Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Panelban lakóktól kérdezem, nem zavaró, hogy olyan közel vannak a szomszédok? Picit félek, családiból panelba megyünk. fórum

Panelban lakóktól kérdezem, nem zavaró, hogy olyan közel vannak a szomszédok? Picit félek, családiból panelba megyünk. (beszélgetős fórum)


1 2
2013. ápr. 2. 17:33

Ez meg azért már nem a "rossz nevelés ejnye-bejnye" kategória, hanem veszélyeztetés, védőnőre, családvédelemre, szociális osztályra tartozó téma...


Mondjuk végignézték a szomszédok - már ha igaz a fele is ennek - hogy valaki nyomorékra éhezteti a gyerekét anélkül, hogy ezt jelezték volna??


Ez óvodában, iskolában nem tűnt fel? Ha valaki nem jelentkezik az iskolába amikor betölti a kort, azt keresik, megkeresik... Ha fogyatékos, ha nem.. Még évekkel ezelőtt se lehetett csak úgy eltűnni a világ elől..


Azért ezek a sztorik kicsit sántítanak így..

2013. márc. 21. 15:31
Hát szívás addig még meg nem szokod.
2013. márc. 21. 15:29

Nálunk ugyanezek a gondok vannak, bár nem panelban, hanem egy századelői tipikus pesti városi házban...


Én is hallom a szomszédokat, de minket is utálnak a 3 gyerekünkkel, pedig "csak" éljük az életünket, összedőlnek a várak, csörög a legó..


Örök egy gáz ez. Az biztos, hogy nem a mai igényeknek megfelelő sajnos a lakásállomány nagy része..


Én panelban nőttem fel, de az egyik legjobb, legkésőbbi budai lakótelepen.. Ott valahogy az áthallás se volt olyan vészes, meg eleve inteligensebbek voltak az emberek, gyerek-kutya-zongora zajért senki sem balhézott, még azt is mindenki megértette, hogy valakinek hétvégén van ideje lakást fúrni-faragni..


Egyedül egy helyen volt balhé egy sráccal, aki szó szerint napi szinten 30 fős drogos bulikat tartott.. No az azért sok volt..


Persze kertes környezet után ez biztos szörnyű, mert aki oda születik, annak az egész hallása, az agya úgy fejlődik ki, hogy kizárja ezeket a zajokat.. De ezt felnőttként lehetetlen szinte..

32. 30-as
2010. nov. 29. 13:41

Mi 8 éve élünk panelben. Eddig semmi gond nem volt, a problémák 1 éve kezdődtek, amikor a gyermekem megtanult járni.

Azóta minden nap rémálom. Eddig a radiátor cső rázás ment, aztán már más lakót is zavart, azóta a kiabálás és fütyülés a trandy.

Néha kiejti a gyerek a kezéből a kisautót, vagy berobog a szobába zokniba. Ilyen vétkeink vannak, ami zavaró, na meg a gyerek már a szőnyegen ne játszon az autóival.

A másik szomszéd persze mit sem hall ezekből.

Engem az, hogy közel vannak a lakók nem zavar, de az, hogy egy felnőtt nem tud tolerálni, az már igen!

2009. nov. 25. 20:38
Én panelbe nőttem fel, nekem pont az adott biztonságot, hogy "közel" vannak az emberek.
2009. nov. 25. 20:36
Én 24 évig családi házban laktam a szüleimmel, 1 éve költöztem össze a párommal ( csak panelt tudtunk venni), de ez valami borzalom. Négy emeletesben lakunk, "szerencsére" a negyediken, így fölöttünk nem zajong senki, de alattunk minden nap 1 órán keresztül porszívózik a szomszédasszony, úgy közlekedik mint egy elefánt, ráadásul üvölt minden este. Ja és ha nincs valami otthon náluk,akkor hozzánk jön kérni, vagy ha elromlott valami akkor átjön megkérdezni, hogy értünk-e a párommal a szereléséhez ( pl: számítógép). Vannak nagyon rendes szomszédaink is, csak nem közvetlenül melletünk. :)
29. maya80
2009. nov. 23. 10:44
Gyűlölöm a panelt! Kisgyerekkel különösen nehéz le-fel cuccolni. Alig várom, hogy elköltözzünk...!!!
28. sonci
2009. szept. 16. 10:33
Én 10 évig éltem panelba előtte kertesben és most megint kertesben. Hááááát én nem tudom max a földszinti. Én utáltam. Nyáron meleg volt, tiszta átjáróház az egész. Nem beszélve az örökös le föl cuccolásról. Kisgyerekkel kész rémálom.
2009. aug. 6. 21:03

HÁÁÁT jó szomszédokat kell kifogni,szerencsére

nekünk sikerült.Szeretek panelben lakni,

igaz van egy kis kert is hétvégi bungival..

2009. aug. 6. 20:28

Már alig várom hogy oda költözhessek.

25 évig lakótelepi téglablokkosban laktunk,most meg kertes. Ha eladjuk megcsókolom a földet és azt is aki megveszi.

Tele a tököm ezzel a házzal.

25. Bcicus
2009. júl. 5. 03:46
Én mióta élek panelben lakom, most is több panellakásunk van. Soha nem volt még godnom szomszéddal. A mostaniakat jó ha havonta egyszer látom. A közvetlen szomszédba kisbaba van, őt is max akkor hallom, de akkor is alig, ha sokáig fent vagyok éjjel és pont abban a szobban vagyok amelyik közö falú velük és egyébként teljes a csend és a baba felsír, de abszolult nem zavaró.
2009. júl. 5. 00:10
meg lehet szokni
2009. júl. 4. 09:34

Én 9 évig kertesben éltem, majd 7 évig panelban egy másik városban. Ott is két helyen. A másodiknál nagyon nem volt jó. Hihetetlenül vékony falak voltak. A benti elválasztó falak gipszkartonból voltak, a falamon másfél centis rés, amin mindig bejött a hideg, befújt a szél. A konvektoromból pedig mindig kifújta a szél a lángot. Az ablakok nem szigeteltek jól, és a csempék is omladoztak. Persze ez lakás függő, és mi is csak béreltük. De aztán mi elköltöztünk egy ideig ismerősökhöz, mert anyagilag nem bírta édesanyám. Rengetegbe került, és szerintem is többe kerül, mint egy kertes. Aztán ugye elköltöztünk. Ott az utcában a rengeteg kutya meg az ugatás, meg ilyen-olyan farigcsálás, munka a házaknál. Valamit égetnek mondjuk, és a füst terjed. De szerintem ez elviselhetőbb, annál biztosan jobb, mint amit én éltem át a panelban! Hol arra ébredtem éjszaka, hajnalban, hogy horkol egy fickó a túloldalon, hol azt "hallgattam", hogy épp szexelnek, hol pedig a gyerekek ébresztettek fel. Már 4 szomszédról beszélek. :) Az egyik kislány 5 év körüli volt, ő szeretett hajnali 5-6 fele az erkélyen beszélgetni az anyukájával(ketten laktak csak), hozzá teszem nehezen alszom, így nagyon kellemetlen volt. A kislánnyal természetesen nem lett volna bajom. A másik pedig 3 éves lehetett, aki este 11-kor(!) még ugrált és futkározott az apjával. Amit nem helyeslek nevelés szempontjából, elég késő már az egy ekkora gyereknek. A panelban minden nagyon áthallatszik.


Azóta kertes házban élni maga a megváltás számomra. Egyébként is ott tudom csak elképzelni a boldog életet. Egy kellemes fürdőzés a medencében, szalonna sütögetés a barátokkal, kerti parti szervezése. Van udvar, és a gyerekek szabadon játszhatnak, nem kell folyton levinni a játszótérre.


1csajszinak igaza van, mindkettőnek van előnye és hátránya is.

2009. júl. 2. 10:22

Sziasztok!


Én is panelben nőttem fel,soha semmi gondom nem volt:)5.-en laktunk.


Aztán vettünk egy panelt ugyanott,csak az elsőn.


A fölöttünk lakó egész nap huzogatott valamit a parkettán,a konyhába a székeket.


De ami a legjobban bosszantott,hogy egy nap többször végighallgathattam ahogy a csaj elélvez:(


Olyan hangos volt,hogy a tévé mellett is lehetett hallani,közben az ágy lába ütemesen kopogott a parkettán:(


Ezt igazán kihagytam volna!!!


Miután megszületett˝szerelmük gyümölcse˝az trappolt reggeltől estig a fejünk felett,egész éjjel ordított,és ütemesen rázta a kiságyat.Beszélni hiába próbáltunk velük,végül feladtuk és elköltöztünk:(

2009. júl. 1. 22:26
Jah, és ÁFAemelés előtt kb. 1500Ft 1 köbméter melegvíz!!! Jelzem, sose folyt ki a csapon 45foknál melegebb!!!
2009. júl. 1. 22:23

Panelban, hatodikon nőttem fel, felnőtt fejjel 2 évig laktam családiban, most megint panel. Azt monják, aki panelben nő fel, nem vágyik kertesbe. Ha ez igaz, én vagyok a kivétel... :)

A legnagyobb baj mégse a szomszédokkal van, szerintem. Egy családi házban akkor fűtesz, mikor olyanod van, ráadásul általában a hőszigetelés is jó. Na, egy panelt ki kell fogni. Nálunk a másodikon(!!!) beázik a plafonnál a fal, és az északnyugati szél befúj az ablak alatt, gyakorlatilag a falon. Okt. elején szültem, mikor bementem a kórházba, azon paráztam, hogy mire kimegyek az újszülöttemmel, legyen fűtés!!! Télen hideg van, távhő ide vagy oda, nyáron meg meg lehet kukulni...

Szóval jól nézd meg, mit veszel!!!

19. baloghany (válaszként erre: 4. - Vanianyu)
2009. júl. 1. 21:55

Hát én is így jártam, munka miatt költöztem városba.Már 10 éve élek panelban, de tudom, hogy nem így akarom leélni az életem. Azért kertes családi ház az igazi. Persze valaki panelba "születik" és jól el van. Emberfüggő.

A szomszédokat ki kell fogni. Én attól vadulok néha meg, hogy rohangálnak a gyerekek és az olyan mint a lovak ugrálnának. Ez még annyira nem gond de már reggel 7 előtt és este még 11-kor is.

2009. júl. 1. 21:52

hát, lehet kicsit furcsa lesz amit mondok, de ha belépsz a lépcsőházba és koszos, rendetlen, tele van firkálással, oda ne menj.

Akiket nem zavar ez a pár felsorolt dolog, azoknál jobban előfordul a veszekedés, hangoskodás.

2009. júl. 1. 15:48
Szomszédfüggő. Sajnos előre nem tudhatod milyenek lesznek.
2009. júl. 1. 15:36
Megszokás kérdése. Világ életemben panelban laktam, engem nem zavarnak a zajok. Persze ki lehet fogni különösen rossz szomszédokat (a fölöttünk lakó minden nap 7kor porszívózik és rettenetesen káromkodik), de gondolom családi házban is így van...
15. Strawberry (válaszként erre: 8. - Vanianyu)
2009. júl. 1. 14:56
Nyugi, más gyerek is felnő panelban :)
2009. júl. 1. 14:55

Sokáig panelban laktam, és szerintem nem zavaró a szomszédság. Persze ez tényleg szomszédfüggő.

Én nem értek egyet azzal, hogy több a kiadás panelban, de ez is sok tényezőtől függ.

13. c69ff6d3e9 (válaszként erre: 7. - 75moncsi)
2009. júl. 1. 14:53

Így van.Meg amikor a szomszéd kora reggel füvet nyír, mondván akkor még nincs olyan meleg :P

Meg mikor nekiáll az ember a kertben matatni és bebámul a szomszéd.

Szerintem egyik sem jobb.Mindegyiknek van előnye és hátránya is.

2009. júl. 1. 14:44
Pici családi meg 10 millio.
2009. júl. 1. 14:43
Sajnos nem tehetek mást,mert városba kell költöznünk,és 2 szobást kapunk 7,5 milioért.
2009. júl. 1. 14:41
Csak annyit mondhatok, jól gondold meg a cserét, mert sokkal több a kiadás mint a kertes házban. A szomszédok szerintem kibírhatóak, igaz én azt sem tudom ki a mellettem levő szomszéd. Én is kertes házból költöztem panelbe, de ha lehetne visszacsinálnám.
2009. júl. 1. 14:41
köszi mindenkinek,a muszály nagy ur.
2009. júl. 1. 14:40
Hát ettöl félek,meg a lányom is olyan mozgékony mit csinál majd a panelba? Allandoan nem futhatok majd le vele.
2009. júl. 1. 14:39

Én is panelba lakok, szerintem viselhető.

Meg kell szokni a zajokat, de nekem már hiányoznának, ha nem lennének.

Nem rosszabb, mint kertesháznál a kutyaugatás, szerintem.

6. moki-kopi (válaszként erre: 4. - Vanianyu)
2009. júl. 1. 14:39
annyit tudtok tenni, hogy (ha lehet) többször is (több napszakban) megnézitek a kiszemelt lakásokat, hátha ki tudjátok szűrni, hogy hol vannak zajos szomszédok...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook