Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
3731. pavoes
2011. nov. 30. 16:12

Megjött a Joye510 akksi 280-as, automata. Kíváncsiságból rendeltem, hogy milyen. Tetszik. Egy bajom van vele, hogy az lr kazán másfél óra alatt lezabálta. Nyilván regularral tovább megy. Nem bántam meg, főleg, hogy nem volt drága (Lousha, te tudod hol). :D

Mindenesetre maradok az EGO-nál és az ECHO-nál, de otthoni "cigizősnek" jó lesz. :)

3730. Lousha (válaszként erre: 3729. - Matyesz_az_igazi)
2011. nov. 30. 15:18

Gyógyszertári tökéletes. A legtöbb gyógyszertárban adnak szó nélkül, egy-két helyen hisztiznek. Orvosi segédeszköz-boltban még kevésbé problémáznak és a választék is nagyobb.

A "töltőfej" különbsége annyi, hogy tompa a vége, de ha nem ész nélkül böködsz, akkor tök mindegy.

1 ml-es fecsit mindenképp vegyél, meg 2-3-5-10 ml-t ízlés szerint, illetve jól jöhet 20 ml-es is a pucoláshoz.

Tűből vegyél egy jó nagyot a folyadék felszívásához, meg kisebbeket a betöltéshez, többfélét, valamelyik jó lesz. (Kb. 4-5 Ft egy tű, bátran vegyél minden méretet, ami van.) A sztenderd kanülszettben lévő tű vastagsága tökéletes a kerámiákhoz.

Ha van választási lehetőség, vegyél gumibelsős fecsit, abban jobban képződik a vákuum.

Ami a pucolást illeti, én sima 510-es patronokhoz 2 ml-es, eGo-vastagságú, kúpos (pl. NG) cuccokhoz 3 ml-es + 1 db 20 ml-es fecsiből gyártottam tisztítószettet. Azoknak a méretei tökéletesek.

2011. nov. 30. 15:11

Sziasztok!

Ahol néztem ott egyáltalán nincs fecskendő + tű a kerámiás patron töltéséhez, vagy csak 5 patrononként adnak egyet - annyit viszont sok megvenni kipróbálásképp.

Az lenne tehát a kérdésem, hogy van-e olyan patikában kapható tű, ami alkalmas a célra, vagy kizárólag az erre gyártott műanyag tűk használhatók, mert a fémhegyű esetleg tönkretesz valamit?

Köszönöm

3728. pavoes (válaszként erre: 3727. - Spy666)
2011. nov. 30. 13:41

Én pl. le sem akartam szokni, csak így alakult, pedig nagyon erős dohányos voltam, pipa, szivar, cigi stb.

Ez tökéletes megoldás, ha az ember a dohányzási szokásait meg szeretné tartani.

3727. spy666 (válaszként erre: 3726. - Lousha)
2011. nov. 30. 08:50

Ez érdekes dolog amúgy. Van munkatársam aki letette a cigit, ő is azt mondja, hogy egy ideje egyre inkább zavarja a füstje, illata, stb...

Azóta nem jár kocsmába sem sörözgetni (bár ez a kérdés januártól meg lesz oldva).

Amúgy én az a fajta vagyok, akinek mutogathatsz akármilyen kátrányos tüdőt, meg mittomén, nem esek össze tőle, tudom, h mivel jár. De tulajdonképp, mikor megjött a cucc, majdnem 2 napig elvoltam nélküle egész jól, szal igazából tényleg rajtam múlik. Viszont magáról a dohányzás "élvezetéről" egyelőre nem kívánok lemondani, ezért is gondoltam az e-cigire.

3726. Lousha (válaszként erre: 3725. - Spy666)
2011. nov. 30. 08:37

Beállítottság, lelki alkat, akármi kérdése is. Nekem az első slukktól eszembe sem jutott a cigi, pedig igen erős bagós voltam. Amikor kényszerből egyszer mégis rágyújtottam, a gyomrom is forgott a cigitől, és zavar is azóta a cigifüst, hogy e-s lettem.

Amúgy a dual coil valóban sokkal erősebb torokhatást ad.

3725. spy666 (válaszként erre: 3724. - Muci5)
2011. nov. 30. 08:33

Én kb 2 hete. És most kicsit szégyenlem magam a többi post láttán. A melóhelyemen tilos a dohányzás az egész kócerájban, ki meg nem nagyon lehet menni, közbe a cigi is drágul, meg a tüdőm se akarom kiköpni 10 év múlva, ezért szántam rá magam. De az lett belőle, h "bűnözök" továbbra is és csak a melóban dugiban elszívott cigiket pótoltam az elektromossal. Pedig ott tökéletesen és hiányérzet nélkül megvagyok vele. Szal most megpróbálok erőt venni magamon és csak ezt szívni, rohadjon meg a dohánygyár :D.

A témához visszakanyarodva: eGo-m van, és meg vagyok vele elégedve. Bár a patronokkal nekem is van olyan bajom, mint az alább leírtak (folyik a szipkánál), de amúgy no problem. Kicsit zavaró lesz ugyan a méret, de hozzá lehet szokni. Viszont valószínűleg teszek egy kísérletet a dupla fűtőszálas patronnal, ha az jobban tolja a "füstöt", akkor valszeg teljesebb lesz az élmény. Viszont egy észrevétel, ahol én elszúrtam: nem elég önmagában a csodavárás, önuralom is kell, hogy tényleg ezt használd, anélkül csak kidobott pénz lesz...

3724. muci5
2011. nov. 29. 21:30
ha minden igaz holnap megkapom az Egomat, mar alig varom :))))) van vki aki most a napokban valtott at az elektromosra?
3723. natalyel
2011. nov. 29. 19:14

Ha adhatok mindenkinek egy tanácsot: patront fekve nem tárolunk. Én legalábbis sosem. Így nincs is megfolyásom. Többféle dolgot ki lehet találni, hogyan tároljuk az asztalon állítva, szállítása már problémásabb, de az sem kivitelezhetetlen.

Vatelines patron, ha nagyon meg van töltve, akkor a szipka felé szivároghat kifelé - kerámisánál meg a szilikongyűrű mellett-alatt-lyukján. Én már az első nap óta nem fekve tároltam, így problémám sem volt ezzel.

3722. nrobert84 (válaszként erre: 3721. - Lousha)
2011. nov. 29. 18:23

Elöszörén is arra gondoltam, de utána nem 35 cseppetöntöttem bele csak 25-öt,akkor is folyatott legközelebb már csak 15-16-17 ahogy sikerült,de akkor is ugyanugy ázik a szipka! De csak a szipka,az akksi felé egy csepp sem megy!!

Tehát nem igazán értem.

3721. Lousha (válaszként erre: 3720. - Nrobert84)
2011. nov. 29. 17:59
A sima vatelines integrált patron akkor folyat, ha túl van töltve. Sok lett neki a lötyi, amúgy nem szokott ereszteni. Viszont így legalább tuti nem égeted a vatelint :-)
3720. nrobert84
2011. nov. 29. 17:48

Sziasztok!

Lassan már egy honapja megvan az Ego1300-asom és ugy gondoltam leirom tapasztalataim én is,hátha esetleg segit valakinek:

Másfél hete szivom csak ezt,elötte még volt a rendes cigimböl, de az már elfogyott. Az elsö 3-4 nap volt olyan hogy sokszor eszembe jutott hogy szivesen elszivnék egy igazi cigit,de most már eszembe sem nagyon jut,tehát teljes mértékben potolja az igazit. Kezdőcsomagban Marlboro liquidet rendeltem hozzá,az annyira nagyon nem jött be,nem rossz,de nekem kicsit édes. Viszont majd ha rendelek akkor kiprobálok több félét és biztos megtalálom ami legjobban tetszik vagy leginkább hasonlit az eredeti izre!

A készülékről:

Az akksi nekem nagyon bejött teljesen feltöltve kb. 2,5-3 napot bir ki,az szerintem nem rossz legalábbis az alapján amit irtak a többiröl. Most már kezdem kitapasztalni mikor fog lemerülni,olyankor kevésbé érezni az izt és nem ad annyi füstöt. Mérete engem nem zavar egyáltalán,pedig nagyon sokat vaciláltam igazi forma legyen vagy szivar :)

Patron:

Hát ez az egyedüli amivel nem vagyok teljesen megelégedve. Leginkább az a bajom vele,amit tegnap egy másik felhasználo is irt,hogy leteszem vizszintesen és a szipka uszik a lötyiben :( Tehát folyat és nekem is az elsö naptol. A másik ami még nekem elég zavaro,hogy nem látni rajt mennyi van még benn,mikor kell rátölteni stb...! Tehát szerintem patront cserélni fogok rajt,ha ezek tönkremennek,de használom öket,mert megigértem itt mindenkinek,hogy megirom hány ujratöltést birt,sikerült-e 100-at megcsinálni :)

Röviden ennyi :)

3719. Lousha
2011. nov. 29. 16:43

Szívesen.

Szerintem minél többféle "feltét", annál több a lehetőség megszeretni ezt a hobbit. Lötyikkel ugyanez, először mindenkinek többféle dohányossal érdemes próbálkozni, és esetleg egy gyümölcsössel, akármissel.

2011. nov. 29. 16:33
Na meg még egy: vegyek egyből több ízt, vagy maradjak valami hagyományos dohányszerűnél?
2011. nov. 29. 16:31

U.I: És persze köszönet az eddigi és az ezutáni segítségekért is.

Azért is kérdezek ilyen sokat, mert tőlem olyan távol áll a mindenféle füstölés, hogy még elképzelnem is nehéz.

3716. Matyesz_az_igazi (válaszként erre: 3715. - Lousha)
2011. nov. 29. 16:29
És érdemes egyáltalán egyből venni bármilyen tankot, vagy maradjak esetleg a sima 300 forintos dupla integráltnál? Vagy inkább vegyek ilyet is, olyat is, mert így akinek veszem tud kisérletezni?
3715. Lousha (válaszként erre: 3714. - Matyesz_az_igazi)
2011. nov. 29. 16:15

Odáig biztos a dolog, hogy az akciós nem LR, ergo kevésbé fűt a fűtőszála. Valamint korábban az akciósnak nem volt hornyolt a tüskéje, ami az egyik oka, hogy a T2 tutitank olyan tuti. De mostanában rendelt akciós példányoknál már az is hornyolt volt, így marad a normál ellenállás.

Egyébként hornyolatlanul is jó volt a sima is, csak a T2 jobb :-)

De rosszul nem jársz a simával sem.

2011. nov. 29. 16:11
Tudja valaki, hogy mi a különbség az 510es tank porlasztó(akció 1200) és az 510-es T2 között(1600) a kinézeten kívül?
3713. Lousha (válaszként erre: 3712. - Marcipán26)
2011. nov. 29. 15:31
Nagyon szívesen, sok sikert :-)
2011. nov. 29. 15:19
Köszönöm a segítséged LOUSHA!!!!!!!!!!!!!!!!:)
3711. Lousha (válaszként erre: 3700. - Matyesz_az_igazi)
2011. nov. 29. 14:50
Ld. lejjebb, a PG-vel erősebb az íz és a TH, a VG-vel nagyobb a füst. Van, aki allergiás a PG-re, ezért is kell alternatíva.
2011. nov. 29. 14:45

Üdv ismét!

Még azt kérném, hogy aki tud megbízható céget-akár többet is az összehasonlítás végett, az legyen szíves és küldjön linket priviben.

Előre is köszönöm.

3709. Lousha (válaszként erre: 3708. - Marcipán26)
2011. nov. 29. 13:53

Mindenképp 510-es csatlakozású aksit, mert arra van a legtöbb "feltét". Tehát eGo vagy Joye 510 aksi.

eGóból igény szerint bármilyen extra elérhető, LCD-kijelző, töltöttség-kijelzés, zseblámpa, stabilizált feszültség, USB-s (töltés közben is szívható), amit akarsz. (De általában jobb a minél egyszerűbb és stabil feszkós.)

650-től 1100 mAh a választék, minél nagyobb a mAh, annál tovább tart 1 töltéssel, és annál nagyobb fizikailag az aksi. Ha erős dohányos a célpont és/vagy vélhetően nem fog szívrohamot kapni egy szivar vastagságú holmitól, akkor ez a tuti választás. Elvileg elég egy 1100 mAh teljesítményű egész napra, de jobb a két aksi, úgy van tartalék lemerülés és meghibásodás esetén is.

Ha kocadohányos és/vagy várható, hogy nagyon-nagyon, mindenek felett és feltétlenül ragaszkodik a cigisebb formához, akkor Joye 510 aksi, ez 180-280 mAh verziókban van. Az utóbbi kicsit hosszabb, de cserébe tovább megy egy töltéssel.

Ha ilyet veszel, számolj legalább 2, inkább 3-4 aksival, ami legyen kapcsolós és 280 mAh. Esetleg egy PCC-t vagy egyéb hordozható áramforrást is vehetsz.

Rájuk való cuccok nagyrészt megegyeznek, kivéve azt a pár dolgot, ami direkt eGóra van tervezve, vagyis szélesebb, kövérebb. Ezeket is meghajtja a Joye 510 is, csak bután néz ki.

eGóra legjobban talán az NG LR porlasztóval+hozzá való patronnal jársz, de játszik még a T2 tank porlasztó+hozzá való patron és/vagy bármilyen dual coil integrált patron. T2-höz feltétlenül ajánlott egy ún. kazánborítás is, mert a T2 kisebb átmérőjű, mint az eGo aksi, a borítás ezt kiegyengeti. Dualokra általában nem megy rá a borítás, de van olyan, ami eGo-szélességű.

Joye 510 esetében ugyanez a T2 a legjobb választás, és/vagy legkisebb dual coil.

Bármelyikhez jó lehet még a BUD integrált patron is, de azt kicsit szerelni kell a kiváló működéshez, így nem muszáj azzal kezdeni.

Mindehhez kell még egy (még jobb, ha kettő, legyen mindenből tartalék!) töltő, meg némi e-liquid. Ebből van PG- és VG-alapú vagy ezek keveréke. A PG-sben több az íz és a "kaparás", torokhatás (TH), a VG-sben több füst rejlik.

Erős dohányosnak 18-24 mg-os lötyit vegyél kezdésnek, kocábbnak 0-6-11 mg-osat. Kezdésnek érdemes PG-t és VG-t is venni, dohányosat és nem dohányosat is, majd kialakul, mit szeret leginkább, mi jön be neki. Itt erősen kísérletezni kell, senki nem mondja meg előre, mi lesz a nyerő.

Sok sikert!

2011. nov. 29. 13:39

Tanácsot szeretnék kérni az intenzíven elektromos cigarettát használók részéről.

Páromnak karácsonyra meglepetésként szeretnék egy ilyen készüléket venni, az egészsége megvédése érdekében, valamint a 2012. jan. 01-től életbe lépő jogszabály miatt.

A készülékekkel kapcsolatban kérnék javaslatokat, hogy milyet, mennyiért érdemes venni.

A google oldalon témával kapcsolatban feldobott oldalakat végig böngészve nem sikerült előrébb jutnom a témában.

Mivel tényleg örömet szeretnék okozni, fontos lenne, hogy a készülék valóban a legjobb legyen.

A válaszokat előre is köszönöm!!!!!

Egy barátnő:)

3707. Lousha (válaszként erre: 3706. - Vakrepulo)
2011. nov. 29. 13:05

"szerintem nem fontos mindenképpen a szivar nagyságú cucc"

Csak egyetérteni tudok. Kis előrelátással akinek fontos a cigis forma, az is megoldhatja az életét még láncdohányosként is.

Jóval egyszerűbb egy eGóval az élet, de azért nem egyedüli alternatíva.

3706. vakrepulo (válaszként erre: 3702. - Spy666)
2011. nov. 29. 13:02

nekem nem tetszett és nem tetszik a szivar nagyságú e-cigi, ezért vettem egy cigikinézetű szettet töltődobozzal

a doboz ami nálam van mindig, kb 1,5 hagyományos cigisdoboz nagyságú

probléma nélkül elfér egy táskában, kabát belső zsebben, retikülben stb stb

a dobozban belefér 2 db 280-as akksi és 5 integrált patron. A dozban is van egy akksi, amiről legalább 3szor újra lehet tölteni egy 280-as akksit.

A tapasztalataim szerint ez kb azt jelenti, hogy egyszerre kb 4 hagyományos dobozni pöfékelni való van nálad.

Én személy szerint 3 naponta szoktam feltölteni a készletet, most már szinte rutinszerűen, de szerintem ez egy erős dohányosnak is eltart 1-2 napig gond nélkül.

Ezt csak azért írtam most így le, hogy szerintem nem fontos mindenképpen a szivar nagyságú cuccok.

Persze még előttem álló kérdés, hogy mikor jövő nyáron a kánikulában egy polóban és térdnadrágban kimegyek a margitszigetra, akkor eddig egyik zsebben telefon + kulcs, másikban cigisdoboz, farzsebben pénz, ezután hogyan lesz. Ugye, ott már zavaró lesz, hogy a töltődoboz nálam legyen, de lehet nálam 2 feltöltött cigi, ami hagyományosból mondjuk 1,5 doboznyinak felel meg.

Ezt majd a gyakorlat megmondja, hogy az kielégítő lesz-e.

3705. natalyel
2011. nov. 29. 12:59
vakrepülő: ez az, ilyen írások is kellenek az újak számára, akik még hezitálnak. :)
3704. vakrepulo
2011. nov. 29. 12:46

csövi

igértem, így 1 hónappal az áttérés után is leírom, mit gondolok az ecigizésről. Röviden az előzmények:

- napi 1/2-2/3 doboz sárga pall mall, kocsmázáskor 1+ doboz

- 17 év netto dohányzás, közte 4-5 hoszabb-rövidebb idejű leszokással, max 1/2 év volt

- 1 hét ecigizés után, azt mondtam, hogy 90%-ban visszadja az eredetit és nincs ingerem hagyományosra rágyújtani

Azóta mi történt:

A véleményem nem változott, továbbra is azt mondom 90%-ban visszadja az eredeti cigi élményét. Továbbra sem hiányzik a régi. Közben voltam 2-3 buliban, ahol egyszer kipróbáltam a hagyományos cigit, amit 3 slukk múlva el kellett dobnom, mert büdös hányingert keltőnek éreztem.

A lötty fogyásának intenzitásából és azt feltételeve, hogy egy integrált patron kb 1 donoz ciginek felel meg, valószínűleg kevesebbet dohányzom (de itt azért torzít a bejövő hideg idő is, ami szintén lohasztja akedvem, mivel én lakásban nem gyújtok rá).

Semmi fiziológiai változást nem érzek, pl jobban bírom a lépcsőzést stb stb.

Most már vagy 30-50 ismerősöm tudja, hogy ilyet szívok, nem voltak cikizések, kiröhögések stb stb.

A töltődobozos super 808-as szettem teljesen biztonságosan kiszolgálja a dohányzási szokásaim, nem kellett soha szűkölködnöm, de itt meg kell jegyeznem, hogy reggel mikor tudtam, hogy este még bulizni fogok, oda kellett figyelnem, hogy legyen minden feltöltve és kellett is, mert szükség volt rá.

Ebben a pillanatban azt érzem, hogy ha csinálom ezt még 1/2 - 1 évig, akkor már nem fogok akarni visszaszokni a rendes cigire soha többé.

Jelenleg úgy érzem, hogy erről könnyebben fogok tudni leszokni, majd 1 év múlva mint a rendes cigiről, de majd persze ezt akkor látjuk meg igazán.

A legdurvább: valahogy úgy érzem a cigizés nem is olyan fontos dolog, nem is kell hozzá ragaszkodni, hiszen láthatjuk, hogy simán pótolható pl egy elektromos cigivel. Nálam végérvényesen megdölt a dohányzás nimbusza.

Na, áttérésem 3. hónapjának végén újra írok pár sort.

csövi

vakrep

3703. Lousha (válaszként erre: 3701. - Matyesz_az_igazi)
2011. nov. 29. 07:40

Ahhoz, hogy jó legyen, ki kell cserélni a belsejében egy üvegszálat. Üvegszál viszont jelenleg hiánycikk mindenfelé.

(Bár külföldön már beszerezhető, a Menny és az Ajándékok találkozásánál...)

Valamint a BUD azt szereti, ha 100%, de minimum 70% PG-vel használod.

3702. spy666 (válaszként erre: 3699. - Matyesz_az_igazi)
2011. nov. 29. 07:11
Bár nem vagyok egy dörzsölt profi, a vastagság inkább fura, mint zavaró, legalábbis nekem. De meg lehet szokni, és eddigi kutakodásaim tekintetében azt mondom, hogy ha teljesítményt akarsz, és nem egész nap patront cserélgetni, meg töltőn lógni, akkor a cigikinézet feláldozandó a minőség oltárán...
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook