Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyák eszmecseréje csemetéikről fórum

Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)

547. 737f507a35 (válaszként erre: 546. - Mandy)
2007. márc. 7. 10:08

Köszi az infót, most már nagyon drukkolok és remélem, hogy még ma létrejön végre a találkozásuk!!!

És már nagyon várom "ide" Anitát is végre!!!

546. mandy
2007. márc. 7. 09:27

Sziasztok anyukák :)

Vandancsinál nemrég burkot repesztettek, lehet drukkoni ;-)

545. arwenn
2007. márc. 6. 21:18

Sziasztok. Most néztem be, hallom a hírt Rose-ról, meg is néztem iziben a képeket. Nagyon édi bAba, micsoda haja van :)))

Gratulálok Rose .

Emőke nekem azt mondta a védőnő, hogy azért nyáladzik a baba, mert nagyon viszket az ínye.

Réka néha annyira bedugja a kezét a szájába, hogy öklendezik tőle. nEM is gondoltam, hogy ilyen hamar kezdődik náluk a nyálas időszak.

Réka 3500 grammal született és most 5650 gramm.

Nem tudom ismeritek e a babaszoba oldalát, ott a baba adatait lehet rögzíteni, rajzol az alapján egy görbét, és megmutatja az ideális értékeken belül vagy e, illetve lehet kérni oltási értesítőt is, meg még sok egyéb. Érdemes megnézni.

544. benvik (válaszként erre: 542. - Zazuka)
2007. márc. 6. 21:09
Kriszti 2850-nel született, és 2670-el jöttünk haza. Ehhez képest sok állítólag. Bár az igaz, hogy elég sokat fáj a pocakja, és az lehet, hogy a sok kajától. De éheztetni azért nem fogom.
543. 737f507a35 (válaszként erre: 540. - Benvik)
2007. márc. 6. 20:21

Szia Viki!

Semmi gond, hogy ilyen szépen fejlődik a kiscsaj!!! Azokat a csecsemőket, akik csak szopnak nem lehet túletetni!!!!

És teljesen másként fejlődik egy kislány mint egy kisfiú, ezt se feledd el!!!

542. zazuka (válaszként erre: 540. - Benvik)
2007. márc. 6. 19:02

Öhm, most egy kicsit nagyot néztem.

Danim szombaton volt 1 hónapos, és 5 kg.

3700 grammal hoztam haza a kórházból.

Most akkor megijedjek, hogy a gyerekem egy disznó lesz, vagy a te dokid hülye?

Merthogy az enyém egy szót se szólt arra, hogy ekkora súlyú a gyerkőcöm.

541. ebcd068b9d (válaszként erre: 527. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 18:33
Szia N.Rose nagyon gratulálunk Nektek a kis Csodához!
540. benvik
2007. márc. 6. 16:28
Most volt nálunk a dokinéni, és megint le lettem szurva, hogy sokat hízik. 2 hét alatt fél kilót. Úgyhogy nem szabad hagyni, hogy teleegye magát. Bár tudunk mi néha 170-et is enni. De mindjárt elérjük a 4 kg-ot. Na meg a dokinéni megmutatta, hogy kell határozottan nem felvenni a babát. Már ott tartottunk, hogy egész nap csak karban lett volna, és ahogy beteszem az ágyba felébred. Ő kb. 30 másodperc alatt elaltatta a ágyában. Nem hittem a szememnek.
539. benvik (válaszként erre: 527. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 16:16
Szia N.Rose! Gratulálok a babához!
538. zazuka (válaszként erre: 527. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 15:05

Szia Rose!

A nagy babázásban lemaradtam a hírről, hogy megszületett a kis csöppöd.

Gratulálok hozzá, és sok örömet kívánok.

És nagyon örülök, hogy itt vagy :)

537. zazuka (válaszként erre: 533. - Csehe)
2007. márc. 6. 14:49
Jókat vidultam a képeiteken, nagyon aranyosak vagytok :)
536. zazuka (válaszként erre: 524. - Bubbaboo)
2007. márc. 6. 14:47

Tanácsot kértél cumi témában, így leírom, de leszögezem ez saját vélemény, sokan nem értenek vele egyet.

Domi egyáltalán nem volt cumis, soha nem igényelte, így szinte használatlanul dobtuk ki, amit előzőleg vettünk neki.

Dani néha cumizik. Nem csak nyugtatónak használja, van, hogy csak játszik vele (kiengedi a szájából, már majd' kiesik, és hirtelen visszarántja), de az ő szájából se lóg mindig.

Én úgy vagyok vele, hogy ha igényli, akkor odaadom neki. Még mindig jobb, hogy cumizós legyen, mint hogy a sok erőteljes sírástól sérvet kapjon.

Az legyen a jövő gondja, hogy amikor eljön az ideje, hogyan váltok meg tőle.

Megjegyzem, az a baba, amelyik igényli a cumit, de nem kapja meg, az meg az ujját szopja, na arról még nehezebb leállni, ráadásul akkor is szopja, amikor nyakig koszos, szóval blöee.

Mesélte egy anyuka, hogy egyszer az orvosi rendelőben látott egy kissrácot, akinek fekete volt az ujja a szopástól. Hát ez se normális dolog szerintem.

Szóval véleményem szerint add neki oda a cumit, ha kéri. Ha úgysincs sokat a szájában, akkor meg pláne nem gond.

535. 737f507a35 (válaszként erre: 533. - Csehe)
2007. márc. 6. 14:46
Jók a képek nagyon, Nagyon édesek vagytok együtt!!!:)))
534. 737f507a35 (válaszként erre: 533. - Csehe)
2007. márc. 6. 14:45

:)))

Remélem, hogy ilyen kis angyal marad!!!

Ma végre "visszajött" a régi étvágya is, úgyhogy vagy 140-et vagy 150-et szopizott ma mindahányszor. Bár Brigi barátnőm is ezt mondta, hogy a kislányának is volt egy ilyen időszaka a múlt héten, hogy kevesebbet evett pár napon keresztül, mint előtte/utána. ( A Jana és Virág között 4 nap van csak).

Ami viszont új dolog, hogy elkezdtünk nyálazni elég szépen... Ez mit jelenthet?! Ugye még nem a fogakat?! Egy kicsit korai lenne.

Boom, mi nem cumizunk, így nem tudok neked tanácsot adni. Néha a kezünket, ujjunkat szopogatjuk.:)))

533. csehe (válaszként erre: 532. - 737f507a35)
2007. márc. 6. 13:42

Köszi, ez azért jól esik. Hát ha ilyen marad a lányod, túl sokat nem fogsz kérdezni, attól félek.

Jelentem tettem fel képeket.:)

532. 737f507a35 (válaszként erre: 520. - Csehe)
2007. márc. 6. 12:56

Nem lógsz ki egyáltalán és én kimondhatatlanul örvendek Nektek, mert ahogy így leírtad, a kislányaink nagyon hasonlóan viselkednek/tek és ez nekem nagyon nagy segítség lesz a továbbiakban is!!!

Úgyhogy "reszkess", mert sokat fogok kérdezni szerintem!!!;)))

531. 737f507a35 (válaszként erre: 527. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 12:53

Szia Rose!

hát gratulálok Neked még egyszer, bár én tegnap tudtam meg, hogy a kis Virág be*zta magát egy kicsit!!!:)))

Örvendek, hogy mind2-en jól vagytok!!!!:))

530. csehe (válaszként erre: 529. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 12:44
szerencséd volt, de tényleg. Jól vagytok?
529. fe1fe85329 (válaszként erre: 528. - Csehe)
2007. márc. 6. 12:34
Bizony már vasárnap hazajöhettünk volt egy kis szerencsém is mert a felettem levő emeleten a vajúdókád áztatta a kórtermem amibe amúgy is egyedűl voltam(pedig 4 ágyas) úgyhogy haza küldtek amit egyáltalán nem bánok!!
528. csehe (válaszként erre: 527. - Fe1fe85329)
2007. márc. 6. 12:30

Üdv itt köztünk! Gratulálunk a babócához!

Hamar otthon vagytok.

2007. márc. 6. 12:11

Sziasztok ha nem bánnátok csatlakoznék hozzátok, bár pár mamit ismerek a pocakos topikból!!!

Rólunk: Virág Alexandra csütörtökön bújt ki a pocakból kemény 3órás vajúdás után 3200gr. és 50cm. Van egy 9 éves bátyókája és egy 2,5 éves nővérkéje Lacus és Viki!

Sziasztok:Rózsa!

526. csehe
2007. márc. 6. 11:59

[link]

Most ez az utolsó oldal linkje.

525. csehe (válaszként erre: 524. - Bubbaboo)
2007. márc. 6. 11:57

Köszi. Majd teszek fel képet,de már mondták, hogy mégiscsak Luca a csodaszép, nem én:):)

Luca is cumizik,vagyis van neki, de csak állandóan keresgélem, hogy hol van , annyira keveset cumizik. Ő nem volt ennyire hasfájós, úgyhogy nem tudom mitévő légy. De neked is azt tudom ajánlani, hogy az nlc-n lévő szoptatási szakértőt kérdezd meg. Nekem nagyon szimpatikus az ő elgondolása. Egy próbát megér. Én rendszeresen olvasom a fórumát, sok hasznos infót be lehet gyűjteni.

2007. márc. 6. 11:42

Jó napot Hölgyek!

Csehe, jó hogy itt vagy, komolyan! Luca gyönyörű, de magadról nem akarsz képet feltenni? Úgy sokkal személyesebb a dolog, ha el tudjuk egymást képzelni!?

Apropó, tanácsok, nevelési elvek!

Segítsetek már cumi-ügyben! A tiétek cumizik?

Ha nagyon üvöltözik, mi betesszük neki, de egy pár perc múlva legkésőbb kiesik, vagy kiköpi és kezdődik előröl a ribilió! Éjszaka ez nagyon gáz, szopi után egy órás sírás van minimum.

Próbáljam bírni idegekkel szerintetek és csak azért se adjam neki oda, hagyjam sírni, mert előbb utóbb föladja, abbahagyja...

De vérzik érte a szívem és nem akarom, hogy úgy érezze, magára hagytam, nem számíthat rám!

Segítség, segítség, ez nagyon fontos, gőzöm sincs, mitévő legyek!

Első nyekkenésre nem adom neki vissza, de ha már bömbizik negyed órája? VAgy folyton vegyem ki a kiságyból? Akkor viszont elúszik a nap, és a karomban sem nyugszik meg mindig.

Help, help!

523. csehe
2007. márc. 6. 11:17

De rendesek vagytok csajok, köszi. Nyugodtan kérdezzetek, szívesen segítek, ha tudok. Bár a nevelési elvek elég eltérőek lehetnek, és én talán nem vagyok túl átlagos ezen a téren. Sem.

Zazuka,köszi, majd lehet kérdezek.

Ma még jobb az idő, még nagyobb sétát lehet tenni. De nekünk már nem kéne növelni az adagopt azt hiszem:):)

522. zazuka (válaszként erre: 520. - Csehe)
2007. márc. 6. 10:00

Ugyan Csehe, senki nem lóg ki.

Pici babáink vannak, akik körül ezerszámra kérdések merülnek föl, minél többen vagyunk, minél több helyről, annál jobban tudjuk okosítani egymást.

:)

Azért jó, hogy te pár hónappal előrébb vagy a piciddel, mert frissen el tudod nekünk mondani, ha valami kérdésünk van.

Viszont te is tudsz kérdezni, mert nekem pl, már van egy 5 éves kisfiam. Szívesen válaszolok a kérdéseidre, ha sikerül visszaemlékeznem, hogy az első gyerekemmel mi hogy volt.

2007. márc. 6. 09:57

Jó reggelt Lányok, szia Csehe!

Dehogy lógsz ki innen, annyi a különbség, hogy Neked már idősebb a Babád, és jól felkötheted majd a nadrágodat, mert sokat fogunk ám kérdezni :).

520. csehe (válaszként erre: 519. - 737f507a35)
2007. márc. 6. 08:42
Látszik rajtatok, hogy összeszokott csapat vagytok. Én kicsit kilógok innen, sajna:((
519. 737f507a35 (válaszként erre: 514. - Csehe)
2007. márc. 5. 21:53
Igen, együtt vártuk a babucik születését a pocakos topikban a lányokkal és hamarosan csatlakoznak még hozzánk egyre többen, remélhetően, már, ahogy a babucik engedik!!!:)))
518. zazuka (válaszként erre: 512. - Bubbaboo)
2007. márc. 5. 21:24

Ha nagyon meredeknek találod a hordozó ülését, tehetsz bele egy kispárnát, azzal kicsit vízszinteződik a fekvőfelület. Én is azt csinálom.

De egy 1/4-1/2 órás séta nem fog ártani neki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook