Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Most találtam a fórumra!Szeretnék én is venni e cigit,de nem tudom hogy milyet!Akinek van bevált termék az megosztaná velem?
Sajnos egy hulladékot vásároltatok.
Remélhetőleg legalább olcsó volt, így sokat nem veszítettetek, de ha komoly az átszokás szándéka, kell venni normálisat.
Ezt a történetet azoknak "találtam", akik az e- cigitt a leszokás eszközeként használják (liguid erősség csökkentése).
Én sajnos nem.
Nem tudom ki írta, de gratulálok az erejéhez :D.
Nem akarok leszokni a cigiről!
Arra gondoltam , hogy egy órával később gyujtok rá. Minek olyan sűrűn rágyujtani. Szegény tüdőm, had pihenjen kicsit. Mondtam ezt julius 16.án 1/2 11 kor és eloltottam egymás után szívott 2 cigimet. Hamar eltelt az egy óra. Még most sem cigizek!Gondoltam,próbára teszem magam, felhúzom az órát du, 2 re,majd akkor rágyujtok. Azt hiszem annyi pihenés elég lesz. Nagy dolog hogy 3 órán keresztűl nem gyújtok rá. De mert nem akarok leszokni a cigiről, ezért csak próba képp, megnézem meddig bírom, mi a határ. Legutóbb amikor befizetett a gyermekem egy 5000ft-os leszokósdira, 1 nap múlva őrülten rohantam a szobámba és kerestem a cigit, majd mikor megtaláltam,szét marcangoltam a dobozát hogy kivegyek egyet belőle. Tehát, nagyon dohányos vagyok 45.éve. Szégyelem is magam.Nem bagózók utcán, megállóban , hivatalos helyen és sehol csak az otthonomban,Ott is csak az én szobámban, ami olyan büdös, mert aki hozzám jön és cigizik, az mind hozzájárul a szobám illatosításához. Nemjönnek sokan.A felnőtt gyermekeim cigiznek, a kiskorúakat pedig mindig kikell küldenem a cigi miatt.Felmerült a gondolat bennem, milenne ha! De gyorsan el is kergettem a gondolatot mert nem vagyok én olyan erős , meg minden , arról csak hallani szoktam hogy " én ,leszoktam a cigiről" .Ezeket a mondatokat mindíg mások mondják, én soha ... különben is szeretek dohányozni. Mi lenne velem, ha soha többé nem gyujthatnék rá. Elképzelni is nehéz.
Nem vártam meg az óracsörgést, öt percel 2 elött lekapcsoltam.Nem történt semmi, csak nem cigiztem.Nem volt düh kitörésem, nem voltam izgatott, csak úsztam a saját sikeremben.Semmi sem történt,CSAK PÁR ÓRÁIG NEM CIGIZEM. Akkor még adjunk rá pár órát.Most nem szabok időt, csak amikor már nagyon kell , akkor rágyujtok. Ok, akkor is pár órát cigi nélkül nyertem, pár füst nélküli órát.De leszokni nemfogok, csak kevesebbet dohányzom. Mert leszokni nemtudnék , be kell vallanom. Nemvagyok olyan erős és különben is ...szeretek bagózni... szeretek bagózni ha ettem utána, ha kávéztam azután és a kávéval különbern is együtt jár a cigi. De ha örömöm van, akkor is rágyujtok ezzel nyugtázom az örömöm. Ha haragszom , rögtön bagózni kezdek. Különben is , ha leülök, ha felállok, ha lefekszem és felkelek, mindíg rágyujtok , hozzám tartozik. Tehát nem szokok le, nem is akarok. Teljesen az életem része a cigaretta. hogy is tudnám abba hagyni? Gondoltam egy ideig nem bagózok.Augusztus 21.van,még mindíg nem gyujtok rá, már 35. napja.
Szép estét Mindenkinek!
kérdéssel fordulok hozzátok.párom rendelt magának e cigit ,de nem az ego típust ,hanem az olcsóbb fajtát,nevét nem tudom pontosan de linkelek ide egy képet Nektek:
Még nagyon kezdők vagyunk ebben a témában,de egy sor kérdésünk lenne.
Azt veszem észre hogy hiába erősebb patron,de valahogy nem igazán "hat" a páromnak.mellette ugyanúgy igényli a rendes cigit,amitől kicsit elkenődtünk.hisz ugye azért vettük,hogy azt letehesse.
megnéznétek a képet és elmondanátok mit gondoltok? Mi lehet a hiba? Azt mondja,hogy szívja az e cigit de nem érez semmi hatást,akár órákig is szívhatná.
előre is köszi.
Köszi, de mégsem az a baj.
A probléma az, hogy csak sejtem mi a probléma, de fogalmam sincs mi a megoldás :(.
A készletben két automata aksi volt, és 6 db, 4 réses patron.
Ebben a felállásban úgy szelelt, hogy használhatatlan volt, ezért lezártam a patron 4 nyílását, így a levegő csak az aksi 2 nyílásán át jön, nem szörcsög, nem szelel, DE:
A vatelinből cseppek válnak ki az erős szívás miatt, és kijönnek a nyíláson, bele a számba (mintna egyszerre +1 szál cigarettát szívtam volna el.
Az aksi villog, hogy túl erős az igénybevétel, és hamar le is merül.
Ráadásul: szabaddá tettem a 4 rést a patronon, és a füst sokkal erősebb lett, viszont így a ciginek semmi ellenállása nincs, és be is szédülök a falslevegőtől.
A megoldás, (mostmár tudom) egy nyomógombos aksi lesz, dehát 2 vadonatúj automata aksival most mit kezdjek?
Akinek nyomógombos 808-as aksija van: nincs valami gumigyűrű a patron és az aksi között?
Akinek automata super 808 aksija van: mi a megoldás a problémára?
A válaszokat előre is köszönöm!
Egyébként én is férfi vagyok, de úgy látom már nem én vagyok az első :D.
Egy jótanács mindenkinek, aki super 808 automata aksikkal kezdi:
Az automata aksi elején is, és (sajnos) a postázott patronon is van légbeeresztő nyílás, ezért a cigaretta hagyon sok levegőt szív be a "füsthöz".
Ennek kiküszöbölésére, le kell zárni a nyílásokat ott, ahol a patron és az aksi találkozik. Erre a leg célszerűbb, ha a patron szilikon zárókupakjának végét levágjuk, az így keletkezett csövet pedig ráhúzzuk a nyílásokra.
Később, ha már a patron elhasználódott, rendelhetünk autom. aksihoz valót, de az jelenleg még nagyon ritka.
Mindenkinek jó éjszakát, és boldog Karácsonyt!
Sziasztok!
Én is új tag vagyok. 3 napja érkezett egy super 808 töltődobozos készlet (2 aksi, 6 üres vatelines integrált patron, 30 ml folyadék: M.D., Mboro).
11 mg-os, közepes nikotintartalmút rendeltem.
Eddig minden pozitív, csak lassítanom kell a dohányzásom tempóján. Egy szál cigi 6-7 slukk volt, és max 1 perc körül.
Ennél a "tempónál" szivárgott a patron, uh. még szokni kell.
Én "rágyujtáshoz" kimegyek a ház elé, mert ez is hozzá tartozott a mozdulatsorhoz.
Számolnom kell a szippantásokat (nálam 12 az elég), nehogy emeljem a nikotin adagot.
Sziasztok!
2 hete boldog tulajdonosa vagyok egy eGo e ciginek. Tök jő, meg minden, de van egy kis gondom vele. Az aksi 900mA-os azt írják, hogy 3-4 óra a töltési ideje. A töltő amit hozzá kaptam 450mA-os, ezek szerint kb 2 óra alatt fel kéne tölteni.
Szóval a lényeg. Lemerült, feltettem tölteni fent volt vagy 6 órát, végig pirosan világított a töltő, illetve pirosan-zölden villogott úgy, hogy hosszú piros rövid zöld. 6 óra után levettem. Másodikra már töltés után zöldre váltott kb 3-4 óra után. Harmadikra ugyan ez, azóta ha akár egész éjjel töltöm akkor sem vált zöldre csak villog. Amúgy 1,5 napot bír. Mivel lehet a gond?
Sziasztok!!!
AZuramnak vettem egy Ego-t/Spektrum kiszerlesés fullextrás csomag/ mert ezt ajánlottátok,meg is jött pénteken,tegnap kibontotta..na...semmi de semmi nincs benne ,egy használati útmutató,egy töltet..semmi..van 2 kazán 2 aksi 2 szipka,és 5 valami...ez most nikotinos,vagy nem???ebbe még az általlatok beszét löttyöt külön kell venni,vagy ez az öt cucc tartalmaz valamit???
Mennyi az egy szálnak megfelelő szipákolás/mert ugyi a normálnál ha elszívtad elfogyott ,de itt.../
Hol érdemes löttyöt venni??Hogy lehet kiszámolni ,hogy egy 0,1 -es ciginek emgfelelő töltetet rakjunk bele...egyenlőre ennyi,,még jövök a kezdőbbnél kezdőbb kérdéseimmel,ha nem utáltok nagyn,és előre is köszi ,ha valaki méltat válaszra a karácsonyán..Ja igen:DDDD boldog karácsonyt mindenkinek!!!
Sziasztok.
Mint kezdő szeretnék valakitől tanácsot kapni. Az e-cigivel kapcsolatban.
Jelenleg kb 1-1,5 doboz piros cigit szívok naponta. Egy száll cigit kb 5-6 szívásból el, szoktam rendezni. Szeretném megtudni, hogy melyik e-cigi lenne nekem alkalmas, és azt hogy ehhez milyen eszközök kiegészítők szükségesek. Valamint, azt hogy ez kb havi milyen költségekkel jár. Mivel itt a fórumon elég sok mindenről szó van (kazán) és nem nagyon értem mi micsoda?
Előre is köszönöm
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy valaki vett e már a kínaiaktól elektromos cigit? Úgy látom kb. 1300 ft-ért árulják.
Viszont csak angol nyelvű használati utasítás van benne, semmi leírás, gyártó, vagy összetétel.
Nagyon érdekelne például hogy a dohányának mi az összetétele, van e benne káros anyag, nikotin stb.
Valaki megosztja velem a tapasztalatát?
kizárólag erről az olcsóbb kínai változatról várom a véleményeket, tapasztalatokat!
Ma reggel megérkezett a joye-om.:))
Naggyon szuper!
Nincsen semmi gond vele. Nem süvít, nem szelel, és szíváskor sem tapasztalom, hogy levegős lenne. Hatalmas a füst, el se tudom képzelni milyen lehet a T2vel, ha már a készlettel kapottal is ilyen durva..:)))Reggel óta most tettem töltőre az elsőt, pedig nem kíméltük.
A mentolos lötyik, amiket rendeltem hozzá, roppant finomak. És az érzés a boltban, hogy nem kellett cigit vennem, hát az fenomenális.:))
A páromnak is nagyon bejött, ő már kezdetektől eGO-ra hajaz, a praktikussága miatt, alig várja, hogy az is megérkezzen.:)
Ha azzal is minden ennyire rendben lesz, akkor elmondhatjuk, hogy elsőre sikerült beletrafálnunk a jó választásokba.:))
Összegezve: maximálisan elégedett vagyok! És köszönöm szépen a segítségeteket!
Már 1500Ft egy doboz cigi?!
Viccet félretéve, egy kazán simán elmegy pár hónapig, pedig én ki sem főzöm, csak meleg vízzel átmosom egy kicsit. Szerintem sokak nevében mondom, hogy nem nagyon költenék havonta csak kazánra hatezer forintot, ha sarkos akarok lenni.
Sajnos nálunk a minimálbér nem nagyon éri el az 1100€-t (pl. az én közalkalmazotti bruttó bérem alig több 300€-nál), így felesleges a nyugat-európai fogyasztói szokásokat összehasonlítani a miénkkel. Repedt porlasztót még nem nagyon láttam, de szerintem ahhoz durván meg kell dolgozni, hogy repedjen. :)
Elég régi a porlasztóm,(kb 3 hónapos)
Az akkor elég szép kort megélt, ideje nyugdíjba mennie szerintem is.
Ezeket a porlasztókat úgy gyártják, hogy 4-5-ösével vannak csomagolva egy szép dobozkában, tőlünk kicsit nyugatabbra így is vásárolják, azok a vásárlók egy porlasztót használnak kb. egy hétig, kettőig, kinél meddig bírja, és veszik elő a következőt, ha elkezd öregedni (végülis egy porlasztó kb. egy doboz cigi ára, de nálunk se sokkal drágább)
..de a hazai forgalmazók kénytelenek kidobni a kukába a szép dobozkát, amiben az 5 db porlasztó érkezik, és egyesével adni a porlasztókat a csúnya kis belső műanyag fóliában darabonként, és hallgatni a sok panaszt, hogy a 2 hét használatra tervezett porlasztó hogy viselkedik 2 hónapos korában, miért reped, miért égett, miért szürcsög, miért akármi...
Tényleg nem akarok bántó lenni de kikívánkozik: az intim betétedet elmosod ? A hatodik mosás után nem foszlik kicsit ? :-)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?