Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

163. FeketénéBetti (válaszként erre: 159. - Cirmi3)
2014. ápr. 16. 17:27
:) De jóóóóóó!!!!!Akkor egyszerre araszolgatunk majd előre! :)Nagy gratula neked!!! Első baba?
2014. ápr. 16. 16:55

Üdv a friss kismamáknak! :)

Én holnap töltöm a 7. hetet, de továbbra sincsenek hatalmas tüneteim :)

161. keresztesildi (válaszként erre: 154. - Mayamaya2000)
2014. ápr. 16. 16:55
Erre mondják azt, hogy akármi is lehet. Menj el orvoshoz, majd az megmondja, hogy babás vagy-e vagy más probléma miatt késik a mensid.
160. Ankamacko (válaszként erre: 158. - Cirmi3)
2014. ápr. 16. 16:43

Nem kapkodtam el, mert nem akartam "félinformációkat".Csak a 7. héten mentem, amikor már volt szívhang is. Ebből kifolyólag erős csúszásban vagyok (pl. az első trimeszteri labor ki is maradt), de úgy tűnik, hogy a 16. hétre utolérem a "rendet"

Meséljetek! Mennyi idősek vagytok? Első baba e? És bármit:)

159. Cirmi3
2014. ápr. 16. 16:36
FeketénéBetti gratulálok! Akkor körülbelül egy idősek lehetünk, a tünetek ugyanazok....
158. Cirmi3
2014. ápr. 16. 16:35
:-) Köszi Ankamacko!!! Mikor mentél orvoshoz először?
2014. ápr. 16. 16:33

Szia Betti, Szia Cirmi! Üdv közöttünk!

Gratulálok mindkettőtöknek!! 9-10 héttel előttetek járok (azaz marha sok tapasztalatom van:D), úgyhogy kérdezzetek bátran!

2014. ápr. 16. 16:30

Szia Maya!

10 napos késés elég sok ahhoz, hogy a teszt "meg se nyikkanjon". Az a március 30-a körüli folyás is elég fura egy rendezett ciklusnál.

A legjobb lenne, ha orvossal konzultálnál.

155. Cirmi3
2014. ápr. 16. 16:29
Sziasztok, mi már több éve próbálkozunk a párommal és úgy tűnik, hogy végre természetes úton összejött a baba. A tesztjeim pozitívak lettek kb 4-5 hetes lehetek. Jövő héten megyek dokihoz. Remélem minden rendben lesz! Gratulálok és boldogságos szép hónapokat kívánok Nektek!
2014. ápr. 16. 14:58
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Március 10-én jött meg utoljára mindig pontosan jön meg de március 30-an megjon érzésem volt de nem jött meg normálisan 3napig barna folyásom volt április 6-an kellett volna megjonnie de nem jött még csak megjon érzésem volt aztán 14-én este pár órát megint megjon erzesem volt de akkor semm jött meg 12-én teszteltem negatív lett kérlek segítsetek mi lehet csak késik vagy baba is lehet? Előre is köszönöm!
2014. ápr. 16. 14:28

Sziasztok!

Csatlakozom én is hozzátok, bár én még csak az 5. hétben járok. Orvosnál sem voltam még! Gratulálok itt mindenkinek!

Én még nem érzem magam annyira terhesnek, a mellfájást és az álomkórt leszámítva! ;)

Remélem sok hasznos tanácsot kapok, és sok eszmecserét tudunk folytatni!

Puszi mindenkinek! :)Boldog babavárást!!!!!

2014. ápr. 15. 21:50

Florina üdv közöttünk és gratulálok!! :)

Lufiiii neked is gratulálok a picihez!

Jó tudni,hogy gyarapodunk (így is,meg úgy is:D)

Mi a héten töltjük a 18.hetet,vagyis kb félidősek vagyunk! :) Jövő csütörtökön ultrahang,már nagyon várom!! Hátha megmutatja mi lesz! :) Múlt hétfőn levették az afp-t,aminek ma meglett az eredménye: teljesen jó!!! :)

Az éjszakai pisilés alábbhagyott,de nem akarom elkiabálni.

A cickófájást én már el is felejtettem,pedig eleinte olyan durva volt,hogy úgy éreztem, "érintésre világít" :D :D

Kitartást csajok,a java még csak most jön! :)

2014. ápr. 15. 14:50
Ó, én melltartót már most vettem, mert a normálok baromi kényelmetlenek. A kismama melltartó viszont csodás találmány! :)
2014. ápr. 15. 09:17

Szia Lufiiii! Rég jártál erre:) /a többiek is nagyon eltűntek!!!/

Óóóó, de jó fiatal vagy!

Az éjszakai pisilésben lehet, hogy nálad is lesz változás. Én 13+4 hetes vagyok. Az első 11 hétben rendszeresen keltem a legszebb álmomból, de két hete simán kibírom. Persze ez biztos elmúlik, ha már a picur nyomja a hólyagot, de a hormonok miatti pisilés már alábbhagyott.

A pocak is megáll hamarosan egy kicsit. Egy hónapja voltam lehidalva, hogy akkora leszek, mint egy busz, ha ez így folytatódik, de csillapodott a puffadtság.

Az állással tényleg vigyázni kell. Ha megteheted, akkor maradj inkább otthon. "Sajnos" a főnököm túl rendes, hogy "faképnél hagyjam" + a munkám sem fárasztó, úgyhogy megoldottam annyival az állás-kényelmetlen ülés gondomat, hogy átrendeztem a munkahelyemet és még kitartóan járok:)

149. lufiiii
2014. ápr. 14. 18:22

Sziasztok :) üdv mindenkinek aki babát vár. :)

Válaszolok én is pár kérdésre amire emlékszem :D

Szóval 21 éves vagyok. Most vagyok 10 hetes kb. Két hét múlva ultrahang és vérvétel. Aztán házi orvos ekg meg belgyógyászati ízé és utána megint védőnő. Nálunk kellett menni védőnőhöz és plusz terhesgondozásra is ami pont akkor szűnt meg mikor mentem a nőgyógyászhoz a beutalokért. Szóval terhesgondozásra már nem kell. A nőgyógyászról annyit hogy bementem oda adta a két beutalót és azt mondta: Viszontlátásra. Még jó hogy nem abban a kórházban fogok szülni.

Az orvos fogadáról. Orvost nem feltétlenül fogadnék feleslegesnek tartom bár a normális emberi bánásmódért és hogy egyáltalán odafigyeljenek rám lehet hogy inkább fizetni kellene. De mint ahogy mások is írták felesleges hiszen kap fizetést ez lenne a dolga. Szóval orvos kilőve de a szülésznőn gondolkozom még.

Aztán az alvás. Eddig tökéletes alvó voltam. Most van hogy 3x is felkell kellnem pisilni éjszaka. Kezd zsibbadni a lábam is éjjelente. Ennek nem örülök mert annyirs rossz hogy felkelek rá. :/

A melleim is iszonyúan fájnak. És lassan új melltartók kellenek mert ezekbe lassan "nem férek" bele.

A hasamon én látom hogy nagyobb. És a kidudorodás a bal oldalon nekem is megvan. :) már vannak nadrágjaim amiket nem tudok begombolni. Nem vagyok valami vastag szóval nem is értem.

A szülés várható időpontja november 6-7.

Nagyon várjuk az ultahangot apás program lessz :) remélem minden rendben lesz. A munkahelyem az meg olyan hogy egész nap állni kell meg járkálni egy dobozokat gyártó cégnél dolgozom. Has szurka mindennapos jelenség volt. Egyszer volt hogy nagyon fájt akkor haza is jöttem a munkából. Nem igazán akarom kockáztatni a babám egészségét ezért gondolkozom hogy ha meglesz az ultrahang akkor abbahagyom. Anya mindig azt mondja mikor hagyom már abba nekem már nem kéne napi 10 órát állni. De majd ez még kiderül.

Bocsánat hogy így rátok zúdítottam ezt a sok mindent csak gondoltam megosztom veletek. :)

148. Florina87 (válaszként erre: 147. - Ankamacko)
2014. ápr. 14. 09:33
nemét még nem tudjuk 12+6napos pénteken voltam 12hetes uhn láttam a pici kezet lábát kis gerincét
2014. ápr. 14. 09:24
Üdv Florina! Mesélj magadról! Ki van a pocakban?:)
146. wewe (válaszként erre: 144. - D6eb4276dd)
2014. ápr. 14. 08:57
Hoppá! Hát azért nem mindegy! :) Pont így vagyunk mi is :) A doki meg kapja a fizetését onnan, ahonnan kell, amiért fizetem a tb-t... :)
2014. ápr. 14. 08:54
Sziasztok ha szabad csatlakoznék hozzátok :)
144. d6eb4276dd (válaszként erre: 143. - Wewe)
2014. ápr. 13. 19:49

Ha nekem bejött volna ez a doki,akkor is csak szülésznőt fogadtam volna,de akkor Kerepesen szülnék Hatvan helyett. Ott mások a feltételek,unokatesóm felesége ott szült tavalyelőtt és most is ott fog (egy hónappal előznek le minket :D) De oda még pelenkát is vinni kell a gyereknek!

Hatvanba még ruhát se! (Csak amiben hazahozom) És ugyanakkor szült ott egy ismerős,mindennel meg volt elégedve.

Ha összeszámolom 9hónap szorozva a doki díjával+szülés:majdnem 200ezer forint.

Ebből nekünk egy csecse babaszoba és mindenféle babaholmi lesz.

Persze sokat nyom a latba,hogy a hatvani kórházban lecserélődött a banda. 1-2éve még nem akartam volna ott szülni... :)

143. wewe (válaszként erre: 137. - D6eb4276dd)
2014. ápr. 12. 13:25
Ezer százalékban egyet értek veled! Én a XI-ben lakom, Szent Imre... ott viszont nem lehet csak szülésznőt fogadni sajnos, csak akkor, ha orvost is fogadsz.,. ki van ez találva... úgyhogy ügyelet lesz! Csupa jót hallottam onnan az összes dokiról, és márciusban szült ott egy hoxás anyuka, akinek fantasztikus élményei voltak és maximálisan elégedett volt MINDENKIVEL -és ÜGYELETEN szült, nem volt fogadott dokija.
2014. ápr. 12. 09:57
Óóóó, édes kis csöppség:)))
2014. ápr. 12. 09:32

Minden rendben, 2,7mm, pulzáló szívcső :)

Majd 05.06-án megyek kontrollra.

2014. ápr. 12. 09:27

Örülök, hogy jó élmény volt a doki.

Az a bosszantó, hogy mindnek ilyennek kellene lenni pénztől függetlenül.

A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó és a leginkább stresszmentes:)

Picurkával mi újság????

Nekem még majdnem egy hónap van a következő doki látogatásig... A barátnőm terhessége sokkal akció dúsabbnak tűnt:))

2014. ápr. 11. 17:08

No, ma voltam pont a dokinál, ráadásul újnál. A régi annyira szimpi se volt, meg nekem a János kórház brutál messze van.

A dokim nagyon normális volt, részletesen kikérdezett, majd először megnézett uh-on, utána megcsinálta a rákszűrést. Közben végig magyarázott, hogy mit látok, mit csinál stb. Mire felöltöztem és visszaültünk az asztalhoz már ott volt egy "órarend", hogy mikor milyen vizsgálatokra kell számítani és az összes beutaló laborra, ekg-ra, fogorvoshoz.

Miután az uh-on minden rendben volt, így elmondta, hogy mit csinálhatok és mit kerüljek, majd, hogy mikor lesz a következő randink és akkor mit fog nézni.

Mindezért fizettem 15e forintot a rákszűrés miatt és bent voltam nála jó 45 percet. Nekem ennyit megér az, hogy biztosan jó kezekben legyek...

2014. ápr. 11. 13:54
Egyébként én az elején magándokihoz akartam járni,de csak a terhesgondozásra. Aztán mikor elmentem,megállapította,hogy babát várok,csinált egy rákszűrést (amiért 10.000-et kért el 6000helyett!),aztán utamra engedett! Nem mondott SEMMIT! nem adott papírt sem,mehettem következő héten a rettegett arab dokihoz az sztk-ba,mert kellett az igazolás a terhességről! Szóval 10ezer forintos tanulópénz volt,mert nem kerülhettem el az sztk-t,és a doki sem tett azért,hogy hozzá akarak járni. Azóta ide járok helybe,ingyen van.. Jobb ez így...
137. d6eb4276dd (válaszként erre: 133. - Wewe)
2014. ápr. 11. 13:45
Egyetértek! Kapnak fizetést és kutyakötelességük végezni a dolgukat! Mondjuk én rengeteg rémtörténetet hallottam arról,hogy "épp akkor nyaraltak",vagy "nem akart felkelni az éjszaka közepén" vagy simán csak be sem ment a szülésre. Azt a pénzt a picire is költhetném és úgy is fogok tenni. Egyébként is az oroszlánrészt a szülésznő végzi! Ha pénzt kap valaki,azt ő érdemelné... (Szerintem)
2014. ápr. 11. 09:28

Nálunk családi vonás, hogy nem járunk túl sűrűn orvoshoz, nagy bajokkal meg végképp nem, így szerencsére nem is futottam még bele nemtörődömségbe, bunkóságba, úgyhogy pozitívan állok hozzá minden orvosi esethez és fel sem merül bennem, hogy rosszul fognak velem bánni.

Ebből kiindulva nem adok plusz pénzt azért, mert valaki elvégzi a munkáját.

Pláne nem úgy, hogy a választott orvos az ügyeleti idejében a kórházi cuccokat költse rám, a pénzt meg zsebre tegye. (sógornőm járt éjszaka vizsgálatokra, mert a doki akkor ért rá... tiszta vicc)

135. Bacskai Tamara (válaszként erre: 131. - Keresztesildi)
2014. ápr. 11. 09:07
Sajnos igazad van-Magyarorszägon (Nyiregyhäzän ) az elsö ket fiammal magänorvoshoz järtam-2002-ben es 2008-ban kb.a szulesznökkel egyutt 150-200 ezerbe kerult szulesenkent.Tapasztalatbol mondom,hogy ha nem ad az ember -persze tisztelet a kivetelnek-de en nem sok ilyenröl tudok otthon-ugy beszelnek az emberrel mint a "kutyäval".Svedorszägban elunk a pårommal es itt is fogok szulni,de itt kb.magänszobäval es apäs ottalvässal egyutt kb.max.20 000ft -ba kerul.Tilos itt ajändekot ,penzt ...adni.A hozzäälläst meg ezek utän nem is reszleteznem.Mindenkeppen megirom majd a szemelyes tapasztalataimat ha megszuletik a pici.
134. Bacskai Tamara (válaszként erre: 129. - Ankamacko)
2014. ápr. 11. 08:58
Köszönöm szepen!Boldog babavärästneked is!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook