Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai fórum

Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
722. de4b589afa (válaszként erre: 721. - Kolli1987)
2011. szept. 14. 13:03
Sziasztok! Én, mi nem jól. Kikészülök Maja hisztijeitől. Egyszerűen nem bírom, amit művel mostanában. Totál kivagyok.....
2011. szept. 14. 08:26
Jó reggelt hogy vagytok?
720. Nana22 (válaszként erre: 705. - 4bd8ba24e4)
2011. szept. 14. 08:14

Szia!

Én 35 hetes vagyok,görcsölgetsz m tágulsz egy részt normális másrészt ha sokáig eltart ak esetleg Magnéziumot kellene szedni,de a dokid biztos mondani fogja.

2011. szept. 13. 16:09

Sziasztok Kismamik! :)

Most értem haza egy 10 perce a terheléses cukor vizsgálatról és az EKG-ról.

Szerintem nem volt egyáltalán gáz a limonádé, mondjuk én tegnap itthon elkészítettem, telepakoltam citrommal és jól behűtöttem :D Úgyhogy nekem ízlett, bár tény, hogy lehetett volna savanyúbb is :P

Éhgyomri cukrom: 4, 2

120 perces: 6, 2.

Nem kell változtatnom az étrendemen, ráadásul, mivel a munkahelyemen csináltunk mindent, megnézettem a kálciumot, vasat, magnéziumot, folsavat a laborban, mindegyik megfelelő, nem kell pótlás semmiből :D Egyébként is heti 2-szer szedek LADEEVIT-et, azt mondta a dokim, annyi bőven elég lesz, ha továbbra is ilyen jó eredményeket viszek hozzá. A vizeletem eredményét holnap tudom meg, biztosan azzal sem lesz gond :)

Az EKG-m profi, pulzusom kicsit magas (110/min), de az kismamáknál teljesen elfogadható.

Úgyhogy én most egy boldogságtól kicsattanó kismami vagyok :D

Veletek minden rendben?

2011. szept. 13. 13:37
2011. szept. 13. 13:36
Sziasztok! Hétvégén lesz babaexpo! Megy valaki? Vagy volt már valaki ilyenen? megéri elmenni?
716. Edo13 (válaszként erre: 713. - 92a7eaf480)
2011. szept. 12. 19:11
Köszi:)
715. Edo13 (válaszként erre: 710. - Zoé2011)
2011. szept. 12. 19:10

Köszi!:)

Én nem ismerem,sajnos...

2011. szept. 12. 13:00

Szia Kisgabica!

Fogjuk rá, bár engem most a súlya jobban aggaszt.

Nem értem lehet azzal lenne összefüggés, hogy fogytam 2 kilót?

De azt meg nem értem mert eszik napi 4szer szilárd ételt és akkor annyit eszik amennyit csak szeretne.

Gondoltam, hogy gyógytorna lesz.

Egész jól bár most pár napja nem jutottam oda. :(

Na sebaj legkésőbb holnap. :)

2011. szept. 12. 08:29

Sziasztok!

Én csak 152 cm vagyok :D

Mindenesetre nem szoktam keményedést érezni, görcsölni is ritkán, pedig aztán a bútortologatástól kezdve a nagy teregetésig mindent csinálok :) Néha picit szokott fájni a derekam.

Viszont a tüdőm nagyon szokott szúrni éjjel, ha hanyatt fekszem :( Most is kétszer keltem fel arra, hogyha nagy levegőt veszek, olyan, mintha ki akarna szakadni a tüdőm. Ilyenkor nagyon apró és rövid lélegzetet tudok venni :(

Edo: Gratulálunk a nővérednek és jó egészséget kívánunk :)

Kolli! Mizujs az algebrával és a Pici Csengével? Megnyugodtál picit a gyógytornásszal kapcsolatban?

Dorimami! Sok-sok pihenés :)

712. 4bd8ba24e4 (válaszként erre: 711. - Zoé2011)
2011. szept. 11. 19:06

Szia!

Köszike!!!Nem dolgozom veszélyeztetett terhes vagyok!

nekem is azért görcsöl mert nő csak én eléggé alacsony vagyok(157cm) és a doki szerint ezért fáj az átlagosnál jobban!!!

No meg azért mert a babókám nagyobb mint lennie kéne!nagyon jól működik a lepény!!!:))))

711. Zoé2011 (válaszként erre: 705. - 4bd8ba24e4)
2011. szept. 11. 19:02

Szia!

Gratulálok Nektek!

Dolgozol még? Sokat pihenj.

Nekem csak akkor fáj, ha nől a pocak. Csinálja a helyet magának. :)

Sok-sok pihenés!

710. Zoé2011 (válaszként erre: 704. - Edo13)
2011. szept. 11. 18:33

Gratula a nővérednek!

Nekem nem Őt ajánlották.

Csepregi Annát ismeri valaki a sote-n?

709. Edo13 (válaszként erre: 708. - Kolli1987)
2011. szept. 11. 17:15
köszi
708. Kolli1987 (válaszként erre: 703. - Edo13)
2011. szept. 11. 17:13
Gratulálok a nővérednek nőjenek nagyra! :D
707. 4bd8ba24e4 (válaszként erre: 706. - Edo13)
2011. szept. 11. 16:07
ÓÓÓÓ szedek!!!
706. Edo13 (válaszként erre: 705. - 4bd8ba24e4)
2011. szept. 11. 14:36

Szia!

Gratulálok és problámamentes várandósságot kívánok!

Én sosem görcsöltem,de biztos van,aki ilyen "típus"...Magnéziumot szedsz?Azt kell szedni a görcsökre!

2011. szept. 11. 14:26

Sziasztok!

Csatlakoznék ha lehet!!!

Első babánkat várjuk ma töltöttük be a 14.hetet!!!

Kérdés: van valaki aki sokat görcsölt?Mi már 2x-voltunk ügyeleten emiatt!A dokim nyugtat hogy semmi gond a babával a méhszáj zárt,a pici olyannyira jól van hogy még nagyobb is mint a kora!!!

Akkor ez tényleg normális?és végig ez lesz?

704. Edo13 (válaszként erre: 701. - Zoé2011)
2011. szept. 11. 14:21

Én is tartottam tőle,hogy a 4D nem fogja megmutatni magát,de elbeszélgettem vele és hatásos volt!:P

Az én szülésznőmet Stefanik Szilvinek hívják.

Sajnos egyre rosszabb az alvás.Nekem legalábbis kegyetlen volt.Eleve hasonalvó voltam terhesség előtt.Később megszoktam,de sokszor mikor oldalt feküdtem,elkezdte rugdosni az ágyat.:P Volt olyan,hogy annyira az oldalamhoz kúszott,hogy azthittem átmászik a hátamra,és reggelre púpos leszek.:)

703. Edo13
2011. szept. 11. 14:13

Sziasztok kismamik!

Ma reggel megszült a nővérem!:)Hétfőn megcsászározták volna,ha addig nem bújt volna ki Balika.Jól időzített a kis drága!:)

702. 92a7eaf480 (válaszként erre: 701. - Zoé2011)
2011. szept. 11. 09:11

Jó reggelt, sziasztok!

Már fél 7-kor ébren voltam :)

Én sem alszom valami jól, állandóan forgolódok, de van egy trükköm, amit kipróbálhatsz, hátha jobban alszol.

Mikor lefekszel, feküdj az oldaladra és tedd át a felső lábad a párodon, az alsót pedig nyújtsd ki.Ez a mi kedvelt "kiskifli" pózunk és tök jókat alszom, ha így fekszek. Mikor pedig Apa kicsúszik, vagy kifordul alólam, csak szólok neki, hogy Apa gyere kiskiflibe és már jön is :P

Így azért aránylag jól tudok pihenni és a Párom is :)

Igen, Ákosom is fúrta a gyönyörű arcát a méhlepénybe, mert nem tetszett neki, hogy kukkoljuk :D

Legyen szép napotok, én most elmegyek, mert lekváros buktát sütök és rakott tésztát csinálok ebédre :)

Puszi mindenkinek :))

2011. szept. 10. 22:16

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4D-n. :) Alig akarta megmutatni az arcát, először takarta a kezével, utána meg befordult a méhlepénybe. A végefelé sikerült pár képet csinálni az arcáról, de az ultrahangos teljesen szétrázta a pocakomat meg szegény Zoét is.

Edo!

Nekem párom volt 100%-ig biztos abban, h lány lesz és az uh meg a magzatvíz vizsgálat is igazolta. A következőre meg azt mondja fiú lesz. :)Majd elválik.

Ki volt a szülésznőd? Nekem ajánlott a doki, de nem tudom mikor lenne érdemes beszélni vele.

Nem tudom hogy vagytok vele, de egyre rosszabbul alszom. Fog változni vagy még rosszabb lesz? Fulladni nem fulladok, de nagyon sokat forgolódok.

Azt olvastam valahol, h a hintázás segit befordulni a babának. Kérdés, h tényleg így van-e? Ki kell próbálni. :)

Jó éjszakát mindenkinek!

2011. szept. 10. 18:36
Sziasztok hogy vagytok? Mit csináltatok ebbe a gyönyörű időben?
699. Bonti74 (válaszként erre: 695. - 92a7eaf480)
2011. szept. 10. 12:43

Nekem a Vandám a 32. héten fordult be.

A szülésznőfogadásban nem tudok okosat mondani. Az első szülésem irtó könnyű volt, a szülésznő is aranyos. A második alkalommal ezért sem gondoltam, hogy fogadjak, talán még akkor nem is lehetett. Kifogtam egy olyat, aki egyáltalán rám se nézett. Nehéz volt a szülés is, mondjuk nem őmiatta.

A harmadik alkalommal összehasonlítottam a két szülésem, mi volt ami az első alkalommal stimmelt és mit csináltam másképp, ami közrejátszott abban, hogy olyan nehézre sikeredett.

Sok mindenre rájöttem!

Fogadtam szülésznőt is, biztos, ami tuti.

Nem volt rá szükség, hosszú, de fájdalommentes vajúdás után... na jó lehet a fájdalommentes kicsit túlzás, de tényleg laza volt. Szóval gyönyörű szülésem volt! Megvalósítottam azt, amire közel 9 hónapig készültem.

698. Edo13
2011. szept. 9. 21:50

Sziasztok lányok!

Kicsit lemaradtam...van mit bepótolni!:P

Zoé!

Gratulálok a kislányotokhoz!Titkon reméltem hogy lányom lesz,de valahogy éreztem,hogy nem!Miután megtudtuk,hogy Norbink lesz,már semmi pénzért sem cseréltem volna!Azért ha egyszer rászánjuk magunkat egy kistesóra,az jó lenne ha lány lenne!:P

Én Dr.Máté Szabolcsnál szültem.Igazából előbb szülésznőt választottam(ismerős volt:P) és ő ajánlotta a dokit!Nagyon elégedett voltam velük!

A bölcsit én teljesen másképp élem meg,mint a legtöbb anyuka!Egyáltalán nem sírtam,pedig mindenki azt mondta,hogy fogok!Eléggé bölcsi párti vagyok,a gondozónők nagyon lelkiismeretesek és aranyosak,úgyhogy nyugodt szívvel hagyom ott Norbit!Rengeteget tanult ezalatt az 1 hét alatt,csak úgy ragadnak rá a dolgok!Már egyáltalán nem akar felugrálni az asztaltól miközben eszik,egyedül iszik a pohárból stb...

Szóval én tudtam,hogy jót fog tenni neki a bölcsőde,és sokat fog fejlődni.Lehet,hogy csak azért vagyok ilyen "erős",mert látom,hogy elvan,nem sír utánam!De ez meg gondolom azért (is)van,mert érzi rajtam,hogy magabiztos és nyugodt vagyok mikor otthagyom és nem azt látja,hogy majd' elsírom magam.

Kolli!

Sajnálom,hogy nem hízott Csenge!

Remélem a gyógytorna hamar helyrerázza!

KisGabica!

Nagyon ügyi vagy,hogy már mindent beszereztél!Jól tetted!:)Minek várni?!:)

2011. szept. 9. 17:19

Sziasztok!

Megjöttünk a gyógytornásztól és ő azt javasolta, hogy kellene Csengének mert állítólak hypotón.

Én csak azt nem értem, hogy akkor miért tud állni mindegy jövőhét pénteken megyünk tornázni.

Szegénykémnek nem tetszett nagyon, hogy birizgálva van. :(

Nektek hogyan telt a mai nap?

696. 92a7eaf480 (válaszként erre: 694. - Kolli1987)
2011. szept. 9. 08:17

Hahó Édesanya!!! :)

Ne görcsölj, ne idegeskedj, nem lesz Csengével semmi gond! :)

Én éjjel 2szer keltem fel fulladásra és nagyon szúrt, ahogy mély levegőt vettem, de mit csodálkozok, ha hanyatt feküdtem és Ákosom nyomja a tüdőmet :D

Én kissé izgulok, befordul-e időben...Elvileg a 26.hétre be kell fordulnia, bár sok baba van, aki nem teszi...

Mikor fogja apa tutira érezni a mozgását? Mert most csak azt érzi, ha kifejezetten erősen öklöz/rúg belém a Pici Fiunk... :)

Lassan készülök, megyek intézni az anyakönyvi hivatalba a házassági jegyzőkönyvet :)

695. 92a7eaf480 (válaszként erre: 693. - Zoé2011)
2011. szept. 9. 08:13

Jó reggelt!

Vettünk Gaviscon szuszpenziót, az nagyjából jó, de nem 100%.

Szülésznőt én azért nem akarok egyelőre, mert mint írtad is, ha gond van, akkor gond van :)

És különben is, ha esetleg nem fordul be, vagy továbbra is farfekvéses lesz Ákosom és esetleg császározni kell, akkor a munkahelyemről jön át a Főnököm, aki anesztes és Ő fog mindent végigasszisztálni :) Nem azért mert a többi dokiban nem bízok, hanem mert Benne bízok 100%-ig :)

2011. szept. 9. 07:54

Sziasztok!

Tegnap anyósoméknál voltunk mert páromnak papírokat kellett intézni. Villám gyors látogatás volt. :)

Matekkal haladok lassan de biztosan. :D

Ma megyünk fél kettőre gyógytornászhoz kíváncsi vagyok mit fog mondani.

Kicsit izgulok ez miatt de nem hiszem, hogy gond lenne.

Mi nem vettünk légzés figyelőt igaz nálunk sem a párom sem én nem dohányzok.

Hogyan telt az éjszakátok?

Csenge nagyon jól aludt. :D

Kicsit tegnap elfáradt.

2011. szept. 8. 21:49

1-es nőin fogok szülni, dec 21-re vagyok kiírva. Én sem bánnám, ha egy héttel előbb jönne, de hát ember tervez, gyermek végez. :)

Szülésznőt nekem már ajánlott a dokim, de sógornőm szerint ráérek vele, mert ha nem sima szülés, akkor csak kidobott pénz.

Olvastam, h sok a savad, sikerült venni rá valamit?

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook