Depresszió (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Depresszió
Szia!
Köszi, hogy írtál!
Igen, lehet, hogy "sima" mélypont, csütörtökön megyek a pszichológushoz, talán okosabb leszek.
Az is lehet, hogy depresszió enyhébb formája. Úgy érzem, nincsen erőm kimászni belőle és azt sem tudom, hogy kezdjem.
Szia!
Hát, semmi sem jó és semmi sem szuper :) Konkrétan egy csődtömegnek érzem magam. 38 évesen, elváltan, gyerek nélkül, egy olyan munkában, ami igazából nem az én álmom. Úgy érzem, a legkisebb megpróbáltatást sem tudom feldolgozni, kezelni, összezuhanok. És persze a lehúzó, negatív gondolatok egyre mélyebbre rántanak. Többször előfordultak már ilyen periódusok, valahogy kijöttem belőle mindig, de már akkor, mikor én is untam ezt az állapotot és összeszedtem magam. De olyan igazi felhőtlenül, békésen, elégedetten és derűsen csak nagyon ritka pillanatokban érzem magam.
Sziasztok!
Szeretnék beszélgetni és tanácsot kérni, mert arra gyanakszom, hogy depressziós vagyok.
Néhány hete érzem, hogy összecsaptak a fejem felett a hullámok, amiből egyedül nem tudok kijönni. Ezt egy párkapcsolati rövid ismeretség (kudarc) aktiválta, de összerakva a képet, több stresszes dolog is történt mostanában velem, ami szerintem ide vezetett. Jövő hétre van időpontom pszichológushoz. Nagyon köszönök minden választ!
Vicceske nem terveztem lehuzni magam a wcn..
Evekkel ezelött(gyerekkent)mar volt szemelyisegzavarom..azt hiszem evekig szerepelt a papiromon..😐
De egyebkent ez az allapot nagyon ijesztö.. 😞
A depresszioval meg
panikbetegseggel se jarok orvoshoz fel eve..es igen,nagyon elhatalmasodott rajtam minden..egyre rosszabb lassan szo szerint felek magamtol.. 😢😢
Az eleve nem hiteles önbevallásból indultok ki? Gratulálok, biztos pontos sdatot kaptok.
Ha leírsz egy adatot illik forrást megadni, ami neked nem sikerült.
Statisztika.
----------
Egyébként miért vagy annyira kíváncsi a depi statisztikára??????
De tényleg!
Te vagy az vagy, vagy nem.
Az 1:1.
Mért érdekel a többi 10 millió?
---
MAgyarországon 10,5% vallja magát depisnek, mi a klinikumban ezt mindig megszorozzuk 2-vel, mert kb. az a valós arány.
--
"Unom" azt, amikor megkérdőjelezik az állításaimat.
:DDDD
Akkor a neten lógók 80%-a mégsem depressziós.
Mennyi a megoszlás a csak a nem netező populációt nézve?
Vagy több a fel nem ismert depresszió azok között, akik nem böngésznek, nem beszélgetnek a neten?
Én nem ültetném le ezt a fórumot.
Tudjátok, hogy a netes fórumokon krónikusan lévő egyének 20%-a depressziós?
Óriási, meta analízis támasztja alá.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene