Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai fórum

Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
2011. szept. 8. 21:03

Az ultrahang szerint 12.28.-ra vagyok kiírva, a mensim szerint 12.24. :)))

Remélem, karácsony előtt megérkezik a Gyönyörűm, mert szeretném a fa alá tenni Apának és Nagyinak karácsonyi ajándékként :D

A Jánosban fogok szülni, orvosom van, szülésznőm még nincs, majd megkérdezem, ajánl-e valakit az orvosom :)

Te hol fogsz szülni? Kiírás?

Ne idegenkedj, hidd el, rengeteg jó dolog van vaterán és teszveszen is :)))

2011. szept. 8. 18:57

Még nem vásároltam ezeken az oldalakon, kicsit idegenkedek tőle. Egészségkártyára megvehető. Majd meglátom.

Mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szülni?

Lesz szülésznőd?

2011. szept. 8. 18:50

Zoé: Én is azért tudom, hogy mit kell tennem, ha esetleg baj van(bár tuti, nem lesz :))) ), mert ápolónő vagyok :)

Igen, elírtam, mi is azt a fajtát vettük meg.

Vaterán, vagy teszveszen nézz utána, nagyon megéri ám ott venni :)

2011. szept. 8. 18:44

Mi az AC301R-t néztük, de még nem vettük meg. Honnan rendelted?

De nekünk azt mondták, hogy érdemes mellé elvégezni egy tanfolyamot is. Mert hiába van légzésfigyelő, ha nem tudjuk mit kell tenni éles helyzetben.

2011. szept. 8. 17:35

Zoé: Én már megrendeltem a légzésfigyelőt, ma adta fel a csaj, akitől rendeltem. Mi Angelcare C301-st vettünk.

Nem akartam venni, de mivel én sajnos dohányzom, ezért javasolta a dokim, hogy vegyek, dohányos kismamáknak ajánlják.

2011. szept. 8. 17:05

KisGabica, köszönöm a listát, majd igyekszem válogatni. :) Azért nem könnyítik meg a kezdő kismamák életét. Az a baj, h sok olyan dolgot rátukmálnak az emberre, ami nem is kell.

HegPet a chicconak van 1L-es sterilizáló folyadéka, nekem azt ajánlották. Mindent lehet vele sterilizálni.

Az anyóssal meg nem szabad törődni, nálunk is ez a felállás van. Nemhogy még nem vettek, de szerintem nem is fognak.

Légzésfigyelővel, hogy álltok?

Vesztek? Milyet?

686. HegPet (válaszként erre: 685. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 17:02

párom is egyke, jól keresnek a szülei, könyvelők, anyum rákos, nyugdíja mellett dolgozik, apum meg csak biológiailag az, máskülönben szarik bele, pedig mindkét családban első unoka. Természetesen nővérem is támogat minket maximálisan.

Nekem csak furcsák párom szülei, mert régimódiak és megsértődnek mindenen, és kapom a megjegyzéseket az apja közvetítésével páromon keresztül. Lehet, nem kaptunk egyforma nevelést, de ha valami nem tetszik, finoman közlöm bárkivel.

Hagyjuk, ebbe kár lenne belemenni, csak éppen nem értem miért ilyenek. Az esküvőn is hajba kaptunk párommal közösen a szüleivel, mert nem kaptak esküvői tortát hazafelé, holott ők szeletelték a maradékot a vendégeknek.

685. 92a7eaf480 (válaszként erre: 682. - HegPet)
2011. szept. 8. 16:53

:)

Igen, bár azért ennek is meg volt az előzménye, volt egy idő, mikor azt mondtam, befejeztem...

De tény, hogy azt hiszem, nekem van a legjobb anyósom a világon, minden hibájával együtt :)

Csak egy gyereke van (A Kedvesem) És persze első unoka... Nyilván igyekszik mindent megadni neki :)

684. HegPet (válaszként erre: 683. - HegPet)
2011. szept. 8. 16:47
ööö ... sima konyhai mérleget akartam írni.
683. HegPet
2011. szept. 8. 16:47
babamérlegünk van, de csak 5 kilóig :-S szerintem csak az elején fogjuk kölcsönözni, aztán meglátjuk.
682. HegPet (válaszként erre: 681. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 16:46
Irigyellek anyósod miatt, nekünk anyósék még nem vettek semmit a picinek, anyum meg vásárolt nekünk ezerrel ...
2011. szept. 8. 16:27

Nekem mondjuk babamérlegem nem lesz. Feleslegesnek tartom még a kölcsönzését is...

Van itthon pontos konyhai, arra néha ráfektetem a cseppemet és kész. Nem fogom minden egyes etetés előtt/után nézegetni... Csak paráznék, ha egyszer-egyszer 10ml-el kevesebbet enne...

Igen, hegPet, ez az alap listám, de persze sok mindent nem fogok róla megvenni, amiket leírtál, az legalábbis tuti :D

Bonti! Én abszolút megértem az álláspontodat és sok mindent elismerek, de inkább gyógyszertári dolgokat fogok használni, mint a brendonban kapható fürdetőket.. És az az igazság, hogy van a munkahelyemen egy gyógyszertár, ahol jól ismernek és ők állítják majd össze a dolgokat :)

A sudocremmel nekem speciel az a gondom, hogy iszonyatosan hámosítja a baba fenekét...(nálunk a munkahelyen nagyon-nagyon vékonyan szabadott kenni a betegekre, mert ugrottak a dokik, ha nagyon bekentük...Lehámlik a bőrük tőle)

680. HegPet (válaszként erre: 674. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 16:24
jahh, még valami, amit én nem vennék meg, az a sterilizáló vagy mi. Nekem jó lesz a babának külön lábas, amiben sterilizálom a cumisüvegét.
679. Bonti74 (válaszként erre: 678. - HegPet)
2011. szept. 8. 16:08
Igen, sajnos.:( A pénz, a profit sokaknak fontosabb, mint a tömeg egészsége...
678. HegPet (válaszként erre: 677. - Bonti74)
2011. szept. 8. 15:50
ahha, basszus, mik vannak ... annyi mérgező dolog van a világban, csoda, hogy élünk! :-S
677. Bonti74
2011. szept. 8. 15:35

Csak súgok a gyógyszertári cuccokkal kapcsolatban, hogy mikor Lucám született, kb. 1 éve kiadtak egy listát a Vigantollal kapcsolatban, hogy bizonyos sorozatszámúakat visszahívtak a keresekedelemből mert az adagolójukból méreganyag oldódik ki!

Megnéztem a sorozatszámokat és mit ad isten a miénk is közötte volt...:(

Ennyit a gyógyszertári cuccokról. Nem mintha a Jonson vagy a Gabi vagy a többi moslék jobb lenne...

676. HegPet (válaszként erre: 674. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 15:24

Szóval ez a te listád ... :-D Jó-jó, de szerintem mellszívót nem érdemes előre venni, mert mi van, ha mégsem kell?

Kocsicipő sem kell, mert nem fog járni a pici elég sokáig, ha a babakocsiban lesz, csúszásgátló vagyis elég a pelenka bele,sima olló a jó, a lekerekítettel nem tudsz szépen vágni, jó a saját is alkohollal sterilezve,sima orrszívó is jó, vízhőmérőnek valóban a legjobb a könyököd, 1 db cumisüveg is elég,a babamérleget meg lehet kölcsönözni is.

De nagyon jó ez a lista, csak ne vigyük túlzásba! Mondjuk én is a gyógyszertári cuccokat fogjuk venni.

Jól van Gabica, ügyi vagy! :-D

675. Bonti74 (válaszként erre: 674. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 14:56

A gyógyszertári fürdető krémről, popsikenőcsről, olajról és hintőporról mindenkit komolyan lebeszélek. Mindegyik alapja a parafin, ami kőolajszármazék.

Egyikre sincs szükség. Én soha nem krémezem a Lucám popóját, igaz én mosható pelusozok. Ha pöttyös lenne max Sudocrem bár az sem túl jó. De csak ha piros vagy pöttyös, a többi tényleg fölösleges.

A kissapkáról jutott eszembe hogy szerintem 2db vékony mindenképpen kell, mert fürdetés után én mindig ráadtam.

674. 92a7eaf480 (válaszként erre: 671. - Zoé2011)
2011. szept. 8. 13:58

Baba felszerelés

Babaruházat:

-3-4 ujjatlan és 3-4 hosszú ujjú body 56-os és 62-es méretben

-3-4 ujjatlan és 3-4 hosszú ujjú rugdalózó 56-os és 62-es méretben a body fölé

-1-2 db kardigán vagy pulóver

-1 db kocsikabát 62-es, a babakocsis sétákhoz

-2-3 megköthető kissapka, évszaktól függő vastagságú

-4-5 pár zokni, többféle vastagságban

-1-2 pamut téli harisnyanadrág a rugdalózó alá

-1 db levegőztetőzsák (anorák)

-1 pár kocsicipő a babakocsiba

Felszerelés:

-ágy, állítható magasságú, esetleg később gyerekággyá alakítható (matraccal) , ágynemű (a párna használata tilos!)

-rácsvédő kiságyba, hogy a baba ne üsse a rácshoz a fejét

-2-3 gumis lepedő

-1-2 hálózsák 62-es vagy 68-as méretben

-3 takaró (vastag, vékony), ebből egyik a babakocsiba

-2 fürdőlepedő, nagy nedvszívó, kapucnis

-10-15 db textilpelenka büfiztetéshez, alváshoz fej alá

-babakocsi (ideális esetben könnyű, nagy bolygósítható kerekű, két irányba tolható, többféleképpen dönthető)

-babahordozó, autóba beköthető

-pelenkázó szekrény pelenkázólappal (esetleg csak pelenkázólap)

-kisszekrény a babaruháknak

Tisztálkodáshoz:

-műanyag kiskád (sima peremű és ne legyen éles a széle)

-csúszásgátló a kiskádba

-fürdetőkrém (gyógyszertári)

-popsikrém (gyógyszertári)

-babaolaj (gyógyszertári)

-babahintőpor (gyógyszertári) köldökápoláshoz

-steril vatta köldökápoláshoz

-70%-os alkohol köldökápoláshoz

-K-vitamin, D-vitamin

-lázcsillapító kúp

-kamillatea

-vízhőmérő

-lázmérő

-orrszívó porszívó

-körömvágó olló (lekerekített végű)

-egy csomag újszülött méretű eldobható pelenka

-bébihajkefe

-fültisztító pálcika a fülkagyló külső részének tisztításához

-popsitörlő kendő

-oltás utáni borogató krém

Etetéshez:

-1-3 db 1-es lyukú cumisüveg

-sterilizáló (mikrós gőzsterilizálő vagy folyadék)

-cumisüveg-mosó kefe

-műanyag kanalak

Anyukáknak:

-mellszívó

-mellápoló krém a mellbimbó kisebesedése ellen

-melltartóbetét helyett használhatunk összehajtogatott gézdarabot tejszivárgás ellen

-2 csomag, a szülés utáni vérzésre használt speciális betét

-2 db szoptatós melltartó

Egyéb nem alapvető kellékek

-babamérleg

-bébiőr

-légzésfigyelő

-orrszívó

Na...Szerintem ez egy jó kis lista...

Bár a vízhőmérő szerintem nem lényeg, nekünk van, de a kinti medence hőjét mértük vele... A régi szokás szerint könyökkel állapítjuk majd meg, jó-e a víz... Én különben is ki vagyok tiltva a fürdőből, a párom vett a babakádba biztonsági ülést és kijelentette, hogy Ő fürdet :D

Nem vagyok babonás, nem hiszek az ilyen dolgokban.

Nálunk amúgy is a pénztárca dönt...

Anyóstól kaptuk a kiságyat, ágyneműt, fejvédőt, plédeket,textilpelust, törölközőket, ő a reálhozamból vette meg...

Bátyám túlórázott, abból a pénzből kaptuk a babakocsit...

Nekem is volt túlórapénzem, abból vettük a mellszívót, kádat, szopi-párnát, egyéb apróságokat...

673. HegPet (válaszként erre: 668. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 13:40

Nem gáz, Gabica!

Legalább minden meglesz a picinek időben. Tény, nálunk muszáj volt kivárni a 7 hónapot, mert féltünk, lehet még valami a babával , de szerencsére jól kíméltem magamat.

Szülésre nem is gondolok még, mert a felújítás folyamatosan van, szegény férjem nem tud időben hazaérni, így elég lassan haladunk. Apósék jönnek segíteni a hétvégén, remélem lassan a végére érünk.

672. HegPet (válaszként erre: 669. - Abarta)
2011. szept. 8. 13:32

szia, nekem a vércukrom éhgyomri nagyon jó volt, a terheléses 2 óra után 7,7. Sajnos ahány kórház, annyiféle javaslat, de a legtöbben azt mondták orvosok, köztük az enyém is, hogy ez az érték jó nekem. Itthon is jó volt a cukrom evés után 1 órával, amikor magam mértem.Nem vagyok cukros, vérvételből is kiderült már és a vizelet sem mutatott erre utaló jelet. Amikor 26 hetes voltam, akkor a terhelésnél a laborosok mondták, hogy a dokim diétát javasolna ezért mielőbb kezdjem el a diétát 180 gr-osat. Én nem szóltam az orvosomnak, csak 1 hetes diéta után és jól leszúrt, hogy miért a laborosokra hallgattam. Na én 4 kilót lefogytam 1-1,5 hét alatt a diétán és ez bizony veszélyes volt mindkettőnkre nézve. Én mindent betartottam, de az orvosom kijelentette, hogy ne diétázzak. Azóta is ugyanúgy eszem, némi kitérőkkel, de szerencsére minden oké. Én azt teszem, amit az orvosom mond.

Nálunk a nagy súly valószínűleg párom magasságából, hosszú combú a babánk, de az uh is téved(het).

671. Zoé2011 (válaszként erre: 668. - 92a7eaf480)
2011. szept. 8. 13:20

Szia!

Akkor nem vagy babonás. :) Mindenki azt mondja, hogy a 7. hónaptól lehet vásárolni. A múltkor vettem 2 bodyt anyu meg jól lecseszett, hogy hát még nem szabad. :) Nekünk egyenlőre ruhák vannak meg, de azt mind sógornőm adta még tavaly mert már nem fértek tőle.

Holnap megyünk pestre és ha látok valamit tuti megveszem. :)

A neten lévő listák valósak, vagy mi alapján pakoljátok a kórházi cuccost?

670. Zoé2011 (válaszként erre: 666. - HegPet)
2011. szept. 8. 13:14
Szia, nem nagyon tudnék miből leadni, mert 57 kg vagyok, tegnap mért a védőnő. 53-ról indultam, az elején leadtam belőle 2,5 kg-t, most 57-nél tartok. Holnap megyünk 4D-re, majd meglátjuk mekkora a kicsi. Vitamint most nem is szedek, inkább friss gyümölcs, zöldség. Egyébként csinálnak máskor is terheléses vérvételt, ha kérem? Már csak a megnyugtatás végett is.
669. abarta
2011. szept. 8. 11:26

Sziasztok,

Cukros vagyok, fyi a gesztacios protokoll szerint 7 alatti kell legyen etkezestol szamitott 60 perc mulva (es terhelesen is). Ha ennel tobbszor is magasabbat mernek (szerumbol, nem hazi tesztcsikkal) akkor 160 gros dieta tartasa kell. Csak gondoltam szolok mert latom nagyon mast irtok :-S.

A nem terheseknel valoban 7,8 es 120 perces terheles a menet, de az itt nem mervado, mert a terhesseg masodik trimeszteretol csokkent a sejtek inzulin reakcio merteke a terhessegi hormonok miatt.

Ne kockaztassatok, a magas cukorszint karosithatja a babat, hiszen az o hasnyalmirigye is terhelve van, 'cukorban uszik' szuleteskor nagyon le fog menni a vercukra, es nagy suly, sok viz, cisztak alakulhatnak ki nala.

Szval nem eri meg legyinteni a dietara. Ezen igazan ne muljon. Tul lehet elni, en sem haltam bele, gondoljatok azokra akik eleve diabeteszesen kezdik pl en.

Udv, Adri

2011. szept. 8. 08:15

Jó reggelt Nektek! :)

Köszi, Kolli, jól vagyok, elvagyok, bár sokszor unatkozom... Ezért állandóan főzök, vagy sütök, hogy lefoglaljam magam...

HegPet! Nyugalom, ne idegeskedj, ma úgyis kiderül, mi újság van, előre felesleges pánikolni :)

Egyébként jól vagytok?

Szerintetek gáz, hogy nekünk az autósülésen kivül már abszolút mindenünk meg van?

Még nekem kell 2-3 hálóing, egy köntös, néhány pamut bugyi és nekem is abszolút mindenem meg lesz....

Szerintetek ez nem jó?

667. HegPet (válaszként erre: 666. - HegPet)
2011. szept. 8. 03:01
jajj, nem is, 7,7 volt a cukrom terhelés után ... valszeg az előző napon késő este megettem 2 banánt is, amiről köztudott, igencsak megemeli a cukorszintet.
666. HegPet (válaszként erre: 657. - Zoé2011)
2011. szept. 8. 02:41

szia, nekem 7,8 lett a terhelés után, nekem dokim nem küldött diétára, nálunk a cukrot 8-tól számolják... mondjuk a laborosok elküldtek diétára, le is adtam jó pár kilót 1 hét alatt, de aztán a dokim leállította, mert az sok volt nekünk.

Most itt vagyunk nagy méretekkel 34/4 hetesen 2,7 kg-mal! Átlagban 2,1-2,2 kg-nak kéne lennie most.

Vagy a vitamin vagy a cukor dobta meg.

665. HegPet (válaszként erre: 661. - Kolli1987)
2011. szept. 8. 02:33

ha úgy látod, hogy annyit eszik, akkor biztos nincs gond, tényleg lehet, sokat mozog és akkor amiatt van a fogyás. Vagy jön a foga. Ne aggódj!

Matekkal hogy állsz mostanság? És hogy vagy amúgy?

664. HegPet
2011. szept. 7. 20:33

sziasztok,

mi is megjöttünk az uh-ról. Hát, úgy tűnik Joachim nagy baba lesz. + hete csak 1,9 kg-ot mértek, most meg 2,7-et! :-S

Megsimogatta a pocakomat, hogy jó nagy lett. Basszus, erre nagyon nem számítottunk!

Remélem nem vagyok cukros, mert akkor is lehet nagy a baba, vagy csak azért, mert a férjem magas ember ...

Most aggódhatok rendesen. Holnap leszek bemutatva a gyerekorvosnál, aztán megyek házidokihoz vérvételt csináltatni, hátha meglesz az eredmény, cukros vagyok-e.

Most jól be vagyok sza.va.

Lehet császár is lesz a végén, említette a doki, de a szemészet még hátra van. Aztán kezdődhet GBS és CTG. Jajj nekem, lassan finish-ben leszünk! :-D

2011. szept. 7. 19:16

Most nem mérték meg hosszra. :(

Én azzal nyugtatom magam, hogy most nőt ki a foga és akkor kevesebbet evett és talán ez.

Te hogy vagy KisGabica?

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook