Egész napos suli (beszélgetés)
Ez a válasz azért elég demagóg volt, ezt ugye, belátod?
Régen akkor, amikor Isten parancsai szerint éltek, akkor a föld maga volt a paradicsom, és mindenki tisztességes volt, nem voltak börtönök. Miért is nem régen éltem? :D
Ja, amúgy, ha nem tűnt volna fel, már több 100 ezer lelépett innen. És még többen lesznek! Vajon miért?
Jelzem, az országnak a néphez kéne igazodnia, és nem fordítva. Legalábbis olyan mértékben, hogy ne nagyon akarjanak azért elhúzni innen, amiért már sokan elmentek.
Figyelj....Mióta itt vagyok a hoxán,már rengeteg fórumban olvastam,mi mindenért fizetünk...Gyesért,cs.p.ért,segélyekért,nyugdíjért,mindenért.Ha ezt valóban mindet mi fizetjük,akkor a sok helyre,vagy fillérek mennek,(amik nem indokolják,hogy bármit is előírjunk) vagy itt,ebben az országban,mindenki milliomos!Ahol a szülők előírhatnak bármit(Bár tudtom szerint,ott meg pláne nem!!!)az max. egy magán iskola.Na,EZEK,(pl. ahova az én gyerekem jár)nem magán iskola.Nem fizetek évente 100.000eket,hogy bármibe is legyen jogom beleszólni.
Persze,most azt gondolhatod,hogy én minimum,utálom a fiamat,és nem érdekel a "sorsa".Dehogynem.Csakhogy a tanítók tanítsák,én meg majd nevelem-elven vagyok!De nem fogok belekötni az élő fába is,hanem tudomásul veszem,hogy mit vár el az iskola.Ha nagyon nem tetszik,akkor MAGÁN TANULÓ LESZ!
És mi van akkor,ha a gyerekeknek tetszenek a szakkörök? Csak a szülők vannak felháborodva..
Még mindig jobb,mintha otthon butul a számítógép előtt.Ne csak magadból(és pár értelmes szülőből)indulj ki..Sajnos sokkal többen vannak,akiknek annyiból áll a gyerek nevelés,hogy:Írod a leckét?Jó. Ennyi.Utána meg csináljon,amit akar!És mit akar? Gépezni,kockulni.
Na itt jön az,hogy:Dehát joga van hozzá! Így is van.Ha a szülő így gondolja,akkor rendben.Az ő baja.Mert ha lesz még 10 év múlva hoxa,akkor az lesz a fórumokban,hogy:"Jajj,mit rontottam el?????"Én csak jót akartam!" Csak tudod,a pokolba vezető út is,jó szándékkal van kikövezve!
Nehéz elhinni, hogy annyira rossz nálatok a helyzet, hogy szinte minden napos lenne a tanár kurvázása, verés, stb.
De még ha így lenne is, az egész napos iskolától megoldódik ez?
Az eddig ismert példák pont, hogy nem erről szólnak. Ahogy ebben a topikban írta egy hozzászóló, hogy náluk kötelező délután 2-3 szakkör. De biztos alkoholista, vagy nem törődöm szülők járatják oda a gyereküket... Épp ma reggel pedig személyes ismerősöm mesélte, hogy náluk csak versenysportról hozott igazolás esetén adják meg az engedélyt. Nekem úgy tűnik, a döntés sokkal inkább az igazgató lojalitásától, vagy kedvétől függ, mint attól, hogy hol van jobb helyen a gyerek.
A tanításról, tanórákról döntsön csak az igazgató. A tanórák utáni elfoglaltságról meg a család.
Hogy H. R. hülye,az számomra is egyértelmű!!
Az igazgató,általában abban az esetben nem adja meg az engedélyt,ha azt látja,hogy az adott szülő nem törődik a gyerekkel,alkoholista,nem törődöm,stb.Az ilyen gyereknek pedig talán tényleg jobb,ha a suliban maradhat.Hogy ér-e valamit,azt senki nem tudhatja...De legalább megpróbálják.
Hogy a döntés az igazgató kezében van...Hát igen...Az életben jó pár ilyen dolog van..hogy a döntés a főnök,a szolgáltató,vagy az orvos kezében van.Az iskolai dolgok pedig az iskola igazgatóéban...
Az igazgató engedélyezheti, hogy elmenjen a gyerek a tanórák után, de a döntés az ő kezében van. Vannak sajnos példák, hogy nem adja meg az engedélyt. Tehát a "megoldás" csak feltételes.
Azért vannak felháborodva sokan, mert úgy érzik, a szülő jogait nyirbálták meg, mindenféle előzetes egyeztetés nélkül.
S igen, normál esetben a szülő az, aki tudja, mi a legjobb a gyerekének, nem Hoffmann Rózsáék.
Mindenkit meg lehet alázni. Egyetlen feltétel kell hozzá: alá-fölérendeltségi viszony.
Mondok egy példát: apuci örül, hogy van munkahelye, és eltartja a családot. Főnök megalázza, mert megteheti, apu ugyanis nem mehet haza azzal, hogy gyerekek, ma nincs vacsora, mert apátok önérzetes.
Akkor legyen nőknek is kötelező? Vagy az más? lehet, a te fiaidnak szüksége lett volna rá, de ne akard mindenkire ráhúzni. Aki akar menjen katonának, van rá lehetőség.
Most Emo-sok vannak, régen voltak Cure-osok, azelőtt Werther... Unalmas az ezek a mai fiatalok szöveg, a szenilitás biztos jele.
Ne keverd a munkahellyel, onnan ki tud lépni, a fogkefével padlót sikálás nemesítő feladata kötelező volt.
Ez a hsz nem csak neked szólt.De egyszerre nem tudok mindenki neve alá kattintani.
Az egész napos iskola felháborodást,CSAK,és KIZÁRÓLAG azért nem értem,mert lehet kérvényezni,hogy ne legyen ott egész nap!
Minek ugrálni valamin,aminek van megoldása?
Sőt!Ha mindenki tudja,hogy mi lenne a legeslegjobb a gyerekének,javasoltam,hogy miért nem veszi ki a suliból,és lesz magántanuló?
Aki olyan volt,azt nem tudták megalázni..:D Öngyilkosság meg ma is van,sőt!Miről beszélünk? Az EMO-sokat az "élteti":)Erről inkább nem vitáznék,annyira abszurd!:) Igenis jót tett a katonaság! Vot,és van a környezetemben elég férfi,akit nem tudtak megalázni,és ők is azt mondják,hiba volt eltörölni!
Hát akkor dolgozni sem kellene menniük?Mert mi van,ha a főnöke megalázza? Ez ember függő...Megalázni is csak azt lehet,aki hagyja.
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?