Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Min lehetne spórolni még? fórum

Min lehetne spórolni még? (beszélgetés)

19. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:19

Ehhez tudni kellene, hogy mire, mennyit költesz.

Van egy szint, ahol már nincs mind spórolni.

Az már a nélkülözés kategóriája.

18. Hansika (válaszként erre: 17. - Srcrss)
ma 13:08

Ez az egész csak nézőpont és kor kérdése.

Kinek mi éri meg.

17. srcrss (válaszként erre: 15. - Hansika)
ma 12:41
Jobban megéri drogra vagy piára költeni, mint gyógyszerre.
16. srcrss (válaszként erre: 15. - Hansika)
ma 12:20
😄
ma 12:10
Én amikor leszoktam a drogról,a cigarettáról és az alkoholról, azután sokkal több pénzem maradt az orvosokra...-))
tegnap 19:50

Itt is vannak jó spórolós ötletek:

[link]

13. Icuska538 (válaszként erre: 4. - Elbb)
tegnap 19:27
Szia hol lehet ezt látni, mármint az oldalát?
12. rinike
tegnap 18:36

Van az a pont, amikor már nem lehet többet spórolni, ezért ha több pénzre van szükség, a bevételeket kell növelni. (Tudom, hogy nem ez volt a kérdés.)

Mivel családunk anyagi helyzete nálunk normás esetben is hullámzó, több lehetőséget is kellett keresnem a bevételek növelésére. Másod- és többedállások, otthonról végezhető online munkák, hétvégére vállalt alkalmi munkák mind-mind voltak. Ilyen mértékű pénzkeresésre már nincs szükségem, de a feleslegessé váló cuccaink eladásából csinálok plusz pénzt a téli időszakban mostanában is.

Sajnos kézügyességem nincs, de ha lenne, a sajátkészítésű dolgok készítésével és árusításával is szívesen próbálkoznék.

Egyszer elkezdtem spórolni a nyugdíjunkra úgy, hogy a kezembe kerülő 2ezer forintosokat félretettem. Sokáig csináltam, de az így összegyűjtött pénz nem érte meg a nyugdíjat, mert a már szemmel látható összeg végül a lakásfelújításba került. Nemrég kezdtem újra a 2ezer forintosok gyűjtését. Az én szabályaim: nem befolyásolhatom, hogy milyen cimleteket kapok. A kétezrest félre kell tenni gyűjteni. Legtöbbször észre sem veszi az ember, hogy kétezret félretett...

11. 55Judit (válaszként erre: 10. - K-né Zsóka)
tegnap 18:07
Belenéztem, meglehet igazad van.😉
10. K-né Zsóka (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 17:34
Tekintve amit írtál, nem hiszem, hogy találsz az oldalon inspiráló ötletet. Szerintem neked nincs is szükséged rá. Én átolvastam a könyvet, de szinte semmi újat nem találtam benne, viszont kezdő, spórolni tanuló háziasszonyoknak tökéletes útmutató.
9. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:20

Vezess háztartási bevételek/kiadások könyvet!

Egy excel táblában mindent feljegyzek (bolti vásárlást, ami többnyire élelmiszer egy soron).

Le van kódolva, és a havi kiadások végén kódonként összeadva. Á=állatok, B=bevásárlás, Sz=szolgáltatói számlák

Mivel szinte mindent kártyával fizetek, így a kiadásoknak egyeznie kell a bank app egyenlegével.

Ugyan így a készpénzes részt, címletenként nyilvántartva.

Kockás füzetbe is vezethető vagy telefonra van ingyenes app.

Látnod kell egyben, hogy mire, mennyit költesz, hogy tudd, miből faraghatsz.

8. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Alnisa)
tegnap 16:17
Kb. 6 perc, mire lezuhanyozok....közben zárjam el? Na ne má'.
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:10

Ahhoz, hogy segíteni lehessen, kellene tudni mennyi a havi bevételetek.

Abból mennyi a fix kiadás? A maradékhoz lehetne tippeket adni.

Én úgy gondolom, nem mindig az akciós az olcsóbb. Persze pl. lehet mosószert, tisztálkodószereket akciósan venni, de élelmiszert mindig azt veszem, ami éppen kell.

Cukor, só nem romlandó, de pl. hús az szerintem jobb frissen vásárolva, írom úgy, hogy van a fagyasztóban az is.

6. 55Judit (válaszként erre: 4. - Elbb)
tegnap 13:44
Ránéztem Fa Kinga oldalára. Lesz amit el fogok onnan olvasni köszönöm. Bár kétlem hogy nálam kevesebből ki tudna jönni valaki amellett hogy az egészségére is gondol.
5. 55Judit (válaszként erre: 3. - Alnisa)
tegnap 13:40

Én pl. a felsoroltakból egyikkel sem élek. TV előfizetésem nincsen. Zuhanyzás úgy ahogy írod, és rövid ideig. A konyhában felfogom azt a vizet amit rá lehet önteni a kis konyhakertre.

Én azzal is spórolok hogy szénhidrát alapú táplálkozásról áttérten növényi alapúra, így lényegesen kevesebbet kívánok enni és szerintem az egészségemet is segíti megőrízni. Ugyanis a betegség sokkal többe kerül mint az egészség, a gyógyszar ára így meg van spórolva.

4. elbb
tegnap 13:28

Én anno Fa Kinga oldalát követve többmilliós tartozással a nyakamba egyszáll magam rendbejöttem. A mai napig az ő módszerét alkalmazom. Pedig emlékszem 13 éve volt mikor összesen heti 10ezer maradt a kajára és egyéb kiadásra.

Tény, hogy egyedül is más és családdal is. De nem lehetetlen.

tegnap 13:26

Így nehéz, mert nem tudjuk mi az ami mondjuk extrának számít, de nektek természetes és ezért költetek is rá.

Pl cigeretta, ital (sör, üdítő, kávékapszula), édességek, nassolni valók.

Zuhanyzás közben elzárni a vizet, míg szappanozod magad.

Nem folyóvíznél mosogatni.

Ne menjen üresben a tv (csak háttérzaj).

Full tv előfizetés helyett csak mozi csatornára fizetni elő.

Így tényleg nehéz, mert pl nem tudjuk hol és mennyi ruhát, cipőt vesztek. Ott lehet még sporolni.

Vagy gyalog is lehet járni dolgozni, ha megoldható.

Hírtelen ezek jutottak eszembe.

2. ssueB (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:54

Ezt így, ennyiből... :(

Gyermek? Ahol éltek saját, vagy bérelt? Rezsi?

Sok olyan dolog van, amit nem írsz, és ha csak az ételen szeretnél spórolni, de az ahogy írod, már így is minimális, akkor túl sok hasznos tippet biztosan nem fogsz kapni.

tegnap 12:27
Nagyon nehéz körülmények között élünk, pedig mind ketten dolgozunk de így sem sikerül félretenni egy nagyobb összeget. Éppen annyit vásárolok ami nagyon szükséges. Csak akciós dolgokat veszek, és a legolcsóbb boltba járok. Min lehetne spróloni esetleg még? Rendelni nem szoktam, minden nap főzök.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook