Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Szépjóestét Mindenkinek!
Régen voltam itt , még nem olvastam vissza az elmúlt hónap hozzászólásait, mindjárt hozzá is fogok, csak arra gondoltam, hogy előbb a bizonytalankodokkal gyorsan megosztom az e-cigis tapasztalataimat.
Lassan 2 hónapja használok egy ego c3-as ecigit, 1100mAh akksival.
Teljesen meg vagyok elégedve a készülékkel, egyedül a patron amúgy nem kis kapacitása miatt már megrendeltük egy nagyobbat kínából (minél kevesebbet keljen azzal is bajlódnom), plusz két szettet a szüleimnek és kettőt a sogoroméknak, valamint a lötyi alapanyagok is remélem már úton vannak.
Az akksim bő egy napot simán kibír, pedig volt része hajnalig tartó ivászatban. A torokhatás bőven túlhaladhatja a hagyományosét használattól függően, ki hogy szereti. A füst mennyisége is jó. Nekem annyira bevált, hogy 20 év, napi 1,5 doboz cigit gyakorlatilag teljesen kiváltotta. Azért még néha 1 szálat elszívok kiváncsiságból, illetve tesztelem magam, pedig már nem is ízlik (tényleg büdös).
A cigim ára, ami kb. 20eFt volt, már rég megtérült, ellenben elmegy másra, úgyhogy annyira ezt nem érzem meg.
Fizikailag és lelkileg viszont sokkal jobban vagyok, ami igazán szembetünő az az, hogy nem fáradok ki olyan hamar, nem kapkodom levegő után, ha nehezebb fizikai munkát végzek.
Lassan két hónapja ágyban kávézok reggelente, közben pöfékelek, tök jó!
Szóval egy kis elhatározás és könnyeb az átállás, mint sokan gondolnák. Ez az én véleményem.
Az elmúlt napokban erőteljesen elkezdett értünk aggódni az állam, majdnem meg is hatódtam, csak elkapott a fosás, így lett fontosabb dolgom. Jövedéki emelése, cigitörvény szigor...persze, hogy egyre népszerübb ez a termék és igazábol ezt maguknak köszönhatik, egyék meg amit főztek. Találtam egy másik forumon három nemzetközi tanulmányt,cikket az elektromos cigaretta rettenetesen káros hatásairól, amiket valamiért nem nagyon reklámoznak. Ha már tudtok róla, akkor bocs a túlbuzgásomért, ha még nem akkor érdemes elolvasni. Úgy tudom, hogy itt linket nem lehet elhelyezni, ezért a következő hozzászolásomban www. nélkül megpróbálom berakni, hátha nem törlik ki.
Oscar, Kossuth és Nóbel díjat a feltalálónak, jóéccakát!
Módosítok annyiban, hogy az ún. eGo 510 valójában nem eGo, hanem Joye 510, csak a "korrekt" forgalmazó úgy tűnik, maga sem nagyon tudja, mi micsoda.
Ettől még persze nem rossz a termék, csak nem árt ezt is tudni.
Néhányan, futólag...
Melegen ajánlom a lentebb már javasolt olvasnivalót, mielőtt vásárlásba fogsz, mert bár már jófelé tapogatózol, még mindig nagyon nem mindegy, hol szerzed be pl. azt a szajrét. Ha kedves neked a pénztárcád, olvasgass.
Szerintem meg pont jó volt a kérdés, mert megkaptam rá a választ (nyilván ez majd élesben derül ki)!
Köszönöm!
Ez így nem jó kérdés.Ha már megvetted a Joye aksit,kazánt,patront,az akár hónapokig is kitarthat. Neked csak a liquidekre kell költened.Jóformán csak az a fogyóeszköz. Azt meg nem érdemes egyenként rendelni,mert többe kerül a postaköltség!
Szerintem ilyen gyenge dohányosnak,elég 10 ml.lötyi egy héten. Az egy hónapban 4000 Ft.+postaköltség.
Ilyenkor érdemes valakivel összefogni,hogy még az is osztódjon :)
A T2 kazán ami esetleg csere havonta, a tank része az időtállóbb. Szerintem amíg a gumidugó ki nem tágul, nem ereszt addig használható. Bár az az igazság én 2 db T2 kazánt használok, heti takarítással és még mindkettő bírja:))immáron 2 hónapja. Nem várom meg amíg égett ízű lesz, amíg nem füstöl, hetente kifőzöm. Eddig bírják:))
Ma hirtelen indultam, és itthon felejtetten az összes tartalékomat....egy szál e-cigivel kibírtam délelőtt 10-18-ig:)) Na nem az akksi bírta (az is) hanem én, hogy tuti le ne merüljön alig füstölögtem:)) Alig vártam, hogy hazaérjek, de még a hazaúton a kocsiban tudtam pöfékelni:))
Szia. Én hétfőn kezdtem e-cigis létemet, én is elböktem napi két dobozt, nem szívtam, inkább lógott a számban , teraszon gyorsan mert hideg van, stb. Na 670 ft-os cigivel ez nem megy. Ajándékba kaptam egy mezei szettet, semmi extra benzinkúton 6000.-, egy csík cigi.
Nagyon nagyon vártam a reggelt, akkorra időzítettem a kezdést mondván ha jó akkor biztos kiderül. Felkeltem (5:00), kávé, teraszra ki (nem tudom miért?:)), beleszívtam, felizzott, valamit éreztem, elillant a gőz, kb 8 szívás, kávét megittam. Úgy éreztem mintha egy rendes spanglit szívtam volna el, nekem bejött, még én is ismerkedem, de az valamit biztos jelen, hogy vasárnap este 12 szál cigim volt, na ez most is a kocsiba van, a villanybláz meg szépen dolgozik.
Még én is tanulom, de eddig: olcsóbb, tán egészségesebb,nem vagyok büdös, nem szólnak a melóhelyen, stb
Érthetően:
Google: "Bagóügyek", majd olvas.
Sok sikert!
Ahhám tx megvan, csak lejjebb kellett tekernem :) Csak melózom közbe, jönnek-mennek, terelk a figyelmem :)
Hm, ha jól értem akkor maga a kazán kicsit időtállóbb, de gondolom éveken keresztül nem megy. Patront meg érdemes kb havonta cserélni.
Kicsit fejlesztened kellene a nethasználati készségeidet :-)
Ha máshol nem, a T2 adatlapjának alján megtalálod, mint kapcsolódó terméket. Normál esetben pedig a Joye 510 patronok között van.
Jah amiket olvastam arról, fölös nagyon rákeresnem :)
Böngészgetem azt a webshopot, de T2-höz nem találok patront.. vagy felesleges is, havonta el kell dobni az egészet, rendelni újat?
Írtam a webshopra, gyors választ kaptam, igazából annyi, hogy próbáljam ki, ha nem tetszik küldjem vissza 8 napon belül.
Azon gondolkodom, hogy rendelek mellé egy T2 kazánt is, meg 1-2 féle lötyit, aztán kipróbálgatom abba a 8 napba, hogy melyik összeállítás felelne meg, aztán ha végképp semmi, akkor visszaküldöm, bár azért bízom benne.
Havertól megkérdeztem mégis milyen ecigije van, meg mennyire erős, válasz:
- Ecigi, nem erős.
- Jó de mi a márkája?
- Mondom, e-cigareta, ez a márkája :)
Komoly lehet, 1-2 ezerér vette valahol :)
Biggieboy!
Én is Joye 510-et használok T2 kazánnal, teljes megelégedettségemre! Igaz, hogy a szet-hez kapott prlasztó+patron nem egy nagy szám, de mindig van nálam +ban (lötyivel együtt) végszükség esetére, ha valami nagyon nagy baj történne. Eddig nem volt rá szükségem. (biztos azért mert hurcibálom magammal:D ) Igaz, hogy a 2 akksi nem lenne elég egy napra nekem, de én 90%-ban áramforrás közelében vagyok így egy mindig a töltőn van, egy a számban.
Azt is elárulom én a vásárlás előtt kb egy hónapig bújtam a fórumokat, a pdf dokumentumot elolvastam min. 3x mire úgy ahogy felfogtam a dolgokat. Kinyomtattam, aláhúzkodtam a számomra fontos dolgokat, vagy amiről úgy éreztem, többet kell utánanéznem. Mondhatom, hogy jól felkészültem, nem csalódtam a választott e-cigimben!
Csak tanácsolni tudom, Te is készülj fel mielőtt vásárolsz, ne kapkodd el a választást, az a pár nap már nem oszt nem szoroz:) Aztán majd belejössz! Ha már a fejedben eldőlt, hogy átszoksz, semmiképp nem fogsz rosszul járni:))
A cigi forma ellenére (mert nálam is fontos szempont) gondolkodom egy E-go akksin majd nyárra, hosszabb utazást tervezek és legalább az úton ki kell, hogy tartson:)) És talán olcsóbb egy nagy akksi mint még 2-3 kicsi:))
Szia!
Én is ahogy Lousha, Joy510-t használok.
Nekem is elsődleges volt a cigi forma és a minőség. Csak ajánlani tudom, viszont arra készülj fel, hogy az e-cigi használatod egyáltalán nem lesz összhangban az analóg rokonával. Viszont nem láttam még hogy más írta volna (elnézést ha figyelmetlen vagyok), de a torokhatás összefüggésbe van a nikotin mennyiségével is!
Nézd végig hondapapi 81 (fórumokon: blackiex) videóit, én is azok alapján és persze drága Loushánk részletes irománya után vágtam bele.
Sok sikert!
Ha az EO-n jártál, akkor készletben IS volt.
Mindenesetre ahogy mondod, rágódj, olvass, videózz, aztán mehet a vásárlás, ha mér tudod, mi micsoda, mi mire jó.
Sok sikert.
Elkezdtem nézni egy youtube-os sorozatot a témában, kazánok patronok stb, ezt még úgy nézem át kell rágnom :)
Annyit tudok, hogy mindenképp normál cigi formájút szeretnék ami utcára is való, alacsony karbantartás igényűt (béna meg lusta vagyok tökörészni annyit :), de ahogy nézem muszáj lesz tartalék aksit is venni, mert bírni kéne az 1-2 dobozos bulizós hétvégét is. Nikotin, füst nekem másodlagos, a torokérzés legyen meg, bár gondolom ez összefüggésben van.
Amit néztem honlapon, ott készletben volt. Persze jobban körül kell nézni, de most még annyira nem értem ezeket a patronos kazános stb dolgokat, előbb ezt kell átrágnom.
Én nagyon szeretem a Joye 510-et. De ahogy a Bagóügyekben is írtam, vedd figyelembe, hogy ennek a töltése nem tart örökké, vegyél több aksit.
Valamint nem muszáj készletben venni, a készletben lévő kazán nem túl nagy szám.
Nem olyan gyanúsan olcsó az, csak eddig nagyon drága oldalakat nézegettél :-) Itt amolyan normál árak vannak.
Érdeklelne hogy az úl helix patront lehet kapni vgo
808menetes akksirra,mert ilyenem van és szeretném kiprobálni,de minden shopban egohoz ajánják?
A Marlboro lötyik valóban jók, de semmi közük a Marlboro normál cigi ízéhez.
Cigihez, pláne konkrét márkához igazából hasonló íz egyébként sincs; minél hamarabb elhiszed ezt, annál hamarabb találod meg a neked legjobban tetsző e-liquid-ízt.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?