Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

701. moooo (válaszként erre: 700. - Natalyel)
2011. márc. 4. 14:59

Nagyon összeszedet prédikáció,gratulálok!Reagálnék,ha szabad!

1: Én nem vagyok "bárki"! A felhasználói nevem mögött a saját nevem,fotóm és adataim vannak azon egyszerű oknál fogva,hogy nincs mit takargatnom,hisz' nem vagyok forgalmazó,eladó,érdekelt egyetlen aukciós oldalon v. webshopban sem!

2: Én tiszeletben tartom,hogy te nem vállalod a neved,az arcod,sőt még nem is feltételezek semmi rosszat rólad.Tiszteledben tartom azt is,hogy neked mások a tapasztalataid. DE megkérlek,hogy te is tiszteld meg a többi fórumozót azzal,hogy nem nézed hülyének őket,szerintem el tudják dönteni a te segítséged nélkül is,hogy mit és kinek hisznek el!!!

3: NEM " 2 NAPJA HASZNÁLOK E-CIGIT,csak 2 napja regisztráltam!!!

4:Az álltalad említett tipusokat(+még vagy 5 tipust)használtam(használok) a tapasztalataimat írtam le-azt hittem ez a fórum erről szól!?

5: Nem az a célom,hogy elvegyem az emberek kedvét. Az 510-est én is ajánlottam 2 embernek is,akik privát üzenetben kérdezték a véleményem!

6: Bocs,még új vagyok,így nem ismerek itt senkit(csak azokat,akikkel priváton megkerestek)nem tudtam,hogy te vagy itt a FŐTUTI vagy mi?

2011. márc. 4. 08:32

Emberek, ti most komolyan elhisztek mindent, bárki bármit beír? Van google, van agyatok, és ha szántok rá 1-2 órát, már kicsit képben lesztek.

1: NEM IGAZ, hogy 1-2 óráig elég csak az integrált patron. Erős dohányosoknak nulla analóg mellett is sokkal hosszabb ideig elég.

2: Mint mindenből, az olcsó, low-szegmensű e-cigikkel nem szabad foglalkozni.

3: IGEN, teljesen tudja helyettesíteni az analógot az e-cigi. Én egyetlen nap alatt váltottam analógról e-cigire, igaz, az első 1-2 nap még néha eszembe jutott, hogy rá kéne gyújtani a kávé mellé, de 3-4 nap után - miután kitapasztaltam a szívási technikát, és folyamatosan utánaolvastam és képeztem magam a témában (feltöltés, akksi töltöttsége, liquid típusa, stb. is hatással van a füst intenzitására, minőségére) - teljesen hidegen hagyott a normális cigi.

4: Számomra sokkal izgalmasabb, érdekesebb az e-cigi, hisz tök jó ízeket, illatokat próbálhatok ki. Nem vagyok büdös és nem károsítom az egészségemet, kell ennél több?

5: Hosszú távon olcsóbb, mint az analóg. Az elején természetes, hogy többe kerül, hisz meg kell venni minimum 2 akksit - amíg az egyik töltőn van, addig se maradj szipákolandó nélkül -, patronok, lötyik, töltő... És aztán úgyis veszel még pár üvegcse más ízt, meg plusz patronokat, de aztán lassan átbillen a mérleg, és már pozitívban folytatod az e-cigit.

6: Inkább olvassatok olyan helyen, ahol már hosszú hónapok óta analógmentes vaperek beszélgetnek, fejlesztenek, kísérleteznek és osztják meg egymással a véleményeiket, tapasztalaikat, mint ott, ahol (bocs) "laikusok" és 1-2 nap után véleményt formáló emberek adják az igazságot - tisztelet a kivételnek.

Google - rákeresel"e-cigi fórum" és pl. 3. találat ilyen.

7: Ajánlatom: Ha mindenképpen cigi forma, akkor Joye510, Mini510, Super808, ha nem egészen cigi forma, akkor és amúgy is ideális választás a VGO, EGO típusok (nagyon ajánlott evvel kezdeni), bátrabbaknak és hosszabb távon gondolkodóknak Stick-alakú cuccok.

Ha ismeretlen szavakat látsz az írásomban, kicsit nézz utánna google-ban, hidd el, sokkal jobban megérted és átlátod majd a dolgokat, ha saját magad nézel utána, mintha csak elmagyarázzák. Na meg ha komolyan gondolod az analóg elhagyását, ennyit amúgy is meg kell tenned azért, hogy olcsóbban, jobban, élvezetesebben e-cigizz.

Ez egy saját vélemény.

Üdv.

699. erika13 (válaszként erre: 698. - Erika13)
2011. márc. 3. 11:50
javítás:mellette.:)
698. erika13 (válaszként erre: 692. - Rboy)
2011. márc. 3. 11:49
Szia! Nekem mini510i-m van, nincs vele semmi gondom, az akksi kb egy napot kibír,bár sajnos én még szívom melette a rendeset is! A patronok nekem se fogynak ki olyan hamar,mint itt lentebb írták, de tény,hogy van köztük különbség. Nekem az öt darabból,amit az első rendeléshez kaptam, az első kettő pl nem füstölt olyan jól, úgyhogy meg is lepődtem amikor megtöltöttem a harmadikat és füstölt mint a gyárkémény! Nekem egyetlen problémám van még vele mindig, hogy köhögök tőle..valószínűleg ezért nem is tudtam még átszokni rá rendesen! Lehet,hogy nem tudom rendesen szívni? :-))Pedig nagyon szeretnék leszokni már a cigiről!!
697. albertzs28 (válaszként erre: 695. - Moooo)
2011. márc. 3. 11:15

Hát jól kifogtad akkor ezeket, vagy rosszul töltötted meg őket szerintem. Én Super 808-at használok már jópár hónapja, töltetlen integrált patronokat veszek hozzá és magam töltöm fel őket ahogy elő van írva, legalább 1 napot kibír egy töltéssel a patron, pedig én is 15-20 alkalommal "gyújtok rá" 8-10 slukkokra. Sőt, ha beülök valahová sörözni, egész este a számban van és akkor sem fogy ki és nem változik meg az íze.

A kazán élettartama a Super 808-at szerencsére nem érinti, pont mert integrált patronos. Nekem ez tökéletesen megfelel, pedig cigi alakú.

Mini 510i-ről közvetlen tapasztalatom nincsen, egyik kollégámnak van olyan, ő is jól el van vele.

696. Szokii
2011. márc. 3. 10:37

Sziasztok,

a véleményetekre lennék kiváncsi, abba szeretném hagyni a dohányzást végleg és ehhez kinéztem egy ecigit. A neve E-Health e-cigi, abból is a dobozos verzió. Van valakinek valamilyen tapasztalata? Milyet ajánlanátok? Nem tudom előre mennyire fog menni a dolog, ezért nem szeretnék feleslegesen kidobni tízezreket, de azt sem szeretném, hogy rossz termék miatt elvegye a kedvem az egésztől. Szóval szeretném megtalálni a helyes középutat.:) Köszönöm a válaszokat.

695. moooo (válaszként erre: 694. - Rboy)
2011. márc. 3. 08:07
Pedig én legalább 3 eladótól 3 különböző integrált patront vettem már és ha nem töltöttem újra,akkor 4-5 db-ot szipákoltam el(úgy hogy mellette cigiztem!) mert 8-10 szippantás után száraz és kellemetlen ízű-nekem ez a tapasztalatom.Szerintem aki 1 napig szív egy ilyen patront az soha nem is dohányzott igazán...az valami kocabagós féle lehet. Vagy én vagyok fanatikus füstölő,ez is lehet! A patron kapacitás,a kazán élettartam és minden paraméter jóval kisebb,mint amit mondanak.Nekem ez a tapasztalatom!
694. rboy (válaszként erre: 693. - Moooo)
2011. márc. 2. 22:13
Érdekes amit amit írtál, főleg hogy 5 perc lenne egy feltöltött patron? Kíváncsi lennék mások véleményére is, valószínű várok még 1 kicsit a vásárlással. Az általam kinézett típusokról még nem olvastam itt ilyen negatív kritikát.
693. moooo (válaszként erre: 692. - Rboy)
2011. márc. 2. 16:38
Szia! Én új vagyok a fórumon,de már egy éve próbálkozom....hát ha újra kezdhetném én kihagynám az első 100.000.-ret.ami kidobtam az ablakon. Sajnos az álltalad említettek és más névre keresztelt rokonaik sem váltak be-finoman szólva! Pedig én itthon vagyok egész nap és akkor csepegtetek,töltök,babrálok vele,amikor akarok,de már értem,hogy az elején miért tanácsolták,hogy kerüljek mindent,ami igazi cigire hasonlít. Nem szeretném elvenni a kedved,csak megosztani amit én tapasztraltam.Egy normál integrált patront_ha úgy szívod mint a rendest-akkor 5 perc alatt kivégzel,1 doboz ciginek felel meg-A EZ EGY ÁTVERÉS!Ha ragaszkodsz ehhez a 2 tipushoz,akkor az eredeti Joye 510-et keresd az aukciós piactéren,én abban csalódtam legkevésbé!
692. rboy
2011. márc. 2. 15:32

Sziasztok!

Én már tudom melyik magyar oldalról fogok rendelni, csak dönteni nem tudok két típus között: Mini 510i, Super 808

Kérlek segítsetek a döntésben! pl. mennyire könnyű szívni ezeket a típusokat hagyományos cigihez képest, utántöltés, megbízhatóság, "füst" intenzitás stb.

691. moooo
2011. márc. 2. 08:44

Sziasztok! Kb. egy éve próbálkozom az e-cigivel,de még nem sikerült átszoknom-mert ebből már csak átszokás lehet-az elektromosra,pedig nagyon tetszik,csak még mindig nem találtam tökéletes megoldást!

zeretném a segítségeteket kérni! Lehet kínából rendelni? Kb. 2 napja bújom a kínai gyárak webshopjait és az árak szuperek!!!

Valaki segítsen,hogy milyen oldalról és hogyan rendeltetek már??? Minden infó érdekelne! KÖSZI!

690. albertzs28 (válaszként erre: 688. - Bobe70)
2011. febr. 28. 22:06

Hát a 3 ezresek gyakorlatilag semmire nem jók, esetleg arra, hogy elvegyék az ember kedvét az e-cigizéstől. :) Én legalábbis nem találkoztam használhatóval ebben az árfekvésben.

De azért lehet 10 alatt is találni kevésbé felszerelt, de jó minőségű készletet. Priviben szívesen mutatok rá példát.

689. albertzs28 (válaszként erre: 685. - Muki86)
2011. febr. 28. 21:55

Szia!

A 30ml e-liquid kb. 30 doboz ciginek felel meg, ez alapján ki tudod számolni, hogy ez mennyi időre elég Nektek. Elkezdeni szerintem tökéletes.

Igen, a Super 808 csak két részből áll (akksi + integrált patron), tehát fehér patronnal az egész fehér lesz.

688. bobe70
2011. febr. 28. 21:43
Hát elég gáz,de én a 13 éves fiamnak venném,aki sajnos rendszeresen dohányzik (gyűjtögeti a csikkeket)Már sokmindent kipróbáltam,de sajnos nem sikerült leszoktatnom.Ez az utolsó reményem.Első kérdésem,hogy szerintetek gyereknél is ki lehet próbálni?Második:sajnos én nem tudok 20 ezer Ft-ot kiadni erre,de a Vate...n (nem tudom ez reklámnak számít-e)már lehet kapni 3000Ft körül is.Szerintetek ez mennyire megbízható?Válaszotokat köszönöm! :)
687. lolka78
2011. febr. 28. 20:07
körülnéztem, köszi :) ...meg is nyugodtam :)))
686. lolka78
2011. febr. 28. 15:41

Sziasztok!

Kérlek, ha tudtok segítsetek. (lehet,hogy volt már róla szó) Kismama vagyok és a párom vett magának elektromos cigarettát, amit már sajnos itt szeretne szívni a házban :( Szerintetek árthat ez nekem?

11 mg-os... köszi :)

685. Muki86
2011. febr. 28. 14:12

Sziasztok!

Ma megrendeltem az első elektromos ciginket!Egy Super808 indulókészletet! Automata akksit kértem! Remélem minden jó lesz! A párommal ketten tervezzük használni. Tapasztalataitok alapján elég lesz kettőnknek ez a 2db akksi, 30ml folyadék, 11 patron?

Még egy kérdés pluszban is rendeltem integrált patront, aminek a színe fehér. Akkor így az egész cigi fehér lesz, mert ugye a Super 808 sárga végű?

Remélem holnap után megjön a készülék, és akkor írhatom a tapasztalatainkat! Már nagyon várom! A válaszokat előre is köszi!

684. 2c2f7aac23 (válaszként erre: 683. - Albertzs28)
2011. febr. 24. 11:34
köszi:) Ha már nem szivom igy ne álljon a dobozába:) A legjobban az tetszett,hogy a tv-m és a dvd-m usb-é vel is tölti az akkumlátort
683. albertzs28 (válaszként erre: 682. - 2c2f7aac23)
2011. febr. 24. 10:31
Üdv a klubban!!! :) Mondjuk én a Super 808-asomat nem tettem le, mert nekem maga a szokás nagyon tetszik így, hogy nem mérgezem magam. Már elég régóta nikotinmentes e-liquideket szívok, úgyhogy az e-cigit is simán befejezhetném, de hát tetszik a dolog, na... :)
2011. febr. 24. 08:30
Sziasztok! Vásároltam egy Super 808 ast..Nemgondoltam volna,hogy valóban ennyire lecsökkentheti a rendes cigaretta hiányát.Elsö 1-2 nap én is 2-3 szál cigit szivtam el mellette de már nem hiányzik,és már most az e-cigi sem hiányzik.Az e-cigi előtt tapasszal próbálkoztam.. hiába.. Nekem 6db patron elég volt a leszokáshoz,ami a készletben volt található.A tartalékolt 5db ot már felsem bontottam.A készülékre nincs már szükségem,akit esetleg érdekelne privát üzenetben érdeklődjön.Minden van hozzá,a készülék is ujszerű kifogástalan.
681. hamyka (válaszként erre: 676. - Brillmm)
2011. febr. 24. 05:40

Szia brillmm!!

Jo hosszu hozzászolást irtál de nem baj mert legalább mindegyik készülékröl kivesézünka lehetö legtöbbet :D:D

Ha minden igaz én is veszek 1 e-cigit... Kicsit huzos lesz az ára,de ugytudom ez a legjobb...

Én a reo grandrol beszélek... ezt találtam idáig a legjobbnak...

brillmm!! Érdekelne még az e-cigidel kapcsolatos észrevételeid,jo ill negativ véleményeid is rola..

erröl a slimstar e-cigiröl hallottam,valaki nagyon lehurrogta hogy nem valami jo,már nem emlékszem a nevére....

Kb enyi jutot most eszembe,ha valami eszembe jut majd még irok!!

Jah és még vmi: ha valaki reo grand e-cigit vesz fémböl,mindenképp pcb védett aksit vegyen,és vegyen hozá töltöt is!! Annak irom aki ilyen e-cigit szeretne és hogy tudjon rola!!

nah irjatok és üdv: hamyka

680. brillmm (válaszként erre: 678. - Albertzs28)
2011. febr. 23. 22:59

Köszönöm :) ezért is írtam mert én hiányoltam, szerintem megérdemelné ez a szett is, de tény és való, ebben a doboznak nagy szerepe van.. lehet a többi sokkal jobb, de összességében: ez egy nagy ötlet!

Füstöl rendesen. Nekem teljesen realisztikus. Sajnos én tényleg az a 2-3 doboz is simán lecsúszik fajta vagyok, nagyon bennem van a mozdulat, eddig ezért a módszerért vagyok a leglelkesebb. Azon túl, hogy lelkesen pall mall ízt rendeltem, ami nekem - így utólag - édeskés, mindent hoz a szett, a füst, a mindent, amit az igazi is hozott, olyan, mintha valami cigit szívnék most.

Mai nap: összesen 3 szál igazi cigi. Ezek se hiányoztak.

679. albertzs28 (válaszként erre: 677. - Dánesz00)
2011. febr. 23. 10:30

Én csak Mellow Dew e-liquidet szívok és nagyon meg vagyok vele elégedve, finom és jó minőségű. Emellett nem elhanyagolható, hogy EU-ban gyártott, bevizsgált folyadék.

Szerintem a hagyományos cigarettád nikotintartalmának megfelelő nikotintartalmú folyadékot célszerű venned, aztán a későbbiekben tudod csökkenteni fokozatosan az erősséget. Én is így jutottam el a nikotinmentesig, elég könnyen.

Ha gondolod, privát üzenetben szívesen elküldök egy táblázatot, ami alapján ki tudod választani a megfelelő nikotintartalmat.

678. albertzs28 (válaszként erre: 676. - Brillmm)
2011. febr. 23. 10:21

Ilyen szép és részletes élménybeszámoló eddig még nem is volt szerintem ezen a fórumon. :)

Az mondjuk lehet, hogy a SlimStar tényleg kicsit elhamarkodott döntés volt, mert napi kb. 15 szál cigi mennyiségére van optimalizálva, mert kicsi a tartály. Az akkutöltős doboz viszont mindenért kárpótol. :)

Egyébként jól füstöl? SlimStar-t eddig még nem láttam "akcióban", csak hallottam róla.

2011. febr. 23. 07:49

Üdvözletem!

Én még új vagyok az E-cigivel kapcs,erős dohányos vagyok és muszály leszoknom egészségügyi problémák miatt,rendeltem kinából E health cigarettes nevü csomagot kezdésnek remélem jó lessz.Milyen nikotin tartalmú utántöltőt vásároljak?Milyen márkát ajánlotok a kezdő csomag után?Köszönöm

676. brillmm
2011. febr. 22. 22:15

Sziasztok!

Nagyon szeretem a hoxa fórumokat, mindenféle egészség szépség témában szivesen olvasok itt, általában kellemes a hangvétel. Ezért is gondoltam hogy próblom kicsit gazdagitani, és irok véleményt a slimstar e cigiről, amit hirtelen felindulásból rendeltem meg pár napja, ma érkezett meg.

Programozó vagyok, és nagyon erős dohányos, ha dolgozom, egyik cigiről a másikra gyújtok. Ha itthon dolgozom, akkor a páromat, aki nem dohányzik, nagyon zavarom, engem is zavar a füst, a szag, a kosz, amivel a cigarettázás jár, de szenvedélyes dohányosként sajnos ez nem elég ahhoz hogy letegyem, egyelőre. kioktató reagálásokkal kérlek kiméljetek, én is tudom hogy nem kéne.

Node a témámhoz: slimstar e-cigi, nem is tudom miért rendeltem pont ezt a tipust, tényleg hirtelen felindulás volt, kicsit meg is bántam amikor ezt a topikot olvastam, mert a másik alternativát itt emlegették páran, mint jót. Amúgy nagyon furcsa ez az e cigi piac, mindenféle cégek,egyéni vállalkozók árulják a termékeket, néha ugyanazokat más néven, bizonytalannak érzem az egészet főleg a 20 ezer körüli árhoz képest. Ha már megveszek valamit azért, hogy a tüdőmbe leszivva nikotint inhaláljak vele, akkor jobb érzés lenne ha nem sose látott netes webáruházakból kéne beszerezni, hanem patikából vagy legalább nagyobb drogériából, dehát mindegy, ez van.

megrendeltem pénteken, ma (kedd) megérkezett, dél körül, azóta 3 szál rendes cigit szivtam el (ez rendes esetben 20 körül lenne), de ezeket is inkább csak úgy, nem éreztem nagy szükséget, sőt, egyáltalán nem is gondolok most magamra ugy, mint aki önmegtartóztat.

Nagyon helyes kis szettben érkezik a csomag. Van egy tartó doboz (elegáns fekete cigaretta doboz formájú), amit rá lehet kötni hálózatra vagy usb-re, és feltölteni. ez a doboz tartalmaz a készüléken túl még hat patront, amelyekbe a kupakjukat letekerve lehet töltőfolyadékot csepegetetni (20 csepp), majd magára a készülékre feltekerve őket lehet "dohányozni". a készülék maga ugy néz ki, mint egy king size cigi letépett filterrel, egy fehér rúd. a töltéshez ezt a fehér rudat kell becsavarni a tartódoboz egy adott helyére, majd a dobozon megnyomni egy gombot hosszan.

Nekem ez az egész elgondolás, a doboz, amit elvihetek magammal, és tölti a cigit, a benne tárolható feltöltött patronok, stb, eddig nagyon tetszik.

Három gomb van a "cigisdobozon", kettővel tulajdonképpen zseblámpa funciókat lehet aktiválni (van a doboz alján, illetve a belsejében egy-egy elég erős led), a harmadikkal lehet megnézni a doboz töltöttségét, illetve magát a készüléket tölteni.

Élmény: 4-5 másodperces slukokkal elég realisztikus. Az egyik patront valószinüleg elrontottam, beleszivtam üresen, ez is működött még egy ideig, de egy idő után már alig füstölt, fogtam egy másikat, megtöltöttem, ez már jó volt. Remélem tényleg nem arról van szó, hogy szar az egész, és egy patron fél napig jó... ahhoz azért drága.

Töltés: elég sokat szivogatva nagyjából 2 óránként lemerült. Ha úgy cigizik az ember, mint rendesen, tehát szivja pl 3 percig, majd utána visszateszi a dobozba, akkor ez nem gond, a oboz feltölti. Ahhoz nem használtam még eleget hogy tudjam ez mennyire zavaró, meglátom.

A párom szerint semmilyen szaga nincs, és örül a tiszta levegőjű lakásnak.

a magam részéről ha nem rohad le félnaponként a patron, akkor nagyon elégedett vagyok és megszállott dohányosoknak is szivesen ajánlom, működőnek látom.

elnézést a hosszú a hosszú hozzászólásért (várat a hoxa rendesen), és az ékezetek furcsaságaiért, netbookról irtam.

remélem bejön ez az e cigi dolog nekem is, és megszabadulok a szagtól és egyéb kinoktól, eddig igéretes az egész. a legboldogabb akkor lennék ha az e liquidet amivel tölteni kell a patronokat, meg tudnám venni patikában... valahogy megnyugtatóbb lenne.

675. albertzs28 (válaszként erre: 674. - Hamyka)
2011. febr. 22. 12:54
Én biztos megpróbálnék ugyanabból az ízből szerezni valahonnan gyengébbet / nikotinmenteset és azzal összekeverni. Vagy ha olyan tényleg nem létezik, akkor valami nagyon hasonló ízzel.
674. hamyka
2011. febr. 22. 03:59

Sziasztok!!

Kicsit utána néztem a dolognak...

Ha jol néztem növényi glicerin kell a gyengitéshez,ugye jol néztem??

Márcsak az a kérdés hogy a vizipipa glicerin is jo-e erre a használatra hogy meg gyengiteni vele a nikotin tartalmat ha tul erös a likvid folyadék...

vagy nem jo a vizipipa glicerin hozzá?vagy jo a sima is?? vagy mind2 jo??

ha mind2 jo,csak anyi dolgom hogy 1 keveset bele töltök az erös nikotin tartalmu folyadékba ösze rázom öket és már tudom is használni??

remélem segitetek nekem,mivel tényleg ,,zöldfülü,, vagyok még a témában,és inkább kérdezek rá itt minthogy ,,felrobanjak,, vagy hogy ,,kárt tegyek,, magamban szerintem...

aki érthozzá vagy csinált már ilyet kérem irjon rám priviben,ill azt is irja meg hogy igy jo-e ahogy leirtam,vagyha nem jo akor ti mit ajánlotok? irjatok és üdv: hamyka

673. hamyka
2011. febr. 22. 03:24

Sziasztok!!

Nekem méég olyan kérdésem lenne hogyha számomra tul erös nikotinnal rendelkezö lötyöt vettem,mivel tudom csökkenteni a nikotin tartalmát??

Ill ha csak erös kaphato belöle,és nincs belöle gyengébb amivel öszetudnám önteni,ezért is kellene a segitségetek!!

Elöre is köszyke:hamyka

Ui: még nincsen e-cigim,csak lehet hogy hamarosan veszek és érdekelne ez a dolog...

nah irjatok és üdv még 1x:hamyka

672. Koolhaas (válaszként erre: 603. - Lyrian)
2011. febr. 20. 21:36
Szia. Privátban megküldenéd, hogy hol vetted a Reo Minit, hol lehet megnézni az adatait stb. Előre is köszi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook