Családi ház kontra Panel lakás (beszélgetés)
18 éves koromig kertseben éltem, most panelban. De alig várom,h újra családiban lakjunk. HIányzik,h este kiüljünk, a szomszédokkal való süticsere,....
Itt panelban én nem ismerkedtem meg senkivel a 3,5 év alatt. Igaz nincs se kutyám, se gyerekem.
Én sem tapasztaltam sosem a nem köszönök stilust.
Mondjuk én a 15. kerületről beszélek, és az újhegyi lakótelep is hasonló:)
Nem butaság itt tényleg így van!
Látom Te Miskolci vagy,valószínű hogy ott barátságosabb emberek élnek mint Budapesten:)
Én családi házban nőttem fel és lassan 3 éve panelban élek!
Nem a lustaság beszél belőlem de én azért nem szerettem családiba lakni mert mindig kell vmit csinálni, kertészkedni, gyomlálni, télen befűteni, stb.
A meleget leszámítva én annyira jól érzem magam a panelba, nekem találták ki!
Ez a nem köszönök meg szerintem butaság, mert én 2,5 év alatt rengeteg ismerőst szereztem itt a házba!
Én nem szeretem a panelt.Még nyáron is nagyon-nagyon magas a rezsi.Nem biztos hogy jobban lehet ismerkedni,sőt.. Másfél éve költöztünk ide,az emberek többsége nem köszön vissza.Az ovodába szintén ez a "trendi" hogy nem köszönünk,kisfiamnak nincsenek barátai mert mi "idegenek" vagyunk.Pedig barátságosnak tartom magunkat,de ez tulzás ami ezen a lakótelepen van.(Zugló)
Fontolgatjuk hogy eladjuk a lakást és családi házat veszünk.
azért a családi ház és a panel között is van átmenet: kisebb társasház(as környék).
szeritnem az az ideális, főleg itt Bp-en. (családi házas környékről sokat kell oda-vissza utazni)
Panel mellett: Szerintem sokkal könnyebben lehet ismerkedni lakótelepen pl.: kutya sétáltatás közben, vagy ha valaki lent van a gyerekével a játszótéren. A másik, hogy szinte minden van a közelben (kisebb bolt, áruházak, fodrász, kozmetika, általában bölcsi, ovi stb...).
Családi ház: Nincs annyi szomszéd, saját kerted van, nyugisabb, és még rengeteg dolog. Remélem egyszer lesz annyi pénzem, hogy egy családi ház minden előnyét és "hátrányát" élvezni tudjam.
A panel fiataloknak ideális ahol nincs még gyerek, tanulnak, dolgoznak és alig vannak otthon. Kevesebb költséggel és kevés munkával jár.
Gyermekes családoknak egyértelműen családi ház a jobb, de ez drágább és mindig van munka a ház körül.
Sziasztok!
Vessetek meg, de én szeretek panelban lakni.
Igaz ha módom lenne rá, akkor azonnal mennék családiházba !!! Ennek a picike lakásnak nagyon örültem/örülök, mert a két kezem munkájából való fizuból (ill. hitelből) vettem meg. Büszke vagyok, hogy családi segítség nélkül vettem lakást. Pici az igaz, de hárman pont elférünk benn. Tervezzük az újabb jövevényt (remélem sikerül is) és akkor már szűkösebb lesz, de megoldjuk. És hát csúnya ilyet mondani (és nem is gondolok rá, Isten lássa lelkemet!!!), a nagyszüleimtől isteni kis kertet kapok majd, ha már ők fentről nézegetnek minket! Még1x mondom, hogy nem várom és ilyenben nem is gondolkodok, mert ha hamarabb sikerül cserélnünk, akkor már megyünk is!
Én már mindkettőben laktam.
Én a panelt is szeretem:) Egy jó elrendezésű panel lakás nagyon szép tud lenni. mivel általában lakótelep, így minden közel van. A fűtés nagyon drága, nekem csak ez az egy problémám volt vele.
Családi ház: azt is nagyon szeretem:) Most ilyenben lakunk. Csend, jó levegő, akkor fűtök amikor akarok és mivel nincs alapdíj, így tényleg csak a tényleges fogysztást fizetem. Imádok kiülni a teraszra a nyári meleg estéken:) Mivel családi ház, hát elég messze van minden. A buszmegálló közel 10 prc séta, a bolt is.
én eddig panelban laktam anyuéknál,most meg téglaházat bérelünk párommal :D
De szőrnyű,most is dübörög a zene fent... Minden kiabálást lehet hallani..egyszer aanyuéknál éjszaka arra keltem fel, hogy az alattunk lévő rókázik... :(
Párom szülei kertesben laknak:) IMádom :) Persze gereblyézni se tudok,nemhogy fűvet vágni,egyszer csináltam,de pff... :D Inkább kivették a kezemből, pedig én élveztem :)
Családi házam lesz , az tutibiztos! Imádnám... :)
További ajánlott fórumok:
- Hány évesen és miből lett saját lakásotok/családi házatok?
- Panelban lakóktól kérdezem, nem zavaró, hogy olyan közel vannak a szomszédok? Picit félek, családiból panelba megyünk.
- Panel kontra tégla lakás
- Mennyire fontos egy lakásban a családi képek kirakása? Nektek ki van téve a család?
- Lakás illetve családi ház...
- Családi adókedvezmény kontra jövedelempótlék.Hogy is van ez?