Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyák eszmecseréje csemetéikről fórum

Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)

2007. márc. 9. 11:37

Sziasztok anyukák!

Boo: hát nem nagyon tudom hogy tudok e tanácsot adni az éjféli etetést illetően nálam a nagyoknál úgy volt hogy 10kor ettek utoljára és 1kor volt egy rövid szopi aztán alvás 6ig. Aztán az egy órási szopi egyszer csak elmaradt nem ébredtek fel.Szerintem ha aludna ne keltsd fel.

Ó Emőke hogy szalad az idő már két hónapos a kicsikétek még szinte tegnap volt hogy a pocakos topikban ment a tervezgetés ruhavásárlás készülödés és tesssék már a mi kis lánykánk is elmúlt egy hetes!

képzeljétek rajtam meg ezerrel rajtam van a bömbizés a baba nem sír én viszont annál inkább pedig okom aztán nincs mert minden jó!! Szóval Baby blues ezerrel .nektek volt ilyen?? nekem már elég ciki mert két mondatot se tudok kinyőgni szinte hogy ne bőgjek és nem tudom megmagyarázni hogy miért ha rámkérdeznek. remélem elmúlik hamar.

Pusz:Rózsa.

2007. márc. 9. 09:25

Jó reggelt kívánok én is! Jobbat, mint az enyém! :-((

Tényleg elég elcseszett idő van, Maja nagyon nyugtalanul aludt, fél 9-kor szopizott este, 10-re nagy nehezen elaludt, és fél háromkor ébredt magától evett, de fél 7 óta csak nyöszörgött, küszködött, lehet, hogy a görcsök, a cumi megnyugtatta pár percig és kezdődött előlről...Cicire tenni nem akartam, akkor borult volna a nehezen kialakított napirendünk, hogy 9-fél 10-kor eszik először és aztán 3 és fél, négy óránként...De nem is volt éhes, mert miután 8-kor feladtam és felkeltem, Ő édesdeden bealudt és azóta is húzza a lóbőrt ;-)

Mostmár csak azt nem tudom, hogy este éjfél körül ébresszem-e utóljára enni és akkor talán kora reggelig szépen átaludná az éjszakát???

Csak tudjátok, Csajok, mikor minden szopi után 1-2 óra sírás, amíg le tudom tenni, és minden áldott du-i etetés után fél 5-től non-stop bömböl, fürdetésen át, az etetésig és azt követően is másfél órát, akkor elgondolkozom rajta, mikor végre csend van, hogy fölébresszem-e?

Azért meg tudom érteni azokat az anyukákat is, akik külön szobában altatják a babát, mert ha nagyon sír, azt úgyis hallják, én meg egész éjjel éberen fülelek, hogy mikor szusszan egyet, minden nyöszörgésre ugrok, lesem, hogy mikor sír föl, hogy dugjam a cumit és Apa ne ébredjen...

Már megint csak sír a szám, mi? De amikor olvasom, hogy Emőke, Te kipihent vagy, én meg alig állok a lábamon, akkor óhatatlanul el tudok keseredni.

Egyébként gyönyörű kislány, majd csinálok és teszek fel új képeket, ma úgyis itthon leszünk egész nap, ahogy elnézem az időt :-((

De tegnap tök jó volt, nagyot autóztunk, voltunk bioboltban, Árkádban vettünk Apájának bőrnacit, Majácska ügyesen meguzsonnázott az autóban, tök happy volt! :-)))

És holnap jön Dédike babanézőbe, a keresztanyámék hozzák, és a Hugicám is itt van Hollandiából!

Mégiscsak szép az élet!!!!

Megyek is "reggeliztetni", de jó lenne, ha az éjféli etetésre adnátok tanácsot, hogy jövünk ki jobban a helyzetből szerintetek?

Emőke, Isten éltesse a két hónapos Virágodat!!!

(NEm is tudtam, hogy nőnap volt) - mondjuk jó kis maradványa ez a múlt rendszernek, jót virultam, a piros szegfű igazán stílusos...Lehet, hogy Gyurcsány papa küldte??? :-))))

575. 737f507a35 (válaszként erre: 573. - Csehe)
2007. márc. 9. 08:58

Jó reggelt anyukák ezen a borongós reggelen!

Ma kidobott az ágy és még visszafeküdni sem volt kedvem, ezek szerint tényleg kipihent vagyok.

Egyedül az szomorít el, hogy ma valószínű, hogy nem tudunk menni sétálni a Gyönyörűséggel, aki egyébként ma 2 hónapos. Tegnap viszont voltunk kint még délután is és kaptunk Nőnapra 2 szál piros szegfűt, ezt osztogatták férfiak a sétáló utcában. Vajon kitől lehetett?! ;) Az egyiknek a feje már útban hazafele leesett, jót mosolyogtam rajta...

Drága Csehe!

Te mikortól kezdtél el adni tápin kívül mást Luca babának? És mi volt az első dolog, amit adtál neki?

574. csehe (válaszként erre: 566. - Zazuka)
2007. márc. 8. 20:57

Ez nem semmi doki lehet. Nekem azt mondták, az átlag tejcsi mennyiség 150-szer a baba kilója. De azt mondtam már, hogy Luca pl ezt nem tudta. :)

De ilyen hülyeséget, hogy vízzel, teával pláne pótolni?

Én is 50-100 tejcsit tudtam "termelni", a többi tápszer, és majdnem csak kicsi Luca.

A sört meg felesleges inni. Ha a homeopátiás golyók nem használnak a sör tuti nem fog. Pláne ha még utálod is...

573. csehe (válaszként erre: 568. - 737f507a35)
2007. márc. 8. 20:51

Nekünk van ugyan cumink, de nem zavaró tényező. Hál istennek.

Szerencsés vagy, hogy van elég tejed, és jól teszed, hogy még vizet sem adsz neki.

572. csehe (válaszként erre: 564. - Benvik)
2007. márc. 8. 20:49
Ez érdekes altatási módszer, kíváncsi lennék az én lányommal mit csinálna, aki 2 mp alatt feláll, és dumál. Amikor meg elfárad, elkezd nyöszörögni. De mondjuk kicsinek én is így altattam, csodálkoztak sokan, hogy csak lerakom és alszik.
2007. márc. 8. 17:54

Sziasztok Anyukák!

Annyira kedves Tőeletek, hogy nyugtatgattok, hogy ne essek kétségbe, hogy nem ment a szoptatás. Én is tudom, hogy ettől még lehetek jó anya, csak olyan nagyon szerettem volna.

Ami igazán bánt az azt,hogy a babavárás alatt és a szülés után is mindent megtettem, amit mondtak. Azt ettem, ittam, amit ajánlottak, cicire tettem, ahényszor csak jelzett, amikor már nem evett éjjel 5 hetes korától, akkor éjjel felhúztam az órát, hogy próbáljak fejni, hátha egyszer csak beindul, és semmi.

Viszont már közvetlen szülés után a mellettünk levő szobában levő 2 anyuka már ott 50-60-akat tudott adni a babájának, és emellett szinte egész nap kint álltak az erkélyen és egyik cigarettáról gyújtottak a másikra.(tudom, hogy nincs közötte összefüggés, de akkor is igazságtalannak éreztem az életet)

Zazuka ez az orvos is éljen szerintem vizen. Ha csak 10 mili hiányozna akkor sem vizet kéne adni, így meg főleg nem. Tápszeren valóban felnőtt már egy csomó gyerek, de vizen még nem.

570. zazuka (válaszként erre: 569. - Benvik)
2007. márc. 8. 13:51

:)))

Amúgy a szakmájában jó orvos, neurológiai (hú de szarul hangzik ez a szó) szempontból tetőtől-talpig jól átvizsgálta, letesztelte a kölyköcskémet.

De ez a vizes dolog tényleg gáz.

Köszi az infót, akkor még remélhetek, hogy Dani baba barna szemű lesz.

569. benvik (válaszként erre: 566. - Zazuka)
2007. márc. 8. 12:43

Ez a doki nem normális. Éljen ő vizen, és még fejlődjön is tőle.

Nekem anyum azt mondja, hogy 3 hónapos koromban kezdett változni a szemem színe.

2007. márc. 8. 12:43

Sziasztok Anyukák!

Mindenkinek boldog Nőnapot kívánok egy ilyen csodaszép napon, ezerrel süt a nap.

Ma kellett visszamennünk ortopédiára kontrollra és hál'istennek már egyáltalán nem kötött Virág csípője, így majd csak akkor kell visszamennünk, ha má állni fog a kis gyönyörű.

Drága Csehe!

Ezt én is olvastam a nlc-én és ez még inkább meggyőzött abban, hogy nem lesz cumink, amúgy sem állt szándékomban adni neki, na meg nem is sír, hisztizik, hogy cumival fogjam be a kis száját.

Végül is bimbóvédővel szopizunk, így mondjuk, hogy az a cumink is egyúttal, néha játszik is vele amúgy.

Hena drága, sikerült-e beszerezni az oltást?

Én ma megyek érte, tegnap mentünk el végül kiváltani, de nem volt raktáron:) , így mára hozatták meg.

Amúgy én Virágnak anyatejen kívül nem adok semmit sem, annyiszor teszem mellre, ahányszor igényli, így a szomját is oltjuk, de ezt tanácsolta a gyerekdokink is és az édesapám is.És nem is dagi a kis drága, pont jól fejlődik. ;))

További szép napot mindenkinek!!!:)))

567. zazuka
2007. márc. 8. 10:52

Lenne egy kérdésem.

Mikor kezd el a babák igazi szeme színe kialakulni?

Ebben nincs tapasztalatom, mert a nagyobbik fiam kék szemű maradt.

Ugye minden baba kékes-szürkés színnel születik, és később vált át? De mikor?

Lehet, hogy Dani baba is kék szemű marad, mint a bátyja, vagy van esélyünk mondjuk egy barna szemű kis lurkóra?

566. zazuka (válaszként erre: 565. - Benvik)
2007. márc. 8. 10:47

Pontosan erre tudok én is példát.

Domi fiam tápis volt 1 hónapos korától. Nem kövér, nem beteges. A sógornőm szoptatott a bébi 6 hónapos koráig, és állandóan beteg a gyerek (tavaly már ki kellett venni az orrmanduláját).

Viszont most a Danival épp az ellenkezője van.

Tegnap voltunk neurológusnál, és megjegyezte, hogy csöppet dagi a gyerek, mit eszik?

Mondtam, hogy szopizik, de ki kell egészítenünk tápszerrel. Na, erre kifakadt. Hogy miért nem elég a tej, és ha már pótolni kell, miért nem vízzel egészítem ki a kaját?

Hogy kövér lesz a gyerekem, ami már látszik is rajta, és hogy nem lesz mozgékony, nehezen fog megtanulni forgolódni, szívproblémája lesz, stb-stb.

Azt mondta, hogy a tápszer szintiszta szénhidrát, és ha nem elég a babának az anyatej, akkor az előírt mennyiséget (120-140 g x a baba súlya=napi adag) forralt vízzel pótoljam, vagy teával.

Namost, ha én 50-60 mili tejet tudok adni a gyereknek alkalmanként, akkor a fennmaradó 60-90 milit nem pótolhatom vízzel!!! Éhenhalna!!! Kezdek én is az agybomlás határára jutni, ahány szakember (???), annyit tanács.

Ma anyám ajánlotta az alkoholmentes sört. Hogy nagyanyáink is azt itták (mármint a sört), de ha Henának nem jött be, és ezt mutatja a statisztika is, akkor érdemes magam vele gyötörni? Mert megjegyzem gyűlölöm még a szagát is.

565. benvik (válaszként erre: 550. - Ebcd068b9d)
2007. márc. 8. 10:27

Szia Hhena!

Ne aggódj a szopi miatt! Ma már olyan jók a tápszerek, hogy semmi baj nem lesz. Az pedig már egy hatalmas siker, hogy eddig tudtál neki adni valamennyi tejecskét. Nagyon tisztellek a kitartásod miatt, szerintem nem sokat csinálták volna végig, amit Te. Ismerek olyan babát, aki 1 évig szopizott, és állandóan beteg, de olyat is, aki mindig tápit kapott, és soha semmi baja.

564. benvik (válaszként erre: 548. - Bubbaboo)
2007. márc. 8. 10:20

Én már igyekszem csak 3 óránként adni neki hamit, de egy akalommal is sokat eszik. Ha meg elveszem tőle, jön a balhé, és képes kitartani a következő etetésig. Volt, hogy csak 1 órát aludt napközben emiatt. Ha meg megkapja a kaját, jön a hasmenés, mert ennyit nem tud feldolgozni. Tehát ördögi kör. Egyébként Kriszti sem dagi, csak a pocakja hatalmas. A 3-6 kg-is pellus éppen összeér rajta.

Nos az altatást nekem nem megy, de leírom. Lefetette hasra az ágyában sírás közben. Párszor határozottan megsimogatta a hátát, és mondta neki, hogy aludni kell, nincs balhé, mert nem jön be. Ezután körbe-körbe párszor megsimogatta határozottan a buksit, és mondta, hogy menjünk ki, és csukjuk be az ajtót. Kb. 4-5 nyössz volt még, aztán szunya. Ilyenre nálunk Apa képes még. Amikor odaadom nei, mert már föladtam, és kimegyek a szobából, mire pár perc múlva visszamegyek a gyerek édesdeden alszik. Erre mondta a doki, hogy megérzi a gyerek, hogy kivel lehet játszani, és ki gondolja komolyan. Nem gondoltam volna, hogy 6 hetesen ez igaz, de vagy így van, vagy én vagyok béna.

563. csehe
2007. márc. 7. 21:59

A cumiról a köv-t találtam az nlc-n:

"Cumi: ha nincs semmi szopis és/vagy gyarapodásos gondotok, akkor természetesen nem baj, hogy cumizik a babád, de az a tapasztalat, hogy a játszócumi is sokszor okoz szopis gondot, ezért szoktam rákérdezni.

Elronthatja a baba szopási technikáját (sebes mellbimbó!), okozhat cumizavart, előfordulhat, hogy miatta a baba nem lesz eleget mellen, így nem jut elég tejhez, vezethet korai elválasztódáshoz.

Ideális esetben a baba minden szopásigényét az anyamellen tudja kiélni. Persze eleinte ebben lehetnek nehézségek, pl. ha nagyon jön a tej, és a baba már csak komfortszopizni szeretne, és épp az zavarja, hogy tejcsi is van mellé. . . ilyenkor ezt lehet orvosolni, vagy végső esetben a mama a saját ujját is odaadhatja a babának szopizni, az igazán csak komfortszopis:o))

És persze vannak olyan babák, akik cumit kapnak, és semmiféle szopis nehézségük nincsen emellett. De ez a ritkább. És hogy melyik csoportba tartozik az ember gyereke, az csak a gyakorlatban derül ki:o)), ezért szoptatni szándékozó mamáknak nem szoktuk ajánlani, hogy cumit adjanak a babájuknak.

Semmiképpen nem mondom, hogy rosszul vagy jól teszed, ha cumit adsz a babádnak, hiszen ez a te döntésed. Csak ahhoz, hogy informált döntést hozhass, jó, ha tisztában vagy a cumi negatív hatásaival is, illetve azzal, hogy mire figyelj oda, miből lehet esetleg gond."

562. csehe (válaszként erre: 554. - Mandy)
2007. márc. 7. 21:33
Gratula az újonnan érkezőknek!:) Hirtelen nagyon gyarapszik a csapat, lassan óvodát is nyithatunk:):) De jó!
561. csehe (válaszként erre: 553. - Ebcd068b9d)
2007. márc. 7. 21:30
Hát igen, ez lehet családi örökség is. Én is ettől féltem, hogy egyszercsak elfogy a tejcsi. Együttérzek veled. De tápszerrel is szépek, ügyesek lesznek a babák. Ne légy szomorú!
560. csehe (válaszként erre: 551. - 737f507a35)
2007. márc. 7. 21:27
De jó neked ilyen problémákkal...
559. csehe (válaszként erre: 548. - Bubbaboo)
2007. márc. 7. 21:26

Ma a szomszédunknak is azt mondta a védőnő, hogy túleteti a babáját, hihetetlen.

Ez a ráetetés olyan hülyén hangzik, már bocsi. Miért ne lehetne éhes? Szerintem, ha igény szerint szoptatnád, kevesebbet fájna a pocija. Inkább a "fuldoklós" evés a ludas. Amikor így esznek, nagyon sok levegőt nyelnek, és az okozza a görcsöket. Meg ez a meghatározott mennyiség... Hát nem tudom, egy gyerek sem egyforma, van akinek elég, van akinek sok. Én mikor elkezdtem Lucának pótolni, akkor mértem csak, de SOHA nem evett annyit amennyit kellett volna. Vagy többet, vagy kevesebbet. Viszont ilyenkor csinálni ahogy írtad, hogy ha nagyon szív, kb. 5 perc után leveszed a ciciről, picit vállra, büfi és lehet folytatni. Még az is baj szokott lenni, ha valakinek nagyon jön a teje, azzal is vigyázni kell. Akkor evés előtt kicsit kell lefejni belőle. Szopival nem lehet túletetni. Szerintem.

De ezt mindenki magának dönti el, hogy mit csinál.

Én megállapítottam, hogy az én lányom nem olvasta a nagykönyvet, semmit nem tart be. Mi lesz itt később??

Az elaltatós trükkre én is kíváncsi vagyok.

558. veres (válaszként erre: 548. - Bubbaboo)
2007. márc. 7. 18:46
Én nem akarok beleszólni,de nekem nem szopott a csajszi, és nekem is volt, hogy túlettem magát. A 100-150-eket simán benyomta pár hetesen, aztán vagy kijött, vagy nem. A pocija sosem fájt. Nekem is ébresztenem kellett 3-4 óránként enni, de viszont éjszaka magától kelt, 4 óránként. Este pancsi,vacsi, alvás volt. Mostmár nem így van hiszen lassan 2 éves lesz. Ja! Anyatejet kapott! 10 hónapos koráig fejtem, úgy, hogy tejtestvérünk is volt.
557. mimo (válaszként erre: 555. - 737f507a35)
2007. márc. 7. 18:44
Szia Emőke!!!!reménykedem, hátha, de nem biztos sajnos, ha van valami irok, ezzel reagáltam a babás topikban lévő hozzászólásodra.Vigyázzatok magatokra, millió puszi!!!!!
556. 737f507a35 (válaszként erre: 553. - Ebcd068b9d)
2007. márc. 7. 18:43
Ne szomorkodj, tényleg!!!Így is nagyon komolyan fejlődik a kis lurkó, szerintem többet hízik, mint Virágunk amúgy!
555. 737f507a35 (válaszként erre: 554. - Mandy)
2007. márc. 7. 18:42
Nagy gratula Anitának és Szabikának és ne bánja a császárt egyáltalán!!! Azért szép nagy baba lett a lurkóból!!!:)))
554. mandy
2007. márc. 7. 17:40

Sziasztok :)

Új sms Vandancsitól:

'Szabika megszületett. 3850 gramm, 52 cm. Sajnos császár lett belőle, mert nem tágultam és a feje sem illeszkedett be. Nagyon cuki, bár még nem sokat láttam. Puszi'

Gratulálok ;-)

553. ebcd068b9d (válaszként erre: 551. - 737f507a35)
2007. márc. 7. 16:36

Szia Emőke!

Ez olyan rendes és kedves Tőled, hogy szívesen adnál, ha közelebb lennénk egymáshoz.

Sajnos több mint egy hete már semennyi tejcink sincs, a teák és az urtica ellenére. Igaz előtte is úgy voltunk, ha a két ciciből sikerült Kisfiamnak 10-et összeküzködnie akkor már "nagyon bő volt a termés".

Persze sejthettem volna, hiszen Anyum egyikünket sem tudta szoptatni, de én mégis annyira bíztam.

552. 737f507a35 (válaszként erre: 548. - Bubbaboo)
2007. márc. 7. 16:11

Drága Boom!

Ez csak az elején van így, majd meglátod, hogy ahogy nő, egyre inkább be fog állni egy neki jó ritmusra, már nem fog annyit zabálni sem egyszerre. De még nagyon picik vagytok, így légy türelemmel!

Virágnál ez úgy 3 hetes korától van így és egyedül az éjszaka kivétel, mert azt végig alussza, de érdekes, hogy nem úgy ébred fel, mint aki farkas-éhes akkor sem.

Szóval csak így tovább, tényleg napról-napra ügyesebbek lesztek!!!!:)))

551. 737f507a35 (válaszként erre: 550. - Ebcd068b9d)
2007. márc. 7. 16:08

Szia Hena!

Hát nem semmi a nagyfiú, hogy milyen kis ügyes, mi tegnaptól a forgást, kúszást gyakoroljuk, jókat mosolygok rajta ahogy erőlködik a kis drága. Virág a játszószőnyegének eddig csak mosolyogni és dumálni szokott.

Ami a szoptatást illeti, ne szomorkodj miatta. De azért vmennyire Te is tudsz neki tejet adni, vagy egyáltalán nincs?! Ha közelebb laknátok, én adnék szívesen Nektek, mert pont most fagyasztottam le egy jó adagot.

Ma meg akarom próbálni, hogy megy-e a kézzel fejés, mert minden egyes alkalommal elég macerás előszedni a fejős cuccokat, de muszáj, mert éjszakánként, ugye, amikor alszom, akkor kimarad 6-7 óra és akkor arra ébredek, hogy egy merő tej a melltartóbetétem. Pedig most már jó pár napja teát sem iszom direkt.

Mindegy, ez legyen a legnagyobb problémám, azt hiszem.:))

2007. márc. 7. 15:42

Sziasztok Lányok!

Elmondani nem lehet mennyire irigyellek Titeket azért, hogy tudtok szoptatni, minden alkalommal tudnék egy sort pityeregni, amikor olvasom :(. Persze azért örülök is Nektek meg a Babáitoknak, hogy ilyen szerencsések vagytok.

Dénes Mihályt letettem a játszószőnyegre, hogy elfoglalja Magát, amíg én Apucival beszélgetek skype-on, és 3-szor egymás után sikerült elkapnia az egyik fgura lábát a feje fölött. Úgy megörültem, még szerencse, hogy a kamera meg a fényképező mindig készenlétben pihennek az asztalon :), a képet gyorsan fel is teszem majd.

2007. márc. 7. 15:33

sziasztk Anyukák! elöször is köszönöm szépen a gratulációkat!

Boo örülök hogy visszatért a régi kedved és szépen egymásra találtok Majácskával.

Ma mi nagy utazáson voltunk mert vissza kellett vinni Virágot a kórházba mert nem kapott még BCG.-t meg vért is vettek tőle de minden simán ment nagyon jól bírta csak én tikkadtam ki teljesen.

Benvik!a szopizást tök jól mondja Boo én is így csinálom és eddig még mindegyik gyerkőcnél bejött. na megyek is sziasztok:Rózsa.

548. Bubbaboo (válaszként erre: 540. - Benvik)
2007. márc. 7. 12:21

Nálunk is ugyanez a gond, hogy állítólag "túleszi" magát, 3170-el született, 3020-al jöttünk haza. 10 nap alatt 240 grammot "hízott", és ezt mondta soknak a doktornő!?

Szerintem gáz, egyáltalán nem dagi a kiscsaj, viszont tényleg nem szabad hagyni, hogy degeszre tömje magát, mert attól fájhat a pocakja.

Ébreszteni kell napközben, most kb.3 és fél, max.4 óránként eszik, mert ha hagynám, simán aludna 5 órát is, aztán meg jönne a kiéhezett, "fuldoklós" evés, és a száz-akármennyi gramm, hasgörcs...

De azt figyeltem meg, hogy nem is a mennyiség számít, hanem, hogy ne etessünk rá, tehát ha mondjuk kaja után másfél órával sír, akkor nem éhes, nem szabad neki adni!

Azért azt elárulhatnád, hogy hogyan lett elaltatva Kriszti-baba, nem jönne rosszul a trükk! :-)))

És egyetértek, éheztetni gáz, de próbáld meg, hogy ha nagyon szív, kb. 5 perc után leveszed a ciciről, picit vállra, hátha büfi és mérés...lehet, hogy be is alszik és nem kell visszatenni, ha megvan a javasolt adag!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook