Egy Anya Lelke (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy Anya Lelke
Mi a "baj"? Hogy objektivan ertelmezi a leirottakat?
Ez a kepesseg marpedig eleg gyakran jol szokott jonni a mindennapi eletben :)
Ami oda van írva, azt lehet értelmezni. Nem azt, amit bele akar látni minden olyan nő, akinek meggyőződése, hogy legalább a gyereke életében ő az első és aleglegleg.
Ide pedig ez volt írva. Olvass. Értelmezz.
"Bénáknak"?! Akkor te hidd, hogy "igenis" többet érsz ezáltal. Mindenkinek hinni kell valamiben.
Te higgy abban, hogy normális, ha a férjed előbb dolgozik, aztán a saját ügyeit intézi és csak azután jöhetnek a saját gyerekei.
Én pedig abban hiszek, hogy az én gyerekeim az apjuk életében nem a harmadik helyen állnak.
Úristen!!! Nehogy már ezeknek a bénáknak magyarázkodj!!!
Nagyon jó a cikked! Szívemből szóltál! Csak ennyit akartam írni, de megláttam milyen hülyeségeket írnak egyesek és nem tudtam megállni, hogy ne írjak mást is!
Könyörgöm! Te vagy gyeden, gyesen a gyerekkel! Te killódsz vele egész nap! Apa dolgozik reggeltől délutánig vagy estig! És akkor még egy kicsit intézi a saját dolgait , aztán jöhetnek a gyerekek. Meg ott a hétvége, amikor több idő van. Nálunk akkor is én vagyok a gyerekkel én szólok rá én rendezem én etetem én pisiltetem.
Nagyon jól megvagyunk a férjemmel! Minden rendben van, de ő akkor is pénzt keres én meg gyereket nevelek! Szóval valahol igenis anya és gyermeke között szorosabba kapcsolat.
Az egy más szeretet!!!
itt csak az a baj, hogy kedves Jukio nem érted a cikk lényegét.
és addig felesleges is bármit mondani, amíg nem fogod fel.....
Nem, ebben a "cikkben" arról van szó, hogy az anyai kapcsolat az magasztos. Nos, arra próbáltuk többen felhívni a figyelmet, hogy egy apának is ugyanolyan szoros a kapcsolata a gyerekkel. Apai, de ugyanolyan szoros, mert annyira a szülője a gyereknek, mint az anyja. Pont annyira.
Sőt, arról is szó volt benne, hogy egy anya és egy gyerek kapcsolata egység, mert ők "ketten egy egész". ITT van az, hogy nincs benne a pakliban az apa.
Sőt, sok anya nincs otthon 3 évig a gyerekkel.
Tényleg nem értem, hogy lehet leírni azt, hogy az anya és a gyereke egy kerek egész, meg több és jobb a kapcsolatuk, mint az apával, aki "lehet, hogy abajgatja, de lehet, hogy nem"?
Hát milyen apákról beszélünk tulajdonképpen, milyen társakról, milyen férjekről, milyen családokról?
És azért, mert dolgozik, nem vesz komolyan részt a "nehéz és kimerítő években"?
Ha az anya dolgozni kezd, ő is kiiratkozik a gyerek éveiből? Vagy hogy?
Ja. Nincs ám. Megyek és a zaciba csapon mindhármat, mert nincs fogalmam az "Anya és Gyermek" kapcsolatról, hiszen az én családomban az apa is pontosan olyan szoros viszonyban álla a gyerekeinkkel, mint én.
Hát eldobom az agyam.
Vannak a "régi módi" szerint beállítodott családok, illetve vannak az "új, most kívánatos módi" szerint beállítódott családok. A régi módi nevelésben az anya-gyermek kapcsolatot tisztának és sérthetetlennek tekintették - és hiába van annak az édes kis csöppségnek az anyján kívül apja is, és szereti és imádja az apa őket, és törődik velük, de az apának akkor is más a dolga, mint az anyának. Ezt a hozzászólók is tudják szerintem. A cikk lényege az anya-gyermek kapcsolatát emelte ki, és attól, mert nem ír éppen ebben a cikkben az apáról, attól még elképzelhető, hogy van annak a szerencsétlen, anyával kell beérni gyereknek apja is, de ebben a cikkben nem ez volt a lényeg. Az, hogy egy gyermek születésével apa is születik, kétségtelen, viszont az apa nem szüli meg a gyermekét, neki más utat kell bejárni ahhoz, hogy érezhesse, kialakíthassa azt a szoros kapocsot a gyermekével, ami az anyának természetes (legalábbis most azokról az anyákról beszélek, akiknek természetes ). Szerintem ezért nem említette az apát a cikkben, és nem azért, mert az apának nincs szerepe a család életében.
És a cikk nekem is tetszett, sőt, nagyon is tetszett! :) És van apuka a családban, és nagyon is szereti a gyerekeit, csak ebben a cikkben nem ez volt a lényeg......
Van, persze. Azonban ez nem évekig tart, ahogy ebben a fogalmazásban ez olvasható, az utolsó bekezdésben.
A szülést sem ketten csinálják végig általában, legalábbis én egyszer sem zártam ki ebből a gyerekek apját.
Bizony vannak olyan periódusai a gyermek életének, amikor az anyával él szimbiózisban. Az élet kezdetén, megszületése után is a kisbaba egynek éli meg magát az édesanyjával.
Ekkor a baba még nem tudja elkülöníteni önmagát a világtól, elsősorban édesanyjától, énje még nem alakult ki. Egységük rendkívül fontos a lelki fejlődés szempontjából, az anyával való kapcsolat lesz ugyanis minden egyéb emberi viszony alapja.
Én ilyet nem mondtam. Nem azt tartom rosszindulatúnak, aki mást gondol, hanem aki a cikkíró szándékát nem veszi figyelembe és a szavait kiforgatja. De nem szeretnék vitatkozni, mindenkinek meglehet a véleménye, én is csak leírtam az enyémet.
Jó babázást és gyereknevelést mindenkinek! :)
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Tényleg lelketlen tuskók vagyunk?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Ha meghaltok, szeretnétek, hogy a lelketek itt maradjon?
- Most akkor van az állatoknak lelke?