Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyák eszmecseréje csemetéikről fórum

Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)

397. zazuka (válaszként erre: 372. - Vandancsi)
2007. febr. 23. 14:50
Hehe, alig-alig látszó ráncocskák? De szépen fogalmaztál :)
2007. febr. 23. 12:28

Sziasztok Anyukák!

Mára hál'istennek már jobban vagyok, remélem, hogy a hétvégén már túlmegy rajtam ez a vírus.

Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy ti, illetve a babucitok már megkapta a Magyar Államkincstártól a babakötvényt? Azért kérdezem, mert mi még nem kaptunk semmilyen értesítést róla, holott állítólag úgy működik, hogy levélben küldenek értesítést a baba születése után nem sokkal. Lassan eltelik 2 hónap és sehol semmi nálunk...?!

395. benvik (válaszként erre: 394. - Arwenn)
2007. febr. 23. 11:04

Hát én is remélem, hogy magától elmúlik a sírás, mert különben egész életében az ölemben lesz. Mindig megfogadom, hogy szigorúbb leszek, és hagyom egy percig, de ez maximum 10 másodpercig tart.

Nálunk is pocakfájásnál van cumi, mert megnyugtatja, és akkor miért is ne legyen, ha neki jobb. Pár hónap múlva majd elviszi a cica.

394. arwenn
2007. febr. 23. 09:41

Na ez az, hogy én is csak próbálkozom, de nem bírom otthagyni sírni. Remélem magától elmúlik majd ez a dolog. Néha keveset eszem én is emiatt, a többi dolgomra már nem is gondolok.

Igen, mi használunk cumit, de ez változó, mert van hogy egyáltalán nem kell neki.

Tehát nem olyan, hogy állandóan a szájában lóg.

Mi rucikat eddig nem nagyon vettünk,annyi van, hogy nem kellett még. Viszont mivel téli baba, nagyrészt csak erre az évszakra való ruhák vannak, így hamarosan majd megyek vásárolni.

Lesz majd bababörze is áprilisban, oda is el kellene jutni.

Meg azt hiszem valami light-esebb babakocsit is venni kellene,mert ezt nehéz irányítani, nyárra valami könnyebb jól jönne.

393. 737f507a35 (válaszként erre: 392. - 737f507a35)
2007. febr. 22. 21:24
nem az alvás, hanem az elaltatás...:))
392. 737f507a35 (válaszként erre: 390. - Arwenn)
2007. febr. 22. 17:21

Hát köszönöm, azon vagyok, hogy minél hamarabb túl legyek rajta. Csakhogy sajnos Virágnak is megy a hasa,meg görcsöl, valószínűleg az Augmentintől neki is, mivel kiválasztja a tejem azt is. Így csak 2-őt veszek ma be belőle, hátha jobb lesz.

Ami az ölben levést illeti: vannak napok amikor nagyon igényli, de most már, hogy elkezdett ezerrel mosolyogni, gőgicsélni, így egyre inkább elmarad ez, elég, ha ott vagyok mellette és beszélek neki, hála az égnek. Viszont az alvás csak ölben megy, egyelőre, sőt, a visszaalvás is.

Én nem vagyok hajlandó azt elviselni, hogy akár fél percig is sírjon, mert nem. Így is már frászom van az oltásoktól, ráadásul mi párhuzamosan a DPT-vel még akarjuk neki a pneumococcust is...:((

Ti használtok cumit? Mi hál'istennek nem és remélem, hogy nem lesz rá szükségünk.

És ami a ruhákat illeti: mi nem a B-ból vásároltunk, hanem a C&A-ból, H&M-ből, Zarából, na meg egy olyan boltból, ahol angol ruhákat lehet kapni. Ezekben a boltokban annyira gyönyörű dolgokat lehet kapni. Hál'istennek olyan ruhát nem vettünk nagyon, ami nem praktikus, erre azért figyeltem, de így is van egy csomó olyan, amit nem igazán fogunk kihasználni, talán majd a következő gyereknél...:)))

391. benvik (válaszként erre: 390. - Arwenn)
2007. febr. 22. 14:41
Kriszti nekem is csak ölben van el, deén ezt már a kórházban elrontottam. Azóta is mindig felveszem, mert nincs szívem otthagyni. Akkor egyből csönd lesz. És persze én meg néha éhen halok, mert egész nap hurcolászom.
390. arwenn
2007. febr. 22. 13:57

Akkor Emőke gyógyulást kívánok. Ez a maszk jó ötlet, ha ne adj, nekünk is lesz valami vírusunk, alkalmazni fogom.

Hhena minden elismerésem, nehéz lehet egyedül.

Most olvastam, hogy szájpenész kezelésére az is jó, ha szoptatás előtt a rózsamézzel bekened a mellbimbót.

Érdekes.

Mi a szuri óta (azaz hétfő óta) elég nyűgösek vagyunk, bár lehet ez az idő is közrejátszik.

Én küzdök az állandó ölben hurcolással most újabban megint. Muszály lenne egy kicsit keményebbnek lennem és megállni, hogy felvegyem, mert ez nem jó így.

Másoknak nincs ilyen gondjuk?

2007. febr. 22. 12:58

Sziasztok Anyukák!

Hát Emőke, az az igazság, hogy mi november eleje óta vásárolunk úgy, mint aki az eszét vesztette (Anyukámék szerint 20-szor annyi dolgot vettünk, mint amire valójában szükség van), és ami a tapasztalatlanságunkat tükrözi: van egy csomó rugdalozó, ami gyönyörű, B-sek, és soha nem lesz rajta Kisfiunkon, mert macerás ráadni. Én csak azt figyeltem, hogy pelusozásnál könnyen ki lehessen nyitni lent, de abba nem gondoltam bele, hogy valahogy rá is kell majd adni kis Gyönyörűre :).

A szettet megvettük, rákészültünk - azaz Dénes Mihály elaludt, én fogtam az ölemben, Cabsav keverte a port a vízzel. Az első nekifutásra először beleöntötte a port, és utána a 4 dl vizet, így próbálta elkeverni, na ez zsákutca volt. (már akkor gyanús volt, amikor a leírásban azt olvastam, hogy híg tésztaszerű lesz a massza, a miénk pedig olyan sűrű volt, hogy csak na)

Ekkor cseréltünk, Ő tartott, én kevertem. Én az "először a vizet, hozzá apránként a port" technikát alkalmaztam, de lehetetlenség az összeset hozzákeverni.

Ez már nagyjából jó is lehetett volna, de Dénes Mihály felébredt, na meg tényleg pillanatok alatt keményedik meg a katyvasz. Ettől függetlenül láb bele (megfeledkeztünk arról, hogy a mi kis Izgő-Mozgónk ha mását nem, akkor a lábujjait majd mozgatja, hiába nyomja bele Apa bokától lefele a kis tappancsot az edénybe). Ez még a könnyebb része volt. Lurek itt már torkaszakadtából kiabált, ami teljesen érthető mivel kicsit a maffia betoncsizmás módszerére emlékeztetett a dolog :D. Utána kiöntöttük gipsszel az így keletkezett formát, egész aranyos lett (égnek álló nagyujjal), de lehetne még farigcsálni rajta.

Tehát nem egyszerű, ezért is bíztam abban hátha próbálkozott már más is.

B babaáruházzal kapcsolatban csak annyit, hogy mi egy keszthelyi boltban vettük meg a ruhákat, nagyjából ugyanazokat forgalmazzák, mint a B. Most voltunk Veszprémben a B-áruházban, és megállapítottuk, hogy az itteni bolt 100 %-kal drágább nála. Ott pl.ugyanazok a kombidresszek 2190-be kerültek, amiket mi itt 4490-ért vettünk :((((.

388. benvik
2007. febr. 22. 12:12

Nos tegnap igazam volt, hogy a kis drága éjszaka nem fog sokat aludni. Éjfélre sikerült lecsitítani, de 2-kor már újra sírva nyitogatta a száját.

Hát remélem,hogy tényleg kinő a hajacskája. Amióta anyukám megijesztett, azóta állandóan a fejét nézem, hátha nő valami.

Köszönöm a tippet Csehe, megpróbálom legközelebb a dokinál, de ő elég maradi fajta. Szerinte a legolcsóbb a legjobb. A kezdőcsomag kiváltásánál röhögőgörcsöt kaptam.

Nos szerencsére a közelben nincsen bababolt, így nem tudok vagyonokat otthagyni. Két metrómegállóra van a B betűs áruház, ott meg biztos, hogy nem veszek ruhát.

387. 737f507a35 (válaszként erre: 385. - Ebcd068b9d)
2007. febr. 22. 11:09

Hát ez nem semmi, mi csak a 62-esre váltottunk át.

Ezen ne csodálkozz, ezentúl mindenhol fogsz neki venni vmit. Mi már kb fél éve így vagyunk vele.:))

Azzal a szettel mi is szemeztünk, de még nem szántuk rá magunkat. Ha sikerrel jársz majd, akkor ugye elárulod a titkát, na meg képeket is várunk!!!;)

386. 737f507a35 (válaszként erre: 381. - Arwenn)
2007. febr. 22. 11:06

Nekem is befele forduló mellbimbóm van, azért kell. Most nagyon izgulok, hogy a betegségem ne kavarjon be a tejtermelésbe, eddig még minden OK, pedig már több, mint 1 napja vagyok nem túl jól. :( Ráadásul valószínűleg az Augmentintől nem kicsit megy a hasam. Remélem, hogy a hét végére már jobban leszek!

De ami a legfontosabb, hogy Virág nem kapta el, igaz, vele végig maszkban vagyok.

2007. febr. 21. 21:18

Nos mától már a 68-as rucikat hordjuk. Nem bírtam ki vettem 6 új ruhácskát is, pedig eleve volt már egy csomó amit előre megvettünk. Nekem nem szabad bababoltba mennem.

Tényleg közületek van valakinek tapasztalata a kezeslábas szobrász-szettel? Mi már vettünk egyet, Cabsavval jól el is bohóckodtuk, tehát nekifutunk még egyszer majd, hogy megszoborjuk Kisfiunk kezecskéjét, lábacskáját (jobban mondva majd én egyedül, hihi).

Ha valaki csinált már ilyet, szívesen fogadnék tanácsokat.

384. csehe (válaszként erre: 377. - Benvik)
2007. febr. 21. 19:46

Akkor elárulom, ha aláírsz egy papírt, hogy ragaszkodsz a drágábbikhoz, felírják. Csak szólni kell biztos érte. Az én dokim rendes, megkérdezte, és elmondta, hogy ez a helyzet.

Ha csak szopizik, nem lehet túletetni. :) Hadd hízzon csak,az nem olyan sok.

383. ebcd068b9d (válaszként erre: 382. - Benvik)
2007. febr. 21. 19:14

Dehogynem nő ki, ne aggódjál. Igaz, hogy a legtöbb baba ott kezd kopaszodni először, ahol rajta fekszik, de aztán lecserélődik a teljes "hajgarnitúra". Nekünk is kihullik egy csomó (csak nem egyszerre), de aztán pótlódik.

Nekem meg annyira bekeményedik a bimbó körül, hogy nem tudja a szájába venni :(.

Méretek miatt ne aggódjál, én egy évesen éppen ütöttem a 10 kg-ot, Dénes Mihály meg ennek már több mint a fele. Megnő majd Krisztina is, hamarabb mint gondolnád. Nincs értelme hasonlítgatni, ahány baba annyiféle, és annyi féleképpen fejlődnek.

382. benvik
2007. febr. 21. 17:17

Nekem befelé forduló mellbimbóm van, azért kell a védő. Én is nagyon utálom, de csak párszor sikerült eddig nélküle szopizni.

Nem tudom, hogy mi van a kisasszonnyal, de ma rengeteget alszik. Reggel fent volt egy darabig, de azóta csak hamizni kel fel, és azután alszik. És éjszaka is csak egyszer kelt fel. Gondolom ma este jön a feketeleves, mert jól kipihizte magát.

Most hogy látom a hatalmas babáitokat egy kicsit kezdek aggódni, hogy mi ilyen picurik vagyunk. Na meg kopaszodunk rendesen. És ami érdekes, hogy a fejtetőn hullott ki a haja. Anyukám meg beparáztatott, hogy lehet, hogy soha nem fog neki kinőni, mert az nem normális, hogy ott hullik ki.

381. arwenn
2007. febr. 21. 16:30

Sziasztok. Nem tudom hogy van ez, nekünk RÉka most 58 cm és 5500 gramm, de mi a P betús pelusból a minit használjuk még, mert a midi még laza a derekára és kifolyik a cucc :)

Én a legelején használtam csak bimbóvédőt, de mindig elcsúszkált, ma már nem használom.

Nektek megszokásból kell vagy sebesedtek?

Nálunk egy körömvirágos popsikrém vált be nagyon, a legcsúnyább pelenkakiütést is elmúlasztotta.

Próbáltam azokat is amiket ti írtatok, de nekünk ez a legjobb.

2007. febr. 21. 15:57

Sziasztok Lányok!

Nagy nehezen kettéváltunk Nagyfiúval, ugyanis Ő úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét összenőjünk:). Reggel óta ment a pityergés amint nem érintkezett kis testének legalább 40 %-a az enyémmel, de most séta után sikerült úgy kicsempésznem a babakocsiból, hogy ne ébredjen fel.

Nos 4050 gramm (egész pontosan 4074) és 55 cm, buksi kerület 33 cm, ezek voltak a méretek születéskor.

Ma már rövidek a 62-es rucik, pedig éppen hogy hosszabb nála, és tegnapelőtt 5280 gramm volt a tiszta súly (kaki után).

Nálunk elég nagy választék van itthon pelusból, L 3-6 kg-ig, meg eggyel nagyobb, P a második két méret, ill H 5-9 kg-ig(nekünk ez utóbbi vált be a legjobban). Popsikenőcs gyógyszertári kikevert (szinte arany áron, 25 dkg 1300 Ft) meg Bepanthen.

Ez utóbbi jó nagyon, csak macerás a tubusból nyomni, Dénes Mihálynak ugyanis 12 lába és 8 keze lesz, amint elkezdem pelusozni.

Benvik nálunk is kell a bimbóvédő, (ahhoz a pár csepp tejhez), először két darab volt, mert az angol cég egy dobozban annyit árul, de aztán Cabsav nem győzte nézni a küzdelmemet az első napokban, és vett még négyet. Meg felszerelkeztünk ugyanennek a cégnek 7 db cumisüvegével, 4 cumijával, úgyszintén a mikrós sterilizálójával , mert mindennek megvan benne a helye.

Sokan mondták, hogy náluk nagyon makacs volt a szájpenész, én ezért fertőtlenítek ennyire vehemensen, nehogy visszajöjjön.

Megyek kezdek készülődni, ötre megyek a doktorbácsihoz 6 hetes kontrollra.

További szép napot és mosolygós babákat Nektek.

379. 737f507a35 (válaszként erre: 377. - Benvik)
2007. febr. 21. 13:50
A Neogranormon nem vényköteles, így azt nyugodtan vehettek, mert tényleg nagyon jó!
378. 737f507a35 (válaszként erre: 377. - Benvik)
2007. febr. 21. 13:49
Szerintem sem sok, annyit Virág is hízik bőven. Ez majd idővel úgy is beáll. Az általad említett pelus szerintem meg nagyon jó, mert nem folyik ki belőle semmi. Mi próbáltuk már a P-t és a H-t is, de mindekettőből kifolyt a kaki és a háta közepéig szaros(bocsi) lett a kis drága.
377. benvik (válaszként erre: 375. - Csehe)
2007. febr. 21. 13:27
Én az L betűs pelenkát használom, mivel az volt most akcóban. A doki csak ezt az olcsó popsikenőcsöt írja fel, mert ugye már megnézik őket. Mellé szoktam venni Bephantent éjszakára. mi viszont 3 óra alatt tele tudunk rakni egy pellust, úgy hogy az már nem tud tovább szívni. Erre mondja a doki, hogy túletetem. De ki tudja azt mondani egy tátogó csöppségnek, hogy nem? És nem hiszem, hogy heti 210g hízás olyan sok lenne.
2007. febr. 21. 12:49

Hát sziasztok csajok!

Sajnos nem tudta a szervezetem leküzdeni a vírust, így most kegyetlenül folyik az orrom és fáj a torkom. Tegnaptól így műtős maszkban Virágozom, már megszokta szegénykém.

Nem tudtok vmi gyors gyógymódot, mert ez így szörnyű...:((

375. csehe (válaszként erre: 364. - Benvik)
2007. febr. 20. 21:45
Nekem nagyon sokáig minden pelusban volt kaki, de érdekes módon teljesen beszívta szinte a pelenka. Na, de mostmár nem ám!:) Én elejétől fogva A-vitaminos popsi krémet iratok fel. Ebben van 1 tubus neogranormon, 1 ampulla A-vitamin, meg valami cink-oxidos kence, aminek nem tudom a pontos nevét, de egy orvos biztos tudja. Ha meg nagyon gáz a helyzet, piros a popsi (ami fogzásnál előfordul), meg éjjelre Sudocremet használok. Pelenkánk meg a nagy zöld csomagos, P.
374. csehe (válaszként erre: 363. - Ebcd068b9d)
2007. febr. 20. 21:39
Hát igen, a fizetség nagy úr. Mi is ezt nyögjük. Az apáknak ilyenkor a legrosszabb, amikor olyan kicsik még a babák, mint a tiéd, "csak" ő szenved hiányt, de amikor már féléves lesz, akkor a gyerek is észre fogja venni, hogy nincs ott, és nem fogja megismerni. Nálunk pont tegnap volt egy ilyen eset, nagyon rosssz érzés volt. Ez az időszak az, amikor napról napra történik valami új dolog, amiről apa lemarad, vagyis az első produkciókról. Remélem, nálunk ez hamarosan változni fog, és, hogy ti sem ilyen távol fogtok élni egymástól.
373. benvik (válaszként erre: 371. - 737f507a35)
2007. febr. 20. 20:10

Mikróban sterilizálom a bimbóvédőt, meg a cumit, amit sajnos igényelt a drága, minden igyekezetem ellenére. De megnyugtatja, így megkapta, de csak esti hasfájsnál, és a reggeli nyűgösségnél. Időnként a cumisüveg is becsúszik, amibe édeskömény van.

Nem semmit hízott Virág. Mi 2850-e születtünk, és 2670-el jöttünk haza. Most 3350-nél tartunk, és ma közölte velem a doki, hogy túletetem, és legyek szigorúbb.

372. vandancsi (válaszként erre: 369. - Zazuka)
2007. febr. 20. 18:37

Zazuka!

te már több, mint 2 hete megszültél????? atyaisten, hogy rohan az idő. imádom azt az "alvás teljes mellbedobással" képet. Gondolom Neked is olyankor simulnak ki az amúgy alig-alig látszó, nagyon halovány kis ráncocskáid...:))))

Benvik!

tegyél fel még képeket légyszi!!! Úgy szeretném Krisztit már több naposan is látni!! :)))

2007. febr. 20. 18:08

Hena drága!

Azt szeretném tőled megkérdezni, mert lemaradtam róla nagyon, hogy a fiacskátok milyen méretekkel született? És hogyan gyarapszik? Mennyiket eszik?

Virágunk nagyon szépen halad, tegnap este mértem és már 4600 grammos volt( 3400-el született,3240-el jöttünk haza) és ő most olyan 140-160 között fogyaszt általában. Először szopizik úgy 110-et, aztán böfi-kaki-peluscsere, és utána még jön úgy 40-50 gramm még és akkor rendben van.

Drága Viki!

Te mit sterilizálsz? Neked is pótolni kell? Ha csak a bimbóvédőtt kell, akkor én azt a chiccos folyékony sterilizálóval szoktam elkövetni, mert mi is azzal szopizunk.

370. 737f507a35 (válaszként erre: 364. - Benvik)
2007. febr. 20. 18:01
Nekünk is gond volt, de a L kezdőbetűs pelenka nagyon bevált és a Neogranormon kenőcs meg maga a csoda, mi már csak ezt használjuk.
369. zazuka
2007. febr. 20. 12:24

Szerintem a gyerekeinkben a mai világban annyi méreganyag van már születésükkor, hogy a csapvízzel szappannal, vagy mosogatószerrel elöblített cuccok meg se kottyannak nekik.

Persze a szájpenészre figyelni kell, ha baj van, intézkedni kell, és annyi.

A kenőccsel kapcsolatban pedig, nem tudom mit használsz most, de ha a dokinőtől kérsz RP2-es kenőcsöt, vagy nagyon bután fog rád nézni, vagy azonnal tudja miről beszélsz és fölírja. Ez egy gyógyszertárban kikevert krém, ami egy halom hatóanyagból áll.

Próbáld meg, a nagyfiam popóját anno elég szépen kiglancolta.

368. zazuka (válaszként erre: 366. - Benvik)
2007. febr. 20. 12:21
:)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook