Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

1541. voandrea
2011. ápr. 12. 20:13

Sziasztok!

Ne nézzetek nagyon hülyének, de én az egyik nap hallottam a TV-ben, az egyik humoristától az elektromos cigiről. Azt hittem, hogy csak szórakozik. Most meg rákkantintok erre a cikkre és látom, hogy tényleg van ilyen. Tulajdonképpen én már nem dohányzom 9 éve. Nagyon sokat szívtam, nem volt elég egy dobozzal/nap.

Nagyon köhögtem tőle, éjjel csak a mézes mackóval tudtam aludni, azt kellett szopogatnom, hogy ne köhögjek. Szóval én szerintem ilyen eszközökkel, mint műcigi, tapasz stb. nem lehet leszokni. Akarat, az kell hozzá. Én is letettem a cigit délután egy órakor és soha többet nem gyújtottam rá. Persze azt hittem 2 hétig hogy megdöglök. De le akartam szokni. Most már nem bírom elviselni ha valakinek bagó szaga van.

Mindenesetre kitartás mindenkinek, és kívánom, hogy ez segítsen benneteket a leszokáshoz, vagy ha ahhoz nem is, akkor legalább a mérsékléshez.

1540. natalyel (válaszként erre: 1537. - Zhalll)
2011. ápr. 12. 19:59

Sima integráltat ugyan lehet mosni, de:

- célszerű ioncserélt (desztillált) vízzel, a vízkő elkerülésére

- nem éri meg. Egyszer talán még tudod utána használni, de én hármat főztem ki - lábasba víz, bele patronok, felforral, pár percig tologattam benne a patronokat, majd kiszárítás -, egyet félig töltöttem, de aztán végülis mindet kidobtam (oké, kibeleztem, gumigyűrűket elraktam, blabla)... Már nem lesz a régi.

1539. natalyel (válaszként erre: 1536. - Shango777)
2011. ápr. 12. 19:55

Szia.

Hát igen, olykor még a kereskedők sincsenek képben, annyira "új", ismeretlen dolog ez még. Most kezd felpörögni a gyártás-fejlesztés. Nemsokára általános körben is ismert lesz az e-cigi, addigra talán a kereskedőknél is letisztul a kép... Nekem is az oxy-s fickó mondta telefonon, hogy dugjam csak rá nyugodtan a Mini510-es töltőjére a VGO510-es akksit... rádugtam... leégett az akksi. :) Persze cserélték, de nekem is volt egy plusz utam óbudára emiatt...

1538. albatis
2011. ápr. 12. 19:29

Én is beléptem az e-cigisek táborába. Ma kaptam meg, és egyenlőre nagyon pozitívak a tapasztalatok.

Először az itt kapott tanácsok hatására Egot akartam, de aztán úgy gondoltam nem merek 15 ezret kiadni valamiért amiről nem tudom milyen beválik e, meg aztán valahogy mégiscsak jobban tettszett a cigiforma.Na így esett a választás a Joye 510-re, csak ezt meg bebuktam mert az e-cigishopban nem volt nekik kapcsolós fehér színű, így mivel már elég volt a nézelődésből választottam egy szintén jó véleményeket kapó Kr808-at. Szerintem jól füstöl legalább akkora a füstje mint a rendes ciginek. Torok hatás nem az igazi szerintem a 11mg nikotin tartalom kevésnek bizonyul, most hogy feltettem a mellé rendelt turbó patront egész jó a torokhatás is. Ja és a meglepi az volt, hogy bár a szettet egy aksival árulták, nekem mégis kettőt küldtek. Egyszóval az első élmények jók. Fél egy óta mostanáig egy szál rendes cigit szívtam.

1537. zhalll (válaszként erre: 1534. - Adamagi)
2011. ápr. 12. 16:55

Szia Adamagi!

Nekem is ugyanez van,kíváncsian várom és is a feltett kérdéseidre a választ.Nekem is egy hete van meg,de a patront nem mostam ki,nekem integrált patronom van,abban nem tesz kárt a víz?A fűtőszálnak nem árt?Ja és a 5-7 töltésen már én is túl vagyok.

1536. shango777
2011. ápr. 12. 16:49

Sziasztok!

Mint látom nem lehet üzletet reklámozni, úgyhogy csak általánosságban írok az "oxigén"-ről.

Rendeltem tőlük egy 808-ast, kaptam egy 510-est. Kipróbáltam, tetszett, hurrá. 30 év masszív dohányzás után az asszonynak is megtetszett a cucc, nosza kibumlizott rómaira (arra van oxigén), vett egy 510 minit. Hazahoz, akksi töltőre, én lelkesen tölt i-patront, vár öt perc, töltő leég, akksi leolvad róla, szuper. Asszony kirándul rómaira, bumburnyák stílusú eladó akksikra bólint, rosszak, csere, töltő szerinte jó, jön haza. Óvatos kipróbálás töltés nélkül, akksi jó, patron jó, füst jő, hurrá! Másik akku töltőre, leég, durran elfüstöl. Sebaj, még van egy akksi, meg 4 új patron. Patron feltölt, se kép, se hang. Végeredmény: 4:1 a döglött i-patronok javára. Asszony éppen útban a rómaira, végülis minden rosszban van valami jó:-)

1535. Trofi
2011. ápr. 12. 12:35

Sziasztok!

kb 3 hete válogatok az ecigik között.

Kinéztem a vgo power 801 tipust.

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Kis segítséget megköszönnék.

1534. adamagi
2011. ápr. 12. 11:51

Sziasztok!

több mint négy hete nem gyújtottam rá analóg cuccra, és őszintén néhány megingástól eltekintve nem is hiányzik.

VGO 808-i tip-t használok, és jó.

Kérésem, ha van tapasztalatotok, a hozzá tartozó utántöltős patronok meddig bírják és honnan fogom tudni ha már nem jók? A gyári 5-7 utántöltésen már rég túl vagyok, és ahol vettem ott azt is elmondták simán mosható csak szárítsam ki pl. hajszárítóval. ezt tettem eddig gondom sincs, de..

sz.al. mik a tapasztalataitok?

Ja és az analógnál jóval többet van a fejembe a motyó, erről mik a tapasztalatok?? :)

1533. natalyel (válaszként erre: 1527. - Kovacss)
2011. ápr. 12. 10:44
Minél nagyobb akksiméret, ha bevállalósabb vagy, kazán (pl. 510lv kazán állítólag adja, amit kell rendesen), ha patronos megoldás, akkor egy-két turbo patron (brutális füst, persze ha lehet VG-vel), amúgy meg kerámiás patron (sokszor tisztítható, hosszú élettartam).
1532. natalyel (válaszként erre: 1526. - Csakoska)
2011. ápr. 12. 10:42

Nagy ritkán igen, mellkasi enyhe nyomás, ha nem veszem észre magam, és két órája folyamatosan szívom :). De sokkal enyhébben, mint mikor analógot toltam, pedig abból "csak" 04-es P*ll M*ll-t szívtam, abból is kicsit kevesebb, mint egy dobozzal.

Ahh, 24-es? :) Nem vagy kispályás :). Én 6mg és 11mg között váltogatok, 18-ast csak pár slukk erejéig próbáltam, igaz nagyon bejött - 510-es új kazánnal, nagyon ott volt! - de maradok a lágyabb, selytelmesebb ízeknél/hatásoknál... Persze néha kirúgok a hámból :). Nekem ez új élvezet és szokás, nem összehasonlítható az analóggal.

Amúgy csak ja, vénülünk... Én is... :)

1531. natalyel (válaszként erre: 1522. - Grosslaci)
2011. ápr. 12. 10:35

:)

Ha csak poén, akkor ok, de ha arra akarsz utalni, hogy ezt reklám célból írom, akkor ez téves megállípítás, égegyadta világon semmi közöm semmiféle kereskedőhöz. Én csak egy (kb.két hónap tesztelés, kísérletezés után) elégedett vaper vagyok :).

1530. d119aa1140 (válaszként erre: 1527. - Kovacss)
2011. ápr. 12. 10:14

Sticket ne vegyél szerintem , gyenge minőség.

eGo ed2 nagyon jó választás kerámia patronnal, tisztíással, folyamatos használat mellett kb 1 hónapig bírja.

1529. zhalll
2011. ápr. 12. 04:28
Soproni,vagy közeli e-cigiseket keresek,közös rendelésre,információcserére stb.Nem pénzt akarok keresni rajta,de kaptam egy amerikai oldalcímet ahol töredékáron lehet beszerezni minden ecigivel kapcsolatos cuccot.A szállítás húzós ezért jó lenne ha minél többen rendelnénk egy pakkban.Privátban küldöm a honlapcímet.
1528. zhalll (válaszként erre: 1520. - Natalyel)
2011. ápr. 12. 04:25
Kösz az infót,lehet én szívom túl sokat a cigid,bár az én akkum csak 750-es.Talán majd kialakul és kiismerem a típust.
1527. kovacss
2011. ápr. 12. 02:08

Sziasztok! Most tervezem az első e-cigim vásárlását és ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni tőletek.Az elmúlt pár napban nézelődtem a neten a témával kapcsolatban, de van pár dolog amiben nem vagyok biztos.Nekem az lenne a fontos hogy a cigi jól kihozza az eliquid ízét és persze hogy jól "füstöljön".Kb egy doboz cigit szívok naponta.Ahogy nézegettem akksinak az EGO 900mah-s jó választásnak tűnik, csak azt nem tudom hogy ehez valamilyen kazán+ valamilyen patron vagy integrált,esetleg kerámiapatront válasszak hogy a fent említett elvárásaimat a legjobban kielégítse.Valamint a másik amin még gondolkodok egy JANTY STICK,mert erről is jókat olvastam csak ebben az esetben megint csak nem tudom hogy milyen kazán lenne hozzá a legjobb.Ti melyik ecigit és milyen variációt ajánlotok,mik a tapasztalatok?És az is érdekelne hogy ezek a kazánok mennyi idő alatt használódnak el,a fenntartási költségek miatt ugye.Ja és még egy kérdés, egy kerámia patront ha rendszeresen tisztítja az ember kb mennyi ideig tudja használni minőség romlás nélkül?Most nagyjából ennyi jut csak eszembe,de ha ezeken a lehetőségeken kívül tudtok valami jobbat ajánlani azt is szívesen veszem.Előre is köszi a segítséget!

Üdv:Kovacss

1526. csakoska (válaszként erre: 1521. - Natalyel)
2011. ápr. 12. 00:00

Naty!

Nem szoktál olyankor tarkónyomást vagy mellkasi fájdalmat érezni?

Vagy hány mg-os liquiddel párolod a tüdőd meg a lakást?

Én 18-ast szívok többet, de a 24-es USA néha odavág, pedig arany vagy piros 100-as marlbit szívtam 25 szál körül naponta.

Lehet csak jönnek az öregedés első tünetei!? :)

1525. csakoska
2011. ápr. 11. 23:52

Hja és persze attól is függ milyen patront használsz!!

Ugyanaz a lötty más normál, turbo és kerámia patronokban!

Azt hiszem így egy hónap alatt annyit olvastam, probalgattam és tapasztaltam a dolgokat hogy lassan szakdolgozatot írok belőle! :))))

Vagy csak egy könyvet!? Azt meg minek? Ezt is inkabb csinálni kell és nem olvasni róla!

1524. csakoska (válaszként erre: 1523. - Alex 76)
2011. ápr. 11. 23:46

Szia Alex!

A nikotinnak alapvetően nincs íze ahogy a coffeinnek se lenne kristalyból visszaoldott formában!

A torokhatás a folyadék bázisától függ PG, VG, PG+VG.

A tiszta PG-re jellemző az intenzívebb torokhatás (th), míg a VG-re a nagy mennyiségű füst. A PG-ben jobban oldhatóak az ízek (aromák), de nem fog úgy füstölni!

Így tehát a legjobb keverni 30/70 % arányban az aroma intenzitásra is ügyelve!

A MD-k alapvetően PG alapúak, mindegyik enyhén édeskés ízt hordoz, a Prémium Tobacco kicsit karamellás tejre hasonlít, de tartós használat során sem lesz émelyítő.

Vannak profi méregkeverők akik szinte az analóg cigi füstjét tudják reprodukálni csak a kátrány és bűz nélkül! :))

23 napja tértem át a villanycigire, múlt héten rágyújtottam kiváncsiságból és már pocsék íze volt, csípte a nyelvem etc..

1523. Alex 76
2011. ápr. 11. 21:47

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem í liquidekkel kapcsolatban. A nikotintartalom befolyásolja-e a torokhatást? 11 mg-os Marlbi jól kapar, de a 6-os Cherry szinte semmi (viszont jól füstöl). Most készülök venni MD Premium Tobacco-t, vélemény?

1522. grosslaci (válaszként erre: 1521. - Natalyel)
2011. ápr. 11. 18:33
:))) Ha a Süsü a sárkány idejében lett volna ecigi... halálra kerested volna magad!
1521. natalyel (válaszként erre: 1520. - Natalyel)
2011. ápr. 11. 18:13
Annyit még hozzátennék, hogy a napi "normál" használatom mellett esténként kb. 20-22-ig folyamatosan a "számban lóg" a VGO-m, tehát szinte csak ezen keresztül veszek levegőt... :)
1520. natalyel (válaszként erre: 1519. - Zhalll)
2011. ápr. 11. 18:11

Gratula, zhall, mindig öröm egy új, analógról átszokóról hallani :).

Tényleg sokat lóghatsz a VGO-don, ha egy nap alatt mindkettő! lemerül... Nekem csak egy VGO (510-es) 900mAh-s akksim van, én ha késő este feltöltöm - tehát aznap már mondjuk 8-10 slukknál többet nem szívok belőle, akkor egy teljes napot, meg még egy fél, néha egész napot kibír. De általában nem is jutok el vele a lemerülésig, mert minden nap esténként feltöltöm. Mondjuk amíg töltőn van, a Mini510-esemmel nyomom tovább az ipart... akarom mondani tolom a gőzt :).

Biztosan jó a kapacitása az akksijaidnak? Bár ha kettő van, és mindkettő kb. ugyanannyi slukk után merül le, akkor biztosan jók, kicsi az esély, hogy mindkettő "hibás"... Akkor durván gőzölhetsz :).

1519. zhalll
2011. ápr. 11. 15:47

Sziasztok!

Gondoltam megosztom a tapasztalataimat veletek.

Április negyedikén kaptam meg a vgo 808i cigimet,akkuformázás stb amit ilyenkor kell,5.-én reggel négy körül beüzemeltem és kipróbáltam.Azóta nem gyújtottam rá cigire,csak az elektromosra.Kezdetben azt hittem elsokalltam a nikotintartalmat,/18mg/de szerintem kellett hogy ne kívánjam a cigit.Nem is hiányzik a régi,bár néha automatikusan nyúlnék érte.A vgo jó,bár szerintem egyáltalán nem bír annyit az akksi mint ígérték,nekem a két akku lemerül egy nap,és a patront is néha újra kell töltenem mert kevés.Igaz,napi két dobozzal szívtam...

A tok amit adnak hozzá/bársony/gagyi,bár szerintem nem lényeg,de feltűnt ennyi pénzért....

Már megrendeltem a következő adag löttyöket,ez a Marlboro elég kaparós cucc,bár összehasonlítási alapom még nincs.

Mindent összevetve azt hiszem nem bántam meg az e-cigit,és ha csak nem kényszerít rá valami ,nem akarok többet rágyújtani analógra.

1518. d119aa1140 (válaszként erre: 1517. - 763c1a87a1)
2011. ápr. 10. 19:06
Hát nekem egyáltalán nem tetszett de kétségkívül olcsó megoldás.
1517. 763c1a87a1 (válaszként erre: 1516. - D119aa1140)
2011. ápr. 10. 18:58
Formára, használatra vagy működésre volt antipatikus?
1516. d119aa1140 (válaszként erre: 1515. - 763c1a87a1)
2011. ápr. 10. 18:41
4.0-t láttam csak. Jó-jó meg olcsó meg minden , de nekem nem jött be , én maradok az ego+kerámia párosnál :)
2011. ápr. 10. 18:38

Brenyó!

Sikerült élőben látni a testvéreket(3.0,4.0)?

Ha igen, írnál róluk pár sort? Most szeretnék rendelni, csak nem tudom melyiket válasszam.

2011. ápr. 10. 18:17

Az illegális annyit tesz , hogy nem kapsz számlát.

Ezenkívül semmi másban nem különbözik a 2 bolt, nem fognak megmérgezni. Ha nagyon meg akarnának számlával is megtehetnék :)

1513. Krisz76.2 (válaszként erre: 1511. - 471f3bbb7a)
2011. ápr. 10. 17:59

Szerintem nem okoz nagy problémát ha véletlenül nikotinost szívsz.Persze erre elég kicsi az esély, de megeshet.

Ahol legálisan vettem a likvideket, ott a nikotinos érezhetően erősebb, főleg kávé mellé szoktam azt szívni, és ha úgy érzem a szervezetem kívánja.Egyébként kényelmesen el lehet lenni a 0-ás likvidekkel.A füst utáni vágyat pedig simán pótolja egy jó minőségű ecigi, ízben pedig nem összehasonlítható a büdös cigarettával :)

1512. d119aa1140 (válaszként erre: 1511. - 471f3bbb7a)
2011. ápr. 10. 16:41

Nem a nikotinos illegális , oxygainen kívül mindenki illegálisan árul Mo-on :) Bár tény , hogy a nikotinmentes nem számít dohányárunak, de ez ebben az esetben lényegtelen.

Nekem is lesz boltom pár hét múlva , próbálok majd a legolcsóbb lenni mindenben és nagyon jó minőségű liquidjeim lesznek. Mindezt legálisan , számlával.

Külön keverik össze a liquideket , tehát ha a nikotinmentesbe nikotin kerül , akkor az csak nekik veszteség. Egyébként egy minimális nikotin szerintem semmit sem számít , egyébként sincs túl komoly káros hatása.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook