Depresszió, magány, gyász, félelem és egyéb démonok… (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Depresszió, magány, gyász, félelem és egyéb démonok…
Szellemek: aki hisz benne, az valósnak éli meg, aki meg nem, annak számára nem léteznek. Akkor se, ha egy olyan mondja neki, aki már pedig találkozott jelenéssel, legyen az szellemé, Jézusé, Szűz Máriáé, stb. A fogékonyság, nyitottság sokat jelent ilyesmiben.
Hallucinációk: érdekes, amit leírtál, de benne lenni félelmetes lehet.
Szia Zsuliett!
Igen, létezik szellemvilág, ebben én sem kételkedek.
Hasonló már velem is történt, amikor Apukám meghalt.
Igaz, én nem láttam őt, de különböző jelekből tudtam,hogy ott van.
Szia Marduk!
A gyerekek érzékelik a szellemvilágokat, amíg ki nem nevelik belőlük.
De én nem szellemeket látok, és ne nyugi gyogyit, hanem antipszichót (Ketilept) kaptam.
2 alapbetegségem van, mindkettőtől lehet hallucinálni, nem tudom, melyiktől lehet.
Szia Klucz!
Hát, nehéz így leírni.
Olyan, hogy olyat látsz, hallasz, szagolsz, ami nem létezik.
Ezeket a blogomból másolom be:
Tegnap este hullámzott az asztal közepe.
Azt hittem, leesik róla a laptop.
Szorítottam is ezerrel.
Na meg az asztal két sarkát, hátha abbahagyja.
Naná, hogy nem hagyta abba.
Rendesen tengeribeteg lettem, el is húztam rövid úton aludni.
Ez volt eddig a legrosszabb.
Csak ilyen ne legyen többet.
REGGEL A PIROS LÁMPA DISZKÓFÉNYHEZ VOLT HASONLÓ.
FOGALMAM SINCS, HOGY TUDTAM HAZAJÖNNI.ÚGY LÁTTAM, MINTHA MINDENKI NEKEM AKARNA JÖNNI :((((((((
Jöttem hazafelé, és egy tehén volt az út közepén.
Ami természetesen nem volt ott.
Szedtem össze a trágyát a karámban, és valaki elkezdett dumálni a hátam mögött.
Naná hogy nem volt ott senki.
Árnyékok rohangálnak a lakásban.Lassan már azt sem tudom, mi a valóságos, és mi nem :(((((((((
MAJDNEM 3-SZOR TÖRTEM ÖSSZE HAZAFELÉ A KOCSIT, ÉS VELE EGYÜTT AZT A HÜLYE FEJEMET IS.
AZ ÚT HOL ÖSSZEMEGY, HOL KISZÉLESEDIK, MINDEN AUTÓ HATALMAS ÉS TÚL KÖZEL VAN.
AMI ÁLL, AZT ÚGY LÁTOM, HOGY MEGY.
TOTÁLKÁR VAN A HÜLYE FEJEMBEN :(
JA, ÉS A SZAGOK IS ISTENI FINCSIK MEGINT :(
Hát, valami ilyesmi.
De olyan is volt, hogy késes gyilkost hallucináltam, aki meg akart ölni.
Így van, Enissa, egyetértek veled.
Nem mindegyikünknek sikerül a gyogyi mentes élet.
Én már annak is örülök, ha a gyogyijaim jól vannak beállítva, és nem hallucinálok folyamatosan.
Akinek még nem volt, el sem tudja képzelni, hogy milyen rossz .(
Neked van valami diagod?
Szia Marduk!
Jó lenne ha a betegség úgy működne, hogy leteszük a gyógyszert és vége...de sajnos sok embernél ez nem működik. Szerencséd van a Seduxen egy enyhe nyugtató, egyeseknél a görcsök oldására is használják. Nem szabad a betegségeket egy kalap alá venni, hiszen nem egyformák,és nem szabad arra sem ösztökélni senkit hagyja el a gyógyszerét, főleg akkor nem, ha az ember nem ért hozzá szakmailag.
Örülök, hogy Neked rendeződött az életed, de bármilyen tanáccsal nagyon kell vigyázni, még akkor is ha biztos vagyok benne őszintén úgy gondolod ez ennyire egyszerű. Sajnos nem.
Szia Marduk!
Konkrétan mi a diagnózisod?
Tudod, nekem muszáj gyogykat szednem, mert 2 alapbetegségem van, amik önmagukban sem egyszerűek, bennem meg keveredik a kettő.
Bipoláris affektív zavarom, és borderline személyiségzavarom van.
Sokszor próbáltam elhagyni a gyogyikat, de mindig rosszabb lett minden, mint előtte volt.
Sokszor megmondták az orvosok, hogy vegyem végre tudomásul, hogy egész életemben gyogyikat kell szednem.
Gyogyik hiányában öngyi késztetések, bekattanások, végletes és pusztító bepörgések, totális szétcsúszás, folyamatos hallucinálás van nekem.
A bepörgés, és a szétcsúszás így is előfordul.
Meg a hallucinációimra a gyogyim csak most kezd beállni.
Eddig folyamatosan hallucináltam.
Sajnos évekbe telt, mire megtalálták nekem a megfelelő gyogyi kombinációt.
Mondta is az orvos, hogy 4 különféle gyogyit nem egyszerű összehangolni.
Ezeket szedem most: Floxet (SSRI), Lamolep (hangulatstabilizáló), Ketilept (antipszichotikum), Frontin (nyugi gyogyi).
Sajnos a démonok nem tágítanak olyan könnyen, de erőt kell venni magadon, hogy ellentmondj. A gyógyszer csak időleges megoldás. Nem azt mondom, hogy nem jó, mert kell, bár én nem szedtem csak nyugibogyót, azt is hamar elhagytam, mert nem bírtam, de építkezni kell felfele. Kapaszkodni minde kicsi jóba.
Kívánom, hogy légy jobban.
Igen, aki nincs benne, az nem tudja elképzelni, megérteni.
Egy darabig haragudtam ezért a családomra, hogy vagy egyáltalán nem értenek meg, vagy félreértenek.
Aztán belegondoltam, hogy lehet, ha nem lennék benne, én sem érteném meg magam.
Néha még így sem.:(
Az a baj, hogy néha én is szét vagyok csúszva rendesen. és akkor nem tudok segíteni.
Meg mostanában újra elkezdtem egyfolytában hallucinálni, és sajnos azzal vagyok elfoglalva.
Hétfőn felhívtam az orvost, azt mondta, + 100 mg Ketilept.
Tegnap óta nem hallucinálok, remélem, most már nyugi lesz hosszabb távon is.
Szia!
Sok kitartást és erőt kívánok Neked,és nem csak a Te érdekedben hanem azokéban is akiken segítesz.Igazából szerintem aki nem volt ilyen helyzetben az el sem tudja képzelni,hogy mi játszódik le bennetek,így csak egy sorstárs tud megfelelő támaszt nyújtani.
Szia Manul!
Most olvastam el a cikkedet.
Igen, igazad van.
Soha nem tudhatjuk, hogy a másikban mi van.
Aki tényleg elhatározza az öngyit, az nem beszél róla.
De gondolom, hogy lehetnek figyelmeztető jelek.
Egyszer majdnem nekem is sikerült 100 szem Xanax-szal.
Mire a kórházba kerültem, a 75 %-a fel volt szívódva
De biztos nem véletlen, hogy túléltem.
Az egy nagyon rossz időszaka volt az életemnek.
Érdekes, mostanában, hogy rosszabb lett a betegségem, eszemben sincs kinyírni magamat.
Szeretek segíteni a sorstársaimnak, amikor nekik segítek, a saját bajomról is elterelem a figyelmemet.
Sajnos nagyon félek attól, nehogy egyszer valamelyik barátom megtegye.
A mi köreinkben ez előfordul sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Elkeseredés, befásulás, depresszió, magány... Van kiút?
- Mit tegyek depresszió és magány ellen ? Munkán kívül senkivel sem találkozom, nincs senkim itt és kis faluban élek (külföld).
- Segítség depressziósnak, aki nagyon magányos
- Szorongás, depresszió, félelem :(
- Kényszerbetegség, depresszió, félelem