Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)
Mi 3 évet szeretnénk a két gyerkőc között, főleg a császár miatt, de amúgy is. Maja 2010-ben született, áprilisban, testvért 2013-ban szeretnénk neki szintén tavasszal.
Jövő ilyenkor már néhány hetes terhes leszek újra, amit nagyon várok, és bízom, hogy össze is jön majd könnyen:-)
Edo!
Jajj, de jó, hogy hallunk már Rólad!!! :)
Az nem jó, hogy betegeskedtek :((
Ó, ne törődj vele, már csak bő két hónapom van és Ákosom kinn boldogít majd :)
Vannak dolgok, amikért szenvedni kell és meg is éri :D
HegPet! Vajon mi lehet most Veled??? Valahogy próbálj jelezni, ha megérkezik a Kicsi! És tessék vigyázni magadra!
Picianya! Ti rajta vagytok már a babaprojekten? Lehet, ez hülye kérdés, de nem nagyon emlékszem, írtunk-e erről..
Kolli! Lehet, az időjárás miatt volt pénteken nyűgösebb Csenge, nem? Milyen diétát alkalmazol?
Puszi és jóéjt Mindenkinek!!!!
HegPet! Kitől fogjuk megtudni, ha alakul valami? Megvan valakinek a számod, akinek írhatsz?
Jajj, nagyon izgulok, olyan közel vagy már!!!!
....vagy tán már babázol???? :-))))
Sziasztok anyucik és leendő anyucik! :)
Látom hiányoltatok,aranyosak vagytok!:)
Bocsika,de kóros időhiányban szenvedek!Se naplókat olvasni,se fórumozni nem volt időm,vagy erőm!:S
Sajnos kicsit betegeskedünk,taknyosak vagyunk!Apa meg a pájinkától szenved...Szombaton szülinapozni voltunk,és sikerült úgy berúgnia,hogy még mindíg msánapos.:P
Örülök,hogy Hegpet végül nem szült korábban!Most viszont már jöhet a bébi!:P
KisGabica!
Sajnálom,hogy ilyen rosszul éled meg a terhességet!:( Hallottam már ilyet...nem vagy egyedül(bár gondolom ez nem nyugtat)!
Hogy állsz a cigivel?
Nagyon aranyos volt. :)
Innen a hoxáról voltunk hárman és volt még egy anyuka aki itt lakik a kerületünkbe és már találkoztunk tanácsadáson. :)
Három baba nézet egymásra és magyaráztak. :)
Elmondták az élet fontos dolgait. :D
Hát a matek......ahm.
Szóval egy pár napja nem értem utol magam mert takarítottam.
De holnaptól igen mert végeztem a lakással.
Tornázni minden nap tornázok. :)
Már élvezem is. :)
Gyógytorna halad, bár pénteken nagyon nem volt partner. :(
Jött a rossz idő és nagyon nyűgös volt.
KisGabica hogy vagy?
Hegpetnek a babája lehet, hogy kifele jön már. :)
Hahó!
Na, végre nagyjából mindenkiről tudunk valamit, aki ezen az oldalon lényeges, kivéve EDO-t... Nem tudjátok, mi van vele?
HegPet! Vedd rá, hogy bújjon ki :P :)
Picianya! Tessék maximális intenzitással ráhajtani a baba projektre ;)
Kolli! És élvezte Csenge? Neked Matekkal mizu? Gyógytorna Csengének? És Te tornázol/diétázol még?
Ha ez vigasztal akkor tavaly novemberben nekem sem voltak jeleim a szülésre. :)
Hétfőn voltam ctgn akkor azt mondták, hogy ebből nem lesz baba a héten és kedden született meg a lányom. :)
Beszélgess vele. :)Hátha meggondolja magát. :)
Képzeljétek baba koncerten voltam Csengével. :)
Jól van mindenki?
Bármikor úgy dönthet Csöppség, hogy kibújik, lehet hogy már ma este. Csak ő ilyen kis titokzatos, és nem jelez ennyivel előre, hogy minél nagyobb meglepi legyen:-)
Hallottam már ilyenről, hogy vizsgálatnál semmi, aztán másnapra megszületett a Pici:-) Mostantól kezdve bármikor anyuka lehetsz! Ez olyan csodálatos:-)
Úgy várom, hogy én is újra terhes legyek:-)
utálom a Margit laborosait ... :-S 11.30-ra beértünk és 12.45-ig eltűntek a nénik.
mindenki rájuk várt közel másfél órát. mire beértem ctg-re, már 13.30 volt. és persze az én dokimhoz 14-re be is értünk, mikorra PÁromnak már vissza kellett volna érnie a munkahelyére
szóval, utálok oda menni, mert nem elég, hogy nem kedvesek a nénik, még el is cseszik az időmet. És most értem haza persze, mert a Párom már nem tudott hazavinni.
Na szóval, kicsit el vagyok keseredve, mert túl jók az eredményeim a dokim szerint, vagyis ez a kis csöppség nem akaródzik nagyon kibújni. Én híztam 1 hét alatt majdnem 2 kilót, ő meg pontosan 680 gr-ot. Na most ez azt jelenti, hogy eddig 3780 gr a "csöppségem"! Még van 5 napom, és nem úgy néz ki, hogy a héten dajkálhatom.:-(
Jövőhéten hétfőn ctg meg uh, aztán keddtől naponta ctg. Király lesz!
Hahóó!
HegPet, Drága!
Nekem a lehető legkisebb bajom sem volt a kedvemmel, amit reggel leírtam, azt én úgy is gondolom :)
Nem szeretek kismama lenni és hányingerem van bizonyos emberektől, akik ömlengenek, hogy ilyen szép a terhesség, olyan csodás, stb...
Örülök, szívből örülök, ha másnak szép a terhessége, az enyém nem ilyen és kész :)
Ma voltam betegállományos papírért, mehetek majd vissza, mert a nagyokos asszisztens persze azt is elírta...
Nemrég értem haza az önkormányzati hivatalból, az esküvőt voltam megbeszélni...Bakker... Minden olyan iszonyú drága...
Na, mindegy.
Kell még valami csinos kismama tunikát venni, amiben ez az Ember el fog venni :D
Nektek mai progi? Pihenés?
Csenge és Norbika hogy van?
Nagyon eltűnt mindenki... :(
még egyben ... :-)
hát, nem mondom, hogy jól aludtam.
fájások mindenhol, de rendszertelenül, sok pisilés és összesen ha aludtam 4 órát.
De jól vagyok, most nincs görcs, de leszakad a hátam és a derekam.
tegnap kitettem magamért, a konyhát kifestette a Párom, utána meg kipucoltam az egészet, visszapakoltam, elmosogattam, főztem és felmostam mindenhol.
Nekünk mai program 39. heti ctg meg uh, nagggyon kíváncsi vagyok, mi van odabent nálam!:-)
elméletileg ez a hét van már csak és kész, de sose lehet tudni, mit hoz a holnap.
én olvastam a naplódat és írtam is.
És most hogy vagy? Jobb már egy picit a kedved? Itt szépen süt a nap, de hideg van, ahogy megmondták.
Neked mai program mi lesz?
Jobb reggelt!
Hogy vagytok? Jól aludtatok? Hétvége hogy telt?
HegPet! Láttam, nagyon korán kommentelted a naplómat, minden oké????? Rendben/egyben vagy???
Mai progik?
Na, én ma reggel leírtam néhány dologról a véleményem a naplómba, tuti, nagy visszhangja lesz... Sz*rok rá... :D
Legalább lesz, aki nem olvas :))))))))))))))
Naja :D
Kolli! Szerintem én sem szeretném a gyógytornát. Fel a fejjel :)) Minden oké lesz :)
HegPet! Igen, nem hagy nyugodni a Trónörökös, de majd megbosszulom, ha kibújik :P
Állandóan puszilgatni fogom, Ő se aludjon :)
Na, lányok mennem kell. Nem tudom , holnap leszek.e. Igyekszem :)
Millió Puszi nektek, jóéjt és nyugodt éjszakát :)
na tessék, és te mondasz ilyet nekünk? :-)
Csengének mi nem tetszett?
jól van naaa... itt vagyok, most végeztem mindennel.
:-D
nem küldenél nekem is a fánkból? basszus, úgy megenném most! :-D
az istennek sem fogok most felkelni bármit csinálni ... jajj nekem! :P
ma meg beindították a fűtést, marhajó! meggyulladok, eddig sem fáztam és nyitva van az ablakom. ennek mi értelme van? nincsenek még fagyok sem... mert megjött a hideg a forróság után? csak a vén trotty nénik kérték már megint előbb!
ez a Némó!nem hagy nyugodni! ejnye! :-)
Kedves Kismamák!
Tessék pihenni. Bár én is ilyen voltam tavaly ilyenkor. :)
Ma gyógytornán voltunk Csengével nagyon de nagyon nm tetszett neki. :(
Jippíí, nagyon-nagyon finom lett a fánkom :P
Most viszont küszködhetek, mert szétrobban továbbra is a bordám.. Mikor állok, még rosszabb... Olyan, mintha Némóm oda cövekelne a kis lábaival, azt 2 percenként lég kalapács szerű ütésekkel adná a tudtomra, hogy odabenn van...
HegPet! Igenis tessék picit többet pihenni, mert akkor többet jönnél ide is és többet beszélgethetnénk :D
Jó vásárt csináltál!:-D
imádom az áfonyát ... :-D
Eddig pakoltam, jól lefáradtam, mindjárt beindítom a porszívót, ebédelek, aztán nézek filmet, persze ha eljutok odáig, mert még vasalnom is kellene.
ilyenkor mindig azt érzem, te jó ég, mennyi mindent kell még csinálni. takarításban, pakolásban maximalista vagyok, ez az én hibám.
Hogy én pihenek? ja ... sokszor kicsiket. :-D
Nem, nem az 5 perceset :P
Reggel a zsámbéki piacon voltam vásárolni, vettem szoptatós hálóinget, 2 pizsit és köntöst is,így fizettem 8000ft-ot, nagyon olcsóka volt :D
Na, és ott ettem kinn reggel egy áfonyás fánkot és annyira nagyon megéheztem, hogy az valami őrület... Így most sütök :)
Nagyon óvatosan a takarítással!!!
Egyébként pihensz eleget? mert állandóan csak pörögsz! :)
meglátod, el fog onnan menni, ha nyüstölöd egy picit... :-)
kitartást!
5 perces fánkot? vagy a simát csinálod meg?
ez is biztos fini lesz, mmmm ...
örülök, hogy nem hagyod el magad ilyenkor sem.
A pici annyit mocorog ebben a 3 napban, mint egy hét alatt.:-) Nagyon aktív ma is... :-)
A fejfájáson és kisebb görcsökön kívül eddig még semmi. Legalábbis így ülve oké. :-D
Azért kezdek izgulni már, hogy lesz-e valami a 7végén...
Valahogy várom is, meg nem is. Jajj, szegényem, remélem nem érzi, hogy így elbizonytalanodtam! :-)
Még neki akarok állni a nappali takarításának, persze óvatosan.
Tegnap 3szor fürcsiztem, mert valahogy éreztem, jól fog esni, igaz csak tusolásra értem ezt. Megmostam a hajamat is, vettem lábfürdőt, úgyhogy tegnap készen álltam. De ma nem nagyon érzem ezt.
A kicsi szobája teljesen rendben, a fürdő is meg a wc is kitakarítva, a konyha készen áll a holnapi festésre, kaja van még, bevásároltunk tegnap a hétvégére.
Nálunk most ennyi!
És nálatok kit visel meg jobban, vagy nem?
Többieket is kérdem én!
:-D
Hahó Lányok!
Remélem, mindenki jól van.
Én nagyjából igen, bár a szokásos borda fájdalom most volt a legintenzívebb... Simogatom ezerrel a pocakomat, beszélek Némómhoz, de nem is érdekli, hogy jár az anyja szája... Szegény Párom akadt ki, mert ugye nem akarok panaszkodni, úgyhogy bevonultam, hogy veszek egy meleg fürdőt.. Ömlött a szememből a könny, annyira fájt a bordám és pont akkor lépett be, mikor behelyezte a Kincsem a bordáim közé a lábát..Úgyhogy tegnap Apa simogattam a talpát, hogy vigye onnan el..
Szörnyű érzés :(
Ma fánkot csinálok :)
Ti hogy vagytok? Babák? Mocorognak? Nem éreztétek meg nagyon a frontot?
Jó reggelt lányok !
Hogy vagytok!
HegPet nem viselt meg ez a hideg front?
KisGabica hogy vagy?
Picianya és ti hogy vagytok? :D
Szia, Jó Reggelt!
Olvastam a cikkedet erről, megértelek, miért írod ezt.
Hát a vége felé már nem leányálom, de ilyenkor jobban érzed a lábának kis vonalait, domborulatait...:-)
Erősebbek a nyomások, mivel elég pici már a hely odabent és persze fájdalmasabb is, ahogy nyúlik vele együtt a bőr.
Nekem nagy a hasam, valszeg a fiúnk hosszú combú lesz. Mert nem lesz nagy baba, mint ahogy régebben említette a dokim.
Rengeteg striám lett a hasamon, de nem érdekel, sajnos hamar nőtt a hasam és a genetika is beleszól. Az emlék megmarad, hogy egykor ott bent bizony lakott valaki! :-)
És ti hogy vagytok? Régen írtál ide!
Mesélj kérlek!
De jó lehet 38 hetesnek lenni:-) Én sajnos nem lehettem annyi, így nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet egy terhességet végig kihordani:-) ÚÚÚÚgy szeretnék 40 hetes lenni:-)))
Ezek a kis pocakjátékok olyan aranyosak.
Én Maja mozgását mindig fel akartam venni videóra, de olyan kis kameraérzékeny volt már akkor is, hogy megérezte, mikor elővettem a gépet, és abbahagyta az amúgy eszméletlenül hatalmas rugdosást:-)
Most is ilyen. Ha kérek valamit hogy produkálja magát a kamerába, tuti mindent abbahagy:-))))
:-)))))
akkor hasonló lesz a kapcsolat nálunk apa és fia között, mint nálatok? :-)
én most vagyok 38/5 hetes. :-)
Most számomra nagyon kedves emlék jutott eszembe. :)
Párom és Csenge is játszottak amikor még pocak lakó volt és a párom megcsiklandozta mert kidugta a kis könyökét, ő meg vissza bököt. :)
Így játszottak, igaz Csenge egyre erősebben csinálta. :)
HegPet mennyi idős terhes vagy most?
Persze, semmit nem kell elsietni, a fő, hogy pihenj sokat és aludj jókat, ha tudsz! :-D
A keményedés akkor lesz szar, ha minden nap és egész nap lesz. Na azzal tudnék mindenkit leteríteni, olyan "kemény" vagyok! :-D
Ilyenkor az én helyzetemben ez már normális, a te esetedben pihenést javasolnék, bár ha jól sejtem, te most lehetsz lassan 29 hetes.:-))
Csikizd, beszélj hozzá, hallgass vele zenét, foglalkozz Némóval, táncolj finoman, rázd egy picit a pocakodat és majd csak jelez neked, hogy ne piszkáld annyit.
Nekünk tegnap este Joachim mutogatta a lábát, Párom simizte, ő eldugta, aztán máshol nyújtotta ki a kis tappancsát és így szórakoztak ketten a hasamon este 10 után fél órán keresztül.:-))
Miért nem próbálod meg, hogy egy kicsit megpiszkálod a pocakod?
Jelezd neki szerintem, hogy nem jó. Nekem ez bevált egy picikét bekopogtatni hozzá. :D :D
Pihenhessél sokat.
További ajánlott fórumok:
- Azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy pszichiáter elolvasná a kérdéseimet, válaszaimat, milyen diagnózisra számíthatnék?
- Akik elvesztették babájukat, gyermeküket.
- Szegedi kismamák, akik tavaszra várják a babájukat
- Budapest, VII. kerületi kismamák, anyukák! Gyertek legyetek kedvesek, kérdéseim lennének :)!
- Békásmegyeri kismamák - akik májusra, júniusra várják babájukat
- Nyíregyházi (szabolcsi) kismamák, akik 2018-ra várják babájukat csatlakozzatok!