Eldeformálódott fejforma babáknál (beszélgetés)
5. Piroska52
tegnapelőtt 20:34
38 évvel ezelőtt, egy időben szültem a szomszédasszonyommal, pár hetesek voltak a gyerekek, amikor megláttam a kislányt. A fejének a jobb oldala sík lapos volt, mert mindíg ugyan azon az oldalon fektették, aztán szépen helyre jött, miután elkezdték forgatni.
4. Channa*
tegnapelőtt 20:17
És amikor megszületett a baba, nem mondott semmit a doki?
Mikor született?
25-re van időpontod, csak ezért kérdezem, mert azt gondolom, hogy a szülés után tájékoztatnak a dokik mindenről. Vagy már nem így van?
Mennyi idős a baba?
Csecsemő korban az sem ritka, hogy már a születés után történik deformáció, mert mindig ugyan azon az oldalon fekszik. Ha igazgatjuk, akkor elmúlik.
Természetes szülésnél, esetleg vákuum használata miatt sok baba feje csúcsos és néhány nap alatt rendbe jön.
Gondolom ez függ attól, hogy milyen fokú a deformáció.
Majd az orvos megmondja, hogy mi a teendő és kb. mikorra rendeződik!
3. michelle.r
tegnapelőtt 20:06
Egy ismerős lánya olyan deformált koponyával született, hogy majdnem felsikítottam, amikor megláttam. gyakorlatilag nem volt homloka, még nem volt egyéves, mire helyrejött. Ma már 14 éves szép lány.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:59
Valójában nem tudom, csak gondolom. Születés után még sokáig gyengék, rugalmasak a csontok, én azt feltételezem hogy egész biztosan alakul. De az orvosod találkozhatott már ilyen esettel, remélem jobban meg tud vigasztalni mint én.
tegnapelőtt 19:41
Sziasztok. Az anyamèhben helyhiàny miatt eldeformàlódott fej helyre àll? Ha igen mennyi idő alatt kb? Elèg durvàn làtszik, hogy az egyik oldalon az àllànàl ès a füle mögött behuppadt a fejecskèje. Voltmàr valakinek igy? Orvoshoz 25. van időpont. Ja ès ez nem szülès közben törtèn mivel csàszàros voltam,mivel A baba nagy volt
További ajánlott fórumok:
- Mikor és milyen tejjel érdemes kezdeni a babáknál?
- Mam cumisüveg milyen? Használ hasfájós babáknál?
- Császármetszéssel született babáknál milyen torna alkalmazható a nyugodtabb alvásért?
- Okozhat éjszaka/este lázat babáknál ha jön a foguk? Védőnőnk szerint csak a fogzás önmagában nem jár lázzal!
- Baranybor csizmamat kimostam es elvesztette a rugalmassagat, teljesen megkemenyedett, es eldeformalodott. Mit tehetek erte?:(
- A menyasszonyi ruhámban eldeformálódtak a merevítőcsíkok. Mit lehet ilyenkor csinálni velük? Ki lehet cserélni?