ahová hétfőn megyek és EKG-ra amit ma gyorsan meg is csináltattam (rendben van az is). Két hét múlva megyek vissza, addigra már lesz szívhang... :-)
200. a0b9818b19 (válaszként erre: 198. - Eb2870e056)
2014. ápr. 25. 08:35
Szia! Én a 18. héten éreztem. Nekem nem bugyborékolásos-pillangós volt, hanem egy kis mocorgás. És teljesen egyértelműen tudtam:) Fantasztikus volt. Tudni fogod, amikor ő az:)
199. Kitty986 (válaszként erre: 198. - Eb2870e056)
2014. ápr. 24. 11:49
Sajnos én még nem tartok ott, de már alig várom,azt olvastam, hogy nagyon kell figyelni olyan pillangó vagy buborékszerű érzés. Valakinél meg csak úgy rúg egyet ,figyeld mert te már bármikor megérezheted :-)
2014. ápr. 23. 13:34

Sziasztok!!

Én 16 hetes kismama vagyok, azt szeretném kérdezni, kinek mikor mozdult meg először a bébi? :) Első babás vagyok!!! És honnan fogom tudni, hogy ez ő volt, hogy nem keverem össze pl a bélmozgásokkal?? :) :)

Valamint pénteken megyek AFP-re, nem éhgyomorra kell menni azt mondta a védőnőm, akkor ez tuti ? :) nehogy aztán leba****-nak :D

197. Cirmi3
2014. ápr. 23. 09:50
Köszi csajok, minden rendben, jól vagyok! Remélem holnap is mindent rendben találnak, feltétlen írok, hogy mi volt. :-)
2014. ápr. 22. 21:35

Cirmi remélem már minden rendben és hogy több ilyen nem lesz. Szoritok én is majd okvetlen írj :-)

Betti nekem a fáradság volt a legfőbb tünetem na meg a mellfeszülés folyton álmos voltam bár az még nem teljesen múlt el, de a mellfeszülés úgy egy hete szinte teljesen elmúlt. Kicsit aggódtam is de azt olvasom, hogy normális meg pénteken voltam ultrahangon és minden rendben volt.

195. FeketénéBetti (válaszként erre: 194. - Cirmi3)
2014. ápr. 22. 19:18

Oh,Cirmi az nen jó! :( De azèrt már jobban vagy?Vigyázz magadra! Èn gondolok majd rád csütörtökön,biztos minden rendben lesz!

Èn is gondoltam már rá hogy elmegyek,de kivárom a 8. hetet.Amúgy állandóan fáradt vagyok,csak aludnèk.Hányinger,hányás mèg annyira nem sûrû nálam! ;)

Aztán majd számolj be,hogy mi volt csütörtökön!

Puszi!

194. Cirmi3
2014. ápr. 22. 16:56
Sziasztok, én most lettem öt hetes. Nekem a Nyuszi rosszullétet tojt húsvétra. Vasárnap éjszaka ügyeletet kellet hívni hozzám, mert miután lefeküdtem, egy órán belül a vérnyomásom felment 174-re a pulzusom 166 volt. Remegtem és azt hittem, hogy ennyi volt... Aztán egy óra alatt átment rajtam.Nem mondtak semmit, hogy mitől volt. A vérnyomásom amúgy teljesen normális 110-120 között. Csütörtökön megyek először orvoshoz, remélem mindent rendben fog találni! Szorítsatok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook