Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egy csalódott anya fórum

Egy csalódott anya (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy csalódott anya

93. 94786a70d9 (válaszként erre: 84. - Dbf33b346e)
2010. aug. 10. 10:07
Igaz! Nekem is a gyerekeim az elsők, de nehéz eldönteni,hogy mi a legjobb a számukra. Ha családon belüli erőszak van , ott egyértelmű, hogy ki kell szakítani onnan a gyerekeket. Ebben a történetben konkrétan jelenleg lelki terror folyik, vagy valami ilyesmi. Ha lenne végzettsége a cikkírónak,akár ki tudna szakadni ebből a környezetből, de így nem biztos. Ugyanis a gyerekeknek a legfontosabb a szeretetteljes gondoskodás, de amellett igényeik is vannak.Alapvető igényeik is. Anyukám is elvált apánktól és egyedül nevelt minket,nagyon nehéz volt neki, amikor már télen a nyári ruhára gyűjtötte a pénzt. Egyszer voltunk nyaralni,akkor is a munkahelyi utazási csekkből. 15 éves koromtól nyaranta dolgoztam és abból vettem meg egész évre a ruháimat... meg ilyenek. Lelkileg nyugodtabb környezet volt és ez így volt jó,ahogy. Viszont anyagilag kemény nélkülözés. Szóval nehéz eldönteni, hogyan teszel jót a gyerekeid érdekében.
92. kingi7 (válaszként erre: 88. - 07c4794583)
2010. aug. 10. 09:17

Valahol igazad van.... szerintem...

Láttam olyat is, hogy volt 2 gyerek, a férje nem akart többet, aztán 3 hónapos volt amikor az asszonyka közölte, hogy terhes, ezt KÉTSZER játszotta el...persze, hogy a férj megfutamodott.

Vagy egy mások eset... fehér emberek idén márciusban született a 6.ik gyerekük... az első 17 éves, kétszer próbálkozott öngyilkosnak lenni, a gyámügy elvette, mert a gyerek nem bírta feldolgozni, hogy egy szobában lakott a többi testvérével és nem tudott senkit hívni oda, nem volt "élete"...az más kérdés, hogy nincs pénzük, de gyereket azt tudnak gyártani, a férj mindenkitől kunyizik...

2010. aug. 10. 08:49

Nagyon sajnálom az édesanyát, méyen átérzem helyzetét, mert hasonló cipőben járok én is.

Az a legszörnyűbb az egészben,hogy nem az emberektől kellene a segítséget várni, hanem a jogi szabályozást kellene szigorítani. Igenis, kötelezni az apát (vagy akár a különélő anyát, mert hogy erre is van példa), hogy teljesítse kötelezettségeit, ellenkező esetben szigorú büntetést kiróni rá. Akár börtönbüntetést is.Jól megdolgoztatnám, és bérének egy részét elküldeném a gyerekek ellátására, másik részéből pedig fedezném a az ő börtönbeli "ellátásának" költségeit. Minden esetre minden elismerésem azoké a szülőké, akik egyedül nevelik gyermekeiket.

2010. aug. 10. 05:12
Kedves butternut. Próbáld csak egyszer magad beleérezni abba amit ez a nő érezhet. Játssz el a képzeleteddel képzeld bele magad a helyzetbe. Te mit tennél? Ugye, nem is olyan egyszerű. Az ha valakit elhagynak nem feltétlenül az illető hibája mindíg. És most reálisan nézve sok férfi tesz ilyet, sok a meggondolatlan " kisgyerek" aki azt gondolja magáról hogy mekkora férfi. Pedig a tét nemmás mint 5 gyermek élete. Végig tudnád nézni, ahogy a gyerekeid éheznek? Mit szólnál hozzá, ha az az ember akit nagyon szeretsz egyik napról a másikra a legjobb barátnőddel lépne le? Vannak gyerekeid? Nemhiszem. Könnyű így beszélni. Én is csak leírtam a véleményem, ha nem tetszik engem az sem zavar hiszen azért van a fórum hogy írogassunk;) :) Szép napot!
2010. aug. 10. 05:04
Ez szörnyű... és igazán elszomorító hogy milyenek az emberek...és akárki akármit is mond, attól hogy ő a nagy valaki ( aki az én szememben egy senkinek számít de ez kit érdekel ) attól még nem a gyerekeivel kellene így kitolnia. Az a szerencsétlen asszony szült neki 5 gyereket, ez is bizonyítja hogy szerette, és szerintem nem tehet arról, hogy így egyedül maradt. a mocskolódó buta emberekkel pedig sosem szabad törődni, sok van a világon belőlük, és ők úgysem fogják sosem átérezni azt a fájdalmat és csalódást amit ez a nő érezhet. Igazán sajnálom őt.
88. 07c4794583 (válaszként erre: 82. - Asszonyka)
2010. aug. 9. 23:32

Csalódtam már férfiakban néhányszor, de nem maradtam mellettük, amikor kiderültek a nekem tetsző jellemvonásaik. Na persze csak akkor derül ki, ha az ember odafigyel a másikra, és gondolkodik is.

Amúgy leírtam a véleményem csak, vannak, akik kultúrált módon megemésztik - pl te -, és vannak, akik nem; nekik semmi mondanivalóm nincs több, úgyhogy kár a jeleket küldözgetni, mert azt a szidalmazás nagycsoportos óvodás jellege mellett középső csoportos színvonalnak tartom.

Azzal meg abszolút nem segít senki szerintem az illetőnek, hogy idejár írogatni, de egy darab ruhát vagy ezer forintot nem küld annak, akiről szó van, csak szemforgatóan szid mindenkit, aki leírja, hogy miért nem is akar segíteni. Az a véleményem, aki VALÓBAN sajnálja őket, az majd valóban segíteni fog, a többi csak szájtépés, sápítozás, meg annak bizonygatása, hogy én mekkora jó ember vagyok, csak most bocs, nem tudok adni semmit. Na EZ a nesze semmi, fogd meg jól, ha már itt tartunk.

Üdv

2010. aug. 9. 23:26
Ja, és a barátnő is ugyanaznap legjobb barátnőből csúnya, gonosz alávaló boszorkává változott.. ugyanaz a varázslat lehetett...
86. 07c4794583 (válaszként erre: 75. - Nobody2)
2010. aug. 9. 23:25
Leírtam a véleményem azokról, akik hosszú éveken át szemet hunynak a férjük viselkedése felett, sőt, szülnek nekik tovább, utána meg ott állnak kiszolgáltatva, és 'segítséget' kell kérni nekik. A lényege - mert látom, nem sikerült értelmezni -, hogy nem hiszek benne, hogy valaki egyik nap felkel, és másik emberré válik. Ugyanis így van beállítva a kedves férj. Nekem pedig ez a része nem tetszik, és nem hiszem el. Ennyi.
85. 07c4794583 (válaszként erre: 72. - Dbf33b346e)
2010. aug. 9. 23:23
Ne haragudj, de ha nem tudod érdemben leírni a véleményed a témáról, és EGYETLEN érvet sem felhozni, megindokolni normális stílusban, hogy miért nem tetszik a véleményem, csak leírni, hogy "te hülye vagy", az szerintem terólad szegénységi bizonyítvány...
84. dbf33b346e (válaszként erre: 77. - 94786a70d9)
2010. aug. 9. 21:15
beky, szerintem eltévesztetted a címzettet. Pont azt írtam, hogy én is találkoztam már ilyen esettel, hogy mindig normális apa egyszer csak megbolondult. Szerintem összekevertél az előttem szólóval, akihez nekem is volt pár keresetlen szavam. Mind1, a lényeg az, hogy minél kevesebb sérüléssel sikerüljön ezeknek a gyerekeknek megúszniuk ezt a valamilyen értelemben tragédiát. Egy gyereknek joga van a biztonságos családi háttérhez ahhoz, hogy egészséges felnőtt válhassék belőle. Nem is értem hogyan felejtheti ezt el bárki is? Nekem mindig is a gyerekeim voltak az első helyen, és minden időt pazarlásnak tartottam volna amit egy kapcsolatra szánok.:(
2010. aug. 9. 20:26

Kedves hozzászólok!

Először is köszönöm mindenkinek a véleményét. Mindenkit meghallgatunk, ezért is van fórum, ezért is van internet. Mindenkinek megvan a maga véleménye. Ez igaz. Először is szeretném megköszönni a kedves és segítőkész embereknek mindazt amit tettek illetve írtak nekem. Nagyon aranyosak.

A másik félnek az (ellentábornak ) pedig a következőt írnám!

Ezt a cikket én azért írtam, mert amikor megpróbáltam segítséget kérni a GYEREKEKNEK!!!!!!!!!!!!! akkor csak lehurrogást kaptam és szegény Vera is hideget meleget. Pont emiatt döntöttem úgy, hogy többet nem kérek senkit, hogy segítsen. Megírtam a cikket, erre ide is csak bekerülnek emberek akik csak lehurrogni tudnak anyákat és gyermekeiket. Ezennel kérek mindenkit, hogy akinek ilyen véleménye van, ne írjon ide, nem vagyok rá kíváncsi. Nem szapulást és alázást kérek, csupán meghallgatást! Vera nem tud róla, hogy írtam ezt a cikket, de ha jól tudom hamarosan már megtudja, mert vannak kedves emberek és segítenek a GYERMEKEIN! Egyébként ő sosem kérne, mert annál büszkébb, és lelkiismeretesebb. Ezért döntöttem úgy, hogy majd én segítek neki.

82. asszonyka (válaszként erre: 69. - 07c4794583)
2010. aug. 9. 20:06
Te valoszinuleg nem vagy ferjnel, vagy esetleg azokkoze a szerencses nok koze tartozol akinek sikerult az a herceget megtalalnia es meg nem csalodott.Sajnos nem olyan szep a dolog ahogyan azt te latod sajnos!
2010. aug. 9. 17:23
Hála istennek ő nem dohányzik, nem iszik. És mindegy ki vállalta a gyereket, nem a szülőket kell nézni, hanem a gyerekeket. Ők már megszülettek, nem tehetnek semmiről. Az, hogy az apa megbolondult, arról ők nem tehetnek. Nem ők akarták. És akármi is legyen indok a válásra a gyerek nem tehet róla. Mért őt kell büntetni miatta. Mért nem lehet őket szeretni? Mért nem lehet őket ellátni? A családit már vonják a fizetéséből, ja bocsi nem családi hanem gyerektartás. De most komolyan. Ezt is bírósággal kellett levonatni, mert magától eszébe se jutott volna adni. Milyen ember az ilyen. Utálhatom a nejem, megverhetem, elküldhetem, megcsalhatom, lesz@rhatom, na de a gyerekek miről tehetnek? Arról, hogy megszülettek?
80. scara.bosco (válaszként erre: 66. - 279430c980)
2010. aug. 9. 17:13
Nem is ez a fontos :-). Csak akarjon tenni, és a gyerekek legyenek a fontosak, nem a pia, vagy ilyesmi. Hányszor látom a sarki közértben, hogy hitelért kilincselnek a tulajnál. De nem gyümölcs vagy egy szelet csoki, akármi van benne a gyereknek, (aki ott áll mellettük) vagy rendes ennivaló, hanem a 2 dekás minden nap, meg kartonszámra cigi.
2010. aug. 9. 15:47
Nekem nem teszik ez a három tanulság. Totális bizalmatlanságra buzdít. Sajnos vannak ilyen esetek, bicskanyitogató, amikor ilyenről olvas, hall az ember, hogy valaki így elbánik a családjával. De a házasságnak, a párkapcsolatnak bizalomra kell épülnie. Mondjuk jól meg kell nézni, kiben bízom meg, de 100%-os biztonság sosincs. És a gyerekeket ketten vállalják, tehát ne magának vállalja az ember, hanem kettőjüknek. Ez kicsit hasonlít ahhoz, hogy ne menj utazni, mert hátha lezuhan a repülő, stb. És én igenis bizalomteli kapcsolatban tudnék csak élni, és inkább szülnék öt gyereket, tudva azt, hogy a legszilárdabb jellemű férfi is megbolondulhat és egyedül maradhatok velük. Inkább ezt, mint a bizalmatlanságot!
78. nobody2 (válaszként erre: 77. - 94786a70d9)
2010. aug. 9. 15:12

Pontosan, ez egy helyzet, teljesen mindegy már mi vezetett ide. A lényeg: Az anya szereti és akarja gondozni, nevelni a gyerekeit?

A pénzt nem szórja el, hanem a gyerekeire költi?

Ha igen a válasz,akkor segíteni kell neki, mégpedig sürgősen.

Minden egyéb másod, vagy huszadrangú kérdés.

77. 94786a70d9 (válaszként erre: 71. - Dbf33b346e)
2010. aug. 9. 15:01
Vannak az életben meglepetések, olyan fordulatok,amiknek nincs előjele. Ha eddig nem tapasztaltad,akkor egyszer biztos fogod. Hallottam egy szerelmes párról akik gyereket akartak és ahogy a lány teherbe esett a pasi kifordult magából egy piti vita alkalmából és megfojtogatta,elzavarta a lányt és nem kereste. Nem volt előjele, hogy agresszív a fiú, soha előtte ilyen nem történ,akár mekkora veszekedés volt, és egy piti vita folyamán meg ez történt.Pedig nem 3 hónapja voltak együtt,hanem három éve.Szerintem hülyeség az ítélkezés, erről nem az anya tehet és főleg nem a gyerekek, ez van, de akár mi is van a felelőséget vállalnia kell .Nem egy kutyát vett a piacon,pedig még az is felelőséggel jár.
2010. aug. 9. 15:00
Érdekes cikk, nagyon sajnálom őket. A tanulság az nagyon igaz a végén. Ez tényleg így van.
75. nobody2 (válaszként erre: 69. - 07c4794583)
2010. aug. 9. 14:57

Érdekes hozzászólás. Nesze semmi, fogd meg jól...

Remélem nem a gyámhatóságnál dolgozol, mert rögtön sírvafakadok. :-((((

74. Gabi35
2010. aug. 9. 14:46

Nagyon sajnálom az édesanyát és természetesen a gyerekeket. Én is egyedül nevelem a két leányzómat, így ha ruhaméretet kapok, talán tudok a kislánynak összeszedni pár ruhadarabot.

Az édesanyának sok erőt, egészséget és rengeteg türelmet kívánok Neki őszintén!

2010. aug. 9. 13:40

[link]

Itt olvashatsz róla!

72. dbf33b346e (válaszként erre: 69. - 07c4794583)
2010. aug. 9. 13:23
Mindig szerettem az ilyen okos embereket mint te, akik ilyen kedves kioktató stílusban nyilvánulnak meg mint te. Hol olvashatunk rólad, melyik hírességhez van szerencsénk kedves? Ennyi ésszel biztosan nagy ász lehetsz...
2010. aug. 9. 13:20
Nagyon sajnálom a gyerekeket, mert ők semmiről sem tehetnek, akár látszott valami akár nem az apa viselkedésén korábban. Hozzáteszem, találkoztam én is olyan családdal, ahol az apa egy ideig odáig volt a családjáért, majd szerelmes lett és lelépett. Értelmiségi családról beszélek, a feleség éppen a második gyerekükkel volt terhes, akit ráadásul az apa szeretett volna mindenáron. Igaz a pasinak nem jött össze az új kapcsolat, biztosan megszólalt benne a lelkiismerete is, de már nem volt számára visszaút a régi családjához. Sajnos nem tudok felajánlani gyerekruhákat segítségnek, de nagyon szurkolok a családért, és remélem a férfi valamennyire magához fog térni, és segíteni fogja a gyerekeket. Akármennyire is nehéz megállni, de most hagyni kell őt , hagy főjjön a saját levében, és a gyerekek érdekében türelmesnek lenni vele szemben, nem leszemetezni, még akkor sem ha különben megérdemelné, mert az ilyen egy felelőtlen,önző paraszt.
70. Tina87 (válaszként erre: 61. - Gubóka)
2010. aug. 9. 13:11
Köszönjük, igyekszünk :D
2010. aug. 9. 12:47

Azt, hogy öt gyereket szülök valakinek, aki nyilván mintaapa volt - segített, pelenkázott, nevelt, tisztított, etetett, törődött a gyerekeivel -, majd beleszeretett egy nőbe, és utána vastagon lesz**ja a gyerekeket, elképesztő sarkításnak találom. A pasasnál tuti ezermillió jele volt, hogy nagyban tojik a családra is meg a feleségére is, és attól, hogy valaki szemellenzőt visel, és nem akar tudomást venni arról, hogy valami nem stimmel otthon, inkább gyártja a további femilit, attól még nem lesz szerencsétlen "áldozat". Ha valaki úgy választ párt, hogy köbö tíz éven és öt gyereken át nem képes az illetőt kiismerni, de azért szüli neki a gyerekeket, és egyre inkább kiszolgáltatja magát - és a meglevő gyerekeket!! - azt én abszolút nem tudom sajnálni. A választásaink és a döntéseink az életben mindig visszaköszönnek, úgyhogy én abszolút ellenvéleménnyel vagyok az összes ömlengve sajnálkozóval, akkor is ha ez x-nek és y-nak rosszulesik - és nem szívtelen vagyok, hanem realista.

Ismerek embereket, akik TELJESEN önhibájukon kívül szenvednek az életüktől, de akik csapodár, alkoholista, szemétláda, asszonyverő, vagy hazug ember mellett élnek hosszú évekig, és szülik nekik a gyerekeket, az számomra nem ez a kategória.

68. Szilvamama (válaszként erre: 59. - D82f1e2683)
2010. aug. 9. 12:23
100 %-ig egyetértek minden szavaddal, hasonló képpen gondolkodunk. :)
67. Szilvamama (válaszként erre: 46. - 40435425ba)
2010. aug. 9. 12:21
Nekem is úgy rémlik, hogy valahol már találkoztam a cikkben szereplő asszonnyal. Vagy csak ennyire nagy lehet a hasonlóság két sors között?
2010. aug. 9. 11:14
Én mondhatom, hogy ők nem cigány család! Szép gyönyörű gyermekek és fehérek mint a hó
2010. aug. 9. 10:56

Ne haragudjatok meg érte, tudom, hogy ez egy fórum, és mindenkinek joga van a véleményéhez, de azzal, hogy bárkit is hibáztatunk, vagy lehülyézünk, még nem segítettünk. Igen, sok ilyen család van. És valóban nem tudunk mindenkinek segíteni. De a bicska kinyílt a zsebemben, amikor a madaras nagyáruháznál egy zsáknyi gyerekruhát akartam bedobni a gyűjtőbe, megjelent egy szutykos, alkoholista cigányasszony, a háttérben 2 verőemberrel, és egyszerűen elvette a zsákot. És senki sem segített. Nem mertek, mert féltek. Pedig annyi ruhából 4 család gyereke felöltözhetett volna. Félre ne értsetek, nem azzal van a bajom, hogy romák. Hanem a módszerrel. A gyerekeim iskolájában, óvodájában is vannak roma családok.Szegény, de rendes családok.

Úgyhogy én a magam részéről nagyon szívesen segítek. Kérlek, keress meg privátban. Nem állítom, hogy márkás, drága cuccok, de tiszták és hordhatók.

64. Pndi (válaszként erre: 24. - Nobody2)
2010. aug. 9. 09:47

Az a baj, hogy az ilyen helyzeteket ki lehet használni, éppúgy, mint mást.

A cigányok is több gyereket vállalnak, mégsem ugrál senki, hogy kapjanak csak segélyt, hiszen vállalták a több gyereket.

A váláshoz pedig két ember kell. Valami oka bizonyára volt, hogy az apa lelépett, de persze az a legegyszerűbb, ha azt mondják rá, hogy megőrült.

És ebben a világban igenis gondolja meg az ember, hogy mennyit szül. Ha hiteleken élnek, nem hiszem, hogy megengedhették maguknak a nagycsaládot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook