Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
3881. zupper
2011. dec. 20. 21:00
túl sok lötyit kap,attól szörcsög
3880. Nessy86
2011. dec. 20. 19:48
Tapasztalt Ego-sok!! Mitől lehet süvítő, szörcsögő hang szívás közben? Elég régi a porlasztóm,(kb 3 hónapos) szoktam főzni, de mostanában mindig ilyen hangot ad. Lehet a kora miatt, vagy más a bibi? (a patron új)
3879. bowie
2011. dec. 20. 14:59

A pdf-re, meg a boltokra többnyire azért írjuk, mi kezdők, hogy amit "ti" ajánlottatok..stb, mert a pdf-et is mindenki ajánlja. Természetesen az írásból is kiderül, hisz írod benne, hogy "összeállítottam".

Az üzleteket szintén priviben többen is ajánlottátok, volt olyan is, aki úgy, hogy "de ez a pdf-ben is benne van".Konkrétan én azért írtam, hogy amit ti ajánlottatok. Tehát én, és többek között biztosan sokan, ezért beszélnek többes számban.

Azt, hogy ha neked bejön, akkor nekem miért ne jönne, konkrétan nem tudom ki írta, én azt írtam, hogy te is azt használod és a pdf-ben a töltési macerán kívül igazából semmi hátrányát nem tudom találni, bár én ezt sem érzem hátránynak..lehet, hogy még nem érzem, és majd fogom, na de ez majd kiderül a későbbiekben úgy is.:)

Érdekesség viszont, hogy már a tudattól is, hogy lesz ecigim, már olyan de olyan büdösnek érzem az analógot, hogy hihetetlen.

Ma fél napot már a párom tájékozódott, ő meg az eGO-t választotta ki magának, a pdf, a tapasztalatok, a leírtak, az üzletek, a hozzászólások alapján.:)

Tehát végül mindkettőből lesz tapasztalat.:)

3878. Lousha (válaszként erre: 3877. - Pavoes)
2011. dec. 20. 13:02

Leginkább neked szólt, igen, főleg mert általában eléggé egybevág a véleményünk, és meglepett, amit írtál. De természetesen nem haragszom és remélem, te sem. Csak szerettem volna megvilágítani a dolgot az én szemszögemből is, mivel én Joye 510 terén valóban eléggé tapasztalt vagyok, pláne azon a vonalon, ahol a kérdező nézelődött. Hogy én főleg hol szerzem be a dolgaimat, azt sztem kb. mindenki tudja, az ottani 510-es aksik kiválóak, egyetlen hátrányuk a lemerülés, de az ugyanonnan származó feltétekkel (is) kiválóan működnek.

Hogy a te forrásod G-vel vagy C-vel végződik, nem tudom, mindenesetre nekem onnan nincs aksim, de mástól is hallottam már az ottani Joye 510-ekre panaszt, bármelyikről is van szó.

Tehát a minél többirányú tapasztalat ismerete a kezdőnek csak előny, ezért írtam le az én tapasztalatomat is arról a beszerzési helyről, ahonnan a konkrét kezdő vásárolni szándékozott.

Ami meg a kezdők félelmeit illeti, majd belejönnek. Aki akarja, megtanulja a használat trükkjeit, aki meg inkább nyafog, hogy nem megy, az így járt :-) (Muszáj megtanulni a dolgokat, máshogy nincs e-bagó.) A PDF-ben nagyon szájbarágósan leírtam, mivel hogy kell bánni, ami Joye-nál szóba jöhet, és sokszor azon kívül is segítek az eltévedt báránykáknak, meg sokan mások is, pl. te :-)

De a lényeg, hogy mindenki füstöljön kedvére, és senki ne szívjon büdös cigit :-)

Meg bódóg karácsonyt :-)

Meg ilyenek.

3877. pavoes (válaszként erre: 3876. - Lousha)
2011. dec. 20. 11:05

Szerintem a "harmadrész" szól nekem, ezért arra reagálok.

Az akkuk nekem két helyről vannak. Mind a kettő kínai és 'H'-betűvel kezdődnek. És mindkettő két szóból áll. Az ugyan onnét származó dual/single coil, másféltől kettő és fél ohmig; boge 510D LR/regular stb. integrált patronok ezekkel az akkukkal használhatók, de nem élvezhetők. Ez nem rosszindulat, hanem tapasztalat! Szerintem ez a hobbi pont az élvezeti értékről szól.

Azt leírtam, hogy pl. BUD-dal teljesen jó (mint ahogy ezt megtárgyaltuk), viszont egy teljesen kezdő, akinek az is rémisztő, hogy hogyan tölthető egy sima cartige, nem biztos, hogy első lépésben egy szétszedett BUD üvegszálcseréje a legoptimálisabb feladat. A kerámiás patronok tűvel-fecskendővel való töltése, plusz a szilikonkupak vagdosása sem biztos, hogy egy kezdőnek való. Hozzáteszem, szerintem.

Megbántani nem akartalak, remélem nem is haragszol. :)

Csak a véleményem írtam le és a tapasztalatom, ami szintén nem szentírás, mert mindenki azt vesz, amit akar.

3876. Lousha
2011. dec. 20. 08:27

Eloszlatnék néhány félreértést: több kezdő hivatkozott az elmúlt időkben arra, hogy a "kedvenc boltotok", "amit ajánlottatok" stb. a PDF-emet olvasva. Bár ott is érthetően leírtam, de hangsúlyoznám még egyszer, hogy a Bagóügyek nem egy közösségi munka, nem a fórumlakók, csak az én tapasztalataimat foglalja össze (bár tény, hogy sokat tanultam másoktól is). Így aztán az, hogy én mit ajánlok benne, az csak az én véleményemet tükrözi. Szvsz hasznos kis írás, de azért senki ne értelmezze úgy, mint valami szentírást, ami minden e-cigis ajánlását tartalmazza...

Másrészt többen hivatkoznak rám (nem csak itt), hogy mivel nekem bejön a Joye 510, akkor majd nekik is... Legyetek kedvesek elolvasni, ami oda van írva, ne csak a címszavakat... Világosan leírtam, hogy NEM ajánlom a Joye 510-et, mert szinte mindenki továbblép eGóra, nagyon kevés az olyan fanatikus, mint én, aki hosszú távon is elégedett ezzel a kicsi cigivel, és nem zavarja a töltögetés. (Nem mondom, hogy tilos kicsi cigit venni, csak épp ne mondjuk már azt, hogy ha nekem jó, akkor mindenkinek jó, miközben érthetően leírtam, mi a probléma vele.)

És harmadrészt az alább adott tanácsokról: nem tudom, ti milyen Joye 510-zel szereztétek a tapasztalataitokat, de nekem 3 helyről származó aksikkal sem sikerült az alábbiakat tapasztalanom...

Szó nincs fals levegőről, csatlakozási problémákról, elégtelen füstről, pláne zajos működésről... eGóra tervezett holmikkal is megy a Joye, csak hülyén néz ki, és azoknál pl. lehetséges, hogy nem zár a csati rendesen, mivel nem egymáshoz vannak tervezve. De a normál 510-es átmérőjű feltéteknél fel sem merülnek ilyen gondok, pedig én hónapok óta használok sokféle Joye 510 aksit és sokféle rávalót.

A Joye 510 egy kifogástalanul, minden bagós igényt kielégítően működő e-cigi; ami miatt sokan megunják, az nem a rossz működés, hanem a folytonos töltés. Kocadohányos esetében pedig még ez sem feltétlenül jelent gondot. (Más kérdés, hogy én pl. nem vagyok az, én megállás nélkül füstölök, csak álmomban nem, de én a szabályt erősítő kivétel vagyok.)

Szóval amiket itt legutóbb írtatok, azokkal nagyon nem tudok egyetérteni. A végkövetkeztetéssel igen: inkább eGót vegyen a kezdő, ne Joye-t.

3875. bowie
2011. dec. 20. 08:23

Köszönöm szépen az eddigi segítséget, tényleg igazán hálás vagyok, mert nélkületek és a fórum nélkül valószínűleg beleugrottam volna abba a hibába, amit itt sokan elkövettek. Viszont jelentkezett Lousha, és úgy gondolom teljesen meggyőzőtt.:))

Köszönöm szépen! És ha véletlenül nem leszek megelégedve, akkor jövök és igérem elviselem a "na ugye megmondtam" írásokat is!:)

3874. bowie
2011. dec. 20. 07:52

írtam én ott is, de mondtam, hogy ott nem mondtak róla rosszat.:)

Mondták ott is, hogy ennek Lousha a szakértője igazából, de 16-án írt oda is utoljára.Priviben meg nem akarom zaklatni, mert épp akkor kezdtem el a témában kérdezősködni, mikor itt a második oldal tetején az volt még, hogy mindenkinek elege van a sok priviből a témával kapcsolatban.:))

És hát annak ellenére, hogy elolvastam mindent, amit mondtatok, nézegettem azokat az üzleteket, amik a pdf-ben ajánlva voltak, gugliztam...mint látható, több és több kérdés merült fel bennem.

Na de legalább nem azzal kezdtem, hogy mondjátok meg, milyet vegyek.:)

Viszont épp írt valaki, aki a joye-t használja, így tőle kérdeztem. Nagyon várom, hogy mit mond, mert ma délelőtt mindenképp szeretnék rendelni, kibontottam ugyanis az utsó doboz cigit, ami itthon van és már nem szeretnék venni.:)

Az eo viszont nagyon rendes volt, írta, hogy ha mentolosat szívok, akkor nem kell, hogy marlboroval töltött patron kérjek hozzá, írjam be a megjegyzés rovatba majd, hogy mit szeretnék. Bár roppantul megszeppentem a gondolattól, hogy én esetleg kapásból töltéssel kezdek...:))

3873. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3872. - Bowie)
2011. dec. 19. 21:21
Normál ellenállású patronokat: pl. CE2, T2 tank, sima vatelines, amit kapsz hozzá, bud. De ott ahol veszed van fórum, miért nem ott érdeklődsz, ahol ilyet szívnak?
3872. bowie
2011. dec. 19. 21:03

Hát azt nem írja, hogy milyen típusú patronok vannak a készletben, csak annyit, hogy 5 db töltött patron, marlboro 18mg. és, hogy utántölthető.

A készlet tartalma:

2 db akkumulátor (változatok: 180/280mAh, fehér/fekete/ezüst, kapcsolós/automata)

2 db porlasztó

5 db töltött patron (marlboro 18mg) - a patronok utántölthetők. Utántöltők itt.

1 db USB töltő (alkalmas számítógépről való töltéshez is.)

1 db 220 V-os Hálózati adapter (USB kimenettel)

ennyit tartalmaz a készlet, úgy gondoltam, hogy emellé majd még veszek aksit, meg akkor ezek szerint patront is vegyek még hozzá? És akkor melyiket bírja a legjobban?:D

3871. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3870. - Bowie)
2011. dec. 19. 20:43
A ropi nem a levest nem bírja, hanem az alacsony ellenállású patronoktól fekszik ki hamar.
3870. bowie (válaszként erre: 3869. - 763c1a87a1)
2011. dec. 19. 20:27

Azóta kaptam néhány privit a joye mellett, és egyéb cigi formájú társuk mellett, és kaptam ellenük is egyet.

Fúúú..hát már vagy 40-50 órát töltöttem ezzel a kérdéssel..:D

Mindenképp úgy gondoltam, hogy veszek még plusz aksikat hozzá. 4-5 aksi gondolom azért elég egy napra.:))

Ajánlották még a super 808at is...

Akkor ebből következően még egy kérdésem lenne:

Ha nem mindegyik folyadék bírja a ropi aksit, akkor esetleg azt megtudjátok mondani, hogy mentolosból melyiket érdemes hozzá venni? úgy gondoltam, hogy veszek pg-t és vg-t is, de ugye van a dohányos, abból is többféle, meg van a sima mentol...melyiket bírja a "ropi" aksi?

Ezzel már nem akarnám az eo-t zaklatni, szerintem ma már elég volt nekik is belőlem.:))

Ott is írtam a fórumba is, meg külön az üzletnek is.

3869. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3862. - 763c1a87a1)
2011. dec. 19. 20:05

Nekem is csak otthoni használatra van, mert sem munkahelyen, sem utcán nem szívok semmit.

eGo-T-t használok passthrougost, meg van egy felújítható kazános NGP4-em.

Mivel csak otthon bagózok, tök mindegy mekkora és milyen formájú.

A legelső e-cigim 510-es volt, de 3 hét múlva már vettem is a nagyobbat, mert folyton lemerült.(pedig 2 akksis)

Látom, te nagyon ilyet szeretnél. Vegyél, próbáld ki! Úgyis jobb, ha több akksid van. Ha neked bejön, jó, ha nem veszel nagyobbat:)

3868. pavoes (válaszként erre: 3867. - Bowie)
2011. dec. 19. 19:41
Igen, lr kazánnal drip tippel, nagyjából egy óráig bírja. De nekem három ilyen akkum van, négy ego, két echo, egy hatch. Szóval van mindig töltött. Általában keveset használom. A többi legalább egy napot bír.
3867. bowie (válaszként erre: 3866. - Pavoes)
2011. dec. 19. 18:07
A 3731es hozzászólásodban te is azt írod, hogy a joye 510es 280as akksival otthoni cigizősnek jó lesz..
3866. pavoes (válaszként erre: 3865. - Bowie)
2011. dec. 19. 16:55

Holnap, ha lesz időm frissítem a képeket mert régiek. Lesz összehasonlítás is. :)

De nem hatalmas hidd el. A Hatch és az E-Power tényleg hatalmas, de az EGO nem.

3865. bowie (válaszként erre: 3863. - Pavoes)
2011. dec. 19. 16:41

Hát, én már akkor nem tudom.

Van, aki isteníti, van, aki lehúzza.

Én néztem a képeidet, de azok, amik ott vannak, hát azok hatalmasak.

3864. bowie (válaszként erre: 3861. - 763c1a87a1)
2011. dec. 19. 16:33
Te melyiket használod?
3863. pavoes (válaszként erre: 3860. - Bowie)
2011. dec. 19. 14:36

Azért ezt a részt se hagyd figyelmen kívül:

"A patronok egy része sem szereti a 'ropi' akksikat. A csatlakozónál nem zár le rendesen, így szíváskor túl sok a levegő. Nem is beszélve a hangjáról, mint egy kompresszor. Az egoknál erre ott az akksifedél, ami alapban a legtöbb szettben benne van, de külön is kb. 700Ft."

Nálam csak az LR kazán és BUD volt jó hozzá. A Bud-ot nem szeretem, mert macerás, az LR meg másfél óra lezabálta az akkut (a normál ellenállású kazán meg nem ér semmit). Kerámiát nem használok, így azt nem tudom milyen hozzá.

A normál ellenállású dual coil patron, a joye510 integrált és a boge510D sem volt jó hozzá. Működött, csak olyan volt, mintha egy csövön levegőt szívtam volna némi gőzzel. Semmi ellenállása nem volt a levegőnek. Így meg se íze, se bűze a dolognak. Ráadásul zavaró a szélfújás hang is.

De te tudod.

3862. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3860. - Bowie)
2011. dec. 19. 14:14
Lousha már nem dohányzott, mikor rászokott az e-re.
3861. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3859. - Pavoes)
2011. dec. 19. 14:13
Minden szavaddal egyet értek:)
3860. bowie (válaszként erre: 3859. - Pavoes)
2011. dec. 19. 14:12

Köszi a választ.:)

A cigi forma..hát ez emberfüggő szerintem. Nagyon sokan tartják ezt a joye510et jó választásnak, ha a Lousha által írt pdf-et nézzük, ő még sok idő után is szereti.

A méretkülönbséget is köszi, hogy leírtad, hát az ego nekem már durván vastagnak tűnik.

Szerencsére áramforrás mindig van körülöttem,utcán meg amúgy sem gyújtok rá soha. Én inkább az az otthon cigizős típus vagyok. A pcc-t esetlegesen arra gondoltam volna, hogy ha autóval megyek valahová, mondjuk olyan 100 km-t, akkor esetleg jól jöhet. De időközben arról már letettem, mert láttam, hogy csak a 180as aksi jó bele.

Az utántöltőből végül úgy gondolom, hogy lesz mentolos pg és vg is, és a kettőt keverem, biztos, ami biztos alapon. Hogy hogy azt persze még nem tudom, csak youtube-on láttam még, hogy csinálják.:))

3859. pavoes (válaszként erre: 3858. - Bowie)
2011. dec. 19. 11:28

Szia!

Ha utánaolvastál, akkor nem értem miért ragaszkodsz a cigiformához? Mindegy. Ha nem vagy áram, vagy usb közelben, akkor egy marék akksi legyen a táskádban/zsebedben. Kipróbáltam, hogy egy napig csak joye510 akksikat használtam. Négy akksi (280mAh) ment el estig. De ego-val fejeztem be a napot.

A pcc egy kényelmetlen vacak, ráadásul drága is. Kisebb akksiról (90-180mAh) ne is beszéljünk, mert egy alacsony ellenállású patronnal pár mélyebb slukkal letérdeltethető.

A patronok egy része sem szereti a 'ropi' akksikat. A csatlakozónál nem zár le rendesen, így szíváskor túl sok a levegő. Nem is beszélve a hangjáról, mint egy kompresszor. Az egoknál erre ott az akksifedél, ami alapban a legtöbb szettben benne van, de külön is kb.700Ft.

A méretkülönbségek:

típus / hossz / vastagság

joye510 280mAh / 85mm / 9mm

EGO-T 1000mAh / 95mm / 14mm

Ennyit az akksikról.

----------------------------------------------

Liquidek

Gyakorlatilag van minden fajta. Ha nem akarsz nagy füstöt, inkább az íz a fontos, akkor pg. Ha fordítva, akkor vg.

A nikotintartalomról nem árt ha tudod, hogy a nullásnál max. az ízt érzed, de a ciginél megszokott torokkaparást nem. Én még 6mg-osnál sem érzem, így nem kis hiányérzetet kelt. Ebből egyenesen következik, hogy többet fogod szívni.

-----------------------------------------------

Csak a véleményemet írtam le 8 hónap tapasztalattal

3858. bowie
2011. dec. 18. 19:35

Vagyis látom, hogy van sima mentol vg is, két márkában. Van különbség az artic menthol és a sima menthol vg között? vagy egyszerűbb, ha valamelyik dohány mentolt választom, mert abban benne van a dohány és a mentol is?Mert látom abból is van 0 mgos.

Engem meg szinte az bizonytalanít el, ha minél jobban belemélyedek:D

3857. bowie
2011. dec. 18. 18:19

Sziasztok!

Tudom, hogy már elegetek lehet a sok kérdésből, ezért nem is írok privit senkinek.:)

Előre mondom, elolvastam a pdf-et, itt visszaolvastam olyan 20 oldalt, és az ajánlott webshop fórumát is olvasgattam.

Amit már tudok: én mindenképp normál cigi méretet szeretnék, mivel el sem tudom képzelni, hogy a nagyobb mekkora nagy lehet, az alapján, hogy szivar méretű a pdf alapján..az már durva nekem:))

Tehát, ha jól olvasom, akkor a Joye 510est kell választanom.

Nézegettem a készleteket az ajánlott oldalon, és láttam ezt a töltő-tokos szettet, a pcc-t. Az jó?

Amit nem tudok: én mentolos cigit szívok, tehát ha megveszek egy szettet, akkor még emellé mit kell vennem hozzá? borsmenta lötyit? A lényeg, hogy én nem szeretnék nikotint hozzá, persze a dohány ízt nem hátrány, ha érzem.

Szeretném, ha a mentol íze dominálna a legjobban.

Magyarul egy nikotinmentes mentolos ízű ecigit szeretnék, és olvastam ezt a füst-íz egyensúlyt...nem szeretnék brutál füstöt, sem azt, hogy iszonyatosan kelljen szívni a semmi füstért.

Tehát: kell vennem egy szettet, és ezenkívül kell vennem tartalékot mindenből? Vagy elég a szett, mert az már elég tartalékot is tartalmaz? (2 porlasztó, 5 patron..stb)

Ezenkívül úgy látom, hogy a szettek 18mgos Marlboro patronokat tartalmaznak. Akkor nekem az igényeim alapján inkább mégsem szettet kellene vásárolnom, hanem mindent külön-külön? Vagy megveszem a szettet, és azt majd fel tudom tölteni, ha kifogytak a mentolos lötyivel?

Nem tudom, lehet összevissza írtam, de megmondom őszintén, hogy ez a pg vg, ide oda, teszem csavarom még látatlanban eléggé bonyolultnak tűnik.:)))

3856. miniszter (válaszként erre: 3855. - Lousha)
2011. dec. 17. 11:38
Aha, értem. Szóval ezért érdemes rögtön az elején igyekezni beletrafálni.
3855. Lousha (válaszként erre: 3854. - Miniszter)
2011. dec. 17. 11:16
Használatfüggő. Kerülhet negyedannyiba is meg hatszor annyiba is. A kezdés általában költséges, kezdőkészlet, kipróbált, de nem bevált porlasztók, esetleg aksik, pláne lötyik... Aztán beállhat egy rendszer, csak utánpótlást kell venni: így nagyon-nagyon olcsó. Ha újabb és újabb dolgokat próbálgat az ember, akkor jó drága is lehet.
3854. miniszter (válaszként erre: 3848. - Lousha)
2011. dec. 17. 11:09

Már kinyomtattam, de még nem volt időm elolvasni, talán majd ma este. :-)

Csak még annyit áruljatok el nekem, legyetek szívesek, hogy az elektromos cigi anyagilag gazdaságosabb, mint a hagyományos cigi? Mert én többek között azért gondoltam, hogy anyukámnak jó lenne. Ne menjen el az összes nyugdíja cigire.

3853. pavoes (válaszként erre: 3852. - Mendy)
2011. dec. 16. 13:26
Szerintem pár oldalt olvass vissza. Egyébként ár/érték arányban is nézve nem éri meg. Ezt csak azért mondtam, mert nem akartam egyből azt írni, hogy szar. :)
3852. Mendy
2011. dec. 16. 13:10
Valaki véletlenül nem tudja, milyen az új Green smoke elektromos cigaretta? Én azt szeretném megvenni, de még láttam a metróban is van valami Magic nevű. Mi a véleményetek?
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook