Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

581. mitibi
2011. febr. 1. 19:00
Ez igaz a 808 as jól bírja de a patronnal nem vagyok elégedett
2011. febr. 1. 18:58
Méretre lehet hogy nagyobb az Ego akksi, de mitibi akkumulátorának nagyobb a kapacitása. Kollégám kb. egész nap szívja, mégis 2 naponta ráér tölteni.
579. Dadito (válaszként erre: 574. - Mitibi)
2011. febr. 1. 18:44
Mégegy:pl.ebben sincs vatelin,úgyhogy nem kell kimosni,meg ilyesmi.
578. Dadito (válaszként erre: 574. - Mitibi)
2011. febr. 1. 18:43
Ja igen:azért mer eldobható az xl átlátszó kerámia,újra lehet tölteni elég sokszor...
577. Dadito (válaszként erre: 574. - Mitibi)
2011. febr. 1. 18:41
Nagyobb az akksi,kibír egy napot,sztem jó nekem is ilyen van.A porlasztó:tankos változatba nem kell vatelin,csak a lötyi,kb.1,2 ml megy bele.Csatlakoztatható hozzá az eldobható,átlátszó 510 xl kerámia(egybeépített porlasztó+patron),ebbe belefér 1,5-2 ml kb és 600 Ft.Remélem tudtam segíteni.
576. albertzs28 (válaszként erre: 575. - Mitibi)
2011. febr. 1. 18:32
Hát igen, a csepp azért nem a legjobb mértékegység, mert attól függ a csepp mérete, hogy mennyire nyomod a műanyag tartály oldalát. MEGA patronoknál célszerűbb a gumitartályos módszerrel töltögetni, de ha csepegtetsz, az a lényeg hogy a vatta jól átnedvesedjen, nem muszáj pontosan a számokhoz igazodni.
575. mitibi
2011. febr. 1. 18:21
ja meg jut eszembe próbáltam 65-cseppet csepegtetni a patron ujratöltésénél de 30 sem fért bele!!ilyenkor mi van?
574. mitibi (válaszként erre: 573. - Albertzs28)
2011. febr. 1. 18:17
Nem tudom hallottál-e valami EGO kazános e-cigiről az miben más?
573. albertzs28 (válaszként erre: 572. - Mitibi)
2011. febr. 1. 17:34
Én még nem nagyon hallottam ilyenről, de az integrált patronoknál nem is igazán az e-liquidet felszívó anyag elhasználódása az ami működésképtelenné teszi a patront, hanem hogy a bennük lévő porlasztó is kb. erre a 6-8 újratöltésre van tervezve, utána megadja magát. Lehet, hogy spórolhatnál így valamennyit, bár az e-cigarettázás költsége az utántölthető patronokkal így is töredéke a sima cigiének.
572. mitibi
2011. febr. 1. 16:07
Nem tud valaki valamilyen módszert arra,hogy egy i-patront hogy lehetne kipucolni hogy tovább bírja mint 6-8 töltés.Mert nem kevés pénzt spórolnék ha a benne lévő vatta szerű anyagot es azt a cső szerű szövetet ki tudnám pucolni.
571. erika13 (válaszként erre: 567. - 24c6db19e9)
2011. febr. 1. 09:24
Szia! Sikerült "beindítanod" a készüléket? Én is ilyent szeretnék, jó lenne tudni,hogy mi volt a baj! :-) Köszi!
2011. jan. 31. 19:02
Ez tök jó! :) De az is igaz, hogy a dohányosok általában nem csak a nikotin miatt nem tudnak leszokni, hanem maga az élmény hiányzik nekik, a mozdulatsor és a füstölés. Ezt viszont szerintem nem lehet tapaszokkal meg bogyókkal pótolni. Én is próbálkoztam nikotin tapasszal 1-2 éve, de néhány hónap után mindig visszaszoktam a cigire. Pedig biztos, hogy nem a nikotin hiányzott.
569. t.Ili
2011. jan. 31. 18:24

Most találtam!

Találtak egy nikotinéhségért felelős gént

* MTI

2011. január 31., hétfő 16:34

A floridai Scripps Kutatóintézet munkatársai egerekben és patkányokban vizsgálták a CHRNA5 jelű gén működését, amelyet korábban már kapcsolatba hoztak a nikotinfüggőség kialakulásával.

A kísérletek során kiderült, hogy a gén kontrollálja a nikotinmolekulákra adott válaszért felelős receptort, amely az agysejtek felszínén található. Ha a gén normál változata van jelen, már egy kis adag nikotin után olyan üzenet indul a receptortól az agy többi részébe, amely azt mondja: "hagyd abba a bevitelt". Nagyobb adag pedig további rossz érzéseket kelt, Paul Kenny kutatásvezető szerint hasonlóan a rossz ízű ételhez, italhoz.

Amikor azonban a kísérletek során kiütötték a receptor egyik alegységét, azzal megakadályozták működését, így a "nem kérek többet" üzenet nem indult el. Ennek eredményeként a rágcsálóknak sosem volt elég a nikotinból.

A kutatók becslése szerint az amerikai népesség 30-35 százaléka hordozhatja a CHRNA5 gén azon változatát, amely erősíti a nikotinéhséget. A kutatás végső soron olyan gyógyszer kidolgozásához vezethet, mellyel megszüntethető a nikotinfüggőség.

568. albertzs28 (válaszként erre: 567. - 24c6db19e9)
2011. jan. 30. 20:00
A fecskendő igazából a "MEGA" patronoknál játszik szerepet, ahol kb. 70-et kellene csepegtetni a feltöltéshez. Ez kicsit időigényes lenne, ezért létezik egy másik módszer is a patronok feltöltésére, amihez kell a fecskendő. Van erről egy útmutató, a linkje elment priviben.
567. 24c6db19e9 (válaszként erre: 566. - Albertzs28)
2011. jan. 30. 19:56

Szia,

igen a használati utasítás szerint 30 csepp feltöltéskor, majd 20-25 csepp újra töltéskor.

Még egy kérdés: adtak hozzá egy fecskendőt. Csak nem találom a használati utasításba, hogy mire való? :)

566. albertzs28 (válaszként erre: 563. - 24c6db19e9)
2011. jan. 30. 18:32

Szia!

A Mini 510i patronok alapból biztos hogy üresek, mert a hozzá való integrált patronoknak nincs feltöltött változata, szóval először fel kell tölteni őket. A 30 csepp viszont szerintem egy kicsit sok bele (használati útmutatóban nézted mennyi kell bele?), lehet hogy a 30 csepp eláztatta a porlasztót, mostmár ezért nem füstöl.

565. Troyka7
2011. jan. 30. 15:10
Szia Dadito!!!
564. Dadito
2011. jan. 30. 13:47
Hello Troyka7!!!
2011. jan. 30. 11:40

Sziasztok!

Tudna esetleg valaki segíteni nekem?

Múlt héten rendeltem egy Mini 510i-t. Betartottam az első alkalommal ajánlott 8órás feltöltést.

Majd rácsavartam a patront, jól megszívtam, és.... Semmi! Akárhogy is szívom semmi füst...

Gondoltam félre értettem valamit és nem volt feltöltve a patron, ezért tettem bele még 30 csepp eliquidet.

De ugyan úgy továbbra sem történt semmi!

Mit csinálok rosszul???

(remélem én bénázok, és nem egy gagyi f.st vettem, mert ahoz elég drága volt :S)

562. albertzs28 (válaszként erre: 561. - Dadito)
2011. jan. 29. 00:16
Elküldtem, szerintem biztos találsz a te típusodhoz is passzoló alkatrészeket.
561. Dadito (válaszként erre: 559. - Albertzs28)
2011. jan. 28. 23:22
A 2 hónapos porlasztók beszerzési helyeit küldd már el légyszíves pü.-ben.Tényleg érdekelne!A legutóbbi 302(classic)2 hét volt és nem alacsony ellenállású hanem sima.Az integráltak tényleg jók amúgy(töltögetési ceremónia fecskendővel,stb. leszámítva) de nem adják úgy ki a liquidek ízét mint egy nagyobb típus.(Szerintem).
560. Dadito (válaszként erre: 559. - Albertzs28)
2011. jan. 28. 23:12
Kinek a pap....
2011. jan. 28. 23:05

Én nem szeretnék veled vitatkozni, teljesen lehengereltél. :) Bevallom őszintén, még nem jutott eszembe elemeire bontani a Super 808-amat, hogy megállapítsam hogyan függ össze a vákuum a nyomógombbal, de én ezt olvastam egy weboldalon/használati útmutatóban, és én elhittem. Azért is voltam ilyen naiv, mert a nyomógombos cigimet sokkal könnyebb szívni, mint a régebbi automatámat.

A másik dolog, hogy a porlasztók 1-2 hónapot már évekkel ezelőtt is kibírtak (pl. a Classic még sokkal többet is, szintén tapasztalat), nekem legalábbis nem kellett 3 hetente rohangálnom a szervizbe kicseréltetni. Kapásból három helyet tudok, ahol lehet normális porlasztót venni, de még mindig nem értem miért kellene visszafejlődni. Nincs már rá szükség.

558. Dadito
2011. jan. 28. 21:28
"A nyomógombos azért jobb, mert csak akkor érintkezik az akkumulátor, amikor megnyomod a gombot, ezért ritkábban merül le, másrészt a (ez a rész számomra eléggé érdekes,mivel egy izzószál van benne és nem porszívó!)gomb megnyomásával vákuum keletkezik a porlasztóban."??????
557. Dadito
2011. jan. 28. 21:15
Még annyit szeretnék hozzátenni hogy ÉN nem vagyok kereskedő,ahogy azt már lentebb is jeleztem.
556. Dadito
2011. jan. 28. 20:57
Először is nem bántottál meg.Másodszor pedig az lehet hogy a legolcsóbb(gagyi)típusokat tényleg kihagytam,de a porlasztókból 510-901,integrált,kerámia,és még sorolhatnánk... Akksikból:az automata(nagyon jó mikor elromlik: az összes lötyi a szádban köt ki),kapcsolós (ez lényegesen jobb) ,180,230,280 mah-t(max fél nap) kipróbáltam.Az Ego-ra visszatérve:lehet hogy külön van porlasztó,a sima patron már nem annyira igaz,mivel megjelent egy ideje a vatelin nélküli Ego-T változat,de eddig számomra ennek,illetve a 302-s porlasztónak volt a legjobb teljesítménye mind ízben,mind élettartamban.A szerinted 1-2 hónapos használatot teljesítő porlasztóból jó lenne nekem is,hol vetted?Ja igen a Mega i-patron nagyon jó,főleg ha rájössz(igaz egyszerű)hogy kell megtölteni úgy hogy ha zsebrerakod,ne ázzon el semmi a zsebedben,amúgy tényleg jó,meg az ára se sok csak 22900 királyi Huf.Szemben az Ego 15800 Ft.-os árával,amihez kapsz 4 fajta porlasztót és ha kipróbáltad mind a 4-t,el tudod dönteni,melyik a legszimpatikusabb....
2011. jan. 28. 18:06
Nem akarlak megbántani, de én nem hiszem hogy kipróbáltad mind a több tucat típust. Többek között azért sem, mert az általad említett Joye Ego minden paraméterében alulmúlja pl. a Vgo 808i-t. Ráadásul egy eléggé régi típus, külön porlasztója van sima patronnal, amilyet manapság már nem érdemes megvenni, mert a porlasztó elég drága, és hamar tönkremegy (mondjuk az általad említett 2-3 hét szerintem kicsit túlzás, 1-2 hónapot ki kellene bírnia). Manapság már léteznek integrált patronos készülékek, úgyhogy szerencsére nem kell a porlasztóval szenvedni.
554. Dadito
2011. jan. 28. 14:08
Aki e-cigire szánja magát és nem szeretne egyáltalán rágyújtani melegen tudom ajánlani a Joye eGo e-cigarettát.A legkisebb akksija(650-es)is kibír egy napot,itt megjegyzem nekem kb.1,5 doboz hagyományos ment el naponta,a porlasztója is kiváló ízt produkál,az élettartama is tűrhető(kb 2-3 hét).Mondom ezt azután hogy volt alkalmam kipróbálni az itthon kapható összes típust...Ja és nem vagyok kereskedő.
553. erika13
2011. jan. 24. 21:21
Csak ismételni tudom önmagam: Köszi, Köszi, Köszi!! Megpróbálok több hülyeséget nem kérdezni!:-)
552. albertzs28 (válaszként erre: 551. - Erika13)
2011. jan. 24. 20:24

Hú, köszönöm szépen. :) Igyekszem segíteni, mert a világ egyik legfantasztikusabb találmányának tartom az e-cigarettát.

A nikotin színtelen, szagtalan anyag, tehát az e-liquid íze és szaga nincs összefüggésben a nikotintartalommal. Amit pedig az e-cigi előállít, egy 50-60 fok meleg sűrű pára, ami teljesen úgy néz ki és a hőmérséklete miatt is olyan érzés szívni mintha füst lenne, de kifújás után pár másodperccel elillan, nem hagy szagot a lakásban, bármilyen ízesítésről is legyen szó. Mivel nincs égéstermék és kátrány, nem sárgul be tőle semmi. Többek között a fogak sem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook