Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Családi ház kontra Panel lakás fórum

Családi ház kontra Panel lakás (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
150. beuc
2012. febr. 21. 08:44

Kedves Horakulum!


Még csak most kezdem ízlelgetni a Hoxa világát és szívből örülök,hogy már az elején rokonlélekbe botlottam...Köszönöm Neked,hogy vagy!

Tegnap már odáig jutottam felnőtt fejjel,hogy jósnőhöz mentem,mit mutat a kártya.Utoljára 3,5 éve voltam nála,korábban 1-2 évente szoktam menni,mindig igazat mondott és segített.Nem vicc!!!Azt mondta,a 6,5-7 év az sokkal kevesebb lesz:)Ha ő mondja...

Jól gondolod,valóban nem a lépteitekkel,zajotokkal van baja a kedves szomszédnak,hanem hogy egyáltalán vagytok,léteztek.Furcsa érzés megélni minden nap azt,hogy mekkora különbségek vannak emberek között.Hogy úgy élik le a napjaikat,hogy feszültek,egymást ölik,mindenkibe belekötnek,csak mert nekik éppen ez a heppjük.Miközben nálunk a szeretet,a közös játék,a vidámság tölti ki a teret.Nem irigykedünk arra,akinek több van.Mindig lehet olyat találni,akinek jobban megy a szekér,de csak nyomasztaná az embert,ezért inkább belegondolni sem érdemes.Milyen ember foglalkozik egyfolytában a másikkal?Akinek az élete sivár,aki nem talál más elfoglaltságot,aki nem veszi észre ha süt a nap.Csak a rosszat látja maga körül,vagy ha nem,hát kreál magának.Szegények lelkiekben,és boldogtalanok.Nincs olyan,hogy ne nevetve jönnénk ki az ajtón.Gyalogolunk 10-12 km-t a nagyszülőkhöz(oda-vissza),mert nincs pénzünk tankolni az autót.Visszaszaladunk az 50 Ft-os kuponért ha otthonhagytuk.Kedves felső szomszéd meg menőzik az önkormányzati lakásával,meg a jó autójával,de nem hiszem,hogy tudja értékelni.Nem volt sok lehetősége a gyerkőcnek szánkózni,kb 4-5-ször volt annyi hó,hogy érdemes volt elindulnunk itthonról.De mi voltunk az egyetlenek az egész környékről,akinek egyáltalán szánkózott a gyereke!Első alkalom után 2-szer ébredt éjszaka,kacagott álmában.Visszatérve a fórumtémához:Az egyetlen dolog,ami megnyugtat,hogy vele nem tesznek rosszat azzal,ha felébresztik.Legeslegrosszabb esetben alszik éjjel.Este 10 és reggel 7 között csend van.Más kérdés hogy éli túl a napot az ember gyereke nyűgösen.Hálás vagyok a sorsnak a gyönyörű lakásért,kilátásért.Leszigeteljük és szuper lakása lesz valakinek utánunk.Nekünk meg remélhetőleg több önerőnk,ha többet ér a lakás:)Várjuk az adó visszatérítést,aztán kezdjük a plafon szigetelést.Családi ház kontra panel lakás...Abban élsz,amire pénzed van.Ha nincs pénzed,tűrsz,és bizakodsz,hogy az életed egyszer könnyebb lesz.Ha meg van pénzed,úgyis van lehetőséged változtatni.Istenem csak a 15 éves autónk is húzza ki még addig,ameddig kell.Mindenkinek fel a fejjel(magamnak is)!Szép,csendes,nyugalmas napot kívánok

149. Ncilány (válaszként erre: 142. - Beuc)
2012. febr. 21. 08:16

Akkor jártatok arra többször. Csak azért az más, mint amikor már ott laksz.

Előzönk is ilyen tégla középsö és 2 emeleti volt.

Alattunk fölöttünk jobbra balra lakás, szomszédok.

Én is hallottam mikor a felső szomszéd a hokedlit kilökte a feneke alól. A másikat meg amikor pisilt.. Az pont olyan " fekvásű " mint ahol most lakunk. Ott azt is hallottam milyen csatornát néz, mikor a kamasz lánya kimaradt, és az anyukája szóvá tette.

Rengeteget kell " nyelni ".

Lenne lehetőség kertesbe menni. De " öreg vagyok rehabos " szóval egészségemmel van baj. Nem tudom hogy bírnám azt a melót.

Ez is egy nagy bánatom, hogy bírom vagy nem.

2012. febr. 21. 01:11
HELYESBÍTEK: "fél tizkor merészelt odafutni az apjához az ajtóba"
147. horakulum (válaszként erre: 142. - Beuc)
2012. febr. 21. 01:08

Kedves Beuc!


El sem tudod képzelni, mennyire megértelek. Nagyon hasonlatos az, amit most megélsz, a mi történetünkhöz.


10 emeletes panel 4.emeletén élünk. Első lakás, albérletbe érkeztünk ide és alig egy hónap után a tulaj azonnal el akarta adni, mi megint költözni nem akartunk és összekapartuk rá a pénzt - majdnem szó szerint. 10 év albérlet után ez öröm volt akkor, hogy végre lett egy saját kis lukunk. Persze hitelre, nem kérdés. Akkor már több, mint fél éve éltünk a lakásban, mégis értek meglepetések minket is tavalytól, azaz inkább akkortól, mikor felújítottuk - egy milla volt benne és rengeteg meló (férjem, apukám), illetve mikortól megszületett a lányunk.


Az alsó szomszédaink...Korábban jóban voltunk velük, vagy írjam inkább úgy, jóban voltak velünk? Gyermektelen, nálunk csak pár évvel idősebb fiatal pár, kutyával. Elmondásuk szerint, nem is akartak/akarnak gyereket. A lényeg, hogy szerintük túl hangosak vagyunk.


Nem részletezem most. Magamba néztem, többször is. Összetehetik a kezüket, hogy mi lakunk felettük, nem egy égedelem 3 gyermekes család. A lányom még csak ugrálni sem tud még, a szaladgálási rátája kicsi. Gondolom már tudod, mi a gond, hogy egyáltalán élünk, közlekedünk a saját padlónkon.


Én vidéken nőttem fel, hagyományos nagy családi házban, amit a szüleim a saját két kezükkel építettek fel. Van viszonyítási alapom. Itt boldogtalan vagyok, az emberek miatt is. Sokan unintelligensek - persze nem mindenki - közömbösek, példátlanul hanyagok és rendetlenek, és gusztustalanok. :( Mi csendes emberek vagyunk a férjemmel együtt. Nem hallgatunk zenét. Reggel 8 előtt szinte a lépteinket sem hallják. Betartjuk a közös élet szabályait, az időkorlátokat, nem balhézunk, kiabálunk, vagy veszekedünk és mégsem elég ez nekik. Nekik az kellene, ha nem is léteznénk...


Már felszedtük a laminált padlót és letettünk hangszigetelő réteget és szőnyeget.


A lányom kétszer futott át a szobán, a tv-től az ajtóig és vissza és AZONNAL feldörömböltek. Nem fél óra, vagy tiz perc szaladgálás után, hanem azonnal.


Nekünk sem telik többre, GYES-en vagyok már, a megtakrításunkat belefizettük a hitelünkbe. Nincs már az sem. Hitelünk még mindig van, hat évig. :( Ők még meg is fenyegettek minket, nem jelentettük fel őket, megtehettük volna. Zaklattak minket, feldörömböltek. Sosem dörömböltem/ünk vissza!


DE EGYSZER! Mikor a kislányom beteg volt, és két napig alig élt a sok hányástól, hasmenéstől és mert este fél tizkor odafutni az apjához az ajtóba, mert jobban volt...Akkor is feldörömböltek, és bennem akora düh ébredt, hogy úgy visszaba..tam a lábammal kettőt a padlóra, hogy éreztem, ahogy még a párnafák is recsegnek alattunk...Azóta nincs feldörömbölés.


Szóval, szerintem légy erős, ne mutasd, hogy félsz, hanem, mutasd azt, hogy ha nem tetszik neki, akkor költözzön el. Igaz, nektek felülről jön a zaklatás, nekünk is jut abból is bőven, bácsi bottal jár, kutyáját bent játszatja, labdázik vele, veszekszenek, krákognak, köpdösnek, öklendeznek, stb...tv hallgatás, egymásnak ordítás, stb. De mi nem szólunk nekik.


De nekünk szól az alsó, hogy közlekedik a gyerek. Azaz most már nem...


Szóval mivel mi sem tudunk elmenni innen, pedig menekülnénk, így meg kell próbálnunk együttélni a helyzettel. Ha van rá pénzetek, szigeteljetek. HOgy legalább addig legyen élhető az életetek, bár az is rengeteg pénz, de talán növeli a lakás értékét is. És bizakodjunk, hogy egyszer majd szomszédok leszünk és mi nem zavarunk majd benneteket. ;)

146. Nanda (válaszként erre: 145. - Zikzik)
2012. febr. 20. 14:50

Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek!:)

Igaz társas/panelházban még sosem laktam,csak az ismerősök elmondásai alapján van fogalmam róla milyen is lehet.

Nekem a legnegatívabb a társasházakban a zaj,hogy lehet mikor a legnagyobb nyugalomra vágynál akkor a szomszéd épp ellenkezőleg...

Mondjuk főleg nyáron azért nálunk is áthallatszik ha a szomszéd flexszel,vagy füvet nyír,vagy a gyereke tuc-tuccot hallgat,de akkor magamra zárom az ablakot és szinte semmi nem hallatszik be.:)

145. zikzik
2012. febr. 20. 14:28

A fűtés eléggé horror tud lenni vidéken. Bár a panelban is 40.000.- körül van a közös költség fűtéssel együtt.


Nekem ez volt az első telem a felújított házamban és az infrafűtést választottam fűtési módként és lehet, hogy nem hoztam jó döntést. Ez egy elektromos fűtésrendszer, amelynek előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten tud megfelelő hőérzetet biztosítani (sugároz) - kivált, ha a fűtőpanel hatósugarában állsz.


Azonban a gyakorlatban az előzetesen kalkulált áramköltség dupláját (kb. havi 100.000.-) forintot fizettem ki villanyra (igaz a gázt nem vezettem be és nincs gázköltség - az olyan havi 60.000.- forintban fájt volna)


De a második téltől jobb lesz: Szigetelnem kell a hálószobám falát (azt hittem csak a külső borítása terméskő, de kiderült az egész fal terméskő, csak belül van egy kisméretű téglasor) és jövőre már teljes gőzzel üzemelhet a cserépkályhám, ami csak mostanában készült el és egész idáig száradt.


Mindazonáltal ha lusta vagy, inkább válaszd a panelt, mert egy családi ház körül mindig van tennivaló. Igaz, hogy cserébe (szerencsés esetben) jó levegő, madárdal és saját gyönyörűségedre alakított kert a jutalmad (persze ez utóbbi megint állandó munkát jelent).


Én személy szerint - ha rajtam múlik - soha nem költöznék társasházba, pláne panelba!

144. 7d69baa5ac (válaszként erre: 143. - 0ee2179e64)
2012. febr. 20. 14:23
Nem is tudtam hogy panelban laksz !!
2012. febr. 20. 14:20
A panel az a legrosszabb,legegéségtelenebb ,legdrágább.Szóval mindent összefoglalva,összehasonlíthatlan a kettő ,mivel panelban lakom:(((((((((legnagyopbb nyomorúságomra.
142. beuc
2012. febr. 20. 14:16
Áthallás és áthallás között is van különbség!Azt hallani,hogy huzkodja a járólapon a széket,meg hallani a mosógépet zavaró.De ha úgy érzed a fejeden lépkednek,meg hallod hogy a szomszéd WC-be éppen hánynak,illetve a szomszéd TV-ből szóról szóra nyomon követed a Való Világ eseményeket,miközben a gyereket próbálod altatni egész más.Ez már totálisan belegázol az ember privát szférájába.Az első reggel mikor itt ébredtünk nem tudtam eldönteni,hogy az én gyerekem sír,vagy a falszomszédé,vagy a mennyezet szomszédé.Na ez már gáz!Ha a téglalakás ennyire áthallásos Ncilány akkor neked sincs éppen szerencséd.Olvastam hogy a régi építésű téglák jobbak,viszont az új építésűeknél igencsak elkezdtek spórolni.Azért szívesen elbeszélgetnék azzal az építésszel is,aki anno azt a fajta társasházat tervezte,amiben mi lakunk.1 éjszaka és hanyatt homlok menekül.Szerintem ez amúgy szomszéd függő is.Na de vagy kifogom vagy nem?Ez ám a totális pech.És mivel minket zavar,nekünk kell hangszigetelni.(Előnye,hogy a mi hangunk sem terjed).Terepszemlén átment a lakás.Sőt!Ismerősünk ugyanebben a tömbben lakik 2 lépcsőházzal arébb,nagyon szeret itt lakni.Nincs mese,szigetelni kell,és reménykedni,hogy beválik.Félek a nyártól,mert akkor meg fiatalok bandáznak az ablak alatt,mint utólag kiderült.Hihetetlen,hogy ha nincs pénzed,mennyi mindent el kell tűrnöd.Mindezt csak azért mert a városi lakást választottuk a vidéki ház helyett.Hosszabb távon néztük és a gyerek érdekeit is szem előtt tartva.Ncilány ha társasban laktok és van lehetőségetek akár csak icipici házba zsebkendőnyi telekkel költözni,azt válasszátok!Mi meg 7 év múlva építkezünk.Remélem sikerül mégis valahogy hamarabb lépnünk.Addig meg hangszigetelünk,és szuper lakást hagyunk az utánunk jövőknek,hadd legyen nagyobb szerencséjük,mint nekünk volt.Valamiért így akarta a sors,szenvednünk kell,hogy aztán valami nagyon jó jöjjön:)Köszi a linkeket,mindjárt olvasom.
141. Ncilány (válaszként erre: 140. - Csgybzs)
2012. febr. 20. 13:31
Valószínű, mert nálunk minden hallatszik.
140. csgybzs (válaszként erre: 139. - Ncilány)
2012. febr. 20. 12:50
Nem olvastam semmit, csak ezt a hozzászólást. A téglalakások abszolút nem áthallásosak, én csak extrém esetben hallom (ha kettővel lejjebb full hangerőn fuvolázik valaki), de se oldalsó, se felső szomszédot nem lehet hallani. Bár lehet, hogy minden téglalakás is más?
139. Ncilány (válaszként erre: 138. - Beuc)
2012. febr. 20. 12:36

Én is csak azért olvasom, mert bejelöltem magamnak. Még nem eldöntött hogy itt a társasba maradunk, vagy lépünk mi is..

Leszigetelés után is ennyire le, és áthallatszik minden? Akkor nem költünk semmit erre, max a festés / mázolás.

Mielőtt megvettétek nem sétáltatok arra többször? " Terepszemle ". Igaz amikor mi vettük, örültünk hogy van, nem ám még terepszemlézzük is!

Sajna panel, tégla vagy ez a fajta amit írtál, mindegy.. Mindegyik nagyon áthallásos.

Megnéztem egy két oldalt, csak beleolvastam a témába.

138. beuc (válaszként erre: 137. - Ncilány)
2012. febr. 20. 09:22
Köszi,hogy írtál.Örülök,hogy valaki olvassa ezt a fórumot.Remélem többen is válaszolnak majd.Eddig egyszobás panelban laktunk,de ott konyha és fürdőszoba szomszédunk volt,nem zavart.Okt-ben vettük ezt a lakást,lepukkant volt,2 hónapig tartott a teljes felújítás.Mindezt egy most 16 hónapos gyerkőccel.Mindig kiírtuk az ajtóra,mikor leszünk hangosak,meg hogy elnézést kérünk.Totál megértem,hogy egyeseknek nem tetszett,hogy zajongunk,nem épp kellemes hallgatni,ahogy fúrják a vasbetont.Költözés után is akárhányszor fúrtunk,mindig lejött valaki,hogy 2 hónapja fúrunk,fogjuk már be.Mindig betartottuk a házirendet,ki van rakva a faliújságra,mikor lehet hangoskodni.Volt hogy majdnem neki is ment a férjemnek az illető.Sok az önkormányzati lakás,tele olyan emberekkel,akik meg sem érdemlik.Köztük a felettünk lakó is.Az az érzésem bosszú hadjárat van ellenünk,mert hangosak voltunk.A felettünk lakó mindent leejt a padlóra amit csak lehet,veri a radiátort,ha úgy tartja kedve.Csak úgy zubog a mennyezet,mert futkosnak,táncolnak,üvöltöznek,hangos TV,zene.A kisfiam egyet nyekken(abszolút nem sírós) már kopog is le.Ha a falszomszéd kisgyerek felvisít éjjel,azért is a mi fejünk fölött kopog,mivel máshol nem tud.A kisfiamat eddig minden reggel,és minden délután ébresztették.Sikerült egy minimális hangszigetelést megoldanunk,így a reggeli ébresztés úgy néz ki,elmarad.Nem akarok nekik szólni,mert félek,csak mégjobban hangoskodnak,ha tudják mivel zavarhatnak minket,már csak bosszúból is, a 2 hónap fúrásért cserébe.Megoldható persze a hangszigetelés,"csak"pénzkérdés.Kb 50-100 ezer Ft között van 1 fal,vagy 1 mennyezet.Merthogy helyiségenként is lehet.Földugóval alszom,szerintem kicsit abszurd.Hamar gyorsan ami nagyon muszáj volt,az az,hogy a fűtéscső melletti résnél a mennyezetről nagyon lejöttek a kisfiamnál a hangok,hangszigeteltük 13 ezer Ft volt,én meg kaptam füldugót,bébiőrt 5 ezerért.Apránként szigetelünk,amennyire indokolt,csak a gatyánk rámegy,és minden forint hátráltatja azt,hogy tovább tudjunk lépni.Úgy érzem pszichiátrián kötök ki,ha továbbra is itt kell laknunk.A férjem viszont szegény,aki az egész felújításnál ott volt,meló után melózott,örül hogy végre vége,és hallani sem akar arról,hogy innen bárhová is menjünk.Mármint egyenlőre.2018 év végén tudjuk kifizetni a lakást,akkor jutunk egy nagyobb összeghez,de az még nagyon sok idő.Biztos azért is olyan kiélezett a dolog,mert itthon vagyok gyeden szinte egész nap.Örülök,ha mehetek valahova,remegek mikor haza :( kell jönnöm.Kb 2 hete merek az első ajtón közlekedni,addig csak a hátsó ajtón,nehogy bárkivel is összefussak,mert az volt az érzésem,hogy minket mindenki utál.2-es,3-ason hallgatom a TV-t nehogy felhallatszon,vagy ki a lépcsőházba(földszint).Gyerekkel,egy frissen felújított lakásból butaság ugrálni,ugye?Meg kell várni hogy leteljenek az évek,és aztán lépni?Hogy lehet addig kibírni?Mármint hangszigetelés,pénz,oké,majdcsak összejön apránként.De lelkileg,idegileg hogy lehet egy olyan lakásban élni,ahol úgy érzed összeroppansz?Gyönyörűszép lett a lakás,csodálatos a kilátás.De mikor majd leszakad a mennyezet,üvöltöznek,meg visítanak,nehezen tudok elvonatkoztatni.Ráadásul olyan a lakóközösség,hogy nagyon alacsony a kulturáltság színvonala(tisztelet a kivételnek).Úgy érzem,nagyon nem illünk ide,rossz helyen vagyunk.(Félre ne értsétek,nem magamat tartok sokra,szerintem értitek mire célzok...)Valami ötlet?Tényleg nagyon nehezen viselem. :(
2012. febr. 20. 08:44

Nem tudom mi ez a csúsztatott zsalus.

Nem irigyellek. Se a lakás, főleg a kölcsön miatt. Hogy menni vagy nem, nem tudok tanácsot adni.

Előtte hol laktatok? Családiba, társas? Az panel, vagy tégla?

Tégla társasba lakunk, és bizony az összes szomszédomat hallom. Felettünk lévő lakó ha telefon csörög / beszél, persze csak ha hangosan. Nem kiabál. Az autómatája is mikor centrizik lehallatszik. Gondolom az enyém is felhallatszik. És hozzá társul, beremeg a talaj kissé.

Szomszédasszonyom ha skypen keres valakit, és beszél, bizony az is áthallatszik. Azért szoktam bekapcsolni a rádiót.

Eszembe jutott valami mégiscsak. Nincs építész / kőműves ismerősötök? Még mielőtt elmennétek talán megkérdezni milyen hangfogót lehetne csinálni. Milyen költségekkel jár, és nem utolsó sorban mennyivel csökkenti a zajt.

136. beuc
2012. febr. 20. 08:25
Sziasztok!Remélem sikerül feléleszteni a fórumot.2 hónapja vettük meg életünk első lakását.Csúsztatott zsalus(alagútzsalus)épület.Vasbeton gipsz válaszfalakkal.Köznapi nyelvezetben szimplán panel(pedig nem konkrétan az,ebbe most ne menjünk bele).Az álomból már az első éjszaka rémálom lett.Felső szomszédtól és falszomszédtól gyakorlatilag élhetetlen a lakás.Nem icipicit zajos,elviselhetetlen.Anyagiak miatt lépni nem tudunk.Szerintetek jó megoldás menekülni?Csereszerződésre gondolok,ha esetleg találnánk értelmes cserét.Úgy érzem megfulladok itt,még évek mire ki tudjuk fizetni a hitelünket.Belegondolni sem merek,hogy akár csak 1 nappal is tovább lakjak itt,nemhogy évekkel.Voltatok már hasonló helyzetben?Mi a megoldás?Adjuk el SOS?De több önerőnk akkor sem lesz,mint ami volt.Kérlek segítsetek!!!
2011. márc. 9. 19:40
29 évig laktam kertes házban,gyerekkoromtól.Vidéken Pesten.Majd 30 évig panelban.Most megint vidéken lakunk kertesben 2 éve.Nincs csótány.nincs,felettem ugrálás, nem köpik le az ajtómat,söprik a szemetet az ajtóm elé.stb.A kutyámnak is van bőven hely a futkározásra.Rezsi talán kevesebb.Pestre 1 óra alatt ott vagyok ha akarom látni.Itt jó a levegő!!!
2010. aug. 10. 08:55

Nem a távvfűtés ! Az egész bagázs! Közösköltség, villany lakásbiztosítás. Összesen van ennyi. A villanyt, vízdíj, ki is felejtettem. Sőt így már a 70 se elég!!

A vezetékes telefon, a kábeltévé az is a rezsibe tartozik. Nekem legalábbis. Mobilt azt ne igazán vegyük bele, az nem létfontos. Igaz a vezetékes teló se.

De akkor mennyünk ki az őserdőbe??!!

133. zozo1983 (válaszként erre: 132. - Ncilány)
2010. aug. 10. 00:06
70 ezer forintot fizettek távfűtésre?
132. Ncilány (válaszként erre: 129. - Zozo1983)
2010. aug. 9. 18:00
Tegyél hozzá 1 jóó 20.000. Ft az talán elég!! És nem fővárosi árról beszélek..
2010. aug. 9. 06:04
Laknék még Budapest-Szolnok-Újszász vasútvonalon is, Tápiógyörgyéig, mivel csendes, nyugis, olcsók a házak főleg Mendétől Tápiógyörgyéig, hamar be lehet érni a vonattal, sárga busszal is, a vonatok sűrűn közlekednek, hétcégén is jól mennek, a buszok is visonylag elég jól közlekednek. Ismerem azt a vonalat, elég sűrűn járok arra, laknak arra rokonaim :)
2010. júl. 4. 00:18
És ahol lakom, ez a bérház, az utca és a környék is normális, rendezett, csendes, a házunk zöld udvaros, kulturált, csendes.
2010. júl. 4. 00:16
És ráadásul arról nem beszélve, hogy külterületeken, főleg vidékeken több az esély az árvizekre, belvizekre, nagyon sok település, falu, Városok külterületei beáztak a belvíz és az árvíz miatt. A panelben meg fizessen 45-50 ezer forintos rezsit távfűtéssel együtt, aki tehetősebb:)
2010. júl. 4. 00:13

Számomra egyik sem.

Nem szeretem a külvárost eleve, így nálam se panel, se kertes ház nem jöhet szóba, max. csak a budai oldalon, mert az szép rendezett tiszta környék a pesti külső kerületekhez képest.

Más megyébe úgy se költöznék semmi pénzért, más megyéket csak nyaralni, kirándúlni, szórakozni szeretem, máshogy sehogy sem.

Én szerencsére egy Budapesti belső kerületi bérházban lakom, ahol jó a közlekedés, jó a lakóközösség, szinte mindent megkapsz, éjszaka is haza tudsz menni, nem kell orákat várnod, utaznod, hogy beérjél (főleg tömegközlekedéssel) a városba, ha szeretnél olyas valamit megkapni, ami ott épp nincs, nem elérhető. Itt van Margitsziget, Városliget, Millenáris Park, Szent István Park, amiket én speciel nagyon szeretek. Kötekedő részeg csöves hajléktalan emberek vidéken, külső kerületekben ugyan úgy előfordulnak mint a Belvárosokban, némelyik kerületekben sajnos több is.

Én nem szeretek se kertet gondozni, kukákat tologatni, nem szeretem, amikor a szomszédom átnéz az én portálomra (kertesben és panelben is), hogy én mit csinálok. Itt az a jó, hogy (bár kedvesek, közvetlenek, összetartóak a szomszédok), nem foglalkoznak úgy senkivel, ahogy pl. vidéken vagy lakótelepek nagy részén divat vagy külvárosi részeken.

Én laktam kertes házban vidéken 2 évet, bőven elég is volt, utáltam, mindig megkergettek engem (családomat is) a kóbor kutyák az utcában és az utca környékén, amikor jön haza valaki a fél utcában csak hangos megvadult kutyaordítást lehet hallani, a kerítéseknél zajonganak, nekimennek, majdnem megkapják az embert is. És vidéken és panelben sokkal több a bogár, mint egy belvárosi bérházas kerületekben, mivel külvárosokban, vidékeken sokkal több a zöld, így a bogaraknak is sokkal jobban kedvez az életfeltétel. Lakótelepen csak Békásmegyer hegy felöli oldalán szerettem lakni a jó közlekedés, a hegyek és Szentendre miatt:)

2009. dec. 12. 11:03
Még mindig nem mondtam le a lejjebb irtakról...
126. 656f03db60 (válaszként erre: 125. - 8559ed0e1b)
2009. dec. 11. 23:19
Igen, a beázás...ismerős. De sajnos én voltam az, aki beáztatott mást. Kellemetlen, de a panelban ez előfordul. Egy másik, sokkal rozogább panelházban viszont nem áztattam senkit sem, pedig a fürdési szokásaim sem változtak. Mindenesetre kertes házban élni sokkal nagyobb kiváltság, nyugalmasabb - szerintem.
2009. dec. 6. 14:13

Már kezdem megszokni a panelt.

Igaz az még mindig nem tetszik hogy a felettem lakó folyton eláztat,de remélem valami csoda folytán megoldódik ez is.

A fűtés lehetne olcsóbb is,de mint elöttem már írták manapság semmi sem olcsó.

2009. dec. 6. 14:09

Egyertelmuen kerteshaz.


A panelban: irthattam a csotanyt-faraohangyat mert atjott a szomszedtol, sehol nem lehetett elferni nemhogy vendeget fogadni, a szomszed utolso sohajat is hallani lehetett, szagoltam a szomszed cigifustjet, neztem a szemetes jatszoteret.


Kerteshaz: semmi eloskodo par kosza pokon kivul, tancter a konyham nemhogy a tobbi helyiseg, szomszedot hetente 1x ha latom hallani max a funyirot, erezni pedig a tavasz friss illatat erzem, szemetet akkor latok amikor elviszik a kukamat egyebkent rendezett es patikatiszta a kornyek.


Hat tomoren ennyi nekem a kulonbseg, vissza nem cserelnem semmi penzert :-).

123. 00346cf747 (válaszként erre: 120. - C69ff6d3e9)
2009. aug. 17. 19:11

Teljesen megértelek, hogy munkaidő után nem vágyik az ember arra, hogy ugyanazt csinálja otthon is.

Szomszédom szakács, itthon soha nem főz, csak az anyja.

Ennek ellenére, irodai munka után némi kerti mozgás üdítő lehet, főleg ha hasznos is.

122. Anka71 (válaszként erre: 120. - C69ff6d3e9)
2009. aug. 17. 12:37

Van benne valami, amit mondasz. Tipikus példa: tavasszal bejött az első jobb idő, áprilisban. Kolleganőm, aki panelban lakik, azt tervezgette, hogy jaj de jó, fog egy plédet, egy könyvet, lemegy a Margit szigetre, és élvezi a jó időt.

Én meg: itt a jó idő, meg kell venni a muskátlikat, ki kell ültetni a balkonládákba, terepet rendezni, fel is lehet már takarítani a teraszt a nagy téli kihagyás után. Aztán előhozni a terasz bútorokat, stb.

Őszintén, tényleg úgy szép a családi ház, ha napi szinten teszünk érte. Én pl. minden nap felmosom a hatalmas teraszt, minden nap letakarítom a teraszbútort, minden nap muskátli locsolás, elszáradt virágok letépkedése. A fűnyírás már a férjem dolga, meg a pár gyümölcsfa is. Veteményes nincs, csak egy kis fűrszernövény kertem.

Szóval, én jól érzem magam itt, de ha a férjem holnap el akarná adni, és panelba menni, nem szomorkodnék, most azt mondom.

121. 656f03db60 (válaszként erre: 120. - C69ff6d3e9)
2009. aug. 17. 12:33

Vehetsz akár olyan kertes házat is, ahol a szabad terület a te igényednek megfelelő méretű.

:)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook