Egy csalódott anya (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy csalódott anya
13 éves, fiú: 42-es cipő és 168-as ruha
11 éves, fiú: 35-ös cipő és 138 ruha
8 éves, fiú: 36-os cipő 138-as ruha
6 éves, fiú: 30-32-es cipő és 124-es ruha
hamarosan 2 éves, kislány: 86-os ruha és 20-as cipő
Egy tündéri okos értelmes kis csapat.
Ez igen, nagyon rendes vagy.
A jövő héten én is felkerekedem és viszek nekik valamit.
Hogy is vannak a gyerekek kor és nem szerint sorban?
Sziasztok
Én eddig ide nem írtam, csak privit a cikk írójának. Viszont a családommal a tettek mezejére léptem, és ami számunkra felesleges de jó állapotú ruhát csak találtam a gyerekek részére azt össze szedtem és elvittem a számukra. Ez az édesanya bárki számára jó példa lenne hisz nem a sebeit nyalogatja hanem igyekszik és törődik a családjával és életvidám, nem törték meg az események. Ezúton és köszönöm hogy meglátogathatunk benneteket és jobbulást a betegeknek.
Még az is eszembe jutott, hogy fel lehet hívni az ingyenes lelki segélytelefonokat, ott is tudnak segíteni, gyakorlati tanácsot adni. Rögtön a telefonkönyv elején van egy csomó, Lelkisegély-szolgálatok, karitatív szervezetek címszó alatt.
Pl.
Budapesti lelki Elsősegély Telefonszolgálat:
06-80-505-525
336-1600
Kék Vonal gyermek-és ifjúsági telefonszolgálat:
06-80-505-000
Nézz utána, jók-e még a számok (nekem 2005-ös telefonkönyvem van itthon), meg hogy mikor lehet őket hívni.
Szerintem a papával és a viszonyukkal, válásukkal itt most nem kell foglalkozni. Az egy másik történet.
A legfontosabb: a mama és a gyerekek maradjanak egészségesek.
A szavaidból úgy veszem ki, iszonyú sokat bír ez az asszony! Úrrá tud lenni ezen a nehéz helyzeten, a szervezőképessége fantasztikus lehet.
Erőt és kitartást kívánok neki.
Köszönöm írásodat jól esett. Már utánajárt mindennek, és most jelen pillanatban annyi segítsége van, hogy a gyermeknevelési támogatást kapja, bár ugye az nem sok, de több mint a semmi és nagyon hasznos számára. A családsegítőben pedig most iskolaszünet idején ingyen kapnak ebédet amit haza tud vinni. Ez hatalmas segítség számára.
És nem utolsó sorban tényleg rengeteg kedves ember van itt a Hoxán és nagyon segítőkészek. Ahogy tudom már kap pelenkát, ruhát és még egy két dolgot, bár nem tudok mindent pontosan, mert az ő elérhetőségeit adtam meg és őt keresik ez ügyben. Írásomra sokan felfigyeltek és úgy néz ki sok jó dolog történik mostanában.
Jelen pillanatban egy hatalmas volumenű dolog előtt áll, amit még nem tudok elmondani, mert egyáltalán nem biztos, hogy összejön, de annyit mondhatok, ha összejön, akkor ő lesz a világ legboldogabb embere. Már így is mindig azt mondja, hogy úgy szeretné meghálálni mindenkinek amit vele tettek, de ugye nem tudja. Nagyon hálás és mindent nagyon nagyon köszön. Én bízom benne, hogy összejön neki minden az életben amit akar. Ő egy igazi vagány nőci. Én már beleroppantam volna, de ő csak megy előre és törekszik. Ilyen egy igazi anya. A gyermekeiért mindent megtesz. Sokan felnézhetnének rá, akik csak mocskolódni tudnak. És igenis van olyan, hogy egy férj kifordul magából. Ugyanez egy nőnél is előfordulhat. Ha valakibe belecsap a villám és szerelmes lesz, az nem hetek alatt alakul ki. Egy villanás és az ember már meg is változik. És ezt tudom magamról. Én ilyen esetbe estem bele. Meglátni megszeretni és szó szerint villámcsapásként ért. Szóval, nem kell jeleknek lenni, hogy valaki megtévedjen. És itt most nem a szemét ex-et védem, hanem a barátnőmet, akiről egyesek úgy gondolják, hogy szül a vakvilágba.
Kedves kotk!
Az emberek alapvetően jók, és ezt nagyon sokszor lehet tapasztalni. Ha nagy a baj, számítani lehet a segítségre.
De!
Kérni tudni és merni kell.
Konkrétan meg kel mondani, mire, mekkora méretben van szüksége az édesanyának és a gyerekeknek.
Hol kérjünk?
Az nagyon jó, hogy ide beírtad a Hoxára - bár engem elborzaszt némely hozzászóló részvétlensége.
Mégis, itt is akadt valaki, aki segít, ahogy végigolvastam a hozzászólásokat.
Mindenképpen el kell menni a hivatalos szociális intézményekbe, és sürgős segítséget kérni.
Az első: az Önkormányzathoz be kell adni egy igénylést gyermeknevelési támogatásra, rendszeres nevelési segélyre - majd ők megmondják, milyen lehetőségek vannak és milyen igazolás kell. Tudnak kiutalni gyorssegélyt.
Megnéztem, Csepelen is van Családsegítő szolgálat, Gyermekjóléti Központ, Vöröskereszt - fel kell őket keresni, valamit ők is tudnak tenni. Az adományok is általában oda futnak be, ők osztják szét.
Érdeklődni kell, van-e valamilyen civil segítő szervezet, templomi gyülekezet. Az iskolában is mindenképpen jelezni kell, sokszor a szülők is segítik egymást, közel is laknak.
Szóval egyáltalán nincs egyedül és elhagyatva a segítségre szoruló szülő, de KÉRNI KELL és utánajárni. Itt nincs helye semmiféle "büszkeségnek", ez nem kuncsorgás és megalázkodás.
ITT A LÉNYEG.
Bár szerintem személyiségi jogokat sért, ha internetes fórumban magánadatokat teszel közzé, remélem senki sem él vissza vele.
Kedves fórumozók!
A súlyos helyzetbe került család konkrét segítséget vár, adományokat - és nem kioktatást.
Segítsünk nekik, amit csak tudunk!
Szégyelld magad!
Az összes részvétlen hozzászóló közül te vagy a legembertelenebb.
Jobb lett volna, ha csendben maradsz. Mélységesen elszomorító ez a hozzáállás.
Egy önkormányzati léakás nem rosz dolog ám. Nézzétek csak. Én két gyermekkel és a férjemmel élek ugye egy lakásba amit a sajátunknak mondhatunk. Mi is kilátástalan helyzetbe élünk a svájci frank rohamos romlása miatt. A lakáshitel hónapról hónapra több. Kezdtük 50 000 Ft-al, most 75 000 nél tart a törlesztés, erre még rájön a rezsi. Mi is egyik hónapról a másikra élünk, de nem tudok mit tenni. Egy önkormányzati lakás meg fixen életed végéig a tied ha rendesen fizetsz, és nem ennyit mint egy hitelért. Ott nincs árfolyamkockázat és nem dobnak ki. Szóval az nem gáz szerintem.
Én is sokszor meggondolom, hogy mit vegyek enni, mert sokszor nincs miből, de ilyenkor belegondolok az ő helyzetükbe, befogom a szám és igyekszem segíteni ahol tudok.
Az aggodalmad és érveid érthetőek egyébként.
Ezért törvényszerű, hogy fogy a magyar és ez nem is fog megállni 7 millióig(vagy még kevesebbig) szerintem.
Köszönöm a címeket, de privátban kellene egy szlaszám is. Én külföldön élek (az év legnagyobb részében)és innen nem tudok küldözgetni semmit egy lakcímre, mert bizonytalan és drága a posta.
Viszont utalni tudok online is.
Ha nem tudsz privátban írni itt, akkor küldd ide:
caravan@totalcar.hu
Köszi
"Ha lenne végzettsége a cikkírónak, akár ki tudna szakadni ebből a környezetből, de így nem biztos"
ezt mire értetted? nekem van végzettségem több is.... a történet pedig nem rólam szól...