Elmondjam neki, hogy terhes vagyok? (beszélgetés)
Kedves Nika!
Hangsúlyozom, MARADI vagyok, de én azt gondolom, ha a véleményünket akartad, ahhoz képest "későn" derült ki, hogy az apa fekete bőrű. Szerintem ez teljesen más megvilágításba helyezi a történetet... Még az is, hogy külföldi állampolgár, nem még az, hogy fekete! Mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet, ha mondjuk pécsi, vagy tatabányai! Közel sem mindegy. Hallani egy csomó ilyen konfliktusról, hogy az apa magával vitte a gyereket, nem engedte haza, tartózkodási helye ismeretlen, stb... Teljesen más kultúra, más értékrenddel. Reméljük, nálatok ilyen nem lesz, de jobb félni, mint megijedni.
Lehet, hogy szánalmas, de így az én véleményem az abortusz mellett szól. Se a láthatás, se a házasságkötés nem megy simán ilyen esetekben.
Igen tudok. Ráadásul a nő házasságban élt és a gyermek már a férje nevén volt anyakönyvezve. 5-6 éves lett a gyerek, mire az édesapja nevét viselhette.
A házaspár szét is ment. Később a nő csak összeköltözött a gyermeke apjával és még egy gyermeket is szült.
Akárhogy dönt, az csak a saját jövőjében fog eldőlni, hogy jó, vagy rossz döntést hozott.
Ez minden döntésünknél így van. :)
Sajnos ez is napjaink történése. :(
De az is, hogy a gyerek már a szabad akaratából megy. Az sem a legkellemesebb érzés a felnevelő anyának.
Miért kellenének ketten és egyszerre?
Ha egy nő gyermeket szül és eltitkolná, akkor a partner indíthat apaságit, ha igazolja tanukkal, hogy kapcsolatban volt a nővel a gyermek fogantatásának időpontjában. Tehát szándékosan nem lehet elvenni gyermeket egy édesapától, ha az bebizonyosodik és az apa ragaszkodik hozzá.
A genetika nagy úr, főleg, ha a gyereknek egyszer bármilyen transzplantációra lesz szüksége.
Aham, értem, amiről nem hallottál még, az butaság. Hát persze.
Pont a múltkor hallottam egy érdekes történetet.
Közös felügyeleti jog mellett apuka hosszú évekig leszarta a lányát, aztán amikor a "ded" kb. tizennégy éves lett, elvitte láthatásra, s most hónapok óta semmi hír róluk. Minden csatornán elérhetetlenek.
Biztos tök jóérzés lehet az anyának.
Akkor meg pláne honvágya lesz az övéi iránt is a gyereknek, amikor felnő, nem is beszélve az apai nagyszülőkről, a nagyszülői szeretetről. Ha fehér lesz, akkor is.
Vegyes házasságban nem könnyű a gyermekvállalás, de egyedül nekivágni még nehezebb lesz, - a gyereknek is. Te tudod mennyit bírsz, ha vállalod és ha lesz szülői segítséged.
Nem elriasztani akarlak, csak megfontolásra és tudd, hogy mire vállalkozol. Később nincs visszaút.
sosem értettem, hogy miért jó, hogy egy olyan kapcsolaton túl akarsz gyereket valakitől, akivel már nem akarsz együtt lenni. Az egész életedre/jövődre/elkövetkező kapcsolatodra nézve is nagy felelősség így vállalni egy gyereket.
Nem a korod miatt, hanem mert már elváltatok. Mondjuk pont ezért azt sem értem, hogy ez miért közös döntés kell legyen, ez csak a te döntésed. Persze ha úgy döntesz, akkor tudnia kell, de ha úgy hogy nem tartod meg, akkor nem értem miért. Persze már mindegy, úgyis tudja :) Én speciel utálnám, ha egy gyerek miatt jönne vissza hozzám egy pasi, és azt is ha egy "nem kívánt gyerek" kötne valakihez...
Szuper! Ugy legyen!
Es mèg volt aki arra biztatott h ne mondd el neki es vetesd el. Az eszem megáll!
Lakva ismeri meg az ember a másikat és ez egy megváltozott helyzet. :)
A lényeg, hogy jó kapcsolatban maradjatok akár külön is.
Oh, ez jó hír!
Te hogy érzed magad? Mit szeretnél úgy igazából, nyomás nélkül?
olyan nincs, hogy valaki vegleg el akarja vinni a gyereket, ahhoz nagyon alapos indok kell, hogy egy anyatol elvegyek, ne ijesztgesd butasagokkal :D
de azzal tisztaban kell lennie, hogy ha bevallalja a babat, annak apja is van, jogokkal, lathassal, persze felelosseggel is anyagilag. arrol lemondhat, hogy az apa fizessen, de azt nem szabhatja meg, hogy lathatja-e vagy sem
ilyenkor a sertettseget felre kell tenni, bar nem tudom, egy 2 honapos ismeretseg utan miert kell sertve erzenie magat, hogy szakitas utan a pasi nem akar kozosen gyereket nevelni. meg o sem tudhatja, hogy egyaltalan jo kapcsolat lenne-e kettejuk kozott. az is eleg, ha vallalja anyagilag a felelosseget, segit, aztan majd meglatjak
Itt nem az a lényeg, hogy ma mit akar, hanem az, hogy a jövő mit produkál. Bármi előfordulhat. Azt előre látni nem lehet.
A végén ne a gyerek legyen a vesztes.
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Nem tudtam, hogy terhes vagyok...
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- 27 éves vagyok, terhes vagyok, a párom nem akarja a bébit, én szeretném...nem tudom mit tegyek...
- Elmondjam neki vagy ne?
- Nem tudom elmondjam-e neki, hogy szeretnék vele találkozni!