Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem 2 akkuval el vagy egy napig, de ha rákapsz az "ízére" akkor majd le sem akarod tenni! ;)
Egyik függőségből a másikba... :))
De mégis egészségesebb dologra térsz át!
Ha nem lenne elég, akkor ott a VGO808!
Nem lebeszélni akarlak, de az 510-es sorozattal jobban jársz, ha bővíteni szeretnél később!
Köszi!
Mennyi az akku kapacitása? Napi kb. 10-15 szálat szívok! Legalább egy napot így kibír?
Szia!
Javaslom olvass vissza néhány oldalt mert többször szó esik róla!
Összefoglalva pozitív és negatív tényekben:
+ cigi forma
+ kis méret
+ füst intenzitás
+ kompakt (integrált patron miatt)
- akku kapacitás (gyakori töltés)
- inkompatibilitás (csak Vgo808)
- kevés tartozék
Nekem is van és szeretem!!
Udv!
Sziasztok!
A KR808D-1 e-cigiről mi a véleményetek?
Köszi!
Üdv. Dávid
Üdv!
Akkor nyilván jogos, hogy az 1300-as akkukat a hozzáadott töltő 2-3 óra alatt feltölti. Mert az adapterfejre 420mA max. töltőáramot írtak 4,2V-on.
A kis 280-ast meg az usb adapteres 6-7 ótáig töltögette, ráadásul az le sem kapcsolt a végén.
Nem véletlen a mondás : nagy test, nagy élvezet :))
Uraim!
Nem sértő, inkább segítő szándékkal szeretném tisztázni a töltők és akkukapacitások körüli anomáliákat.
Az USB stickes töltő 4,2V-on 150mAh-rel, a vezetékes USB-s töltő 200mAh árammal képes tölteni az egyes akkukat. Mivel mindegyik akku névleges árama nagyobb ezeknél (KR808 - 280mAh, VGO808 - 1300mAh), ezért egyik sem tudja tönkre tenni a másikat! Egyszerű matek! Ha 150mA-rel töltünk egy 1300mAh-s akksit, akkor 1300mAh/150mA=8,67óra, ha 200mA-rel töltünk akkor 1300mAh/200mA=6,5óra.
Tehát különbség csak a töltésidőben jelentkezik!!! Bár az akkuk jobban szeretik ha a névleges áramuk max 30-40%-ával töltik őket, azért elviselnek ennél nagyobb töltőáramokat is.
Ahhoz hogy 2 óra alatt feltöltsük a 1300mAh-s akksit, ahhoz 650mA-es töltő kellene! Jóllehet ezt is kényelmesen elviselnék, de nem találkoztam még ekkora e-cigi töltővel.. :)
Szia!!
üdv köztünk a forumon :)
Lehet hogy azért kerül a szádba a lötyi mert tultöltöted a patront nem? szerintem könnyü tultölteni a patront,bár én nagyon patront nem használtam föleg integráltat nem használtam méég...
ha van még kérdésed irj rám privibe hamarébb észreveszem...
üdv: hamyka
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miért kerül időnként kisebb mértékben a számba a lötyi? Nem szívom erősen, inkább lassan és enyhén mert úgy a legjobb. Talán az lehet a baj hogy kevés idő telik el két slukk között?
Egyébként nagyon jó e-cigizni, lassan el fogom hagyni a rendes cigit mert szar íze van.
halihoo :) :D
Ohh szoval lesz saját boltod? esetleg honlapod is van már?
ha több fajta e-cigid lesz mindenféle tartozékokal és lötyivel akor engem is érdekelne majd!! persze ha jok lesznek nálad az árak :D
Na nemááár! A pici leégette a nagy akksit??? Akkor ott valami más gond lehetett...
Mert hogy a nagytól leég a pici töltő, az logikus lenne, de hogy a nagy akksi égne le a pici áramú töltőtől ??? :o
Más kérdés, hogy a nagyot (most 1300-asom van) nem merném a kis usb töltővel töltögetni, mert felvenne akkora áramot hogy lehet nem bírná ki. Sőt mivel a nagynak "intelligens" töltője van, ami figyeli az akkufeszt - a pici akksikat nehezen lehetne tönkretenni vele. Csak mivel a menete más mint a 808-é , rá sem lehetne tenni.
Mert ha igaz, ezeknek mind 3,7 V-4,2V a töltöttségi szintjük.
NEkem mindkettő van, és NEM! nem szabad tölteni a nagyot a kicsi töltőjével!
Én a bolt tanácsára megtettem, és 5 másodperc alatt leégett a VGO-akksi. Persze szó nélkül cserélték, de akkor is volt egy kellemetlen napom emiatt.
Elképzelhető, hogy egyik bolt a Mini-hez ilyen, a másik olyan töltőt ad, s lehet, hogy az egyik még tölti is a VGO-t, de semmiképp sem próbálnám ki a helyedben.
Ez vonatkozik minden más típus kicsi/nagy testvéreire (pl. Super808/VGO/EGO 808, stb.)
Na ma elmentem a cuccosért.
Ego/Vgo 900-as aksi, nagy tankkazán hozzá 5 db patron és kíváncsiságból 1 kerámia.
kétféle lötyi. Nagyon szupi azóta csak felhővel a fejem körül járkálok! :D
Sziasztok!
Valaki akinek van mini 510 is és VGO510 is az meg tudná nekem mondani, hogy van-e különbség a 2 töltő között, vagy ugyanazzal töltitek?
5-6 órát? Nekem is 260-as a mostani (super808), de 2-3 órát töltöm, és készen van.
A VGO hétfőn érkezik (remélem), már várom nagyon.
Olvastalak, én még rosszabb vagyok, e-health volt az első beszerzésem, mert kecses és nagyon cigis, én hülye... Még jó, hogy elkezdtem olvasgatni a fórumokat, különben sutba vágtam volna az egészet.
De ha még egyszer kezdhetném, nincs szamárlétra, azonnal az 1300 mAH-t rendeltem volna.
Az hogy minél nagyobb egy akku, annál tovább kell tölten - nem írom alá... A 260 mAh-s kis akkuk 5-6 órát töltődtek az usb-ről, az 1300-as meg 2-3 óra alatt fullon van 2 napi krafttal...
Erről a nagyobbik akkuról azt állítják, hogy 100x újratölthető. Ha csak a fele igaz, akkor is jó fél évig ki kell tartania a két akkunak. Akkor pedig már igencsak redukálódott a büdösbagóhoz képest a rezsi.
Ugyanazt az utat fogod végigjárni, mint a legtöbb e-cigis eleinte :) Én is gyorsan megvettem a legdrágább készletet 22e-ért (Greencig) vékony cigiméretűt. Aztán rájöttem hogy naponta 2-3x töltögetni elég macerás.
Ahogyan Kandibaba, én is 4-5 napja lecseréltem egy Vgo 501 készletre, aminek 1300-as akkui vannak. Szintén 14ezerért. Egy töltéssel kettő napig(!) nonstop pöfékelés mellett gyönyörűen teljesít. Az 5 centi hosszú mega integrált patronokat is jó ha egyszer utána kell tölteni naponta.
Nem is összehasonlítható az élmény és a kényelem (no meg a vape mennyiség)a vékonyka 230mAh-s akksikhoz képest.
Ma pedig megjöttek az usa liquidek, finom a SweetForest , kellemes gyümölcsillatú. A Persian Tobaccoval meg lehet hogy megjártam, ugyanilyen töltet volt az integráltban is azt hiszem. Bár nem rossz de kipróbáltam volna vmi mást is végre.
Bocs, nem rendeltél, csak ott nézelődtél...
Szóval ne legyél a saját zsebed ellensége.
Nem akarom rontani az üzletet, de a legdrágább helyről rendeltél.
Írtam privit, benne 2 céget is, mindkettő jó, az első, akit írtam, 14 ezerért küldte el nekem ezt a csomagot, kivéve, hogy nem liquidet küldött, hanem töltött patronokat, de azt én kértem, hogy így legyen.
Sok sikert hozzá, remélem, beváltja a hozzáfűzött reményeket.
Én 1 hónapja, hogy csak e-cigizem, 30 év dohányzás után.
Na ha csak az a gond hogy lemerül az nem probléma. Kinéztem ezt a start csomagot az oxygaintől:
A start készlet tartalma:
2 db Super 808 akkumulátor
USB akkutöltő
220V hálózati adapter
6db töltetlen i-Patron
30ml e-liquid
Patron feltöltő készlet (fecskendő + tű)
20000 ft de 2500-al olcsóbb a kupon miatt.
Napközben gépközelbe vagyok, ezért a töltése megoldható.
Csak a teljesítmény miatt választottam most másikat. A füst nagyon jó a supernél is. A 808-as önmagában nagyon jó, ha lényeges lesz, hogy cigi alakú cigit szívjak, akkor használni is fogom, de összehasonlításnak: a Super808 akkuja 280 mah, míg a VGO808-nak 1300 mah. Tehát nagyon nem mindegy.
Fenntartási költség: ha túl vagy azon, hogy vettél 2 akkut (ez fontos, mert amíg az egyiket töltöd, a másikat tudod használni, és minél nagyobb az akku teljesítménye, annál tovább tart tölteni is), töltő, patronok, liquid. Ezek után napi 120 Ft körül van 1 doboz ciginek megfelelő e-cigizés, tehát sokkal olcsóbb, mint a rendes cigaretta.
Szia!
Hasonló a helyzetem, napi 1 doboz cigi ment el, és a Super 808-at vettem. Két akkus, így elvagyok vele, de ha ma kellene belevágnom, akkor rögtön az EGO vagy VGO irányban nézelődnék.
Most rendeltem VGO808-at, a kompatibilitás miatt ezt, de ugyanilyen jó az EGO510 is.
Üdv,
Jövőhéten tervezek egy elektromos cigit venni.
Super 808-asba gondolkozok. Napi 1 dobozzal szívok el. Valami ellenérv vagy valami ami mellette szól? Esetleg valami más ugyanebbe a 18-20 ezer forintos árkategóriába ami jobb? Köszi a válaszokat előre.
Írigyellek titeket a talik miatt, ezért is jó a nagyfalu:-)
Nem baj, olvassuk a beszámolókat és fejlesztjük a képzelőrőnket:-)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?