Crohn betegség (beszélgetés)
Az én barátom is ebben szenved nála 6 éve diagnosztizálták, de nem hajlandó vele foglalkozni. A neten nézelődtem én is, hátha megtudok valami okosat.( Írd be a Googleba a ,,Chron betegséget" és sok érdekeset olvashatsz róla!)
Évekig kezelték erősebbnél-erősebb gyógyszerekkel, mire egy természetgyógyászattal is foglalkozó belgyógyász magyarázta el, mi is ez tulajdonképpen.( A doktornő szerint akupuktúrával is eredményesen kezelhető, a gyógyszerek elhagyásával )Kialakulásának pszichés okai lehetnek- a páromnak a válása után jelentkeztek a tünetei... Javasolták, hogy forduljon pszichológushoz, de persze hallani sem akar róla! Így amennyire lehet én próbálok rá odafigyelni és lehetőleg folyamatosan nyugodt légkört teremteni neki. Az utóbbi időben viszonylag tünetmentes, a görcsei is enyhültek. A hasmenése is ritkább. Időnként bevesz hasmenés ellen gyógyszert, ez nála jól bevált: Bolus adstringens. úgy tudom egyenlőre gyógyítani nem lehet, de tünetmentesíthető. Egyenlőre nekünk ez így sikerült.
szia!
műteni már csak akkor szoktak, ha nincs más választás. és a beteg szempontjából azért ált. jó, hogy megteszik, mert kivágják a beteg részt, ami jó esetben hosszabb időre tünetmentesíti az embert.
persze kivételek mindenhol vannak :(
jobbulást a barátodnak!
Sziasztok.
Az a legrosszabb hogy az orvosok azt mondják hogy nem gyógyítható csak tünet mentesíthető. De annyi betegségre tudnak már gyógymódot miért ne lehetne pont ezt gyógyítani.
Szia!
[link] javaslom időzz el ezen az oldalon. Ezzel a módszerrel ki lehet gyógyulni rákból, AIDS-ből, alcheimer kórból, meg minden temetett betegségből.
Ne sajnáld az időt ennek az elolvasására: [link] letoltes/rovidjegyzet.pdf Magyarországon is személyes konzultáció, gyógyítható!
Máshol is olvastam ennek a betegségnek a gyógyitásáról, nem is olyan régen, itt a neten, de most hirtelen nem jut eszembe, hogy hol. Mindenképp a google-ben is keress rá.
Nekem is van ilyen ismerősöm, már többször operálták. Ezért néztem én is utána.
Üdv. Miszti
akkor lehet, hogy a nyuszi hozza... :)
de jó :)
szia! tudom hát :)
jól vagy(tok)?
mire vagy kíváncsi?
engem fél éve diagnosztizáltak. próbálok belerázódni :)
sziasztok!!
lehet tudok nektek segiteni!!
én gastroenter. dolgozom és mi kezelünk chron betegséggel gyereket ha tudok segitek!!
Jászberénybe jár orvoshoz de most átmegy pestre másik orvoshoz.
Neked mik a tünetek és hogy viseled ezt a betegséget?
Az elég gáz. Hol jár dokihoz?
Én 14 éve vagyok crohnos.
Szia.
Nekem a barátom ilyen beteg és most meg kellett műteni megint. Az a baj hogy az orvos akihez jár nem
igen tud mit kezdeni vele.
Ha van itt olyan akinek ez a betegsége meséljen rólahogy kihez jár orvoshoz és mik a tapasztalatai.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "A lélek nyelve: betegség"
- Az NKE » NKE-RTK » bűnügyi igazgatási [bűnügyi nyomozói] szak esetén a crohn betegség kizáró ok lehet?