Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kirándulás és öregedés fórum

Kirándulás és öregedés (beszélgetés)

1 2
44. 55Judit (válaszként erre: 39. - Panna.33)
ma 09:34
Kifogások gyártásához én is nagyon értek és a hanyagoláshoz. Ilyenkor a tapasztalat mindig ugyanaz: érzem hogy romlik az állapotom, nem is kell hozzá sok idő. Kis szünet után érzem hogy nehezebben indul a reggel, az újra kezdett torna is nehezebb, hamarabb kifáradok kevesebb ismétléssel is. Szóval nem éri meg kifogást keresni. Kénytelen vagyok erőt venni magamon ha nagyon nehéz akkor is, mert ragaszkodok a mozgásképességemhez. Ragaszkodj te is!
43. fincsi5 (válaszként erre: 31. - Amaunet)
ma 09:26
Én ezért megyek be a belvárosba, 1-1 fagyi, nézelődés, néha boltba beugrás. 🎈
42. Panna.33 (válaszként erre: 29. - Borian)
tegnap 20:47
Igen. Pont ezért.
41. Panna.33 (válaszként erre: 40. - Ágio8405)
tegnap 20:21

Igazából lenne.

Egyszer találkoztam is valakivel, célzottan emiatt, de ahogy minden betegség más, az is más, hogy ki hogyan viseli el.

Én minden rosszabbodásba beledöglöttem egy időben, pszichésen.

Most mondta a doktornő, hogy erősebb gyógyszer kell majd, ebbe most beletorődtem. De előbb még meg kell szabadulni a tumortól.

Pánikrohamok nincsenek már. Csak szorongás fog el, de azt meg el tudom zavarni. Nyílván az lenne az ideális, ha nem is jelentkeznek, de szerintem az is eljön.

40. Ágio8405 (válaszként erre: 39. - Panna.33)
tegnap 20:05
Nincsenek sorstársak akikkel tudnád tartani a kapcsolatot és megkérdezni hogy ők hogy dolgoztàk fel hogy ezzel a betegséggel kell élniük?
39. Panna.33 (válaszként erre: 38. - 55Judit)
tegnap 19:11

Köszönöm, de ne faradj vele, van az SM betegeknek honlapja, azon sem rágtam még át magam.

A szellemi hanyatlás ellen ott van a munkám. Mozogni meg úgyis azt mozgok, amit hajlandó vagyok.🫣 de komolyan. Ideig-óráig esetleg mást, de aztán nagyon remek kifogásaim vannak bármi ellen.😅

38. 55Judit (válaszként erre: 35. - Panna.33)
tegnap 18:01

Dehogy lettél! Ugyan olyan értékes vagy mint betegséged előtt csak most ez gátol bizonyos dolgokban.

A Perpexity felsorolt jónéhány házi praktikát az orvosi kezelés mellé, ami lassíthatja a betegség előrehaladását, javulhat a mozgás készség, lassulhat a szellemi hanyatlás. Ha kéred, magánban szívesen megmutatom itt azért nem, mert sok.

37. Panna.33 (válaszként erre: 32. - Amaunet)
tegnap 17:52
Ha dolgozom, megvan az 5-6000 lépés, mert otthonról az aloomasig meg az állomástól a munkahelyig, meg vissza már vagy 4000, arra még jön ez-az
36. timycat (válaszként erre: 35. - Panna.33)
tegnap 17:51

Tuuudom, és tudod én is csak gyakorlom a megváltozott helyzet elfogadásàt.

Amit írtam magamnak is írtam. ❤️

35. Panna.33 (válaszként erre: 30. - Timycat)
tegnap 17:48
Mondtam már, hogy utálom, hogy ilyen selejtes sejthalom lettem?
34. 55Judit (válaszként erre: 25. - Fincsi5)
tegnap 17:11
Lemaradt az előbb: Azt gondolom ott kell menned ahol jól érzed magad. Lassacskán egyre többet! Én a lakásban is megyek, a trambulinon helyben járás, futás, fel-le billegés. Ilyenkor is ráállok, de rossz időben ez is egy áldás.
33. 55Judit (válaszként erre: 25. - Fincsi5)
tegnap 17:07

Valóban áldás. Amikor nagy beteg voltam, egy leselejtezett számítógépet vettem meg, azzal ismertem meg az internetet.

Ezek a nagy séták nálam nagy és nehéz küzdelmek árán születtek meg. 50 éves korom előtt gerinc sérvem lett, sétálni se tudtam, maximum bottal néhány métert.

Orvostól egyedül a gyógytornát fogadtam el, ami olyan kínokkal járt hogy hamar abbahagytam. Én nyújtottam, tornáztam, míg a neten rátaláltam egy orvisi eszközre, a denevér padra. Annak segítségével gyógyítottam meg a gerincemet. De ezzel nincs vége, mert erősítem a mélyizmokat a gerinc mentén, nyújtok, tornázok és már nem csak sétálok lendületesen, de kocogni is tudok. A csikung gyakorlása is egy óriási löketet ad.

A szinten tartáshoz, erősödéshez nem szabad abbahagyni a mozgást.

Tudjátok mi jó még nagyon az egész testnek? A guggolás. megtanultam szabályosan guggolni. Már fal mellett is megy.

Mindenkit arra biztatok, mozogjon ha kicsit tud akkor is. Egyre jobban fog menni.

32. Amaunet (válaszként erre: 16. - Panna.33)
tegnap 17:05

Panna, a hétköznapokon is gyalogolj kicsit, hogy az izmaid ne felejtsék el a terhelést! Használj nyugodtan túrabotot!

Én is azt viszem magammal, még ha utazom is. (vagy a banyatankba kapaszkodom ☺️)

Itthol, az állatok körül, a kertben naponta min. 6000 lépést teszek meg, de a gyaloglást nehezen bírom.

31. Amaunet (válaszként erre: 25. - Fincsi5)
tegnap 16:59
Kifejezetten szerettem a városban "túrázni". Ha szép idő volt gyalog mentem haza a Pethényi közből a Lehel térig. Szerettem időnként leülni egy padra és csak nézni a forgalmat, az embereket, a régi épületeket nézegetni.
30. timycat (válaszként erre: 10. - Panna.33)
tegnap 16:58

Dokival nem tudsz beszélni erről?

Ez a toldd ki a határaidat nagyon fain szöveg... egy egészségesnek. De tudtommal az autoimmun betegségnek az sem jó ha megerőlteted magad, hisz az is stressz a szervezetnek. Persze kell a szinten tartás, de tudomásul kell venni, hogy a te szervezeted, immunrendszered akkor is dolgozik amikor nem kéne és ezzel "eszi" az erőforràsokat és sajnos az idegrendszeredet is így több pihenést is igényelsz. Nem lehet egy random 45-50 éveshez mérni magadat.

29. Borian (válaszként erre: 20. - Birebora)
tegnap 16:42
Mert korábban szeretett túrázni és most hiányzik neki.
28. Leoborta (válaszként erre: 10. - Panna.33)
tegnap 16:26
Ajajj! Ez így teljesen más! :(
tegnap 16:24
Nem hiszem, hogy a korod miatt. 50+osan folyamatosan jó formában vagyok. Nem érzem, hogy öregednék. Túrázok, kocogok, bicózok, kertészkedek. Simán eltúrázok a hegyekben 10-15km-t 300-500 m szinttel.
26. Szegfűrózsa (válaszként erre: 16. - Panna.33)
tegnap 16:12

Szerintem ne tologasd a határokat!

Tégy azt és annyit, amennyi jól esik.

25. fincsi5 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
tegnap 16:12

Neked kifejezetten áldás a net! 😍

69 vagyok, sosem túráztam, 400 méterre volt tőlünk a buszmegálló, nyelvem lógott, mire kiértem.

Most 200, de az is fáraszt.

De más mindenki, te pl. egyedül is nagyokat sétálsz, én csak olyan helyen tudok többet menni, ahol van mit nézni.

Akarom mondani, én a koszos, zajos városban tudok túrázni.:(

24. srcrss (válaszként erre: 23. - Srcrss)
tegnap 16:06

""

Azt úgy lehet, ha naponta mész. Mindig többet.

23. srcrss (válaszként erre: 16. - Panna.33)
tegnap 16:05
nem bírok túllendülni a határaimon
22. fincsi5 (válaszként erre: 17. - Hansika)
tegnap 16:04
Tózse. Fiatalon sem szerettem túrázni.
21. srcrss (válaszként erre: 1. - Panna.33)
tegnap 15:57
Szerintem nincs korhoz kötve, hogy mennyit bírunk. Vannak nálad fiatalabbak, akik ennyit sem bírnak.
20. birebora (válaszként erre: 13. - Borian)
tegnap 15:56

Miért kell kitolni a határokat?

Igaz én idősebb vagyok, de sosem szerettem kitolni a határaimat. Pár éve már a komfortzónámból sem szeretek kilépni. Persze van az az élethelyzet amikor ideig óráig muszáj, de szerintem ez a FI-nál nem az.

19. birebora (válaszként erre: 16. - Panna.33)
tegnap 15:51
Miért hülyülsz bele?
18. globus
tegnap 15:42
Mennyitől számít korosnak, hány évesnél bocsánatos, ha nem bírja a túrát?
tegnap 15:22
Én vagy ülök, vagy fekszem, mozgás az nulla...
16. Panna.33 (válaszként erre: 13. - Borian)
tegnap 15:16

Nyilván az.

De nem bírok túllendülni a határaimon. Szóval szinte minden héten megpróbalom, van is, hogy jobban megy. De aztán megint nem.

Már meghülyülök bele.

15. Borian (válaszként erre: 12. - K-né Zsóka)
tegnap 15:13
Kirándulni nem munka után szokott az ember. Aki 8 órán át gyalogol, annak még inkább mennie kellene 1-1,5 órás gyaloglásnak hétvégén.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook