Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Üdv
Nézem az eladásokat a neten
2000 és 16ezer közti árak vannak,persze nem azonos mennyiség és kiszerelés stb
Vegyek valami drágát vagy probáljam ki , hogy egyáltalán milyen, 2000Ft-ért?
2000-ért ezt kinálja
A csomag tartalma:
# 1 db akkumulátor (a cigaretta vége, világító leddel, mely fényt ad szíváskor)
# 1 db porlasztó hüvely
# A cigaretta teljes hossza: 11 cm
# 2 db nikotinpatron: 2db erős (16 mg nikotin tartalom), jó minőségű könnyen utántölthető nagykapacitású patronok!
# 1 db USB akkutöltő
# magyar nyelvű használati utasítás
Tényleg nem akarok erről vitatkozni, de az én véleményem továbbra is az, hogy egy termék bevizsgálása nem azt jelenti, hogy bevizsgálják az alapanyagot, amiből aztán a kereskedő olyan löttyöt kotyvaszt és ad el, amilyet csak akar.
Ahonnan én veszem, ott a patronok és az e-liquid utántöltők is ugyanúgy vannak becsomagolva mint egy patikában vásárolt bármilyen készítmény, lezárva, a pontos összetevőkkel feltüntetve, eredeti csomagolásban. Nem is volt még soha semmilyen gondom velük.
Szia vaperette!
Akkor ezek szerint hazánkban a kannás bor mellett a kannás e-liquid is terjedőben van? :-) Nem hinném, hogy az e-liquidet "pancsolják", ez eleve nem egy költséges dolog, csodálkoznék, ha valaki ezen spórolna. Bár cége válogatja, ki tudja... Én eddig akármilyet próbáltam ki, nekem mindegyik bejött.
Szia!
Hát én megnéztem az említett Onlyecig-et. Ez egy kínai webáruház. Igaz, hogy valamivel olcsóbb, mintha az EU-ban veszed, bár 25$ szállítási költséget írnak, plusz nyilván vám is van, tehát valószínűleg kb. ugyanott tartanál, mintha Magyarországon vennéd. Plusz ha hibás terméket küldenek, vagy idő előtt tönkremegy, kissé sokba kerül kicseréltetni, vagy érvényesíttetni a garanciát.
Az Onlyecig-en lévő készülékek technikai paraméterei egyébként meg se közelítik a Super 808-ét.
Én továbbra is azt az oldalt ajánlom mindenkinek, ahol én vettem. Azóta folyamatosan onnan rendelem az e-liquidet és a patronokat is a cigimhez, 1-2 nap alatt mindig megkapom, ráadásul ingyen szállítják.
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy az itt említett "onlyecig.com" külföldi oldalról melyik készletet lenne érdemes megvásárolni?
Sokan ajánlottátok a Super 808-at, de az említett oldalon M4, M6, M801 és hasonló névvel ellátott cigik vannak.
Köszönöm a segítséget!
Ha egy patront teletöltesz, az 30 szálra elég. 1ml e-liquid 1 doboz cigi (legyen 20 szál). Tehát egy patronba kb. 1,5ml-t lehet tölteni. Azt jól számoltad, hogy mennyi patron fog kelleni, azt szintén nagyon könnyű kalkulálni, hogy hány ml e-liquid: 1ml e-liquid = 1 doboz cigi. 365ml e-liquid kell. 365 / 30 =~ 12. Ez alapján még mindig ugyanott tartunk mint a 254. hozzászólásban. :-)
Dehát igen, egyrészt jóval olcsóbb, másrészt nyilván nem egyszerre kell megvenni egy évre valót.
Egy cigarettás dobozban jó esetben 20 szál cigi van. Pár éve általában már csak 19. A patron 2.790 Ft, az e-liquid 4.000 Ft. Én azt számoltam ki, hogy hány db patron kell egy évre 6 töltéssel, és hány ml e-liquid kell ahhoz, hogy ezeket feltöltsük. Megjegyzem, ezek azért körülbelüli értékek, mert egyrészt a "slukk" eleve nem egy pontos mértékegység, amiben az egész számolva van. Másrészt az e-liquidnél az van megadva az utántöltésnél, hogy 12-őt kell cseppenteni a patronba. Lehetetlen ezt is milliliterre megmondani, hogy pontosan mennyi. A patronba 1g e-liquid fér. Azt is kellene tudni akkor már, hogy 1 milliliter e-liquid hány grammot nyom, de fontos ez? :-)
A lényeg, hogy én észrevettem pár hónap alatt a pénztárcámon, hogy bizony sokkal kevesebbet költök cigire, mióta áttértem elektromosra. Másrészt engem az sem zavarna, ha nem lenne olcsóbb mint a hagyományos, mert az egészségem sokkal fontosabb, mint naponta párszáz forint differencia.
Na akkor matematika : Nekem is kellett papír, hogy számolgassak.Az tény és való, hogy olcsóbbra jön ki,de nálam kicsit más eredmény jött ki:
Az év minden napján veszünk napi egy doboz cigarettát. 365 x 1 doboz cigaretta ára (600Ft) = 219.000Ft. Oké.
E-Cigaretta:
Alap készülék E-Boxxal: 18700Ft + 1200Ft = 19900Ft
Akkumlátor: 6240Ft / db,de mivel egy év alatt kettőt használunk így 6240Ft x 2 = 12480Ft.
Azt írtad te vennél 8 doboz integrált patront. Egy doboz patron ára 4000Ft. De mivel 8at veszünk így 32000 Ft. Egy dobozban 5 db patron van így 8 csomagban összesen 40 db patron van. Egy patron e liquid kapacitása 30 szál cigaretta. Talán úgy emlékszem, hogy egy doboz cigarettában 12 szál van. Így egy e-patron 2 doboz ciginek felel meg.De mivel nekünk 40db patronunk van így az 40*2 doboz cigaretta = 80 doboz. Na de még mi nem töltöttünk újra egyszer sem. Mivel úgy írtad egy doboz e-patront 6x lehet újra tölteni, így 40x6 azaz 240 db patronunk lesz. De egy db patron megint csak 2 doboz cigire elég,ha jól számolom így már 480 doboz ciginél járunk nem ? Vagy én vagyok most teljesen fáradt meg zokni hogy ilyet számoljak ?
Egyébként a 40 patronunkat (8 csomag,egy csomagban 5 db patron) mennyi ml e-liquiddel lehet feltölteni. Úgy is kérdezhetném, hogy egy patronba hány ml e-liquid kell ? Tehát a 40 patronunk mindegyikének 6x való újratöltéséhez hány ml e-liquid kell ? Mert te írtál 12x30 ml-t. Egy ml meg egy doboznak felel meg azt is írtad így gondolom kb 2 ml-t kell önteni a patronba mert egy másik helyen meg 1 patron 30 szálnak felel meg. Nálam ismeretlen tényező hogy egy doboz cigiben hány szál van. De ha nekem lesz igazam, akkor ezek szerint még 50%-nál olcsóbb így dohányozni.
Szia Szerdzso!
Nem nehéz kiszámolni a gazdaságosságot pl. a Super 808-nál. Azt mondtad, bátyád naponta 1 doboz cigit szív jelenleg. Számoljunk 600 Ft/dobozos cigi árral, ha nem túl drága cigit szív. Ez egy évre 219.000 Ft.
Nézzük meg mire lenne szüksége 1 év e-cigizéshez ugyanezzel a mennyiséggel, és mennyibe kerülne. Kell egy induló készlet neki, Super 808 esetében ez 18.700 Ft. Egy patront legalább 6 alkalommal újra lehet tölteni (annyit minimum kibír az integrált patron porlasztója). Egy patron e-liquid kapacitása kb. 30 szál cigaretta a Super 808-nál. Egy doboz patronban 5 db patron van. 1 ml e-liquid 1 doboz cigarettának felel meg. Kell tehát a készlet mellé 12 x 30 ml e-liquid, ami 360 doboz cigaretta (12 x 4.000 = 48.000 Ft), valamint 8 doboz feltöltött integrált patron (8 x 2.790 = 22.320 Ft). Mivel az akksik várható élettartama 6 hónap, ha 1 évre számolunk, kelleni fog két extra akkumulátor is (2 x 6.240 Ft = 12.480 Ft). Ez összesen 101.500 Ft. Több mint 50% megtakarítás, kátrány és egyéb mérgező anyagok nélkül. De ha teljesen le akar szokni, azt fele ennyiért is megteheti, mert fél év alatt simán le lehet erről is állni a nikotinmennyiség folyamatos csökkentésével. Én már egy-két hónapja nikotinmenteset szívok.
Az "egykoron" belinkelt webáruházban az általad említett E-BOX csak 1.200 forintba kerül, ha Super 808 induló készlettel együtt rendeled.
Az akkumulátornak azt a végét kell becsavarni a töltőbe, ami a porlasztóval érintkezik, ezért muszáj lecsavarnod róla a porlasztót, ill. integrált patront.
Köszönöm a kitartóan írott válaszaidat. Igazság szerint nem kell linkelned semmit. Elég nekem a termék neve és akkor neten rákeresve meg lehet találni a hivatalos (hivatlan) árusító helyeket. Ez egy nagy előny az általad javasolt Super 808-asnak, hogy a patronnal együtt a porlasztót is cseréled. Az viszont hátrány, hogy külső akkumlátort nem lehet bele tenni. Bár szerintem nem találok olyan e-cigarettát, amelyiknél máshogy lenne.Végül is a gyártónak pénz az is, ha tőlük rendelik az akkumlátort is. Na most nézegetem a termékeket. Látom van integrált patron feltöltött (ízesített). Akkor annyi lenne a lényeg,hogy vennék egy start készletet, majd ahhoz néhány integrált patront. Ez azért lenne jó, ahogy írtad, mert nem kellene tisztogatni a porlasztót. Az ízanyag is akkora merül ki a patronból, amikorra lényegében feladja a porlasztó és tönkre megy. Ha ez így pontos, akkor pedig már csak annyi kérdés merül fel, hogy ha így gondolkodunk, hogy hát veszünk töltött integrált patronokat illetve utántöltőt csak hogy a porlasztó működéséig a patron is megtartsa ízét. Na jól belebonyolódtam :). Arra akarok kilyukadni, hogy ugye testvérem naponta mondjuk így is elfogyaszt egy doboz cigarettát. Így az integrált patron vásárlás és az abból elszívható cigaretta mennyisége árban fedezi-e azt az összeget, amit tesóm egyébként amúgy is ráfordít a cigarettára. Egyszerűbben mondva megvenném testvéremnek a kezdő készletet. Azután tudna ő úgy dohányozni, hogy nem mérgezi magát és azt az összeget, amit dohányzásra fordítana,abból inkább vegyen integrált patronokat és mondjuk árban ne jöjjön ki drágábban. Tekintve,hogy idővel az akkumlátor is megadja magát ahogy mondtad.
Egyéb dolog.Néztem, hogy kapható hozzá E-BOX is. Nem drága mert csak 2000Ft. Akkor már vennék neki hozzá egy klassz tartót is. Ne kuszálódjon el vagy sérüljön meg az e-cigaretta. Aztán meg mindig lenne nála pót patron meg esetleg akkumlátor is, ahogy láttam a képeken(a dobozban erre is van egy hely ahol ezeket tároljuk). Illetve még annyit, hogy az akkumlátort nem lehet anélkül tölteni, hogy kivennénk az e-cigarettából ?
Az a vicc ezen a fórumon, hogy amikor belinkelek egy oldalt ami megadja a választ egy adott kérdésre, az adminok szorgalmasan letörlik, mert egy külső oldal elérhetősége van benne. Pl a 233-as hozzászólásom sincs már meg.
Ellenben 247-es, ami egy kínai robot spam üzenete, több mint 10 napja ott van. Köszönjük, gratula.
Ezek olyannyira nem "hányingert keltő" ízűek, hogy barátnőm, aki soha nem dohányzott, mert utálja a cigi ízét, néha kér egy slukkot a nikotinmentesből. :-)
Azt írják, hogy az 1 év jótállás a gyárilag hibás termékekre vonatkozik. Tehát ha veszel egy készletet és 364 nap múlva kiderül, hogy gyári hibás volt benne az egyik akksi, akkor ki kell, hogy cseréljék neked. Viszont le van írva az is, hogy az akkumulátorok várható élettartama 6 hónap, a porlasztóké (kazánoké) 2-4 hónap típustól függően. Ezek az alkatrészek mindennapos használat mellett nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért ez szerintem teljesen érthető.
Az említett oldalon egyébként van egy olyan menüpont, hogy "Az E-Cigiről", ahol le van írva, hogy milyen részei vannak és hogyan működik. A lényeg összefoglalva: 3 fő rész van: akkumulátor, porlasztó, patron. Az akkumulátor a cigi eleje, annak a végén van egy kis led, ami a parazsat szimulálja amikor beleszívsz. A porlasztót csavarod rá az akkumulátorra (ez az e-cigi "lelke", ez állítja elő a füstszerű párát, benne fűtőszál van, ami felmelegíti). A harmadik rész (ami a porlasztóra jön) a patron. Ebben egy vattaszerű anyag van, ez lényegében egy tartály, amiben e-liquid folyadék van.
A Super 808 amit mondtam, többek között azért nagyon jó, mert integrált patronos, ami azt jeleni, hogy a porlasztó és a tartály egybe van építve. A patronból amikor kifogy az e-liquid, 6-8 alkalommal újra lehet tölteni utántöltővel. Utána érdemes patront cserélni (higiéniai okokból főleg). Mivel integrált, amikor kicseréled a patront, kicseréled vele együtt a porlasztót is, így stabilan kiváló teljesítménye lesz a készülékednek. A régebbi e-cigikkel az volt a legnagyobb baj, hogy a porlasztó hamar megadta magát, egy hónap után már nem füstölt rendesen. Mivel ennél folyamatosan cseréled a porlasztót is, nem lehet ilyen problémád, és nem érdekes a 2-4 hónapos várható élettartam sem, mert egy patront kb. 1 hétig használsz.
Ha veszel egy induló készletet, utána már csak patronokat és e-liquidet kell venned hozzá időnként. Az én akksijaim eddig még jól bírják, de lassan gondolom kell majd vennem azt is. Egy akkumulátor 6000 Ft körül van, félévente ki lehet bírni.
Amikor tölteni akarod az akksit, le kell róla csavarni a porlasztót és a patront (ha integrált, akkor ez a kettő 1 db alkatrész). Boltban hiába veszel hozzá akkumulátorokat, mert az e-ciginek az első része (a fehér rész pl a Super 808-nál) maga az egész az akkumulátor, ami a leddel egybe van építve. Tehát nem egy üreges valami, amibe elemeket lehet pakolni, nem szétszedhető.
Értem köszönöm a felvilágosítást. Ezek jók mert tényleg cigaretta alakjuk van. Az ár látom az is elég jó. Bár aki dohányzik az csak ne is sírjon az árak miatt, mert egy hónapban szerintem simán elfüstöl mindenki 30 ezret. De ugye olcsó húsnak híg a leve alapon érdemes olyat megvenni ami tényleg jó meg használja az ember. Mert ha gondolom egy olyanba szív bele aminek hányingert keltő az íze akkor inkább szívja a hagyományost. Mert óóó mondom veszek aukciós oldalról van már ott mondom 5 ezerért is. De gondolom az semmit nem használ. Meg nekem a testvérem egészsége simán megér 20 ezer forintot.
Más kérdés/téma: Ezek a számjelzések - 808,510,302 ezek mire utalnak ? A kazánt voltak hivatottak jelezni. Minél nagyobb a szám annál tovább bírja esetleg az alkatrész. Mindegyiknél bekövetkezik az, hogy tönkre megy a fűtőszál(ugye melegszik - lehűl -> anyagfáradás -> elpattan -> nem működik) ? Vagy van olyan ami kibírja. Illetve karbantartással kitolható az élettartam. Olvastam itt olyat hogy nem árt időnként kitakarítani?
Más dolog: Ha az általad a 233. hsz-ben leírt oldalról rendelek, akkor arra ugye adnak 1 év garanciát. Persze az oldalról rendelhető hozzá patron is olyan ízesítésben amikről ti ódákat zengtetek, hogy milyen jó ízűek.
Milyen fontosabb alkatrészből áll a cigaretta, amikről érdemes tudnom: akkumlátor, kazán, patron(amit egyúttal a szánkba is veszünk).
Szétszedésnél pedig mind a 3 rész kivehető. Tehát ami esetlegesen elromlott az ily módon cserélhető.
Ezt most úgy is el lehet képzelni mint mondjuk egy rúd alakú elemlámpa szétszedését? Ha a lámpának letekerjük a tetejét akkor kijön az égő.Tekintsük ezt a lednek az elején ami a parázslás effektust csinálja, mögötte a foncsor amit most tekintsünk a kazánnak és a végéből kicsúsztatható az akkumlátor is. Így kell elképzelni ? Amikor pedig tölteni szeretnénk az elemet, akkor ily módon szétszedjük és akkor felrakjuk tölteni az akkumlátort közben pedig azért megtisztogatjuk a kazánt.
Utolsó dolog: Ajánlottad a Vgo Power 510-es terméket. Ez árban picivel több,de ennek annyival is tovább bírja az aksija. Azt ugye tudjuk, hogy egy akkumlátoron (elemen) minél nagyobb az amperóra(Amh) szám annál tovább bírja. Kérdésem az volna, hogy ha megvenném ezt a Super 808-as készüléket és később boltban vásárolnék hozzá AAA-s akkumlátort lehetőleg minél nagyobb Amh-sat akkor az is megfelelő lenne-e? Mivel itthon úgyis vannak olyan készülékek amik AAA-s akkumlátorral mennek: pen drive,távkapcsoló,óra,stb. ?
Ugye adtak hozzá töltőt,de mivel most is használunk ilyen elemeket elemtöltő van a háznál.
Szia Szerdzso!
Ha nekem annak idején egy ilyen alakú ketyerét ajándékoztak volna mint a Janty, valószínűleg a mai napig dohányoznék. :-) Nekem egy Super 808-asom van, maximálisan elégedett vagyok vele. A sima cigit már teljesen le is tudtam tenni. Az enyém teljesen úgy néz ki mint a normál cigi (pl. Marlboro, sárga végű), csak hosszabb kb. 2 centivel. Ha a bátyád erős dohányos (pl. 2 doboz cigit szív naponta), nézd meg a Vgo Power 510-et, aminek másfélszer nagyobb az akkumulátor kapacitása mint a Janty Sticknek, kb. kisebb szivar méretű, de teljesen normális alakja van, parázslik a vége, stb.
Akárki akármit mond, az e-cigi íze soha nem lehet pont olyan mint a hagyományos cigié, mert ez nem is igazi füst, hanem füstnek látszó pára. Amiben persze különböző aromák lehetnek. Lehet kapni az általam említett típusokhoz Dunhill, Camel, Marlboro ízesítésű patronokat, amiknek nagyon finom ízük és illatuk van, és hasonlítanak a cigi ízére. Nem tudok elképzelni olyan dohányost, akinek ezek ne ízlenének.
Úgy érdemes csinálni a leszokást/átszokást, hogy eleinte felváltva használja az ember a sima cigit és az e-cigit, majd a simát fokozatosan "kivonja a forgalomból". Így 1-2 hét alatt teljesen meg lehet szokni, és bizony az e-ciginek csak előnye van. Pl. az ételek ízét is újra lehet érezni mellette.
Ja és természetes, hogy ezeknél a készülékeknél minden alkatrészt lehet pótolni egyenként, nem kell mindig új készletet venni. Ha normális helyen veszed, akkor pedig jótállási időn belül kérdés nélkül kicserélik bármelyik hibás alkatrészt. Privát üzenetben tudok ebben is tippet adni, addig is lásd 233. hozzászólást.
Üdv Mindenkinek!
Én is még kezdő vagyok ebben a témában. Utálom látni, hogy sokan dohányoznak körülöttem odabent a munkahelyen illetve máshol és fújják rám a büdös fullasztó bagófüstöt. Így én is passzív dohányzó vagyok. Arra gondoltam, hogy mivel a családunkban szerencsére csak ketten dohányoznak (nagypapa és bátyám) meglepném őket egy ilyen e-cigarettával karácsonyra. Először a termékről a tiszafüredi Halas-napokon hallottam és buta fejjel nem mentem oda kipróbálni mégis milyen meg hogy működik illetve a sok termék közül ők valójában mit árul. Ez a rendezvény egyébként egy hatalmas búcsúnak lehet felfogni ahol vannak koncertek,bemutatók,sürgők, kajáldák és ilyen árusok(pólók,édesség,díszek).
Ahogy végigolvastam a fórumot tapasztaltam az e-cigaretták evolúcióját. Az első kínai cigarettákról még panaszkodtatok, hogy egyáltalán nem hasonlítanak az eredetire és az ízanyag összetételének az eredete is homályos. A dolgok jelenlegi állása szerint most a Janty Stick nevezetű termék az, amit mindenki előnyben részesíti. Csak ugye ennek nincs hagyományos cigaretta formája, mintha egy doboz lógna ki a szánkból. Nem tudom ha ezt megvenném testvérem használná-e ? Vagy röhejesnek tartaná és soha nem használná és mivel az ára is elég borsos a többihez képest, így nem akarnám feleslegesen megvenni. Természetesen kapható olyan e-cigaretta, ami hasonlít rá de azokról azt nyilatkoztátok, hogy ízében meg sem közelíti még csak a hagyományost sem. Mikor mellettem valaki vanília illatú hagyományos cigarettát szívott éreztem, hogy nagyon jó vanília illata van, de tudtam hogy e között az illatanyag között még ott van 500 másik anyag is ami pedig erősen károsító hatású. Kérdésem az lenne, hogy nincs olyan e-cigaretta, aminek hagyományos cigaretta alakja van és mégis íz anyagban tudja azt amit a Janty Stick? Mert ahogy olvastam a Janty Stick-hez is kapható íz anyag (Pirate,Real One,Red Devil,stb.),de azt pontosan hova kell rakni a Janty Stick-be ? Bele a készülékbe vagy annak is van egy patronja és abba kell. Mert ha jól tudom a hagyományos cigarettának kinéző e-cigikben is van patron. Azt nem lehet megoldani, hogy hagyományos ciginek kinéző e-cigit Janty Stickkel kapható ízanyaggal szívná testvérem. Tisztában vagyok azzal is hogy ezeknek a műszaki részei is könnyebben meghibásodnak. Hibásodás után pedig van amelyik nem cserélhető és így az egészet ki kellene dobni, ellentétben a Janty Sticknél ha az akkumlátor megy tönkre akkor könnyedén cserélhető, ha a kazán megy tönkre az is.
Ezekre kérnék legelőször választ!
Szia, minden
Szia
Már vaping a 3 1 / 2 hónap. Köszönöm a minden szálat informatív. Már olvastam az elmúlt néhány hónapban megtanultam egy kicsit. Én használ a Xpower650.
Videomegosztás: [link]
Szia Lorek!
megnyugtatlak, nekem ugyan ez a problémám, tehát nem hiszem hogy a mi hibánk.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?