Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Ha e-bagós akarsz maradni, fejlesztened kell a kreativitásodat :-)
Ahogy mondtam, a melegtől hígabbá válik a lötyi. Hogy most épp a patronodban, és nem a lötyisüvegben tartózkodik, attól ez a tény nem változik. Szóval mivel, mint mondtad, bőven férne még a patronba, állítsd forró vízbe a lezárt lötyisüveget is, meg a patront is. Utóbbit állítva, úgy, hogy a víz ne folyhasson bele. 10 perc múlva már könnyebb dolgod lesz a csöpögtetéssel.
Holnap pedig irány a gyógyszertár.
Ha eszköz most nincs kéznél, se desztvíz, akkor első körben állítsd a lötyisüvegedet 10 percre forró vízbe (jól zárd le előtte a dugót), ettől folyósabb lesz.
Szétesni mi esik szét, a fecskendő meg a tű? Alakomadtán vegyél majd egy alkalmatosabb tűt gyógyszertárban, a lehető legnagyobbat, ami csak kapható. Pár forint, de sok bosszúságtól megment. Normál esetben Vison patronhoz nem lenne rá szükség, de ha ilyen makacs a lötyid, jól jöhet.
Sziasztok! szeretném segítségeteket kérni. Stingray 360 hoz a kerámia patront egyszerűen képtelen vagyok feltölteni az evaporos lötyivel. Olyan sűrű, hogy nem folyik le. deszt vizem most éppen nincs itthon. a bagóügyekben sem találtam tippet. egy vékony injekciós tűvel is próbálom, de szétesik, már több ment mellé, mint bele. Elvileg azért van a patronban két kis rés, hogy az egyiken biztosítva legyen a levegő útja, hogy a másikon simán lefollyon. De nem folyik !!!!!! nonszensz, hogy alapból ez ilyen macerás, miért kell hozzá még plusz ilyen-meg olyan alkatrész vagy folyadék? fél órája próbálkozom, de még egyet sem sikerült megtölteni . Az idegbaj kerülget.A régebbi vatelines patronokkal azért nem volt ilyen gondom. Szóval Ti hogy ügyeskedtek a kerámia patron feltöltésével sűrű lötyivel?
van erről videó valahol?
A Bagóügyeket szívesen, örülök, ha hasznos.
A kazánba hiába folyik bele, onnan nem tűnik el nyomtalanul :-)
Mindenesetre az NG trükkös játékszer tud lenni, illetve inkább a patronja, aminek nagyon változó a minősége. A Bagóügyek végén van egy link blackiex kolléga okosságaihoz, ő elég részletesen ír róla, milyen trükkökkel lehet engedelmességre bírni ezt a cuccot, illetve szerintem videója is van hozzá; javaslom, merülj bele :-)
Nem volt hígabb, de kinai volt mind a három.
Többet nem szívtam, de arra gondolok, hogy egy slukk olyan volt mint 3 szál cigi után így valószínű befolyik a filccen keresztűl a kazánba és ezért olyan kemény egy slukk.
A porlasztót valószínű NG LR.
Nem vásárolnék úgy, hogy nem tudom, mit veszek... A Bagóügyekben tájékozódhatsz normális beszerzési forrásokról is.
A növekvő fogyasztás elég érdekes, ha nem folyat a kazán. Az máshogy nem megy, csak ha többet füstölögsz. Mindenesetre egy pucolás nem árthat a kazánnak.
(Esetleg még egy halvány ötlet, ha már ilyen "megbízható" forrásból vásárolsz: nem tűnt a 2., pláne a 3. flakon lötyi hígabbak, ízre is halványabbnak?)
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat.
Sokat megértettem belőle.
Viszont lenne még egy problémám.
A kazánom LR feliratú, tartály végén pici müanyagban fehér filcszerű anyag, és azthiszem fémhálós maga a kazán.
Az első 10ml/24mg-os elég volt 6 napig OK volt minden.
A második 10 milis 4 napig. - ráfogtam biztos többet szipákolok.
A 3. 10ml 2 nap alatt elfogyott (nem kifolyt) és nem szívtam többet mit előtte.
és ráadásul úgy éreztem megis ütött úgy mint mikor az anlógból egy nap rengeteget szívtam.
Ez így árban is , de legfőképpen nikotinba nagyon sok.Nem tudom mi lehet a probléma.
Az akum nyomógombos 3 szinű (lila,Zöld és piros) a feltöltöttségi állapottól függően. Viszont a márkáját nem tudom, nem mondta meg aki hozta valamiért kikerüli a kérdést.
Mi lehet az oka vajon ennek a gyors fogyásnak. (10 slukk után a kis tartályom szinte felérecsökken!
Kösz előre is a választ
Az e-cigire is igaz, ami kb. minden másra: ha nem tanulod meg az alapokat, nem várható túl bagy siker. Guglizz rá arra, hogy Bagóügyek, és olvasgass. Minél pontosabbak az infóid, annál kevesebb felesleges cuccot veszel, annál kevesebb bosszúság ér stb.
A lötyi esetében egyrészt minden váltószám nagyon-nagyon elnagyolt, nem lehet pontos megfeleltetést tenni a kétféle dohányzás között; másrészt a mennyiség és az erősség két külön dolog. Az, hogy pl. 10 ml lötty x doboz ciginek felel meg, a mennyiséget jelöli, vagyis hogy kb. hány DARAB cigit szívnál el annyi füstölgéssel, amennyivel most 10 ml löttyöt elszívsz. A 30-as váltószám meg az erősségre vonatkozik, vagyis hogy ha eddig cigivel y mg nikotint vittél be, akkor a lötyből mennyi tartalmazza ezt a mennyiséget.
Amúgy meg az egésznek semmi jelentősége, mivel nem ugyanannyit szipákol szinte senki e-cigiből, mint simából, nem mindegy, milyen kazánt használ, máshogy szívódik fel a hatóanyag stb. Kismillió dolog befolyásolja, mennyit nikotint viszel be, így szvsz felesleges ezt számolgatni. Elsőre vegyél 24-es vagy 18-as lötyit, akkor nem fog hiányozni a cigi, aztán később lassan, fokozatosan érdemes lefelé lépkedni az erősséggel.
De a lényeg, hogy ne azt számolgasd, hogy mennyi ciginek megfelelő lötyit szívsz, inkább keresd a neked leginkább megfelelő szettet, ízt, erősséget, aztán csak élvezd a gondtalan(abb) füstölgést.
Sok sikert, és persze jobbulást neked!
Szia.
A 30-as váltószám annyit tesz, hogy a 0.8-as szofit megszorzod 30-cal, az 24mg.
A 24mg egy kicsit erős, azaz nagyon. Egy erősebb dohányos nikotinszükségleteit 18mg-os lötty is fedezi.
Mivel a gőz jelentős százalékát kifújod, ezért nem is jut túl sok a szervezetedbe, viszont az agyad számára jön egy olyan impulzus, hogy a szervezet számára hiányolt nikotin megvan.
Érdemes úgy szívni, hogy leszívást követően azonnal kifújod és nem tartod lenn plusz pár másodpercig.
A nikotintartalommal egyébként a torokhatást, vagy torokkaparást, azaz az erősséget lehet szabályozni. Szerintem a 24-es olyan, mintha valaki a szivart akarná tüdőzni.
A cigarettából füst jön, ami szilárd anyag, ez rakódik le a szervezetben.
Az elektromos cigiben a legkárosabb anyag a nikotin, a többi összetevő sokféle formában is bejut a szervezetbe (élelmiszer, kozmetikum, fogkrém stb...).
A betegségeddel inkább az ecigi. Két rossz közül a sokkal jobb. Mint tudjuk a tüdőnek a tiszta levegő a legjobb és minden más káros, de azt is tudjuk, hogy a dohányzásról leszokni nem csak akaraterő kérdése. Persze van aki ezt cáfolja, de az az ő dolga és örüljön magának.
Sok sikert a betegség leküzdéséhez és válassz jól.
üdv
pavoes
Teljes mértékben igazad van! Egyébként ezen az áron hány doboz analóg cigit lehet venni? cca600.-/doboz áron? Csak kérdezem: nekik is mondod?
De mégegyszer mondom, igazad van, rá sem kellett volna szokni! De ez van, próbálom (én személy szerint) a lehető legjobbat kihozni a dologból....
Üdvözlet minden okos dohányosnak, aki legalább már e-cigit szív.
Én sajnos összeszedtem egytüdőrákot, csontáttéttel, de a cigit nem tudom - lehet gyengevagyok akaratilag - abbahagyni.
Így vettem egy tankos tollszerű e-cigit.
Viszint sik minedent nem értek ebben segíthetnétek.
Ha egy flakonon 24mg jelzés van az azt jelenti, hogy 10ml-es és 10x 24mg a nikotin.
Ha igen akkor a 0,8mg/szálas szofimból 240:0,8-al egyenlő 300 db cigarettával? Ugye.
És mégis úgy árulják, hogy 5 dobznek az internet szerint 10 doboznak felel meg. Ez lenne logikus.
De akkor mi az a 30-as váltószám?
Segítsetek ha tudtok.
Enissa! Loushát biztosan nem ismered, mindent lehet rá mondani, de hogy rosszindulatú, azt nem! Segítőkész, ha 100xkell elmondani valamit elmondja 101 x is, és nem unja meg!
Nem megvédeni akarom, meg tudja ő magát védeni ha kell, csak a róla kialakult véleményemet írtam.
Egyébként ne gondold, hogy aki dohányzik az nincs tisztában az ártalmaival. Mindenki tudja! De, ha már így alakult nem kell elvenni a kedvét annak, aki a kevésbé ártalmasra szeretne ráállni! Mert igenis, ez segíthet a teljes leszokásban!
Te a szerencsések közé tartozol, aki nem dohányzik de hidd el nekem, nem könnyű leszokni róla!!
Nagyon köszönöm a leírtakat, nagyon foglalkoztat az átszokás, mivel több alkalommal voltam már leszokoban a hagyományos cigiről vannak durva tapasztalataim ezért agyalok és valószinűleg hamarosan lesznek nekem is tapasztalataim.
Sajnos nekem is volt szerettem, akit tüdőrák miatt vesztettem el, bár lett volna esélye e-cigire, talán ma is itt lenne köztünk.
Annyit bagózhatsz, ilyet is olyat is amennyit akarsz, nekem nem lesz se jobb se rosszabb. :DDD
Egészségedre!
Ui: Ez egy nyílt fórum, a fórumindító feltett egy kérdést, amit összevontak az ittenivel. A véleményem mondtam el róla, mindenféle demagóg megnyilvánulás nélkül, mert tudom ártalmas az e-cigi is. Főleg amit itt-ott kínai piacokon összevásárolnak az emberek.
Nyugodtan szívjad, mert akiből ennyire árad a rosszindulat annak még erős hiányérzete van.
Pandnóra, a válasz az előző hsz-ben: keress rá, hogy Bagóügyek, szánj rá egy estét az alapos olvasgatásra, aztán hajrá! Az e-cigi remek dolog, egészségesebb, olcsóbb dohányzási forma, egyben egy új hobbi :-)
Imisz, az e-cigiből nem vízpárát szívsz, amúgy stimmel minden.
Enissza, a mélyenszántó észrevételeket köszönjük, a bölcsességeddel légy oly kedves másokat gazdagítani. A demagóg szövegek fejfájást okoznak, roppant károsak az egészségre. Ez a fórum a jelenlegi és leendő e-cigihasználók közösségét tömöríti, a köztük történő információcserét szolgálja. Azon e-cigihasználókét, akik bizony igen komoly akaraterővel rendelkeznek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ezen akaraterejük segítségével szinte minden esetben megállják, hogy a megfelelő helyre küldjék azokat, akiknek a leghalványabb elképzelésük sincs egy olyan nagyszerű eszközről, ami pl. 182 centis fiatalembereknek is segíthetett volna elkerülni a korai halált, de azért nagyon szeretnek mások életébe kérés nélkül beleokoskodni. Ehhez pedig bizony sokkal nagyobb akaraterő kell, mint a dohányzás abbahagyásához.
Szia Pandóra!
nekem sikerült leszoknom 30+ év dohányzás után az e-cigivel. Az az igazság először fejben dőlt el, ezt be kell vallanom. Eldöntöttem, hogy nem le, hanem átszokok, lesz ami lesz. Első körben napokig(hetekig) bújtam a fórumokat, elolvastam -többször is- a Lousha által írt bagóügyek című dokumentumot. A begyűjtött információk alapján megpróbáltam kiválasztani a számomra legmegfelelőbb készüléket, és amióta megvan nem gyújtottam rá analógra! Ennek 2 hónapja. Nem is hiányzik. A nikotintartalom megvan, a többi meg nem hiányzik:)) Próbáld meg a jelenleg szívott cigidhez hasonló erősségű e-cigit (a lötyi erősségét te választod meg). Persze nem olyan az íze de megszokható. Sőt, szerintem jobb:)
Én csak megerősíteni szeretnélek az elhatározásodban. Egy próbát megér, nem beszélve arról ha beválik lehet olcsóbban szívni:)
Az ártalmairól megvan a magam véleménye: az analóg ártalmatlan? Aki erős bagós azzal sem törődött, hiába tudta. Véleményem szerint ez közel sem olyan ártalmas. A nikotin az benne van (de van mentes is) viszont az összes többi (kátrány és társai) hiányzik belőle, így az előttem szólónak nincs igaza! Nem utolsó sorban a környezeted meg sem érzi mert vízpárát bocsát ki ugye:) Nem lesz büdös a hajad, ruházatod, lakásod, stb.
Szóval csak előre, olvasgass, nézelődj, ne ad fel, át lehet szokni! És ha átszoktál szépen csökkentheted az erősséget és ha a teljes leszokás a végcél, eléred!
remélem tudtam kicsit segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?