Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy csalódott anya fórum

Egy csalódott anya (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy csalódott anya

123. Kotkoda28 (válaszként erre: 122. - F139b5f82c)
2010. aug. 13. 00:10

13 éves, fiú: 42-es cipő és 168-as ruha

11 éves, fiú: 35-ös cipő és 138 ruha

8 éves, fiú: 36-os cipő 138-as ruha

6 éves, fiú: 30-32-es cipő és 124-es ruha

hamarosan 2 éves, kislány: 86-os ruha és 20-as cipő

Egy tündéri okos értelmes kis csapat.

122. f139b5f82c (válaszként erre: 121. - Kotkoda28)
2010. aug. 12. 23:18

Ez igen, nagyon rendes vagy.

A jövő héten én is felkerekedem és viszek nekik valamit.

Hogy is vannak a gyerekek kor és nem szerint sorban?

2010. aug. 12. 19:22

Sziasztok

Én eddig ide nem írtam, csak privit a cikk írójának. Viszont a családommal a tettek mezejére léptem, és ami számunkra felesleges de jó állapotú ruhát csak találtam a gyerekek részére azt össze szedtem és elvittem a számukra. Ez az édesanya bárki számára jó példa lenne hisz nem a sebeit nyalogatja hanem igyekszik és törődik a családjával és életvidám, nem törték meg az események. Ezúton és köszönöm hogy meglátogathatunk benneteket és jobbulást a betegeknek.

2010. aug. 12. 11:19

Még az is eszembe jutott, hogy fel lehet hívni az ingyenes lelki segélytelefonokat, ott is tudnak segíteni, gyakorlati tanácsot adni. Rögtön a telefonkönyv elején van egy csomó, Lelkisegély-szolgálatok, karitatív szervezetek címszó alatt.

Pl.

Budapesti lelki Elsősegély Telefonszolgálat:

06-80-505-525

336-1600

Kék Vonal gyermek-és ifjúsági telefonszolgálat:

06-80-505-000

Nézz utána, jók-e még a számok (nekem 2005-ös telefonkönyvem van itthon), meg hogy mikor lehet őket hívni.

119. f139b5f82c (válaszként erre: 118. - 279430c980)
2010. aug. 11. 21:33

Szerintem a papával és a viszonyukkal, válásukkal itt most nem kell foglalkozni. Az egy másik történet.

A legfontosabb: a mama és a gyerekek maradjanak egészségesek.

A szavaidból úgy veszem ki, iszonyú sokat bír ez az asszony! Úrrá tud lenni ezen a nehéz helyzeten, a szervezőképessége fantasztikus lehet.

Erőt és kitartást kívánok neki.

118. 279430c980 (válaszként erre: 117. - F139b5f82c)
2010. aug. 11. 20:20

Köszönöm írásodat jól esett. Már utánajárt mindennek, és most jelen pillanatban annyi segítsége van, hogy a gyermeknevelési támogatást kapja, bár ugye az nem sok, de több mint a semmi és nagyon hasznos számára. A családsegítőben pedig most iskolaszünet idején ingyen kapnak ebédet amit haza tud vinni. Ez hatalmas segítség számára.

És nem utolsó sorban tényleg rengeteg kedves ember van itt a Hoxán és nagyon segítőkészek. Ahogy tudom már kap pelenkát, ruhát és még egy két dolgot, bár nem tudok mindent pontosan, mert az ő elérhetőségeit adtam meg és őt keresik ez ügyben. Írásomra sokan felfigyeltek és úgy néz ki sok jó dolog történik mostanában.

Jelen pillanatban egy hatalmas volumenű dolog előtt áll, amit még nem tudok elmondani, mert egyáltalán nem biztos, hogy összejön, de annyit mondhatok, ha összejön, akkor ő lesz a világ legboldogabb embere. Már így is mindig azt mondja, hogy úgy szeretné meghálálni mindenkinek amit vele tettek, de ugye nem tudja. Nagyon hálás és mindent nagyon nagyon köszön. Én bízom benne, hogy összejön neki minden az életben amit akar. Ő egy igazi vagány nőci. Én már beleroppantam volna, de ő csak megy előre és törekszik. Ilyen egy igazi anya. A gyermekeiért mindent megtesz. Sokan felnézhetnének rá, akik csak mocskolódni tudnak. És igenis van olyan, hogy egy férj kifordul magából. Ugyanez egy nőnél is előfordulhat. Ha valakibe belecsap a villám és szerelmes lesz, az nem hetek alatt alakul ki. Egy villanás és az ember már meg is változik. És ezt tudom magamról. Én ilyen esetbe estem bele. Meglátni megszeretni és szó szerint villámcsapásként ért. Szóval, nem kell jeleknek lenni, hogy valaki megtévedjen. És itt most nem a szemét ex-et védem, hanem a barátnőmet, akiről egyesek úgy gondolják, hogy szül a vakvilágba.

117. f139b5f82c (válaszként erre: 1. - 279430c980)
2010. aug. 11. 19:35

Kedves kotk!

Az emberek alapvetően jók, és ezt nagyon sokszor lehet tapasztalni. Ha nagy a baj, számítani lehet a segítségre.

De!

Kérni tudni és merni kell.

Konkrétan meg kel mondani, mire, mekkora méretben van szüksége az édesanyának és a gyerekeknek.

Hol kérjünk?

Az nagyon jó, hogy ide beírtad a Hoxára - bár engem elborzaszt némely hozzászóló részvétlensége.

Mégis, itt is akadt valaki, aki segít, ahogy végigolvastam a hozzászólásokat.

Mindenképpen el kell menni a hivatalos szociális intézményekbe, és sürgős segítséget kérni.

Az első: az Önkormányzathoz be kell adni egy igénylést gyermeknevelési támogatásra, rendszeres nevelési segélyre - majd ők megmondják, milyen lehetőségek vannak és milyen igazolás kell. Tudnak kiutalni gyorssegélyt.

Megnéztem, Csepelen is van Családsegítő szolgálat, Gyermekjóléti Központ, Vöröskereszt - fel kell őket keresni, valamit ők is tudnak tenni. Az adományok is általában oda futnak be, ők osztják szét.

[link]

Érdeklődni kell, van-e valamilyen civil segítő szervezet, templomi gyülekezet. Az iskolában is mindenképpen jelezni kell, sokszor a szülők is segítik egymást, közel is laknak.

Szóval egyáltalán nincs egyedül és elhagyatva a segítségre szoruló szülő, de KÉRNI KELL és utánajárni. Itt nincs helye semmiféle "büszkeségnek", ez nem kuncsorgás és megalázkodás.

116. f139b5f82c (válaszként erre: 62. - 279430c980)
2010. aug. 11. 19:08

ITT A LÉNYEG.

Bár szerintem személyiségi jogokat sért, ha internetes fórumban magánadatokat teszel közzé, remélem senki sem él vissza vele.

Kedves fórumozók!

A súlyos helyzetbe került család konkrét segítséget vár, adományokat - és nem kioktatást.

Segítsünk nekik, amit csak tudunk!

115. f139b5f82c (válaszként erre: 86. - 07c4794583)
2010. aug. 11. 19:01

Szégyelld magad!

Az összes részvétlen hozzászóló közül te vagy a legembertelenebb.

Jobb lett volna, ha csendben maradsz. Mélységesen elszomorító ez a hozzáállás.

2010. aug. 10. 23:25
Olyan érdekes, eddig még senkinek sem jutott eszébe ócsárolni engem csak mert fiatalabb vagyok. Néha szeretném ha valóban tojáshéj lenne a popómon:) De sajnos nincsen. Sajnos én sem kaptam meg az életemben szinte mondhatni semmit sem, mindenért magam küzdöttem meg, van vőlegényem, boldog kapcsolatom, szép jövővel. Csak át tudom érezni minden ember fájdalmát, nekem is van sok, de nem arra pazarlom az energiámat hogy másokat leszóljak akár koruk alapján. Mondhatnám rád énis hogy te meg már kimentél a divatból mit jártatod a szád mégsem teszem, mert nemlátom az értelmét. Ez az oldal szerintem nem arra van hogy versengjünk ki a jobb... sokmindenre való de erre nem. Mit tudok az életről? Nos lenne hozzád pár kérdésem... Mondd tudod milyen érzés otthontalannak lenni? Két szülőt gyermekként nevelni? 12 évesen mindennap rehabra menni? Magad megkeresni a kenyered gyerekként? Válaszaidból ítélve fogalmad sem lehet. Talán te is beláthatod, valamit csak tudok az életről. Sajnálom ezt a nőt aki szenved, mert jogtalanul szenved. Sok ember van a világon aki megérdemelné az ő sorsát helyette. 19 éves vagyok és büszke vagyok rá, hogy megtudom becsülni azt amim van volt és lesz!
113. Arianne113 (válaszként erre: 111. - Nobody2)
2010. aug. 10. 22:57
köszönöm szépen:)
112. Arianne113 (válaszként erre: 110. - Kingi7)
2010. aug. 10. 22:56
Neharagudj, csak mosolyogni tudok rajtad. Lehet hogy ez alatt a 19 évem alatt többmindent megéltem mint te azt álmodban is gondolnád. Nemszép dolog lebecsülni a másikat, csak mert te vagy az idősebb. Gyermekes felfogás. Tudom miaz hogy " gyerekeket nevelni" ... volt kettő is.. a szüleim.. ez hosszú téma leírtam egy cikkben, és tudom hogy milyen felelősséget vállalni a másikért. Innentől kezdve meg szerintem nincs miről vitát nyitnom. Úgy gondolom hogy nem hülyeségeket írtam, és igenis tudom milyen az élet, nekem ne próbáld megmagyarázni mert semmit sem tudsz rólam. Aki szerint én itt hülyeségeket dumálok hasra csapva, nyugodtan megírhatja nekem, és soha többé nemfogok véleményt nyílvánítani.
111. nobody2 (válaszként erre: 110. - Kingi7)
2010. aug. 10. 22:51
Márpedig van, aki 19 évesen bölcsebb, mint aki kétszer annyi. :-)))
110. kingi7 (válaszként erre: 107. - Arianne113)
2010. aug. 10. 22:36
Na neee! 19 évesen :DDDD kioktat :DDD lemegyek hídba, még gyereked sincs, akkor mit tudsz te az életről? Tojáshéj a hátsódon :)
109. kingi7 (válaszként erre: 107. - Arianne113)
2010. aug. 10. 22:35
Ez hülyeség! Miért forgatod ki a szavaimat? A meghal mellett volt egy pár más dolog is!!! Ha nem lett volna teljesen világos, azt szerettem volna kifejezni, hogy az ember felelősségteljesen vállaljon gyereket, akiket bármilyen körülmények között lelki sérülések "nélkül" normálisan fel tud nevelni. Nem mindegy, ha egyedül van az ember 1-2 gyerekről vagy egy komplett kispályás csapatról kell gondoskodni. Való igaz,, nincs 100%, de nagyobb a racionalitása. Tudom mi az élet! Számomra nem úgy néz ki ahogy te leírtad... :)
108. kingi7 (válaszként erre: 106. - 279430c980)
2010. aug. 10. 22:30
Ezt értem, de neked KETTŐ VAN, nem ÖT! Nem mindegy!
107. Arianne113 (válaszként erre: 103. - Kingi7)
2010. aug. 10. 21:54
Ennyi erővel akkor ne is legyen gyereke mert úgyis meghal...Ez a tipikus kérdés, erre van ez a tipikus válasz. Való igaz, akármi történhet vele, de akkor minek él az ember, ha csak annak lehet gyereke aki biztosan eltudja tartani...és ilyen nincs! Mármint hogy 100%ig biztos hogy az a gyerek jól nő fel gond nélkül. Ez egy álomvilág. Az élet nem habostorta, és csak azok vesznek el benne, akiknek nincs akaraterejük. Mindenre van ésszerű megoldás, lehet nem a tökéletes, de van. Ennyi erővel akkor igen kevés ember vállalhat ma gyereket, mert nemsokan vannak akiknek biztos jövőjük van. Ez tudod az élet. Küzdeni kell és nem kapsz mindent magad alá. Bár így lenne.
2010. aug. 10. 19:41

Egy önkormányzati léakás nem rosz dolog ám. Nézzétek csak. Én két gyermekkel és a férjemmel élek ugye egy lakásba amit a sajátunknak mondhatunk. Mi is kilátástalan helyzetbe élünk a svájci frank rohamos romlása miatt. A lakáshitel hónapról hónapra több. Kezdtük 50 000 Ft-al, most 75 000 nél tart a törlesztés, erre még rájön a rezsi. Mi is egyik hónapról a másikra élünk, de nem tudok mit tenni. Egy önkormányzati lakás meg fixen életed végéig a tied ha rendesen fizetsz, és nem ennyit mint egy hitelért. Ott nincs árfolyamkockázat és nem dobnak ki. Szóval az nem gáz szerintem.

Én is sokszor meggondolom, hogy mit vegyek enni, mert sokszor nincs miből, de ilyenkor belegondolok az ő helyzetükbe, befogom a szám és igyekszem segíteni ahol tudok.

105. nobody2 (válaszként erre: 103. - Kingi7)
2010. aug. 10. 19:35

Az aggodalmad és érveid érthetőek egyébként.

Ezért törvényszerű, hogy fogy a magyar és ez nem is fog megállni 7 millióig(vagy még kevesebbig) szerintem.

104. nobody2 (válaszként erre: 103. - Kingi7)
2010. aug. 10. 19:29
Ekkor kéne belépnie egy olyan szervezetnek, amelyről már korábban írtam, legalábbis egy normálisan működő társadalomban.
103. kingi7 (válaszként erre: 100. - Arianne113)
2010. aug. 10. 19:11
Való igaz, nevelnek, de nem ÖTÖT, szerintem...nem csak az jöhet közbe,hogy lelép az apa, hanem... anyuka váratlanul megbetegszik, súlyosan, valamelyiket baleset éri, lebénul, elveszíti a munkáját, netán legrosszabb esetben valamelyikük maghal, nincs tartalék, akkor mi van?
102. csorocsaj (válaszként erre: 83. - 279430c980)
2010. aug. 10. 19:06
én beszéltem vele telon várom öt a pelusé
2010. aug. 10. 19:04
szyasztok én albérletbe éltem a Klárival mikor ott hagyott a párom hát mit ne irjak én is megrémültem igaz már most rendezödött az életem én is önkörmányzati lakásba élek
100. Arianne113 (válaszként erre: 97. - Kingi7)
2010. aug. 10. 18:21
ejj... hát sajnos mi azt nemtudhatjuk hogy hogyan kerültek ők önkormányzati lakásba. Való igaz, a szülők tehetnek róla hogy ez a helyzet alakult, és a gyermek ártatlan, viszont ha belegondolsz milyen sok ember nevel önkormányzati lakásban gyereket, mert nincs pénze házra... dejó lenne ha minden embernek saját háza lenne! Embere válogatja. Lehet önkormányzati lakásban is gyereket nevelni.. és sokan teszik ezt gond nélkül..sokan kezdik így az életüket. Én a gyerekeket is sajnálom, de az anyát is, mert nemhiszem hogy arra számíott hogy majd a drága férje lelép szó nélkül egyedül hagyva őt a bajban. Ne bízz senkiben sem tartja a mondás, de hát valakiben csak kell bízni... naív ember vagyok énis, valószinűleg ő is az. nemtudhatom.
2010. aug. 10. 16:05

Köszönöm a címeket, de privátban kellene egy szlaszám is. Én külföldön élek (az év legnagyobb részében)és innen nem tudok küldözgetni semmit egy lakcímre, mert bizonytalan és drága a posta.

Viszont utalni tudok online is.

Ha nem tudsz privátban írni itt, akkor küldd ide:

caravan@totalcar.hu

Köszi

2010. aug. 10. 14:54
Én három gyerekkel léptem ki egy rossz házasságból,mert a gyerekek érdekeit néztem,nagyon nehéz volt minden kicsi segítségnek örültem.Aztán megtaláltam a mostani páromat aki fel vállalta a fiaimat,neki sem volt könnyű,most van egy 2.5éves Down szindrómás kisfiúnk aki egy tündér.Nálunk is adódhatnak váratlan helyzetek a volt férjem kb 6 éve nem látta a fiait nagyon nehéz volt megmagyarázni nekik,hogy már nem kellenek az apjuknak,én pedig csendben gyülölöm őt azért amit tesz,mert igaz,hogy már majdnem felnőtt mind a három,de rossz érzés volt látni,hogy szenvednek miatta!A mostani párom szereti a fiaimat,és imádja a kicsi fiát,ha mi külön is mennénk azt tudom,hogy őt mindig szeretné,szóval átéltem már ezt is azt is de mindenképpen nagyon rossz.Váratlan helyzetek mindenki életében adódhatnak nem elítélni kell az embereket,hanem a helyzetükbe beleképzelni magunkat,és akkor mindjárt más megvilágításban láthatjuk a helyzetet,én őszintén sajnálom az anyukát mert tudom mit élt-él át,milyen lelki fájdalma lehet látva,hogy a gyerekei nélkülöznek egy szemét felelőtlen alak miatt akit Apának hívnak!Mindenképpen kitartást,és erőt kívánok neki,hogy mielőbb sikerüljön talpraállni!Üdv Móni.
97. kingi7 (válaszként erre: 95. - Dbf33b346e)
2010. aug. 10. 13:17
Bocs, hogy beleszólok, de az anya gondolt egy váratlan helyzetre, hogy bármi lehet és önkormányzati lakásba 5 gyerekkel egyedül... a gyerekek való igaz, hogy nem tehetnek arról, hogy ilyen felelőtlen szüleik vannak... én csak őket sajnálom!!!
96. 279430c980 (válaszként erre: 93. - 94786a70d9)
2010. aug. 10. 12:35

"Ha lenne végzettsége a cikkírónak, akár ki tudna szakadni ebből a környezetből, de így nem biztos"

ezt mire értetted? nekem van végzettségem több is.... a történet pedig nem rólam szól...

95. dbf33b346e (válaszként erre: 85. - 07c4794583)
2010. aug. 10. 12:27
Nem tudtam írni érvet? Légy szíves és olvasd el még1X a hozzászólásomat. Te csak kritizálni tudod az anyát rossz értelemben, és a gyerkekekre nem gondolsz, akik semmiről nem tehetnek. Pedig itt róluk van szó, az ő gyerekkorukról, életükről, akikre legkevésbé sem gondoltak a szülők, főleg az apa. Na meg te sem. Remélem már érted, hogy a hozzászólásod sértő, és kioktató volt.
94. nobody2 (válaszként erre: 86. - 07c4794583)
2010. aug. 10. 11:54
Pedig hidd el, hogy van olyan, hogy a feleség egy 'kedves barátnője' napok, vagy hetek alatt olyasmit hoz ki a férjből, amit a feleség nem tudhatott idáig. Láttam ilyet közelről.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook