Bele lehet a magányba betegedni? (beszélgetés)
Az egyedüllét és a mag-ny két különböző dolog.
Egy eleve magányos ember ("magának való" - mondják rá azok, akiknek szúrja a szemét a viselkedése) nem fog belebetegedni. Az viszont, aki kényszerűségből magányosodik el, könnyen belebetegedhet.
Bele! Sőt csúnyán bele lehet savanyodni és onnan komoly meló kimászni! Keresni kell a társaságot, mert később a társaság se fog keresni!
Persze hogy bele lehet. De van a magány és van az amikor hiányoznak bizonyos emberek. A kettő nem ugyanaz. Én örülök neki ha épp nincsenek mellettem a gonosz kollégáim akik mimdig szidnak valakit. Annál jobb a magány. Viszont amikor nincsenek a közelembe akik hiányoznak, az már rossz érzés. Néha előfordul velem is úgy 4-5 naponta hogy felébredek éjjel 3-kor és hirtelen elsírom magam, főleg ha előtte nyomasztó dolgokat álmodom, aztán van hogy hamar elmúlik egy negyed órán belül, de van hogy másfél óráig tart, aztán kifáradok tőle idegileg és visszaalszom. Aztán fizikailag se érzem magam frissen magam másnap, valahogy kora délutánra már tűrhető. Közbe meg idegesítenek a rosszindulatúak, akik viszont sajnos a közelembe vannak. Ők nem elszomorítanak, csak flusztrálnak, és a kettő között van különbség. Persze én nem panaszkodom senkinek, mert nincs közük hozzá, de azt nem lehet kijelenteni hogy a magány csak rossz lehet. Attól függ. Ha azok társaságából szabadulok akik irritálnak akkor nagyon jó, egy darabig. Aztán eszembe jutnak akik nincsenek a közelbe, az meg rossz. Ennyire egyszerű. Remélem tisztába vagy te is azzal hogy kiket szeretnél az életed részébe látni.
Én nagyon szurkolok neked, hogy társaságra találj az új munkahelyen. 🍀
És addig? Szomszédaid milyenek? Velük is össze lehet barátkozni. Ha elmész vásárolni, ott is lehet ismerősöket szerezni (bár inkább falun, kisvárosban).
Ha van kutyád és elmentek sétálni, a többi gazdival is össze lehet ismerkedni. Esetleg ha van hobbid, ahhoz kapcsolódó klubot is lehet keresni ott helyben. Vagy szervezni.
Szép gesztus! Szuper vagy Judit!!!😀👍
Igen! Én vittem melóba is többször mint nem
Tudom mivel jár a kutya. Mindegy hol voltunk egész nap, neki este 7kor a téren kellett lenni a többi kutya haverok közt
Igen. A kutyának se tesz jót az egyedüllét. De sokan nagyon szeretik a kutyát, élni se tudnak nélküle, és az együtt töltött idő vele maga a boldogság. Tudom, mert nekem is volt. Kutyája nem csak annak van aki nem dolgozik.
Reggtel 7re megy dolgozni, elötte kutyaséta, kutya délután 5-ig egyedül bezárva, 5kor fáradtan kutyaséta, esetleg később is...
Nem opció
Bocsi, azt hittem nyugdijas vagy
Nyugdíjas baráti kör. Elöször csak bambulsz aztán befogadnak és később mintha barátok közt lennél
Bele lehet betegedni a magányba észrevétlenül
Ez nagyszerű! Akartam ajánlani hogy vegyél magadhoz egy kutyát vagy cicát. Nagyon jól tudják oldani a magányt, és rengeteg szeretetet adnak.
Sajnos nem jött össze. Környezetemben mindenki dolgozik, ha itthon van rohan, gyerekkel foglalkozik, karatéra mennek, stb.
Sajnos én nagyon messze élek onnan,de azért nagyon szépen köszönöm,kedves vagy :)
2 hét múlva lesz egy új munkahelyem, már nagyon várom. Ott emberek között leszek és nem leszek magányos.
Van egy nagyon kedves volt kolleganőm, ő aze gyetlen barátom, csak most vidéleb dolgozik és keveset tudunk találkozni.
Ma délelőtt kimentem sétálni. Köszöntünk egymásnak egy korombeli nővel, aki egy aranyos kiskutyát sétáltatott. Pár percet beszéltünk...
Nekem vannak barátnőim, csak azért írtam ezt le, mert beszélgetni, ismerkedni lehet, csak ki kell mozdulni otthonról.
Biztos vannak régi ismerőseid, akár a közeledben is, vagy munkahelyről, stb. Engem a múlt héten meglátogatott az utolsó munkahelyemen dolgozó egyik nő, akivel jól megértettük egymást, de pár éve nem is beszéltünk. Te is lehetsz az, aki felhív valakit, vagy akit meglátogatnak. 🙂
Igen, bele lehet betegedni!
Egy dolgot tehetsz, úgy kell alakítanod az életed, hogy legyen társaságod. Más megoldás erre nincs.
Én szeretek egyedül lenni, viszont időnként jól esne nekem is egy kis társaság. Ha nem laksz túl messze Balatonvilágostól és kedved van, én benne vagyok hogy néha oldjuk kicsit egymás magányát. Ha gondolod, írj magánban.
Úgy érzem egyre gyengébb vagyok, kezdek a magányomba befásulni. Nincs mostanában jó étvágyam, nem esik jól az étel. Próbálom magam lefoglalni, olvasok, kötök netezek, de nincs társaságom. Emiatt kissé depressziós már a hangulatom. Mit tehetnék hogy ne legyek ebbe belebetegedve?
További ajánlott fórumok: