Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Üdv a friss kismamáknak! :)
Én holnap töltöm a 7. hetet, de továbbra sincsenek hatalmas tüneteim :)
Nem kapkodtam el, mert nem akartam "félinformációkat".Csak a 7. héten mentem, amikor már volt szívhang is. Ebből kifolyólag erős csúszásban vagyok (pl. az első trimeszteri labor ki is maradt), de úgy tűnik, hogy a 16. hétre utolérem a "rendet"
Meséljetek! Mennyi idősek vagytok? Első baba e? És bármit:)
Szia Betti, Szia Cirmi! Üdv közöttünk!
Gratulálok mindkettőtöknek!! 9-10 héttel előttetek járok (azaz marha sok tapasztalatom van:D), úgyhogy kérdezzetek bátran!
Szia Maya!
10 napos késés elég sok ahhoz, hogy a teszt "meg se nyikkanjon". Az a március 30-a körüli folyás is elég fura egy rendezett ciklusnál.
A legjobb lenne, ha orvossal konzultálnál.
Sziasztok!
Csatlakozom én is hozzátok, bár én még csak az 5. hétben járok. Orvosnál sem voltam még! Gratulálok itt mindenkinek!
Én még nem érzem magam annyira terhesnek, a mellfájást és az álomkórt leszámítva! ;)
Remélem sok hasznos tanácsot kapok, és sok eszmecserét tudunk folytatni!
Puszi mindenkinek! :)Boldog babavárást!!!!!
Florina üdv közöttünk és gratulálok!! :)
Lufiiii neked is gratulálok a picihez!
Jó tudni,hogy gyarapodunk (így is,meg úgy is:D)
Mi a héten töltjük a 18.hetet,vagyis kb félidősek vagyunk! :) Jövő csütörtökön ultrahang,már nagyon várom!! Hátha megmutatja mi lesz! :) Múlt hétfőn levették az afp-t,aminek ma meglett az eredménye: teljesen jó!!! :)
Az éjszakai pisilés alábbhagyott,de nem akarom elkiabálni.
A cickófájást én már el is felejtettem,pedig eleinte olyan durva volt,hogy úgy éreztem, "érintésre világít" :D :D
Kitartást csajok,a java még csak most jön! :)
Szia Lufiiii! Rég jártál erre:) /a többiek is nagyon eltűntek!!!/
Óóóó, de jó fiatal vagy!
Az éjszakai pisilésben lehet, hogy nálad is lesz változás. Én 13+4 hetes vagyok. Az első 11 hétben rendszeresen keltem a legszebb álmomból, de két hete simán kibírom. Persze ez biztos elmúlik, ha már a picur nyomja a hólyagot, de a hormonok miatti pisilés már alábbhagyott.
A pocak is megáll hamarosan egy kicsit. Egy hónapja voltam lehidalva, hogy akkora leszek, mint egy busz, ha ez így folytatódik, de csillapodott a puffadtság.
Az állással tényleg vigyázni kell. Ha megteheted, akkor maradj inkább otthon. "Sajnos" a főnököm túl rendes, hogy "faképnél hagyjam" + a munkám sem fárasztó, úgyhogy megoldottam annyival az állás-kényelmetlen ülés gondomat, hogy átrendeztem a munkahelyemet és még kitartóan járok:)
Sziasztok :) üdv mindenkinek aki babát vár. :)
Válaszolok én is pár kérdésre amire emlékszem :D
Szóval 21 éves vagyok. Most vagyok 10 hetes kb. Két hét múlva ultrahang és vérvétel. Aztán házi orvos ekg meg belgyógyászati ízé és utána megint védőnő. Nálunk kellett menni védőnőhöz és plusz terhesgondozásra is ami pont akkor szűnt meg mikor mentem a nőgyógyászhoz a beutalokért. Szóval terhesgondozásra már nem kell. A nőgyógyászról annyit hogy bementem oda adta a két beutalót és azt mondta: Viszontlátásra. Még jó hogy nem abban a kórházban fogok szülni.
Az orvos fogadáról. Orvost nem feltétlenül fogadnék feleslegesnek tartom bár a normális emberi bánásmódért és hogy egyáltalán odafigyeljenek rám lehet hogy inkább fizetni kellene. De mint ahogy mások is írták felesleges hiszen kap fizetést ez lenne a dolga. Szóval orvos kilőve de a szülésznőn gondolkozom még.
Aztán az alvás. Eddig tökéletes alvó voltam. Most van hogy 3x is felkell kellnem pisilni éjszaka. Kezd zsibbadni a lábam is éjjelente. Ennek nem örülök mert annyirs rossz hogy felkelek rá. :/
A melleim is iszonyúan fájnak. És lassan új melltartók kellenek mert ezekbe lassan "nem férek" bele.
A hasamon én látom hogy nagyobb. És a kidudorodás a bal oldalon nekem is megvan. :) már vannak nadrágjaim amiket nem tudok begombolni. Nem vagyok valami vastag szóval nem is értem.
A szülés várható időpontja november 6-7.
Nagyon várjuk az ultahangot apás program lessz :) remélem minden rendben lesz. A munkahelyem az meg olyan hogy egész nap állni kell meg járkálni egy dobozokat gyártó cégnél dolgozom. Has szurka mindennapos jelenség volt. Egyszer volt hogy nagyon fájt akkor haza is jöttem a munkából. Nem igazán akarom kockáztatni a babám egészségét ezért gondolkozom hogy ha meglesz az ultrahang akkor abbahagyom. Anya mindig azt mondja mikor hagyom már abba nekem már nem kéne napi 10 órát állni. De majd ez még kiderül.
Bocsánat hogy így rátok zúdítottam ezt a sok mindent csak gondoltam megosztom veletek. :)
Ha nekem bejött volna ez a doki,akkor is csak szülésznőt fogadtam volna,de akkor Kerepesen szülnék Hatvan helyett. Ott mások a feltételek,unokatesóm felesége ott szült tavalyelőtt és most is ott fog (egy hónappal előznek le minket :D) De oda még pelenkát is vinni kell a gyereknek!
Hatvanba még ruhát se! (Csak amiben hazahozom) És ugyanakkor szült ott egy ismerős,mindennel meg volt elégedve.
Ha összeszámolom 9hónap szorozva a doki díjával+szülés:majdnem 200ezer forint.
Ebből nekünk egy csecse babaszoba és mindenféle babaholmi lesz.
Persze sokat nyom a latba,hogy a hatvani kórházban lecserélődött a banda. 1-2éve még nem akartam volna ott szülni... :)
Minden rendben, 2,7mm, pulzáló szívcső :)
Majd 05.06-án megyek kontrollra.
Örülök, hogy jó élmény volt a doki.
Az a bosszantó, hogy mindnek ilyennek kellene lenni pénztől függetlenül.
A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó és a leginkább stresszmentes:)
Picurkával mi újság????
Nekem még majdnem egy hónap van a következő doki látogatásig... A barátnőm terhessége sokkal akció dúsabbnak tűnt:))
No, ma voltam pont a dokinál, ráadásul újnál. A régi annyira szimpi se volt, meg nekem a János kórház brutál messze van.
A dokim nagyon normális volt, részletesen kikérdezett, majd először megnézett uh-on, utána megcsinálta a rákszűrést. Közben végig magyarázott, hogy mit látok, mit csinál stb. Mire felöltöztem és visszaültünk az asztalhoz már ott volt egy "órarend", hogy mikor milyen vizsgálatokra kell számítani és az összes beutaló laborra, ekg-ra, fogorvoshoz.
Miután az uh-on minden rendben volt, így elmondta, hogy mit csinálhatok és mit kerüljek, majd, hogy mikor lesz a következő randink és akkor mit fog nézni.
Mindezért fizettem 15e forintot a rákszűrés miatt és bent voltam nála jó 45 percet. Nekem ennyit megér az, hogy biztosan jó kezekben legyek...
Nálunk családi vonás, hogy nem járunk túl sűrűn orvoshoz, nagy bajokkal meg végképp nem, így szerencsére nem is futottam még bele nemtörődömségbe, bunkóságba, úgyhogy pozitívan állok hozzá minden orvosi esethez és fel sem merül bennem, hogy rosszul fognak velem bánni.
Ebből kiindulva nem adok plusz pénzt azért, mert valaki elvégzi a munkáját.
Pláne nem úgy, hogy a választott orvos az ügyeleti idejében a kórházi cuccokat költse rám, a pénzt meg zsebre tegye. (sógornőm járt éjszaka vizsgálatokra, mert a doki akkor ért rá... tiszta vicc)