Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Matek53 írtam Neked privit!
Amúgy mi ez a nagy csend itt a fórumon? :)
Sziasztok!
2011/05/29 21:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 5 hónap, 29 nap, 22 óra, 50 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 3822 db.
Az első két hónap nagyon könnyen ment, aztán a harmadik hónap első hete... hát, az valami kínszenvedés volt! Akkoriban már kezdtem lejönni a gyógyszerről (a gyomrom miatt kétnaponta 0,5mg), de amelyik nap nem szedtem be a gyogyót, aznap mindenkivel összevesztem.
Ez tartott kb. 1-1,5 hétig, majd ahogy jött, el is múlt. Azóta sem tört rám olyan nagyon a bagó utáni vágy, bár néha vannak "nehezebb" napok.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Ezzel már tényleg érdemes büszkélkedni:
2011/10/24 21:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 1 hónap, 3 nap, 11 óra, 44 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 1020 db.
Az így megspórolt költség: 33284 Ft
Nagyon jó érzés ezt megmutatni Nektek :)
Sok sikert mindenkinek!!!
Köszönöm a választ :-)
Sok sikert mindenkinek!
Köszönöm cika58 !
Most kicsit megnyugodtam !
Nagyon ideges voltam,arra meg főleg, hogy az orvos
nem mondta, hogy lehet azért van ez mert tisztul a tüdőm,azt mondta nem tudja mitől van.
Szia Márta 55!
Igen én is köhögtem közel 1 év volt a tisztulási folyamat.Ma már nem.
Sziasztok ! Van köztetek olyan aki több hónapja nem cigizik írjátok már meg hogy ti is köhögtetek miután
abbahagytátok ? Meddig tarthat ez ?
Szia Maja!
Gratulálok a sikeredhez :) 3 hónap az már nagy eredmény! Igen, én is úgy gondolom, hogy nem gyújtok rá soha többet, csak a pár nappal ezelőtti buli kavart egy kicsit össze. Vagyis az ott dohányzó emberek látványa indított el bennem pár bűnös gondolatot....Ezektől nehezen szabadulok, de lassan túl leszek rajta :) Én vettem még egy doboz bogyót, ami elméletileg 10. hétig tartana, de az utolsó 2 hetet el szeretném húzni, hogy meg legyen a 12 hét összesen és így a fokozatos leszokás.
Úgy látom Andin kívül mindenkinek eszébe jut még a cigi, mindegy hány hete, hónapja vagy éve nem dohányzik :)) Mikor rászoktunk, nem gondoltunk erre, hogy egyszer majd ilyen nehezen szabadulunk tőle (vagyis soha)!! Irigyellek Andi!! :))
Sziasztok!
Ha nem is írok sűrűn, de nyomon követem a fórumot.A harmadik hónapnál tartok füstmentesen.Én öt hét után hagytam abba a gyógyszert. Vannak pillanatok mikor úgy rágyújtanék, de elhessegetem, nem mondom hogy könnyű, de nem is oly nehéz. Ami a legnagyobb baj, hogy pótcselekvésként édességet ettem,-eszek ami +5 kg-ot jelent. Mindenkit csak biztatni akarok, hogy kitartás sikerülni fog, ha Te is akarod, és valóban 1 szálat sem, hisz oly jó tisztának lenni.Axion neked sikerülni fog, mert erős vagy,a kezdetén túl vagy, csak így tovább. Mindenkinek kitartást.
Matek53 hiányollak a fórumról! Nagyon eltűntél :(
Remélem minden OK veled, csak azért nem nézel felénk, mert eszedbe sem jut már a cigi és így a fórumra is elfelejtesz benézni :)
Szia!
A champixot 3 hónapig javasolt szedni. Az 1572. hozzászólásomba leírtam hogyan, de ha van még kérdésed írj bátran :)
Sziasztok!
A saját történetem... 14 éves korom óta dohányoztam, rövidebb "abbahagyásokkal" egészen 27 éves koromig. Akkor elhatároztam, leraktam és sikerült... 4 és fél évig. Most, december elején lenne az 5.évem, de... 3 hónappal ezelőtt sikerült újra rágyújtanom, egy- egy szállal elvoltam kb 1 hétig, de aztán egyre jobban és gyakrabban hiányzott, így visszaálltam a régi sémára (= napi majd' 1 doboz) :-( Jelenleg itt tartok :-(
A barátom viszont kitalálta, hogy le akar szokni. Megvette a Champixot és nagy sikerei vannak úgy, h másfél- 2 hete szedi. Pénteken fogy el neki az első doboz, ma van az a nap, amikor egyáltalán nem gyújtott rá, azt mondta nem is kívánta és nem is nehéz ellenállnia :-)
Kérdésem ezzel kapcsolatos: az első doboz után kell venni még Champixot? Mennyi ideig kell szedni?
Mindenkinek gratulálok akinek sikerül leszokni... és ha már egyszer sikerült, ne rontsátok el (mint én... :-/ )!!!
Nagyon rendesek vagytok, hogy így tartjátok bennem a lelket :) Még az a szerencse, hogy egy szál cigi sincs ilyenkor a közelembe, akkor már elbuktam volna...Lehet az is közrejátszik a dologban, hogy 2 napja csak napi 1 mg bogyót szedek, mert a patikában csak holnap jön meg az újabb adagom és így húztam ki az időt. Holnaptól jöhet a napi 2, még biztos nagy szükségem van rá. De joggal teszem fel akkor a kérdést: Mi lesz ha már nem szedem a gyógyszert? Addigra elmúlik ez a féktelen vágy? Vagy újra cigire költhetem a pénzem?
Eddig én biztattam a kezdőket, most meg engem kell összekanalazni, nem vicces ez egy kicsit? 1 hónap füstmentesség után? :)
Mindegyikünk szeretett cigizni! :))
Baromi szerencsés vagyok, hogy én ilyent sosem éreztem.
Sziasztok!
Andi6020 és samanna csak gratulálni tudok nektek!! Ha már 3 vagy akár csak 1 éve nem dohányoznék, biztos nem éreznék ennyire erős vágyat a cigi iránt, mint ma :( 1 hónapja nem dohányzom és mégis annyira hiányzik, mintha tegnap tettem volna le :( Pedig már azt hittem túl vagyok a nehezén, remélem hamar túljutok ezen az időszakon is...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák