Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elmondjam neki, hogy terhes vagyok? fórum

Elmondjam neki, hogy terhes vagyok? (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
304. Bekacomb (válaszként erre: 300. - Csikil4ny)
2016. szept. 15. 14:42

Azért az így járt kicsit erős megfogalmazás. Ennyivel nem lehet ezt a helyzetet lerendezni.

Az is elég érdekes, hogy mennyien kiállnak a nők szexuális szabadsága mellett, ugyanakkor ha teherbe esik, úgy van beállítva, mintha az ő hibája lenne, mintha valami bűnt követett volna el, és szó sem esik a férfiról. Ez azért elég érdekes ellentmondás. Sokan nekiállnak vádaskodni a nővel szemben. Amíg ez így van, és nem követeljük ki akár jogi eszközökkel, hogy egy férfi is átgondolja, kibe mártja bele (ha már ilyen szépen fogalmazunk), addig nem is fognak változni a dolgok, és akkor fog lelépni könnyedén egy pasi a felelősség elől, amíg jónak látja. Ez a fickó addig volt cuki és jó fej, míg azt látta, hogy úgy mennek a dolgok, ahogy ő elképzelte, tehát nem kell felelősséget vállalnia a tettéért. Mikor megtudta, hogy nem úgy mennek a dolgok ahogy gondolta, azonnal cserbenhagyta a lányt. Na nehogy már sajnáljam. Egy dologgal én sem értek egyet. Hogy a lány hazudott az abortuszról. Viszont betudom az érzelmi "sokknak", ami érte. Azért ilyenkor sok dolgot lezongoráz az ember magában, minden lehetőséget átgondol. Ebből a szituból mindig a nő jön ki szarabbul, ettől még nem nagyobb a felelőssége, a kettő közé ne tegyünk egyenlőségjelet szerintem. Azt gondolom, egyértelmű, kinek van szüksége támadásra, és ki a hunyó ebben a sztoriban.

2016. szept. 15. 14:30
Mivel már fel sem tudja venni a fórumindító a kapcsolatot az apával, fölösleges azon rágódjunk, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak annak. Abban tudjuk támogatni, hogy megnyugodjon. Most már így alakult, ez a helyzet, ebből kell felállnia, végül is egy születendő gyermekről van szó, akit szeretetben fel fog nevelni!
302. Bekacomb (válaszként erre: 299. - Michelle.r)
2016. szept. 15. 14:29
Ez igaz. Én sosem leszek ilyen. Mindent nagyon mélyen élek meg, ami egyben áldás és átok. De szerencsés személyiséggel vagy megáldva, ha neked ez működik! Persze én is rajta vagyok, hogy finomítsak a szélsőséges érzéseimen, mert csiszolgatni azért lehet a dolgokon. ;-)
301. Bekacomb (válaszként erre: 296. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 14:26
Ez egy abból fakadó tény, hogy a srác igen messze él, amin nyilvánvalóan nem szeretne változtatni. Ha pedig gyereket vállal az ember, valószínűleg nem pár havonta szeretné csak látni. Szerintem ez nem szorul magyarázatra.
300. csikil4ny (válaszként erre: 280. - PöttyösPanka)
2016. szept. 15. 14:23

:) Amíg ezt a férfiak nem ismerik fel, addig érdemes a nőnek megnéznie, hogy kinek teszi szét a lábait. Ha nem nézi meg, hát így járt. Egyébként is hozhat az élet néha olyan fordulatot, amelyek nem láthatóak előre (pl. ha váratlanul meghal a társ, vagy halálos beteg lesz, stb.). Ezeket a helyzeteket is túl kell vészelni. Más dolog, hogy a mostani eszemmel férfiként is fontos lenne a gyermekem, de egyrészt nem vagyok férfi, másrészt más életben lehetnék másmilyen is....

Kár ezen rágódni, adott egy helyzet - a fórumindítóé: egyedül vállalta a gyermeket, szerencsés, hogy a szülei nem elkergették, hanem támogatják és az élet napos oldalát érdemes néznie!

299. michelle.r (válaszként erre: 284. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 14:15

Kb. tíz kemény év munkája van ebben :DD

Ez nem azt jelenti, hogy nincs véleményem a dologról, de megtanultam a megoldásra fókuszálni, azt pedig csak akkor tudom, ha higgadt vagyok, és amennyire tudok, kívül maradok.

298. 937a2a883a (válaszként erre: 294. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 14:12

Sok mindenben egyetértek veled.

Azok alapján, amit leírt, közösen megbeszélték és megegyeztek valamiben. Egyszer sem írta, hogy abortuszra lett kényszerítve. Sőt! Sok hozzászólása alapján vacillált, de rájött, hogy nem férne bele az ő életébe sem egy gyerek. Aztán máshogy döntött, ami tiszteletre méltó. De a fiúnak hazudott, eljátszotta, hogy elment az abortuszra. Szóval nem csodálom, hogy a srác ki van akadva és nem akar tudni róla, ezért azzal sem értek egyet, hogy a csaj most őt szidja mindenféle módon. Nyilván az apának lesznek jogai és kötelességei is, vállalnia kell a felelősséget, ebben is egyetértek. De azért azt is megértem, ha most ő is dühös a lányra. Egyikük sem viselkedik felelősségteljes felnőtt módjára. Még meg sem született a baba, de már megy az egymásra mutogatás és az ócsárlás.

297. Magdalénia (válaszként erre: 295. - PöttyösPanka)
2016. szept. 15. 14:12
Eleinte én is így gondoltam, de a hsz-ek alapján más kép alakult ki bennem.
296. Magdalénia (válaszként erre: 293. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 13:57

"Csak a saját kényelmét vette szamításba, mert igaz, hogy kellett volna neki a gyerek, de nem tetszett neki, hogy miután szétmentünk, csak alkalmanként láthatta volna."

Mi ez, ha nem zsarolás?

295. PöttyösPanka (válaszként erre: 294. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 13:57
A dühnek nem az indokoltság a lényege. Az érzelmek ritkán egyeznek a józan ész szavával. Ezek tényleg csak latolgatások. Nem konzekvensek a leírtak, mert ilyenkor sok minden megfordul fejében és szívében. Másrészről sokan a csillagokat is lehazudják az égről, csakhogy meglegyen az abortusz. Persze, drágám, mindenben támogatlak, ha elveteted. A te döntésed, bárhogy legyen is, csak vetesd el. Bármit is ígér, csak akkor mutatja ki a foga fehérjét, ha kiderül, hogy nem lesz abortusz.
294. Magdalénia (válaszként erre: 291. - PöttyösPanka)
2016. szept. 15. 13:51
Szerintem a történések után indokolatlan a dühe és az is, ha mi a srácról lehúzzuk a vizes lepedőt.
293. Bekacomb (válaszként erre: 292. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 13:46
Ebből sehol nem jön le, hogy magához akarná láncolni. Nyilván ilyenkor mindkét fél latolgatja a lehetőségeket. Hirtelen a nyakukba szakad egy ekkora döntés, rengeteg érzelemmel, amik percről-percre változnak. Amikor terhes lettem, annyi mindent éreztem, gondoltam, azt sem tudtam, hol áll a fejem. A leírtak közül semmit nem lehet a fórumindító fejére olvasni, nem írt semmi olyat, ami abban a színben tüntethetné fel, hogy akar még valamit a sráctól.
292. Magdalénia (válaszként erre: 290. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 13:42

„Csak azért gondoltam neki szólni, mivel mégiscsak az ő gyereke is, és hogy őszinte legyek, még vacillálok az abortusz és amellett, hogy megtartom....

Azért az remélem érthető, hogy nem olyan könnyű a döntés, és ha az abortuszt is választom, legalább ő is "részesüljön" az érzésből, ha már segített összehozni egy gyereket....

beszélek a volt barátommal, és elmondom neki a "hírt", a pozitív teszt képével csatolva, aztán meglátjuk, hogyan reagál. Fiatalok vagyunk még, ő sem ilyen korán tervezte a gyereket, és az igazat megvallva, én nem szeretnék újra összejönni vele, pláne "így", tehát a magzat sorsát is közösen eldöntjük....

Ez a srác talán tudná az új számát is, mert rendes és ismerem is őt egy ideje. Viszont azt nem mondanám meg, hogy terhes vagyok és azért keresem, csak azt, hogy nagyon sürgős a dolog és valakinek az élete múlhat rajta (ami jelen esetben igaz is, sajnos)....

Ahhoz képest, amit vártam, egész jól reagált rá. Úgy értem, azt hittem pánikolni kezd és egyedül hagy, hogy oldjam meg a dolgot. Igaz, hogy külföldön van, de felajánlotta, hogy bármiben segít, habár ő az abortusz mellett van, mert mivel még mindketten a szüleinktől függünk nagyrészt, meg ő nem akarná, hogy apa nélkül nőjjön fel a gyereke....

Az apukának is megmondtam, hogy semmi baj, nem kényszerítem rá a gyereket....

Azóta már meggondolta magát, amellett van, hogy megtartsuk a gyereket, úgy tűnik, hogy nagyon is szeretné, magától felajánlotta, hogy gyerektartást is fizet, és haza is jönne sűrűn, viszont miután a szülei külföldiek, ezért néha ki is vinné, persze csak az én engedélyemmel és felügyeletemmel. Egyébként az is megfordult már a fejében, hogy lerendez mindent, majd hazajön hozzám és segít nevelni a picit. Bár, én nem hiszem, hogy akarnám, nem tartom jó ötletnek...

Egy alig 22 éves sráctól tényleg nem ezt a viselkedést vártam, pozitív csalódás a részemről... Úgy beszél a kicsiről, mintha már meg is született volna, már tervezget is, stb..

A srác keresztény, és a legtöbb itt tanuló fekete srác ebben az esetben felelősséget sem vállalt volna.. De amint írtam, ő képes lenne arra is, hogy itt éljen és együtt neveljük fel a gyereket...

Ha valakit érdekel, átbeszéltük a dolgokat, minden lehetséges opciót, és arra jutottunk, hogy a 'legjobb' döntés ebben a helyzetben az abortusz.

Hazudtam neki, fogalmam sincs miért”

291. PöttyösPanka (válaszként erre: 289. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 13:30

Ő azt írta, hogy nem akar semmit az apától. Csak válaszol az általunk felvetett kérdésekre. Tulajdonképpen mi lovagolunk rajta, hogy mit kellene vagy nem kellene tennie az apának.

Ő meg jogosan dühös az apára. Ez természetes érzés ilyen helyzetben, de ettől függetlenül azt írta, hogy a kicsire koncentrál, hogy mindent megadjon neki.

290. Bekacomb (válaszként erre: 289. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 12:51
Hát nem tudom, nekem nem volt ilyen benyomásom. Egyelőre azért lenne mit tisztázniuk, ez nem úgy megy, hogy egyszer csak megszakad a kapcsolat. Legalábbis jó esetben. Bár itt most sajnos ez történt, mert apuka nem kíváncsi sem rá, sem a születendő gyerekére. Úgy érzed, vissza akarná édesgetni magához a srácot? Nekem nem tűnt úgy, nem ömleng, mennyire szereti, hiányzik neki meg ilyenek. Egyértelművé tette, hogy nem akar tőle semmit. De lehet, te látsz valamit, ami nekem elkerülte a figyelmem.
289. Magdalénia (válaszként erre: 288. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 12:45

A sráccal és saját magával szemben.

Egyértelmű, hogy szeretetről szó sincs, nem érzelmi kapcsolatuk volt. Ha csak az ő hozzászólásait olvasom az adatlapján, csupa taktika. Mintha eszköz lenne a gyerek. :(

288. Bekacomb (válaszként erre: 287. - Magdalénia)
2016. szept. 15. 11:41
Ezt kifejtenéd? Már hogy itt a fórumon ne játszana tiszta lapokkal? Vagy az apával szemben?
287. Magdalénia (válaszként erre: 277. - Nika666)
2016. szept. 15. 11:28

Nagyon is érdekel.

Van egy olyan érzésem, hogy a kezdetektől nem játszol tiszta lapokkal. :(

286. PöttyösPanka (válaszként erre: 282. - Michelle.r)
2016. szept. 15. 10:52
Az, hogy nem akar gyereket, nem ad neki felmentést. Pl ha egy férfi elvesz egy szép nőt, mert nem akar egy csúnyával élni, de a nőt baleset éri, mondjuk megég a fél arca, és keresőképtelenné is válik, akkor a férfi jogosan hagyja el 15 év házasság után, hiszen ő nem ezt akarta? Sok mindent meg kell tennünk annak ellenére, hogy nem akarjuk. De nem is arról beszélünk, hogy akarnia kell a gyereket, hanem, hogy felelősséggel tartozik. Persze olyan szomorú világban élünk, ahol az erkölcs többé már nem erény, de ettől még nem kell vállba veregetnünk az ilyen embereket.
285. PöttyösPanka (válaszként erre: 283. - Ab61752c45)
2016. szept. 15. 10:44
Lehet, de ez irreleváns.
284. Bekacomb (válaszként erre: 282. - Michelle.r)
2016. szept. 15. 10:33
Nem-nem, pont azt írtam, hogy ha akar, a jogairól lemondhat, ha nem akarja látni a gyereket. Igazad van, tudom, mégis nehéz higgadtan nyilatkozni az ilyen hozzáállásról még kívülállóként is, ha érintett lennék, biztos nem tudnék egy darabig megnyugodni. Mondjuk én elég impulzív, vehemens típus vagyok. Jó annak, aki nyugodt és megfontolt minden helyzetben. :-)
283. ab61752c45 (válaszként erre: 280. - PöttyösPanka)
2016. szept. 15. 10:29
egy éjszakás kalandnál,talán még a nevét sem tudja.
282. michelle.r (válaszként erre: 269. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 10:29

Nem haragszom.

Lehet nem elfogadni, hogy így döntött, de attól a helyzet még nem változik. Le lehet róla itt húzni a vizes lepedőt, de attól sem fog. Eredmény abból lesz, ha elindítja a pert, beadja igényét a gyerektartásra.

Teljesen felesleges a palit szétszedni, hogy micsoda ember, nem kiváncsi a gyerekére. Vannak emberek, akik nem szeretnének gyereket. Lehet moralizálni, tök felesleges, a történteket megváltoztatni nem lehet, a pali érzéseit megváltoztatni szintén nem.

Még az is lehet, hogy ahogy a lány megváltoztatta a szándékát, úgy a fickó is így tesz majd.

281. Bekacomb (válaszként erre: 278. - Csikil4ny)
2016. szept. 15. 10:22
Hú, igen, ezek is megérnek egy misét. Ezek már szintén külön témák, amikről rengeteget lehetne beszélni.
280. PöttyösPanka (válaszként erre: 278. - Csikil4ny)
2016. szept. 15. 10:20
Persze, egyéjszakás kalandnál, védekezés mellett is összejöhet, de attól még felnőtt módjára kellene kezelni a helyzetet, ha mégis megesik a dolog. Ez benne van a pakliban, és aki leül játszani, tudja, hogy ezt a lapot is húzhatja. Ha hobbim valamilyen extrém sport, és egyszer valami rosszul sül el, aminek a következtében lebénulok, akkor hiába mondom, hogy dehát én felvettem a védősisakot, úgyhogy nem tehetek róla. Vagy a szülők, akik fegyvert tartanak, aztán csodálkoznak, ha a saját ötéves kisfiúkat szétloccsantott aggyal, vérbe fagyva találják meg. Dehát ők biztonságos helyre tették a fegyvert. Tudod, mit vállaltál, tudod, mik lehetnek a következmények, ne lepődj meg, ha beüt a baj, és vállald a felelősséget!
279. PöttyösPanka (válaszként erre: 277. - Nika666)
2016. szept. 15. 10:12
Nem is számítottam másra...
278. csikil4ny (válaszként erre: 274. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 10:10
Egyejszakas kalandban is osszejohet.... Meg hanyan igy akarnak pasit fogni...
277. nika666 (válaszként erre: 276. - PöttyösPanka)
2016. szept. 15. 10:06
Nem számolt be a szüleinek arról, hogy "itt hagyott" az országban egy gyereket is. Tudom, mert rákérdeztem, és a válasza, hogy ha úgyis abortuszra megyek, minek beszéljen erről nekik, felesleges. Nagyon büszkék lehetnek a frissdiplomás fiukra, még egy unokát is kaptak mellé "pluszban", csak erről nem tudnak. Nem is érdekel, csak feleslegesen idegesítem vele magam.
276. PöttyösPanka (válaszként erre: 274. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 10:01
Az ilyen felelősségteljes apától kitelik, hogy a szülei előtt eltitkolja a dolgot. Sose fogják megtudni, hogy van egy unokájuk.
275. Bekacomb (válaszként erre: 272. - Ab61752c45)
2016. szept. 15. 09:42
Mint az a szakács csávó, akinek balkézről jött össze a gyerek, majd még el is akarta perelni az anyjától a kicsit. De a gyerektartáson ki volt akadva. Pontosan nem emlékszem az összegre, de arra igen, hogy nem volt sok, talán 50.000 ft. Teljesen kikelt magából. Görény.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook