Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
Most néztem az új képeket. Réka már hatalmas, és látszik a szemén, hogy milyen okos, ahogy a rágókával játszik.
A forgóka a méregdrága, góliátelem zabáló szerzemény, amit már szét kellett szedni, mert nem forgott. De Kriszti szereti, mert a falra is világít. De azért a hinta nálunk a favorit.
hello. Úgy látom mindenhol zajlik az élet:)
Mi sétálni indultunk, de félútról vissza kellett jönni mert eleredt az eső. Pedig olyan jó idő van. Szerintem később még újra nekiindulunk.
Benvik néztem a babád, nagyon édi. Szerintem a kiságyunk felett nekünk is olyan forgókánk van. Az egyik képeden belóg az alja, onnan gondolom:)
Én nem ébresztem soha Rékát, bár ha keverné a dolgokat lehet megtenném.
A tehetetlenség a legrosszabb, hogy nem tudok rajta segíteni, akármit is csinálok. Tudom, hogy milyen érzés. De lesz ez majd jobb is.
Én 2 héttel a szülés után már sétálgattam, bár nem kilómétereket. De ha még nem vagy elég erős, akkor baba Apának, és fülhallgató a fülbe:-). Muszáj egy kicsit kikapcsolni, mert különben az ember bele tud őrülni. Nem kell annyira kímélni Apát, én hamar rájöttem. Néha morog, és akkor emlékeztetem, hogy nem ő szült, nem ő szoptat, és nem ő van vele a nap 24 órájában, úgyhogy 2 órába nem fog belehalni. Az első pár alkalom után kezdte érezni, hogy ez milyen nehéz, és azóta ő mondja, hogy menjek pihenni, és majd ő vigyáz Krisztire.
Felszenvedtem pár képet nagy nehezen. Nálunk Apa a számítógépőrül, és minden túl van bonyolítva.
Lelépek majd néha 1-2 órácskára, remélem addig az apja majd vigyáz rá, csak előbb össze kell szednem magam, kicsit kipihennem, erősödnöm, végülis nincs 2 hete, hogy szültem és azóta nagyon nehéz! A Te Krisztikéd is ilyen sírós baba, tudod, milyen az, mikor semmit nem tudsz tenni, mert ha karban van, akkor is ordít, ha leteszem, még jobban...Jó lenne, ha az idő nem lenne ennyire változékony, mert begőzölnek tőle teljesen!
Itt megint rákezdett az eső! :-(( Ébresztem, hamiznia kell!
Tegyél fel a hölgyeményről róla új képeket, légyszi!
Szia Boo!
Na látod, alakul ez:-))) Az öt és fél óra már csodálatos. Pár napja mi is kiabálós hangulatban vagyunk. Tegnap csak 1 órát aludt napközben. De éjszaka csak egyszer ettünk, és ez is eredmény. Gondolom jól elfáradt napközben. Ma is zenés műsorral vártuk a védőnőt. Mi szerintem éppen emeljük az adagot, mert elég sokat eszik. Eddig 100 körül volt, és este 170-et benyakalt. Remélem, hogy csak a pocakja szokja a több kaját, és az a baj. De ha nem engedem többet enni, akkor meg azért sír. Kajával ő nem ismeri a tréfát. Olyan, mint az apja.
A Párod nem vállalná el a babát két etetés között, hogy Te is elmehess valahova? Én még azt is élvezem, ha elmehetek a közértbe egyedül.
Ez annyira jó sztori volt! Szinte látom magam előtt! A kórházban is kisfiús anyukával voltunk egy szobában, és mindig néztem, hogy a fiúk mit tudnak pelenkázásnál műsorozni a pisi-kaki témában. Ezek annyira aranyosak, hogy félnapig ezen fogok mosolyogni.
Eddig meg azon, hogy reggel felhívtuk apát, Luca meghallota a hangját, és tartotta a fejét a telefonhoz, figyelt, aztán gagyarászott neki. Amikor meg én beszéltem vele, zuhanó repülésben érkezett, és nagy sikongatással bekapta a telefont, alig bírtam megmenteni. Annyira édesek, nem?
Annyira jó, hogy így alakulgatnak a dolgok! Napról napra többet tudsz majd aludni. Biztos ez az esős idő is zavarja kicsit. Az éjféltől fél5ig tartó alvás jó jel, Luca is így kezdte. Én az esti evéseket hoztam kicsit előbbre. Aztán ahogy erősödött, már a reggeli kelés is kitolódott. Sokáig volt a 11-től 5-6ig alvás. aztán 9től-8ig. Majd nálatok is alakulni, fog. Úgyis a te napirendedhez igazodik a baba. Én későn fekvő, későn kelő vagyok.... Ha éjjel kelted és eszik rendesen, az jó. Én hiába keltettem, nem evett.
Hogy reggel mikor kelted, neked kell kb kiszámítani, hogy jól jöjjön ki az esti evés, fekvés. Mondjuk én csak akkor keltettem Lucát, ha reggel orvoshoz kellett menni 8-ra. Különben mindig magától ébred.
Tudod mi jutott még eszembe? Próbáltad már, hogy meleg textilpelenkát, vagy törölközőt teszel a pocijára? Azt mondják a meleg is segít. Radiátoron, vagy konvektoron felmelegíted, vagy átvasalod... 1 próbát megér. Szerintem.
Szia Boo!
örömmel olvasom, hogy alakultok. Ez nagyon szuper!!!
Hát, melegvíz. Mindennap egy jó nagy kád melegvízben fürdök.
Lépcső. Harmadikon lakunk, naponta megmászom párszor.
Szex! Na, sztem ez lesz a mi orvosságunk! Este el is kapom az uram, bár, nem hiszem, hogy nagyon akadékoskodna!!!
Ja, meg van még a takarítás. Mosok, vasalok, pakolászok, ettől még sosem lett bajom. Az a baj, hogy a porszívózásban az a legtöbb idő, amíg el- illetve visszateszem a gépet, mert az egész lakás 33 nm, kb. 5 perc alatt végzek vele. Fölmosni egyedül a 3 nm-es konyhát lehet...
A fürdőkád sikálását meg már nem vállalom, mert az nagyon-nagyon kényelmetlen (alig férek el a csap és a mosógép között).
Rábeszéltetek az esti hancúrra!!!! :))))
Szia Ancsi!
Ebben a frontos-esős hülye időben lehet, hogy megindul ám a kislegény!
Az oxytocinos vizsgálat neve POSE.
Létezik homeopátiás "oxytocin" is, én beveszegettem belőle, de csak miután már majdnem biztos voltam benne, hogy szépen lassan indulgat a szülés! Biztos az is segített, hogy ilyen hamar sikerült kitágulnom.
Esetleg Apa "föláldozza" magát és kapható lesz egy kis óvatos hancúrra!? :-))))
De a takarítás is jó tipp, (vagy végülis szerintem bármilyen mozgás, Édesanyám és Anyósom is pont takarított, mikor rájuk tört, hogy szülnének! A lépcsőzés Apám szerint hülyeség, csak valami tanyasi kórházban javasolhatja akárkinek a takarítónő, :-)) mert csak arra jó, hogy jól kifárassza a kismamát szülés előtt!
Ez sikerült! :-)))
Jól elképzeltem én is! Bárcsak én is így járnék! El is felejtettem a lázmérő trükköt, pedig annakidején még én írtam nektek, hogy próbáljátok ki! De ma bevetem én is, ha nem lesz eredmény!
Ha fél négykor evett a kicsi, mikor van a következuő hamija? Megvárod, hogy magától ébredjen, vagy kelted, hogy reggel van? Gondolom nem fél 12-kor eszik legközelebb!?
Tegnap azt csináltam, nem tudom, jól-e, hogy 8 körül szopizott, aztán éjfélkor még felébresztettem enni, és hagytam aludni. Fél 5-kor jelzett, megetettem, 6-ig tartott "műsorrral" együtt, és 9 előtt megint felvertem szegényemet, mégse aludjon túl sokáig, mert elcsúszik a nap. Mivel mi szeretünk sokáig fentlenni a férjemmel, tök jó lenne, ha ezt az éjféltől-egytől tartó alvását nyújtaná meg minél hosszabbra és akkor mindig lefeküdnék vele.
Úgyhogy az éjjel sikerült 5 és fél órát aludni!Alakul, alakul remélem...
Barátnőm a harmadik babánál ücsörgött egy kád jó meleg vízben, amikor már nagyon aktuális volt, de azt mondta, hogy szerinte az első babánál nem használ, lehet, hogy a másodiknál működik.
Amúgy nem nagyon van tippem. Nem kell menned ilyen oxitocinos vizsgálatra (nem jut eszembe a neve, mert az meg szokta indítani, ha már időn túl vagy.
Hhena!
nem vagy semmi!!!!! :))
Basszus, itt vigyorogk teli szájjal a monitor előtt, mert nagyon vizuális típus vagyok, már csak a szagokat kellene mellé kpézelnem és teljes lenne az előadás...:)))
Hihetetlen az optimizmusod, a hozzáállásod és a humorod.
Már nagyon várom, hogy én is itt toporogjak Veletek, na de ez nem rajtam múlik. Van valami tippetek, ami megindathatja a már nagyon időszerű szülést??????
Felvidításképpen!!!!!
Dénes Mihálynak tegnap este volt egy kis hőemelkedése, de azért könnyen elaludt, így gondoltam nem ébresztem fel lázat mérni, ráér, ha enni felkelünk. (mivel este nyolckor már aludt, ez hajnali fél négykor következett be)
Szintén fontos momentum a történetben, hogy előző nap elfelejtett kakilni Lurek.
Nekem ugye nem kellett a fülben használatos lázmérő, nekem jó lesz a sima digitális:)))).
Nos, ha már láttatok olyat, amikor pl egy kazán túlmelegszik, és lerobban a teteje, akkor lehet elképzelésetek, hogy micsoda erők munkálkodtak odabent. Először a lázmérő robbant ki - hiába fogtam - aztán pedig az elmúlt x óra termése.
Ebből kifolyólag nekem a szemem,orrom, szám széle (így nevetni se nagyon mertem) a frissen mosott hajam, pizsim egy merő "babazsír" volt.
Azt hiszem megyek, és veszek egy lottót.
PS: Mire előástam a lázmérőt, persze kiderült, hogy aggodalomra semmi ok, 36,6.
Szia Emőke!
Ma megyünk az ortopédiára, közben felszaladok a szülészetre, mert maradt egy teljes csomag L és egy teljes csomag P betűs újszülött pelusunk, beviszem a csecsemősöknek, ott biztosan elfogy, és akkor rákérdezek a kiadványra, én anno ott kaptam.
Cabsav előreláthatólag majd májusban jön haza legközelebb, addig mi nem nagyon akarunk utazgatni hosszabb távon (ha csak nem akasztom ki annyira az egyedüllétből fakadó butaságaimmal, hogy odateleportál minket).
Amúgy Glasgow mellett van mindjárt.
Szia Boo!
Tudom, hogy kétségbeejtő a dolog, de hidd el, hogy jobb lesz majd, az Infacolt kell használni pár napig folyamatosan amíg valóban hatni kezd.
Viszont Rád igen rádférne egy kis pihenés, szóval ne kíméld annyira a Párodat, mert nincs értelme, hogy összeess.
Hűű, Hhena, gőzöm sincs, melyik lenne jó, mert szegény kicsikémnek semmitől nem enyhül a görcs, szinte már önkívületben van, annyira ordítva sír, megszakad a szivem :-((( Most vagyunk túl 2 óra konstans műsoron, már belefájdult a fejem, de tényleg...Hiába dadálom, biciklizünk, pocakmasszázst is kapott fürcsi előtt, Infacolt és csak 60 grammot hagyom enni...Nem használ semmi.
Így hullára kimerülten nagyon gáz ez a műsor, tehetetlen vagyok és nem tudok nevetni a nyomorunkon...Apája elment egy pár órára, megiszik néhány sört, hát tudod mit, jól teszi, az ember tényleg kimenekülne a világból kínjában.
Na mindegy, most elájult a lelkem, de ciki, mert egy óra múlva ébresztem utóljára kajálni, aztán remélem, éjjelre már nem maradt energiája!!!???
Fogzásra is a 15CH-t írja a könyv és félóránként, óránként 5 golyócska.De én minig kevesebbet szoktam mondani.Az is elég.
Bvdt Marcijának 1 golyó is elég.(1 éves).
Egy rendes patikában van ismeretterjesztő kiadvány.(ingyenes).Én a Boiron cégét használom.
De minden könyvesboltban kapható is.
Nyugodtan zaklass!Sajnos most nincs füzetünk,de ha kapunk küldök szivesen!
Szia Hena!
Köszönöm szépen a gyors választ, utána nézek, úgy is most azon törtem a fejem, hogy rendelni kellene pár könyvet netről, hátha nekik is megvan.
Amúgy már akartam írni, hogy az nagyon komoly, ahogy elkezdett nyálazni engem is Virág, úgy másfél hete. Először azt hidtem véletlen, de most már tudatosan eszi a nyakam és a vállam, így most már mindig teszek magamra kendőt.
Cabsav mikor jön haza legközelebb? Ti készültök ki meglátogatni vmikor?
Ő Edinburgh-ban van vagy vhol máshol?
Szia Emőke!
Van egy kiadvány, homeopátia babáknak és mamáknak születéstől a gyermekkorig a címe, próbáld megszerezni.
Fogzásra, akkor írja a chamomilla vulgaris 15 CH-t, félóránként-óránként 5 golyócskával: jó hatású a dühös, szeszélyes, a fájdalmat nehezen tűrő csecsemőnek, aki egyébként kedves, jó baba, de a fogzás alkalmával ingerlékennyé válik. Gyakran az egyik arcfele piros és meleg, a másik sápadt és hideg. A fogzás alatt előfordulhat hasmenés, hőemelkedés, láz, hörghurut. Állapota javul, ha karba veszik, ringatják, babakocsiban döcögtetik.
Most végre én is megnéztem a "kis" lurkótokat, hát nem semmi, tényleg hatalmas. Bár én most már Virágot is olyan nagynak látom, tegnap este már 4900 grammos volt, a hosszát nem tudjuk megmérni normálisan, de az 56-os ruhák már nem jók neki...
Jaj, képzeljétek, most, hogy voltunk kint sétálni, bementem egy bababoltba is és vettem neki nyárra egy hihetetlenül édes szoknyát, kockás, bugyis és egyébként rakott...szóval haláli az egész cucc.
Szerintem egyáltalán nem ciki, hogy híztál szoptatás alatt. Az egyik barátnőm is hízott, de ő nagyon sokat, viszont a kisfiuk 2,5 éves és még mindig szoptatja a mai napig. Igaz, közben lefogyott, amikor Bence elkezdett járni, mert hihetetlen mozgékony kisrác!
Szóval Rólad is biztos, hogy lefog menni...;))
Apropó fogzás...van-e még esetleg olyan szer, amit majd lehet adni fogzáskor a babuciknak?!
És a chamomilla hányas ch-ás lesz jó fogzáskor?
Én csak most kezdek el ismerkedni a homeopátiás szerekkel, esetleg tudnál ajánlani vmi jó szakirodalmat is és akkor nem foglak zaklatni kérdésekkel a továbbiakban...:)))
Előre is köszi
Sziasztok! Látom mindenki rákattant a homeopátiás vadászatra, én már nem ismételném. Pedig csak emiatt néztem be ilyen korán:) Csak annyit, hogy a Chamomilla vulgarist én fogzáskor adtam, elvileg arra való.
Szerintem éjjel ne keltsd fel enni, felesleges, én megpróbáltam. A védőnő ijesztgetett, hogy kéne ennie. Ő nem akart, azóta is végig alussza az éjszakát. Inkább te is feküdj le vel olyan gyorsan, ahogy csak tudsz, így többet tudsz talán pihenni.
Hogy mit lehet enni? Azt is gyereke válogatja, neked kell kitapasztalni. Nálunk például a nyers paprika katasztrófa volt, de lecsónak semmi baj nem volt vele. Paradicsomot én végig ettem, azt sem lehet? :) Az ételekt is ugyanúgy ettem, hagymával, meg narancsot, meg gombát(mondjuk ezt ritkán) is. Tojást egy héten 2-t ehetsz. És fő a találékonyság. Én híztam szoptatás alatt, nagyon ciki. Mondjuk sokat számít, hogy kiopihent voltam nagyjából.
A séta pedig biztos jót tesz, mi is indulunk. Szép napot nektek!
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként