Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb? fórum

Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2013. márc. 5. 16:44

Tíz napja voltam abortuszon, én nagyon megbántam azóta. Olyannyira, hogy most úgy érzem mégis szeretnék szülni, ha összejönne. Két nagy gyerekem van, és már elmúltam 41.

Neked mikor volt a műtét?

2013. márc. 5. 13:35
Sziasztok! Abortusz után ki mennyi idő alatt "épült fel" lelkileg? Vagy fel lehet dolgozni ("el lehet felejteni") ezt valaha is? Válaszaitokat előre is köszönöm
135. Válaszdazéletet (válaszként erre: 131. - Kende)
2012. ápr. 1. 18:23

Nagyon ajánlom ezt a helyet, hihetetlenül sokat tud segíteni abban, hogy meg tudj bocsátani magadnak!

Sajnos akkor rosszul döntöttél, de van esély, hogy felállj.

[link]

2010. nov. 2. 12:50

MARIA SIMMA AZ ABORTUSZRÓL ÉS A BŰNBOCSÁNATRÓL


Maria Simma 25 éves korában egy igen különös karizmában részesült, mely nagyon ritka az egyházban: a szenvedő lelkek látogatásának karizmájában.


Maria Simma elmesélte egy férfi és egy nő történetét, akik egyidőben haltak meg. Maria megtudta, hogy a nő a Mennyországba került, a férfi viszont a Purgatóriumba, ami nagyon meglepte azokat, akik ismerték őket. Ugyanis a nőnek abortusza volt, a férfi viszont az egyházi közösség megbecsült tagja volt, jámbor és méltóságteljes ember, aki gyakran elment a szabadidejében is a templomba.


Erre Maria újból érdeklődött utánuk, hogy nem ő értett-e félre valamit, de nem, helyesen értette.


Magyarázatul pedig a következőket kapta: a nő nagyon alázatos volt, és szívettépő bűntudata volt az abortusza miatt; a férfi viszont épp ellenkezőleg, kritikusan szemlélte a többi embert, és beszélgetéseinek alapját mások kritizálása és a panaszkodás tette ki. Maria ezzel a tanulsággal fejezte be a történetüket: "Nem szabad senkit sem a látszat után megítélni".„ Jézus: . .Nagyobb öröm van a mennyben egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz emberen, akinek nincs szüksége megtérésre." Evangélium Luk. 15,7


Jézus az Isten Fia, önmagáról mondja: "az Emberfiának van hatalma a földön megbocsátani a bűnöket" (Mk 2,10)


„… és fehérre mosták ruhájukat a Bárány vérében” Jel. 7,14


Jézus az Utolsó vacsorán: „Majd kezébe fogta (Krisztus) a borral teli kelyhet és így szólt: ‘Vegyétek és igyatok belőle mindnyájan: mert ez az én véremnek kelyhe, az új és örök szövetségé, mely érettetek és mindenkiért kiontatik a bűnök bocsánatára” (lásd: Mk 14,24; Lk 22,20; 1 Kor 11,25).


A szentostya, amelyben jelen van Jézus Szent Testében és Szent Vérében, megtisztít minden bűntől és tisztára mossa a lélek ruháját. Akarjatok megtisztulni a bűnbánat és szent ostya által. Menjetek el szentmisére és vegyétek magatokhoz Jézus Szent Testét és Vérét a szentostyában, hogy tiszták és szentek legyetek.

133. 778dc2edcd (válaszként erre: 131. - Kende)
2010. okt. 21. 10:03
Szia!Gratulálok Neked, hogy erős tudtál maradni!Csak így tovább!
132. Vikianya (válaszként erre: 131. - Kende)
2010. okt. 17. 22:49
sok boldogságot az új életedhez :))
131. kende
2010. okt. 17. 00:27

Sziasztok!

Én kértem tőletek segítséget, lelki támaszt. Köszönöm nektek, hálás vagyok minden szóért. Úgy éreztem megérdemlitek hogy elmondjam az elmúlt hónapjaimat.

Augusztus elején úgy döntöttem lépek. A sors kegyes volt hozzám és 3 nap alatt eladtam a családi házamat. Vettem egy 2 szobás + egyterű / nappali-konyha / téglalakást. NAgyon keményen álltam a sarat,összeszorítottam a fogamat, 2 nap alatt összepakoltam és otthagytam az addigi életem. A gyermekem és a fogyatékos nagynénémmel elköltöztünk. Férjem segített költözni, nem akadályozott meg semmiben. Igyekszik kedves lenni-bár nem mindig sikerül neki, de a kisbaba soha nem kerül szóba. Mintha sosem lett volna. Mintha őt is otthagytuk volna. A napi sírásaim nem múltak el, iszonyatosan sokat gondolok rá. S bár lefoglal nagyon a berendezkedés-és a talpra állás, a lelkem zokog. Sajnos 3 hete kibuktam. Egyszerűen összeestem. Vizsgálat-vizsgálatot követett-néhány eredmény még folyamatban,ami persze felesleges. Ez lelki eredetű kimerülés. Tudom, csak senkinek nem mondom meg. Élem tökéletes színészi tehetséggel mindennapjaimat és büszke vagyok magamra, hogy nem adom fel.

Szép álmokat és köszönöm a kritikákat is:)

130. fd672cade8 (válaszként erre: 129. - 625b4da9ec)
2010. okt. 8. 18:57
Ha annyira gonosz férj,el kell hagyni és nem lefeküdni vele.Egyébként engem érdekelne a férj álláspontja is.
129. 625b4da9ec (válaszként erre: 127. - Fd672cade8)
2010. okt. 8. 18:27

Véleményed tiszteletben tartom, ugyanez elvárható tőled is.

Nekem inkább ítélkezésnek tűnt, mint véleménynek.

Egyébként gondolod, hogy a férje, (aki mint olvashattuk semmiben nem segít és nem támogatja, ugyanúgy, mint itt egyesek)engedte volna, hogy örökbe adja?

2010. okt. 8. 17:51

Nem is olyan regen meg a nök harcoltak az abortuszhoz valo jogaikert , mert felelötlenul , anyagi biztonsag nelkul katasztrofalis lehet egy nem kivant szules !

Azt is figyelembe kell venni hogy , nem mindenki van beallitva arra hogy az allamnak szuljön ! Van eppen eleg elhagyott kisgyerek akik partfogasra varnak.

127. fd672cade8 (válaszként erre: 124. - 625b4da9ec)
2010. okt. 8. 17:47
Ha valaki kiír egy nyilvános fórum témát,az hozzászólásokat vár.Egyébként nem ítélkezem,csak véleményt mondtam!És nekem az a véleményem,hogy az abortusz a lehető legrosszabb amit egy nő tehet,ha nem akar gyereket.Adta volna örökbe!Rengetegen akarnak babát.
126. cirusz (válaszként erre: 1. - Kende)
2010. okt. 7. 22:51

Fogadd el, hogy a megfelelő döntést hoztad, hogy ez volt neked megírva, és lépj tovább. Élj a mában, és ne a múltban vagy a jövőben. Nekem ez segített valamennyit. Igaz, én nem szándékosan vetettem el a magzatomat, hanem elvetéltem. Háromszor. És már nem lehet gyerekem, pedig egész életemben arra készültem, hogy anya leszek. Ez vajon jobb helyzet? Mondjuk annyiban könnyebb, hogy magamat nincs miért vádolnom. De a következmények, azt hiszem, nem irigylésre méltók.

Mondhatnám, hogy megszülhetted és örökbeadhattad volna. De lehet, hogy a helyzeteden az odáig vezető út is nehéz lett volna, és ha örökbeadod/lemondasz róla, az is súlyos lelki teherként nehezedett volna rád. Nem ismerem a helyzetedet, és nem tudom, én hogyan döntöttem volna. A dolgok nem történnek véletlenül, megvan az oka, hogy ez történt, és így döntöttél, persze ezt nehéz ebben a helyzetben elfogadni. De ha nem akarod, hogy a gyermeked kárát lássa, talpra kell állnod. Ha nem tudod, hogyan, hívj segítségül könyveket, amik megmutatnak módszereket.

125. 274c9996b8 (válaszként erre: 1. - Kende)
2010. okt. 7. 21:27
Elöször is ne fujd fel a dolgot ! Ugyebar megvolt a szemelyes okod es kepzeld el hogy rajtad kivul sok ezer nö kenytelen abortuszt csinalni ! Akkor lessz jobb ha ,abbahagyod az önsanyargatast,lelkizest....
124. 625b4da9ec (válaszként erre: 122. - Fd672cade8)
2010. okt. 7. 20:25

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!!!


Honnan gondolod, hogy nem gondolkodott előre.. ,hogy nem védekezett...?


Ki az itt a Hoxán,(vagy bárhol) aki fel van jogosítva arra, hogy ítélkezzen ISMERETLENÜL bárki felett???

Elolvasva a fórumindító által leírtakat úgy gondolom, hogy akinek egy csepp esze van, nem vállalta volna ezt a terhességet.


Szerintem jól döntött!!

2010. okt. 7. 15:22
Én is azt hittem nincs más választásom,mégis megtartottam.Az anyai ösztönök felülírtak mindent.És nem mellesleg helyrejöttek a dolgaink is,szóval valszeg ütném a fejemet a falba,ha megtettem volna.
122. fd672cade8 (válaszként erre: 121. - 69kata)
2010. okt. 7. 14:57
Lehet,hogy mostohák a körülmények,de akkor előre kéne ennyi idősen gondolkodni,és védekezni!!Ha meg már összejött,akkor vállalni a felelősséget,és felnevelni.
121. 69kata
2010. okt. 6. 21:41
Ebbe az országba kellenek még sanyarú körülmények közé születni gyermekeknek????Én sem szülnék,és a gyermekeimet is lebeszélem,hogy itt maradjanak.A jövő olyan kilátástalan,szülni nem bátorság hanem vakmerőség!Sajnos még egy év kell amíg a sebből heg lesz a szívedben..de az ott marad.A könnyeid még sokáig nem apadnak el.Kell egy társ,egy barátnő aki segít.Némán,csupán a szeretetével.
2010. okt. 6. 20:32
A gyermek nem a tulajdonunk,nem csinálhatunk vele azt,amit akarunk!Kölcsön kapjuk Őket,hogy tanítsuk a jóra,és hagyjunk magunk után valakit ebben a néha utálatos világban.Nem,szerintem nem döntöttél jól.
119. 778dc2edcd (válaszként erre: 117. - B73e24f31f)
2010. júl. 3. 13:43
ezért ezt nem is a hsz-edre válaszként írtam hanem külön:-)
118. supin (válaszként erre: 115. - 778dc2edcd)
2010. júl. 3. 13:40
Tökéletesen egyetértek a hozzászólásodhoz.
2010. júl. 3. 12:47
Ha kicsit visszaolvasol nem is én voltam az aki fennakadt ezen a kérdésen, hanem más! Én is azt írtam, hogy a fórumkiíró támogatást vár nem ítélkezést!
2010. júl. 3. 12:28
Egyébként meg mindannyian gyilkosok vagyunk..........................mert ha leütünk egy legyet is megölünk valakit és ha az utcán rátaposunk egy hangyára akkor is............egy életet oltunk ki...............................off
2010. júl. 3. 12:27
Szerintem a magzat élethez való joga napjainkban nagyon komoly jogvita, amiről még a komoly jogászok sem képesek megegyezni.Véleménye mindenkinek lehet természetesen erről, de azt hiszem nem ezen a fórumon, ahol egy nő egy abortusz után lábadozik lelkileg.Mindegy miért döntött így, mert már megtörtént a dolog kár a hogyanokon és a miérteken tépelődni.Nem hinném, hogy az, hogy kinek hány négyzetméteres háza van az döntő körülmény lenne abortusz előtt...megtörtént és mostmár a lelki békességet kell megtalálnia a cikk írójának.Arra kérte a hoxásokat ebben támogassák Őt.Arra nincs szükség, hogy gyilkosnak nevezzék Őt.
114. 778dc2edcd (válaszként erre: 96. - B73e24f31f)
2010. júl. 3. 12:11
nem pont erre gondoltam de mind1...
2010. júl. 3. 10:31

Emberek!

Valaki elolvasta a fórum címét, mielőtt pl. a Néma sikolyt emlegette?

Gratula!

Így kell segíteni, támogatni és lelki fájdalmat enyhíteni!

Szégyen....!

112. b73e24f31f (válaszként erre: 100. - 3265084553)
2010. júl. 2. 20:17
Erre csak annyit tudok mondani, hogy főnököm felesége (akik egyébként rohadt jól álltak akkor is) a második baba születése után terhes lett, mindene meg lett volna a babának, család és pénz, ami kell, tehát egyik feltételnek sem felelt meg az itt felsoroltak közül, mégis el tudta vetetni, úgyhogy úgy gondolom hogy nem nagyon beszélhetünk jogokról. Ez persze nem feltétlenül jó, de úgy veszem észre, hogy szabad a döntés, hiszen senki nem jön ki megvizsgálni a családvédőktől, hogy tényleg csóró vagy e, hanem egyszerűen csak azt mondod nem akarod, mert nem tudod vállalni, ezért meg azért és kész, küldenek is tovább!
111. 3265084553 (válaszként erre: 103. - Hancsalean)
2010. júl. 1. 10:20
Már a címe is manipulatív.
2010. júl. 1. 10:20
Én kb 2hete néztem meg a Néma sikolyt a yout...-on!!!A szivem majd meg szakadt!!!:((Nekem 2007-ben volt egy 9hetes elhalt terhességem és missed ab-ra kellett mennem,de azt is nehezen tudtam feldolgozni és soha nem felejtem el azt a picit!:,,,(Hát akkor nem tudom egy élő magzatnál ha csinálnak abortuszt azt hogy lehet feldolgozni!:((
2010. júl. 1. 10:16
Amúgy ezt levetítteném a középiskolás fiúknak/lányoknak, hogy ne meggondolatlanul közösüljenek.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook