Egész napos suli (beszélgetés)
Agostina...Nehogy félre érts,pontosan tudom,hogy ez egy portál,és mindenkinek,mindenhez JOGA van hozzászólni!!És én nem akarom vitatni a jogodat!
De elég elgondolkodtató,hogy ahol te megjelensz,ott a leg ártatlanabb vélemény csere is veszekedésbe torkollik...Nem azt mondom,hogy ez senki mással nem fordul elő,de veled mindig..Tudod,ha a kacsa nem tud úszni,általában nem a a víz a hülye...
Valakinek ennyi maradt.
Érezd ebben jól magad, amíg lehet! Tul.képp mindenki élete eről szól..
"Azt is jelezte: Hoffmann Rózsa államtitkár korábbi nyilatkozata arra vonatkozott, hogy a foglalkozás 16 óráig történő biztosítása átmenet lehet az egész napos iskola felé."
Mondom én, csak az lesz a vége, hogy arra a kis időre nem érdemes hazavinni a gyereket.
Rád testálom kettő darab gyermek világra hozásából adódó alanyi jogon szerzett szavazati jogomat, hogy eztán jogod legyen vitázni ;)
Érveid vannak, most már jogosítványod is :D
A következő "érv" a helyesírásom lesz, ugye?
Én tegnap egy célirányosan keresett edzésen felül (amin résztvettünk) még egy sportfoglalkozást, és egy sportcentrumot kerestem fel munka után meg nem nevezett fiatalkorúval, hogy az idei évre kiesett röplapba helyett pótlásul szolgáló délutáni "testnevelés" (szar, céltalan lötyögés) helyett neki tetsző, hogy egyesületileg igazolható sporttevékenységet keressek, amin eztán is velem venne részt, és továbbra is én finanszíroznám.
Amúgy meg nagy számban mindketten közvetve látunk eseteket, én pedagógusoktól kapom az információkat, te meg a gyerekektől és pár szülőtől.
Magyarázza a bizonyítványát,?!
Lassan kezdenek rájönni hogy egy csomó hülyeséget csináltak Oktatási Reform néven?
Én soha a büdös életben nem szavazok rájuk,
nem szoktam politizálni de most elég volt.
A fiamnak 29 órája van egy héten,normálisak ezek???
Ez az érv akkor jön, ha nincs más, illetve jobb.
Szánalmas.
Találtam,fogadjátok és olvassátok szeretettel:
Nem kötelező délután négyig az intézményben maradniuk az általános iskolásoknak - nyilatkozta a közoktatásért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak. Sipos Imre hangsúlyozta: a szülő kérésére a tanulót korábban is haza lehet engedni.
A köznevelési törvény előírása szerint az általános iskoláknak biztosítaniuk kell azt a lehetőséget, hogy az 1.-8. osztályos tanulók 16 óráig foglalkozásokon vehessenek részt az intézményben. Másfelől azonban a tanulók kötelességévé teszi, hogy részt vegyenek a kötelező és a választott, továbbá az általános iskolában a 16 óráig tartó egyéb foglalkozásokon.
Ám a jogszabály ehhez azt is hozzáfűzi, hogy erről a szülő kérésére a tanulót haza lehet engedni - mutatott rá Sipos Imre. Amennyiben a szülő tud a gyermekéről gondoskodni, akkor megteheti - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
Hozzátette: indokolt esetben az iskolaigazgató elengedi a gyermekeket, mint ahogy eddig is így történt. Ugyanakkor ha az intézményvezető tudomására jut , hogy egy tanuló nem biztonságos környezetbe kerül, nyilván ezt mérlegelni fogja és eszerint hozza meg döntését - jelezte.
Sipos Imre azt is elmondta, hogy a korábbi napközis rendszerhez képest most megfordult a logika. Eddig a gyermekek kérhették, hogy az iskola szervezzen tanulószobai foglalkozást számukra, most viszont az intézményeknek kell mindezt pedagógiai programjukban biztosítaniuk. Az iskolák eddig is szerveztek sport és más jellegű foglalkozásokat, ezt most a jogszabály is rögzíti - mutatott rá.
Azt is jelezte: Hoffmann Rózsa államtitkár korábbi nyilatkozata arra vonatkozott, hogy a foglalkozás 16 óráig történő biztosítása átmenet lehet az egész napos iskola felé.
Mi van akkor, hogyha én matektanár vagyok és meg tudom oldani otthol a gyermekem matematika oktatását. Akkor lázadjak, hogy tíltsák be a matematika oktatást.
Én még mindig úgy tudom, hogy a hittan az el választható alternatíva, lehet helyette erkölcstant tanítani. Lehet, hogy nem lesz ettől minden gyerek erkölcsös, jól nevelt és a társadalom hasznos tagja, de ha már páron is észrevehető a változás akkor örülhetünk. Mint ahogy a legtöbb gyerekből nem lesz olimpiai bajnok, Nobel díjas fizikus, híres költő, stb. mégis tanulniuk kell matematikát, fizikát, irodalmat, stb.
Még mindig nem értem, hogy az erkölcstan oktatásával mi a bajod?
Azzal egyetértek, hogy kötelező ne legyen a hittan, de hát nem is az!
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?