Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

1511. 471f3bbb7a (válaszként erre: 1507. - Csakoska)
2011. ápr. 10. 16:17

Nagyon köszönöm, hogy ilyen hosszasan válaszoltál!

Hogy a nikotinról mennyire szoktam le, nem tudom, az utóbbi 6 évben fél évet dohányoztam, amikor 2 gyerkőc között éppen se nem voltam terhes, se nem szoptattam. De én úgy gondolom, hogy én nem a nikotin rabja vagyok, hanem pszihésen függök tőle. Mert csak akkor érzek késztetést hogy rágyújtsak, ha jó hangulatú, dohányos társaságban vagyok vagy buliban. Iszonyú érdekes ez, mert komolyan undorodom már a füsttől, a bűztől, de a mozdulatsor, hogy beleszívok, kifújom - valahogy ez kelti bennem a vágyat újra és újra. De tényleg soha többé nem szeretnék valódi cigit szívni.

Közben olvasgattam a neten, és volt ahol azt írták e-cigit ellenezve, hogy a 0-s nikotin tartalmúban is találtak már többször nikotint. Szerintetek ez igaz lehet? mert én tényleg csak olyat szeretnék szívni, amiben tutira nincs semmi nikotin.

A másik, hogy úgy tudom, hogy a nikotinmentes változat legálisan is kapható Mo-on, csak a nikotin tartalmú illegális. De hol lehet kapni legálisan?

Köszi!

1510. albatis
2011. ápr. 10. 10:51
Bár kaptam már tanácsokat, de kérnék tanácsot a Joye 510 e-cigivel kapcsolatban. Mennyit bír az aksi(napi 10-15 szál normál cigarettának megfelelő pöfékeléshez elegendő e)mennyire pótolja a normál cigit mondjuk füst mennyiség, és iz tekintetében. Előre is köszönöm a válaszokat.Egyébként a korábbi tanácsok hatására eddig Ego-akartam de mivel kicsit még szkeptikus vagyok az e-cigivel kapcsolatban, gondoltam elsőre egy olcsóbbat vennék, a biztató válaszokat kapok.
1509. Krisz76.2 (válaszként erre: 1508. - Lacigi)
2011. ápr. 10. 07:08
Szólok ha többet tudok.Persze, hogy kamu a 100 töltés.Én mindig pucolgatom a patront, elég szarul tud kinézni, egy erősebb lötyi után.Olyan 2 hetet kibír ha minden jól megy.Nekem behalt az egyik akksim, sikerült leejtenem és nem kapcsol be.Mondjuk pont most terveztem EGO típusra váltani, meglátom az mit tud :)
1508. lacigi (válaszként erre: 1503. - Krisz76.2)
2011. ápr. 10. 02:29

Hello!

Ha megjön az olcsóbb XXL patron, nekem is szólj majd légyszi!

Nekem amúgy bejött az XXL. Főleg az aksija szuper. A patron is jól adja az ízt, a füstöt, kényelmes használni, ebben nincs hiba, csak hát igen... az a száz újratöltés elég nagy kamu.

Szóval úgy látom, havonta min. kettő el fog menni belőle.

1507. csakoska (válaszként erre: 1502. - 471f3bbb7a)
2011. ápr. 10. 02:13

Kedves szisz-83!

Akkor légy üdvözölve az E-cigi világában!

Először is nem szeretnélek felzaklatni, mert még újra rágyújtasz nekem! De jobb ha tudod, a nikotin a legkeményebb drogok egyike! Soha nem lehet leszokni, csak absztinens leszel és egyre kevesebb akarat szükséges ahhoz hogy ellenállj a dohányzásnak. Az idegrendszernek elegendő néhány szál cigaretta és a receptorok azonnal felébresztik az alvó ördögöt. :(

De a 0-ás nikotin tartalmú E-cigit bármikor szívhatod ha a szokásra mégis igényt tartasz!

A folyadék lehet propilén glikol vagy növényi glicerin alapú, melyeknek gyógyszerkönyv szerint sincs hosszútávon az egészségre gyakorolt káros hatásuk.

Ebből kifolyólag tehát:

1: Nem károsítja a tüdőt (nincs kátrány, rákkeltő- és még sok száz káros anyag)

2: Ha 0-ást szívsz akkor nem szoksz vissza (a nikotin felelős a "visszaszokásért"), de meg van a dohányzás feeling + varázslatos ízeket élvezhetsz!

3: Vannak ugyan kisebb nagyobb problémák, de ezek könnyen orvosolhatók. Ha az akkuval, töltővel van valami gond azokat kicserélik! A patronok pedig olcsók és egyébként is fogyóeszközök.

Ha cigi formára vágy és csak néha "füstölnél" akkor ajánlom a Super808-at vagy olcsóbb testvérét a KR808D-t, de mindenképp pótakkuval!

És a sima cigivel ellentétben ennek a párának nincs szaga, imádni fogod az ízét!

Én is borzasztó koszosnak és büdösnek tartom már a sima cigit, ezért is tértem át 12 év után. Igaz csak 4 hete szívom a villanycigit, de nem akarok rágyújtani analógra!

Remélem tudtam segíteni!

1506. csóró cuca (válaszként erre: 1493. - Krisz76.2)
2011. ápr. 9. 21:55
Köszönöm!
1505. csóró cuca (válaszként erre: 1491. - D119aa1140)
2011. ápr. 9. 21:54

Szia!

Köszönöm a segítséget!

1504. Sebi72 (válaszként erre: 1503. - Krisz76.2)
2011. ápr. 9. 20:55
Akkor addig várakozom.
1503. Krisz76.2 (válaszként erre: 1501. - Sebi72)
2011. ápr. 9. 20:49
Elvileg 1 héten belül jöhet, de majd rákérdezek, mert nekem is nagyon aktuális :)
2011. ápr. 9. 20:44

Sziasztok!

Én már évek óta nem dohányzom, mert kisbabám van. Viszont az első lányom születése után bele estem abba a csapdába, h buliban csak 1 szálat és szépen visszaszoktam. Nekem már nem hiányzik a nikotin egyáltalán, a füsttől már undorodom, de társaságban az a feeling hiányzik és nem szeretném, hogy újra magával ragadjon. magyarul nem akarok visszaszokni SOHA TÖBBÉ!

Talán nektek meglepő, de én ma hallottam először ez elektromos cigiről. S mivel NULL niktinos is kapható, úgy gondolom nekem ez csak néha-néha társaságban pont jó lenne.

Kérdéseim, ha tudnátok nekem segíteni:

1. Azt nem tudom, hogy maga ez az anyag, ez a pára, ez nem károsítja a tüdőt semmilyen formában?

2.Szerintetek van rációja, h ha elkezdem ezt szívni, akkor visszaszokok a valódi cigire? vagy pont fordítva, hogy ezzel meg tudom előzni???

3.És hát nem olvastam mindent vissza, de az utolsó hsz-ekből látom, h sokatoknak gondja van vele, h nem működik, s hogy a választás sem egyszerű. Pedig elég húzós ára van!! Szóval milyet érdemes??

Nagyon köszi a segítséget, tényleg én még totál amatőr vagyok ehhez!!!!!!!

1501. Sebi72 (válaszként erre: 1500. - Krisz76.2)
2011. ápr. 9. 20:34

Még nem próbáltam e-cigit.

A nagy méret, más íz, +még nyomógomb az analóghoz képest egyszerre nekem úgy érzem túl nagy lépés lenne

A "másik hely" kb. mennyi idő?

1500. Krisz76.2 (válaszként erre: 1499. - Sebi72)
2011. ápr. 9. 20:10

Üdv.

Szerintem egyenlőre sehol ne vedd meg.Ahol venni tudnál, ott nagyon drága, elvileg lesz egy másik helyen ahol jóval olcsóbb.Én is arra várok, mivel elég húzós a patron ára (2500huf), de kb fele ennyiért lesz.Nem rossz a nyomógombos, próbáltad már?Szerintem meg lehet szokni, főleg ha gép elött ül az ember.Vezetés közben engem is zavar a gomb, de itthon simán jó.

1499. Sebi72
2011. ápr. 9. 19:52

Üdv mindenkinek!

E-cigi vásárlás terén kérném a segítségeteket.

Végigolvastam a fórumot, s mivel erős analóg dohányos vagyok (2,5 doboz /nap), először a VGO, EGO készülékekre esett a választásom. Ezek aukciós oldalakon viszonylag olcsón megvásárolhatóak. Viszont, mivel mindegyik aksija mechanikus (nem tudnám megszokni) ezért az XXL mellett döntöttem.

Kérdésem az lenne, hol érdemes ezt a típust megvásárolni, valamint későbbiekben a patron hol a legolcsóbb hozzá?

1498. Krisz76.2 (válaszként erre: 1497. - 31aedf9396)
2011. ápr. 9. 14:17
Foglalt volt a 76 :)
1497. 31aedf9396 (válaszként erre: 1496. - Krisz76.2)
2011. ápr. 9. 14:07
.2 miért? (nick)
1496. Krisz76.2 (válaszként erre: 1495. - Csakoska)
2011. ápr. 9. 13:58

Igy van, a 808-at én előveszem néha, de egész napot csak az XXL bír ki, vagy kettőt :)

Kerámia nekem se jött be, bár mostanában láttam egy új átalakítást a harmadik zárógyűrűn, és állítólag azzal jobb lesz.Még nem próbáltam, de ha megjötek a patronok meglesem mennyire jó megoldás.Ami a 808 legnagyobb hátránya, hogy nem találtam hozzá átalakítót, igy szinte csak a saját dolgaival tudod használni.

1495. csakoska
2011. ápr. 9. 13:40

A Super808-at ne fikázzuk, nem azért mert van nekem is, hanem mert ahol fontos a cigarettához közeli méret és a megjelenés, ott bizony nagyon jól jön! Buli közben pl ezt simán zsebre lehet vágni úgy, hogy nem kell félni a sérüléstől.

Nekem ha csak azt szívom 3-4 órát bír egy akku, de egész napos használatra a VGO 808-as tökéletes. Ez nálam két napot kibír és teljesen kompatibilis a S808-al! Persze az eGO kicsit szebb de az 510-es sorozattal kompatibilis.

Jobban kijössz ha külön veszed meg a dolgokat, pl ha van USB kimenetes töltőd, akkor azt nem kell venni! Nekem pl a HTC telefonhoz két ilyen töltőm is van....

VGO808-ból elég 1 akku is és megy kerámia patronnal, bár nekem vegyes érzéseim vannak vele. Értem ezalatt a gyorsan kormolódó porlasztót, ami miatt égett ízt kapsz. Ilyenkor tisztítani kell és ha épp tele van a tank, akkor vissza kell szívni fecskendővel a lötyit. Sérülékeny a burkolata is, de tény hogy a kerámia patron képezi a legnagyobb füstöt!

Nekem a turbó patron sem lett a kedvencem, ellenben a normál patronnal, amiben alul van a porlasztó. Tisztán adja vissza az ízeket és VG vagy PG+VG liquidekkel a füst mennyisége is bőséges!

Ki kell tapasztalni, csak tedd le a voksod valamelyik típus mellett! 808-as vagy 510-es rendszer, aztán már lehet bővíteni a készletet! :)

És most vettem vezetékes akkut, mivel szinte egész nap gépnél vagyok, így nem kell a töltögetésre figyelnem.

Autóban VGO, társaságban-buliban S808!

Így teljes a paletta... ;)

1494. Krisz76.2 (válaszként erre: 1489. - Ikracska)
2011. ápr. 9. 13:31

Sajnos az e-health még új korában se egy csoda, hátmég 2 év után :)

Szerintem ha szeretnéd az ecigarettát kipróbálni, akkor más típusban gondolkodj, kiméld meg magad a csalódástól ;)

1493. Krisz76.2 (válaszként erre: 1490. - Csóró cuca)
2011. ápr. 9. 13:29
Ha külön-külön szerzed be, akkor jobban jössz ki árban.VGO nem rossz választás, de van jobb is az EGO típus.Sokféleképpen lehet használni, igy magadnak tudod "beállítani", hogy mi a fontosabb.Kerámiásnak és a vattásnak eltér az íze és a tartóssága.A vattás messze nem bírja annyi ideig, de van akinek (nekem is) jobban tetszik az íze.Kerámia több füstöt ad, karbantartással tovább bírja, viszont ízben egész más.Ki kell próbálni mindkettőt, de ez nem nagy költég, a patron nem drága.Napi 23 szál cigihez kevés lenne az s808 teljesítménye, azt nem javaslom.
1492. d119aa1140 (válaszként erre: 1489. - Ikracska)
2011. ápr. 9. 12:55
Igen, az a 2 éves liquid már elég életképtelen lehet :)
1491. d119aa1140 (válaszként erre: 1490. - Csóró cuca)
2011. ápr. 9. 12:54

Szia!

vgo szerintem túl nagy (1300mah) , inkább válaszd a 900mah-es ego edition 2-t , jobban kézreáll és szebb is sokkal! Kerámia patronnal lehet használni és érdemes is! Külön alkatrészekből olcsóbban kijösz , mivel akkor nem kell 2 akksit venned!

Super 808-at fejeltsd el, semmit sem ér!

2011. ápr. 9. 12:27

Sziasztok!

sok comment elolvasása után úgy érzem felrobban a fejem, úgyhogy kérnék egy kis segítséget. VGO 808-t néztem ki magamnak, fontos a cigi (szivar) forma, és úgy tűnik ennek elég nagy a teljesítménye. Ezt a típust lehet kapni kerámia patronnal? Érdemes szettet venni, vagy szerezzem be inkább külön az alkatrészeket? kerámiás egyáltalán jobb, mint a vattás? napi 23 szálhoz elég lenne super 808 is?

ennyi egyelöre, segítségeteket köszönöm!

1489. ikracska
2011. ápr. 9. 11:08

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék csak, mivel van nekünk is egy elektromos cigink (E-health), kb. 2 éve vásárolta a férjem, de nem használta. Most gondoltam, hogy én kipróbálom, de sajnos csak az első két szívásnál jön füst és többet nem jön. Elől a led kipirosodik. Viszont itt olvastam, hogy a patronoknak is van szavatossági idejük. Ezek 2 évesek:)) Lehet ez a gond?? Megszúrtam benne azt a fóliát és kifolyt a lötty belőle.

Előre is köszi a válaszokat:)

1488. Nádi1
2011. ápr. 8. 15:05

Sziasztok!

Még új tag vagyok itt!

Vettem 5 hete egy Dse 901 classic e cigit, nagyon frankó és jó"volt", 3 napja nem akar úgy füstölni mint ahogy füstölt előtte. Fura íze van a füstnek mint ha leégett volna a porlasztó és nehezen lehet szívni. Járt már így valaki? Ahogy a forumot olvasgatom nem nagyon irtok erről a tipusról. Szolnok környéken E cigi boltot nem tudtok véletlenül?

Válaszokat köszönöm!

Üdv Nádi

1487. natalyel (válaszként erre: 1486. - Alex 76)
2011. ápr. 8. 13:42
1486. Alex 76 (válaszként erre: 1485. - Natalyel)
2011. ápr. 8. 13:04

Szia!

6 mg-os Marlboroval (PG, VG-t még egyáltalán nem szívtam)próbálkoztam, ami igazából tökéletesen megfelel, de szeretnék mást is kipróbálni, elsősorban olyanokat, amelyek a legjobban hasonlítanak az analóg ízére (de bármilyen különlegességre vevő vagyok, amit a többség kipróbált és jónak ítéltetett).

A beszerzési léehetőségekről (elsősorban a megbízható helyekről) pedig még egyáltalán nincs tapasztalatom, hiszen nemrégen kezdetm az ecigizést.

Szóval ha van általánosan favorizált típus (és beszerzési hely) az érdekelne.

Köszönöm a segítséget.

1485. natalyel (válaszként erre: 1484. - Alex 76)
2011. ápr. 8. 12:58

Szia.

Így nem tud senki érdemben segíteni... Nem tudjuk pl. hogy:

- erősebb vagy gyengébb füstöt szeretsz

- cigíhez jobban hasonlítót keresel?

- milyen aromához hasonlítót keresel (édes, kesernyés, semleges, enyhe, erőteljes stb. ízeket akarsz-e)?

- erős torokhatást akarsz?

- PG vagy VG-t favorizálod?

De a legszebb az egészben, hogy ezután is nehéz tanácsot adni, mivel tapasztalat, hogy ugyanazt a lötyit amíg az egyik ember messzire kerüli, míg a másiknak kedvenc. MAximum saját véleményt lehet írni egyes lötyikről.

Mellow Dew-ban eddig nem csalódtam (5 különböző ízt próbálva). Alapíznek egyfajta édes ízt lehet náluk érezni. USA-ból még túl kevés tapasztalatom van, hogy véleményt mondhassak, de eddig azok is jók, erőteljesek, karakteresek.

1484. Alex 76
2011. ápr. 8. 11:52

Sziasztok!

Super 808-am van, alapjában véve meg vagyok vele elégedve. Tapasztalt e-cigisek segítségét kérném abban, hogy milyen liquidet tudtok ajánlani (Íz, torokhatás, füst) és ha lehet, megbízható beszerzési foorás is jól jönne (ez utóbbi priviben).

Ha tudtok, segítsetek kérlek.

Szép napot mindenkinek!

Üdv.:

Alex

1483. natalyel
2011. ápr. 7. 15:52

Füst függ (most csak az integrált patronosról beszélünk):

- akksi töltöttségétől

- patron típusától

- _lötyi összetételétől_

- elsőre furcsa lehet kezdőknek, de patron gyártójától, sőt, a menttípusától. Persze ilyenkor nem a menet a lényeg, hanem az, hogy más helyen és méretben vannak lyukak a 808-as és az 510-es patronokon, 808-as patron "mama", míg az 510-es "papa". Én jelenleg 808-as kerámiást is szívok átalakítóval 510-es akksikon. Nehezebben szívható, mint az 510-es menetűek, de töményebb gőzű levegőt tol az arcomba. Más a hatás a Mini510-es akksival és más a VGO510-es akksival ugyanaz! a patron, legyen az 808-as vagy 510-es!

Ugyanabból a patronból, full feltöltött akksik mellett, pl. a lötyik kicsit más ízt adnak vissza VGO-n mint Mini-n.

De van más is: ugyanaz a lötyi, ugyanaz az akksi, de más patron (pl. turbo-integrált-normál) - más íz! :) Nem nagyon, de érezhetően. Tapasztalom.

Szóval ezt ki kell tapasztalni, és azt választani, ami a legjobban bejön.

Amúgy alapszabály: több VG = nagyobb füsthatás.

Turbo patron = nagyobb füsthatás.

Több PG = ütősebb torokhatás.

1482. d119aa1140 (válaszként erre: 1481. - 763c1a87a1)
2011. ápr. 7. 14:33

Akksi mérete mindegy , ahogy a menet is hogy milyen típusú.

Egyedül attól függ , hogy milyen patronnal használod és mennyire működik jól a vákumkapcsolója , ha automata.

Ha már merül nagyon az akksi , akkor attól is függ természetesen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook