Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai fórum

Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
782. HegPet (válaszként erre: 781. - Edo13)
2011. szept. 29. 07:31

szia,

a listán a talán szót azért is írtam oda, hogy azt úgyis receptre kapunk, ezeket meg sem veszem addig, de szerintem is van felesleges cucc.

A babánk Joachim lesz, Párom üknagypapája után. :-D

Sajnos ez a náthás időszak is eljött, sok orrfújós kisgyereket látok buszokon.

Minél előbbi gyógyulást Norbinak! Te meg vigyázz magadra!

781. Edo13
2011. szept. 28. 20:27

Sziasztok!

Jelentem,megvagyunk!

Norbi bölcsizik ezerrel,én meg dolgozok vagy "babázok".:)

Sajnos már hetek óta folyik a nózija a kis drágámnak.:( 2-3 napig tiszta,aztán kezdi elölről.:(

Kisgabica!

Jobbulást kívánok nektek!

Ügyesen haladsz a leszokással!Hidd el,már nem is esne jól a cigi!

Hegpet!

Örülök,hogy még egyben!:)A Ti babótokat hogy fogják hívni?

A listádhoz annyit fűznék hozzá,hogy a doki valószínűleg gyógyszertári popsikrémet fog felírni.Babaolajat mi nem is használtunk.A fültisztítót meg nem szabad használni,még felnőtteknek sem.Oltás utáni borogatókrémről még nem is hallottam!:P A 70%-os alkohol a köldökcsonkra is kell majd.Hajkefénk szintén nem volt:P,nade Norbinak jóformán nem is volt haja az első hajvágásig.

Nem okoskodni akarok,csak sztem van ami felesleges.

780. HegPet (válaszként erre: 778. - 92a7eaf480)
2011. szept. 28. 08:00

Jobbulást!

És gratula a kitartásodhoz, légy is büszke magadra, ahogy mi is! :-D

A szoba elég kicsi, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Egyenlőre úgy tervezzük, hogy átrakjuk a hálóba a kiságyat ideiglenesen.

Ma készítettem még krokodilt, sünit almával, rókát és még egy bagolyt.

2011. szept. 27. 17:16

Sziasztok!

Igen kialudtunk magunkat. :D

Még a foga nincsen kint de már alszik éjszaka.

Ma volt a védőnőnk kint, Csenge meg majdnem elvette tőle a mappáját. :D

2011. szept. 27. 15:22

Szia HegPet!

Jól vagyok, bár eléggé elkaptam a páromtól a náthát...

Persze, a cigivel küzdök, de nyerésre állok, egy hete nem gyújtottam rá és nagyon büszke vagyok magamra és Apa is büszke rám :)

Meglestem a szobát, gyönyörű :) És a kis állatok is :)

Persze, nagyon örülnék neki, ha Te is olvasnád a naplómat :) Jelentkezz :)

Te hogy vagy? Mi újság? Pocakod egyben van még? :)

777. HegPet
2011. szept. 27. 15:06

KisGabica,

mi van veletek? Ha majd megengeded, én is szívesen olvasnám a naplódat, de csak ha szeretnéd! :-)

Hogy vagytok?

Cigivel még küzdesz? Azért jó volt olvasni, hogy igyekszel lefoglalni mással a gondolataidat! :-)

Mi jót csinálsz most?

Régen írtál!

776. Bonti74
2011. szept. 27. 12:45

Ma válogattam át ismét a babaruhákat, olyan gyönyörűek vannak. Tényleg nem érdekel senkit, főleg csajosak. 0-12 hóig.

Annyira olcsón adok mindent. Rugik 500, bodyk 200-300, felsők 300, nadrágok 400. Ma csinálok fotókat róluk, nagy babaruhacsomagokat állítottam össze, tudok mailon képeket küldeni. Ha valakit érdekel írjon priviben. Ha valaki több mindent vesz adok ajándékba + ruhákat.

775. HegPet (válaszként erre: 774. - Kolli1987)
2011. szept. 27. 10:20

már "csak" ennyi hiányzik:

lábas a sterilizáláshoz, ami csak a babáé lesz (cumisüveghez)

hajkefe (eddig nem találtam megfelelőt)

hősugárzó (vaterán rendelünk)

cumisüvegmosó kefe

Ezeket talán a doki írja fel receptre, ill. javasol:

fültisztító

sudokrém nagyobb kiszerelésben (Felicitas csomagban van 5 gr-os, az megy a kórházba)

babaolaj

fürdetőkrém

hintőpor

steril vatta

lázcsillapító kúp

kamillatea (ez mondjuk van a Felicitas csomagból)

K-vitamiin

D-vitamin

70 %-os alkohol az ollónak

oltás utáni borogatókrém

fedeles vödör az eldobható pelenkáknak

szennyestartó a babaruhának (valami műanyag doboz is elég)

téli harisnyanadrág a rugdalódzó alá (talán te..oban)

4-5 pár zokni többféle vastagságban (meg ezt is te..oban)

nekem rémálmaim nincsenek még, remélem nem is lesznek, az most nem hiányzik

várom a kis fizumat, mert elfogyott a pénzünk, csekkeket kéne fizetni, meg apró dolgokat venni a felújításhoz

sajnos nem vagyunk teljesen készen mindennel, ki kellene festenünk a konyhát, mert annak nem tudtunk még nekiállni

És ti hogy vagytok, kialudtátok a tegnapi nyűgös napot?

Csenge hogy van, fogacskája? És te? Matek hogy megy? Na és a torna?

774. Kolli1987 (válaszként erre: 772. - HegPet)
2011. szept. 27. 09:42

Te szegény. :(

Az a lényeg, hogy minden rendben van veletek. :)

Most gondolom pihensz ezerrel.

Minden készen van a baba fogadására vagy van még pár dolog még hátra?

Emlékszem nálunk a kiságyat szereztük be utoljára és addig amíg meg nem jött addig folyamatosan rém álmaim voltak, hogy a lányom megérkezett és nincsen ágya. :S

Rossz volt nagyon.

773. HegPet
2011. szept. 27. 09:35
jajj, a képek fent vannak, elfelejtettem szólni, ha valakit érdekel ...
772. HegPet
2011. szept. 27. 09:25

sziasztok,

tegnap megvoltak a vizsgálatok, eddig minden rendben, már csak a babócát kell megvárnunk. Legalábbis a dokim sok pihenést javasolt, beilleszkedett rendesen a pici és kezdünk tágulni is szép lassan.

Tegnap nagyon fárasztó napom volt, mert elmentem itthonról 9.45-kor és 15.30-ra értem haza. Oké, vittem kaját, innivalót, csokit meg gyümit, de akkor is sokat kellett várni a dokimra.11-re végeztem a laborban, utána csak 1-től volt a rendelés. Tehát ott vártam a kórházban. Utána meg a buszom kimaradt, közben azt hittem, bepisilek, így visszamentem wc-re, közben a zebrán láttam a köv. buszt, de azt mondtam, nem érdekel, én megyek wc-re. És így kerültem haza később.

Hazajöttem, ettem rendes főtt kaját és lefeküdtem aludni.

Szóval ez volt a tegnapi napon.

A kis csöppségre a legfrissebb adatok szerint 2700 gr-ot mondott az orvos. Szóval nem lesz nagy baba.

771. Kolli1987 (válaszként erre: 770. - HegPet)
2011. szept. 26. 10:05

Szia!

Kíváncsi vagyok mekkora a babád. :)

Hát mi most nagyon nyűgösen vagyunk. Csenge és én is. :S

Már négy napja ha fent van akkor sír és nem tudom mi baja. Szerintem a fogával küzd Csenge. Ez főleg akkor van amikor aludnia kellene. :S

De lehet, hogy egy szeparációs szorongás van a dologba vagy két oldali apa hiánya.

Mert tegnap kicsit rázta a párom és voilá már durmolt is az éjjel. :D

Nem tudom lehet, hogy ez csak véletlen. :(

KisGabica hogy vagy?

Csavarogtok a pároddal a hétvégén?

Többiek nagyon eltűntek. :(

770. HegPet
2011. szept. 26. 08:44

sziasztok, vannak képek, de majd még rakok fel, ha lesz időm

ma megyünk ctg-re meg uh-ra, remélem most többet fogunk tudni mindenről ... jajj, úgy izgulok már! :-)

szombaton megijedtünk, írtózatos nagy fájásaim voltak, éppen akkor voltunk ik..ban és bizony félbehagytuk a vásárlást, aztán hazamentünk, akkor már jobban lettem. nem mentünk kórházba, szerintünk ennyi volt a sok mászkálás eredménye.

Ez már sok volt nekem! Mondtam páromnak, hogy ennyi volt a sétákból, már csak dokihoz fogok menni vizsgálatokra, máshova már nem.

Az éjszakázás változatlan, óránként pisilés, reggelre kidőlés, aztán kezdődik a nap! Azért örülök, hogy ilyen szép szeptemberünk van, és bízom benne, hogy az október is ilyen lesz!:-)

Azért ha kimozdultok, vigyázzatok magatokra, mert sok köhögő embert látok már most. Nekünk talán szerencsénk lesz és az influenzás időszakot otthon fogjuk már tölteni. :-)

Na most megyek, fél óra és indulok is a vizsgálatokra!

Szép jó Reggelt Nektek, jó olvasni titeket, ha visszajöttem, jövök mesélni!

Meséljetek, ki hogy van, Csenge, Kolli, Gabica, Edo, Norbi ... írjatok!

769. HegPet (válaszként erre: 768. - Kolli1987)
2011. szept. 26. 08:33
mintha hallanám a nevetését ... :-D
768. Kolli1987 (válaszként erre: 767. - 92a7eaf480)
2011. szept. 24. 20:36

De egyre jobban közelítesz a célodhoz. :D

Képzeljétek el Csenge jó félóráig azon nevetett, hogy apa dobált egy plüss csigát és az ahogyan lesett és a párom lehajolt érte. :D

Olyan aranyos volt. :D

2011. szept. 24. 20:32

Rendben, Kolli!

Apa úgyis állandóan kérdezi, milyen a visszhang a szobát illetően :D

Szerintem Ő van a legjobban elájulva :D

Nem koncentrálok a cigire, igyekszem lefoglalni magam, csak sűrűn eszembe jut :(

De nem lesz ezzel baj :)

766. Kolli1987 (válaszként erre: 764. - 92a7eaf480)
2011. szept. 24. 20:29

Szia KisGabica!

Nem igazán tudok ebben segíteni mert én soha sem cigiztem

Próbálj nem a cigire koncentrálni.

Mindjárt megnézem babátok szobáját. :D

765. Edo13 (válaszként erre: 757. - HegPet)
2011. szept. 24. 20:28

Sziasztok!

Nekem is nagyon nagy pocakom volt,és én is úgy éreztem,hogy korábban fog jönni.Végül korábban is jött 3 nappal.:P Egyébként giga méretűre nőtt Norbi.4140 gramm volt és 59 cm.:P

Szóval természetes,hogy így érzed,de korántsem biztos,hogy idő előtt születik!:)Azthittem,hogy valami más van a dologban...:)

2011. szept. 24. 20:20

Sziasztok!

Kolli! Xarul vagyok. Cigiznék. De jól megállom, ma elfoglaltuk magunkat! KÉSZ a MÉZ-kuckó és a Hálószoba, a titkos naplómban leshetitek meg a képeket :D

Mizujs HegPet? Egyben vagytok? Minden oké?

763. Kolli1987 (válaszként erre: 762. - HegPet)
2011. szept. 24. 12:24

Igyekszem nem aggódni, bár ez nem olyan könnyű. :(

Bár most két hét alatt 360g-ot hízott most nagyon ügyes volt. :D

Hogy viseled magad?

Tudsz éjszaka pihenni?

762. HegPet (válaszként erre: 759. - Kolli1987)
2011. szept. 23. 21:21

hiszek neked ... :-D Csenge tündéri kislány! :-) Csak ne aggódj, mert szerintem semmi baj nincs vele, szép, okos, erős kislány, talán a tornát jobban élvezi, mint te...

mondjuk nem értem a súlyát, de ha ennyit mozog, nem csoda, hogy fogy, de az étvágya meg jó.

olvasgatlak titeket, igyekszem jelen lenni.

Szent Margitban, oda tartozom területileg, ott fogunk szülni

761. Kolli1987 (válaszként erre: 760. - 92a7eaf480)
2011. szept. 23. 18:49

Hogy vagy?

Olvastam a naplódat. :D

2011. szept. 23. 16:44

HegPet!

Kitartás, már ott vagy a finisben :)

Minden rendben lesz :))

Várjuk ám epekedve a pocakfotót, nagyon kiváncsiak vagyunk! :)

Pihengess, relaxálj, amíg lehet :)

2011. szept. 23. 16:33

Még néha nekem is hihetetlen. :D

De imádom a lányomat és amikor majd kezd kinyilni a kis értelme na az a legjobb dolog. :D

Az első időszak is izgalmas. Mindegyik részét szeretem nem is tudok dönteni. :)

Bár az első 6 hét nehéz volt mert addig nem nagyon mentünk sehová nehogy elkapjon valamit Csenge.

Hol fogsz szülni?

758. HegPet (válaszként erre: 756. - Kolli1987)
2011. szept. 23. 16:28

igen Kolli, már nagyon várjuk ... el sem hiszem még mindig, hogy anya leszek, hogy szülők leszünk.

akiért lehoznám a csillagokat és akiért folyton aggódni fogok ...

757. HegPet
2011. szept. 23. 16:25

Edo kérdésére, hogy miért jöhet meg előbb a pici: hát elég nagy már a drága, kicsit előrébb tartunk fejlődésben, sokat görcsölök és feszít a hasam. A front előtt meg főleg érzem, hogy talán most elindul valami. Amúgy érdekes, mert nagyon szeretném megszülni a fiúnkat, és érzem is, hogy előbb fog jönni. Ezt mondjuk nem tudom miért érzem? Mert nagyon akarom már vagy ez anyai megérzés? :-D

Persze minden a maga idejében legyen, de még mindig nem tudok a szülésre gondolni, mert még varrnom kell függönyt és fejvédőt a babágyhoz.

Pihenni meg nem is pihenek, mert most pár napot anyukám is itt volt és mentünk ide-oda, meg ki is kellett menni érte a Délibe meg visszakísérni és már sajnos hamar kimerülök.

Érzem, hogy nem bírok sokat menni.

A hétfői ctg-re borzasztóan kíváncsi leszek, meg ugye akkor kapom meg a GBS szűrésről az eredményt. Remélem negatív lesz. Ezután meg megyek uh-ra is és kíváncsi vagyok mennyit híztunk megint. Szerintem tuti 3 kg felett leszünk. Meglátjuk.

Sajnos neten sem vagyok már olyan sokat, mert nem bírok ülni hosszabb ideig a gép előtt. Ma rászánom magam egy pocakfotóra és felteszem, lássátok, mekkora az én pocakom, amivel már csak gurulni lehet.:-D

2011. szept. 23. 16:16

Jaj ez olyan izgalmas. :D

Gondolom te is be vagy zsongva, hogy nem sokára kibújik a baba és a karodban tarthatod. :D

755. HegPet (válaszként erre: 747. - Kolli1987)
2011. szept. 23. 16:13

sziasztok, szia Kolli,

igen, mi már 37 hetesek vagyunk, lassan szülni megyünk, igaz okt. 15-18-ra vagyunk kiírva, de lehet előbb érkezik a babánk.

2011. szept. 23. 14:38

Sziasztok!

Van fenn friss/mai pocakfotó a titkos naplómban :D

+ Leírtam a napi hisztit is :D

753. Kolli1987 (válaszként erre: 756. - KisGabica)
2011. szept. 22. 14:14

De tényleg nagyon jó úton haladsz, mert fejben eldöntötted. :D

Ez az első lépés. :D

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook