Egész napos suli (beszélgetés)
Szerintem nem egyenlő a két dolog. Attól még,hogy egy szülő (adott esetben anya) örül,hogy újra iskolába járnak a gyerekek,még nem jelenti azt,hogy nem is szereti a gyerekeit,esetleg utálja,ha otthon vannak.
Én is szeretek VELE lenni:D:D:D
Igen, erre gondoltam!
:DDDDDD
Mire is? Nem neki mondta, csak úgy a szülőin hangoztatta ezt a másik anyuka. Az én anyukám ezt nem értette, ő szerette amikor otthon voltam, pedig a munkája miatt nem sokat lehetett velem.
Édesanyám egyszer felháborodva jött haza a szülőiről, mert az egyik anyuka azt mondta, hogy nagyon utálja a szüneteket, mert akkor otthol vannak a gyerekek.
Imádtam én is ezeket a nyári szüneteket, hasonló okok miatt. Úgy sajnáltam azokat akik még 7-8. osztályban is nyári napközibe irattak.
Már ahol nyit az ovi 1/2 6-kor. Itt 1/2 7-re lehet vinni a gyereket oviba. Kérdeztem is már azoktól, akiket tudom, hogy korábban járnak, hogy hogy oldják meg.
Itt is működött :)Havi 20000-ért! Mármint a nyári felügyelet.
Itt nincs! Pedig voltak szülők,akik felajánlották,hogy akár a saját szabadidejüket is feláldozzák,csak lehessen. A tanítók pedig nem vállalják,mert nekik reggel fél 8-tól szól a munkaidejük.
Hát..nem tudom..a körülöttem levő gyerekeken én azt láttam(a fiaimon is)hogy év vége felé,már nagyon fáradtak.Biztosan gond,hogy sok dolgozó szülő nem tudja megoldani a gyerekek felügyeletét,de akkor szerintem,jobb ötlet lenne,egy napközis tábor vagy valami ilyesmi.Mert én tényleg,még egy gyereket sem hallottam panaszkodni,hogy túl hosszú a vakáció..Valami ötletük,mindig akad..Talán csak a felnőtteknek hosszú,mert így év kezdés előtt,sok anyától hallottam,hogy:Hála Istennek,kezdődik az iskola..:) A diákok,szerintem,nem örülnének...Inkább a szülők..Az pedig....hát fene tudja.
Nálunk a suliban volt reggel 6-tól mindennap ügyelet,éltünk is vele sajnos,mert szükség volt rá.Sztem máshol is van ilyen lehetőség.
Mert a mai nyolcadikosok már nem olyanok,mint ezelőtt 10,20,30 évvel.
Éreztem :) És nem rosszindulatból,ne értsd félre!
Amikor nagyobb voltam én is élveztem! Amikor kicsi voltam,már nem annyira,ugyanis van 2 kisebb tesóm,akik miatt nagyon sokat kaptam... Mivel én voltam a nagyobb,nekem kellett vigyáznom az akkor 4-6 éves tesóimra. Pedig csak 1 évvel fiatalabb az öcsém.
Ez igaz. Viszont a reggeli felügyelet még mindig nincs biztosítva a gyerekeknek. Sokan járnak kora reggel dolgozni kis gyerekeik mellől. Az ovi kinyit fél 6-kor,de az iskola csak negyed 8-kor. Akinek van elsős gyereke,az nem biztos,hogy kint hagyja 1/1,5 órát a suli kapujában egyedül a gyerekét,míg kinyitják a kaput. Inkább nem megy el dolgozni.
Ok, elismerem, egy elsősnek kell felügyelet. De miért kellene egy nyolcadikosnak?
Nincsenek testvéreim. Bizony egyedül voltam otthon, és baromira jól éreztem magam attól, hogy senki sem akarta megszabni azt, hogy mitől kellene jól éreznem magam.
Nem azt írtam,hogy neked az a megoldás a jobb. Csak kérdeztem,hogy miért lenne jobb az a megoldás?
az az igazság, hogy bárhogyan osztok-szorzok, a gyereknek -a szülők 8 órás munkájához igazítva- így is-úgy is 16-ig bent kell lenniük az iksolában, jobban mondva a felügyeletüket addig mindenképpen biztosítani kell.
Tehát hiába lesz csak 4 órája egy elsősnek vagy 5 órája egy nyolcadikosnak, akkor is 8-16-ig (17-ig) bent ül a suliban, ha a szülők dolgoznak
Neked vannak testvéreid vagy egyedül voltál otthon?
én nem mondtam, hogy bármelyik megoldás jobb a másiknál
én csak tippelgetek
Szlovákiában az egész június még tanítással telik. Július 1.-től van nyári szünet. És van tavaszi szünet is februárban meg húsvéti szünet is.
Ezt nem értem. Ha megnövelik a 180-182 nap tanítási napot,hogy kevesebb óraszám jusson napi elosztásban,vagy a tanév közbeni szüneteket teszik gyakoribbá,de megmarad a mostani óraszám,miért jobb az utóbbi? A tantervet nem változtatják. Ergo: marad a kötelező x óra,amit le kell adni. Viszont,ha több szünetet adnak,akkor a mostaninál is több órát kell beiktatni. Nem? Teljesen át kellene alakítani az oktatási rendszert ahhoz,hogy a gyerekek igényeit és a szülőkét is ki lehessen elégíteni.
És attól sem voltam boldogtalan, ha nem volt állandó elfoglaltságom. Most sem vagyok.:)
Fene tudja, én már vén vagyok, de azért jól emlékszem, hogy soha nem unatkoztam szünidőben. És határozottan boldog voltam, ha néha egyedül lehettem otthon.
a nyári szünet szerintem is túl hosszú(ezzel nem leszek jó fej anya)a saját gyerekeim körében sem de én a júniust még iskolában töltetném és azt a 2 hetet év közben elosztva adnám ki.Akkor még nagy meleg sincs és tényleg nem lehet kitöltetni a két és fél hónapot,szerintem a szülők 20%tudja táboroztatni,nagyihoz küldeni a többi nem ahogyan én sem.
2 lehetőség lesz: vagy az ezer éve megszokott évi 180-182 tanítási napot növelik meg, de naponta kevesebb órájuk lesz a gyerekeknek, vagy a tanév közbeni szünetek lesznek gyakoribbak.
Én ez utóbbit tartom valószínűbbnek.
Akkor te jó környéken laksz. Ahol én élek, és BP, itt mindenkinek baromi nagy szervezési feladatokat igényelt, és még így is volt olyan, hogy egyedül voltak a gyerekek nem keveset.
én sem örülnék neki, de azt hiszem, előbb-utóbb kihisztizik maguknak a különböző szülői fórumok
További ajánlott fórumok: