Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Köszönöm szépen!
Felhívtam az orvosomat és azt ajánlotta, hogy felére csökkentsem. Így már jobb az álmom. .... és 18.napja nem dohányzom. Nem is igazán kívánom a cigit pedig a hét végén olyan buliban voltam, ahol a társaság fele cigizett és bennt.
Szia Timike !
Mindenkire másképpen hat a gyógyszer, van akinek elég 6 hétig szedni, de van az ismeretségi körömben olyan aki 5 hónapig szedte.
A régebbi hózzászólásaimból javasolom, hogy olvasd el az 1424-est és az 1502-est ebben a sorrendben.
Hidd el érezni fogod, hogy már nincs szükséged a gyógyszerre. A szervezeted azzal jelez, hogy egyszerűen elfelejted bevenni a tablettát.
Sok sikert a leszokáshoz. :)
Szia/sztok
én 6 hétig szedtem, tegnap vettem be az utolsót, és abban reménykedem, hogy lassan végigalhatom az éjszakákat.nagyon rosszakat nem álmodtam, de álmodtam elég intenzíven egy pár hétig.
Sziasztok!
Én így állok a cigivel, de sajnos bármelyik pillanatban képes lennék újra rágyújtani....
2011/10/24 21:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 3 hónap, 0 nap, 13 óra, 47 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 2760 db.
Az így megspórolt költség: 90063 Ft
Szia köszönöm, hogy írtál.Én még mindig nagyon el
vagyok keseredve lassan 1 éve nem cigizek illetve volt néha pár szál de július óta naponta 1-2 alk.
rám jön a köhögés 1-2 órára.A gégész azt mondta,
valószínű, hogy reflux, a tüdőgondozóban azt mondták lehet, hogy asztma.A gyógyszerek nem használnak már nem tudom mi tévő legyek ?
Talán szívjak megint napi 1 doboz cigit ?
Szia Palees !
Ha nem lenne az el. cigaretta biztos én is visszaszoktam volna. Nekem bevált.
Szurkolok neked, hogy a következő próbálkozás beváljon. Mostmár magamon érzem/tudom, hogy rettenetesen nagy elhatározás és erő szükséges, hogy az ember végleg abbahagyja. Én fél éve szüneteltetem a cigit, de mi a biztosíték arra, hogy a jövőhónapban nem füstölök újra ? Az unokahugom 4 év nemdohányzás után újra úgy füstöl mint a gyárkémény.
Szia Matek!
Hát te is "idetévedtél"? :) Én sajnos kb. 4 hónap után visszaszoktam, de eldöntöttem, hogy egy párnap múlva újra megpróbálom, mindenféle segítség nélkül. Aztán vagy lesz hozzá akarat erőm, vagy nem...?
Szia!
Ha ég a nyelőcsöved az lehet akár "reflux" is.
Szia Szk !
Gratulálok, nagy vagy !
Szia Sedit !
Van aki a Ch nélkül is le tud szokni, elég a saját akaratereje. Te ismered magad, hogy bogyó nélkül meg tudod-e állni, hogy ne gyújts rá.
A leírt tüneteid tipikus elvonási tünetek. A legrosszabb ami történhet, ha abbahagyod a tablettát, hogy ismét rágyújtasz. Innen tudni fogod, hogy mégiscsak szükséged van a gyógyszerre, vagy sem.
Sok sikert a leszokáshoz. :)
Heló, Sziasztok!
1 hete nem cigizek, annak ellenére, hogy nagyon hiányzik. Nem tudom valakinek volt-e hasonló panasza: nincs kedvem dolgozni menni, sokat alszom, gyenge vagyok, pillanatok alatt leizzadom, és nagyon érzékeny lettem. A chempixből még 4 tablettám van, most már napi 1 szemet szedek. Konzultáltam a háziorvosommal ő azt mondja valószínű nem lesz szükségem a továbbiakban a gyógyszerre. Mindössze egy dobozzal vettem. Nektek mi a véleményetek?
Eddig sem volt kalkulátorom,eztán már nem is lesz.
A mai nappal 1-éve hogy leraktam acigit,sokat olvasgattam itt és nagyon sok tanulságos élettörténetet ismerhettem itt meg.Úgyhogy eddigi dohányzásmentes időm,22-év kőkemény bagózás után:1ÉV
Én is gratulálok Neked!
nem tudom, Ti hogy vagytok az étvággyal, de én zabálok:) az anyagcserém is nagyon belassult, hát ez a legnagyobb gondom most!
2011/12/12 23:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 0 hónap, 28 nap, 11 óra, 32 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 560 db.
Az így megspórolt költség: 18200 Ft
Szia ! Gratulálok.
Sziasztok, rég voltam, de NEM dohányzom:)
2011/11/28 00:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 1 hónap, 13 nap, 10 óra, 24 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 860 db.
Az így megspórolt költség: 27090 Ft
Szia Matek53!
Gratulálók! Megy ez csak így tovább.Szerintem a nehezén túl vagy.
Sziasztok Kedves Fórumozók !
Rég nem jártam erre, de most muszáj dicsekednem.
2011/07/02 00:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 6 hónap, 1 nap, 16 óra, 4 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 4625 db.
Az így megspórolt költség: 150921 Ft.
Mindenkinek nagyon boldog füstmentes újesztendőt kívánok.
Sziasztok!
Mindenkinek, aki már abbahagyta, mindenkinek, aki ma-holnap fogadja meg :), és mindenkinek, aki a jövőben valamikor úgy dönt, vagy nem, hogy abbahagyja a dohányzást:
Nagyon boldog, egészségben, kitartásban és sikerekben gazdag új évet kívánok!
Szia mause !
Februárba kezdtem leszokni,de nyáron elcsábultam és
pár szálat elszívtam de most nem cigizek, vettem
e.cigit ha nagyon kívánom abba beleszívok párat.
Egyébként amikor leszoktam rá 2-3 hónapra kezdtem
köhögni de már nagyon unom pedig az orvosok nem találnak semmi bajt gondolom ez a tisztulás lehet.
További füst mentes napokat kívánok !
sziaMárta!
gratulálok. mióta nem szívod? nekem 3 hónap volt kb mire teljesen kitisztult a tüdőm, meg azt mondják az okosok, hogy aki bagós annak gyulladásban vannak állandóan a hörgői, és ennek is rendbe kell jönni. jaj de jó, már csak kis idő és engem is ez a köhögés fog bosszantani, és nem az hogy büdi a ruhám!!!
Sziasztok !
Minden leszokónak kitartást !
Én már leszoktam azóta naponta rám jön a köhögés,majd meg fulladok.Ha esetleg hallottátok
meddig tarthat ez írjátok meg. köszi
Nem vagyunk berezelve mause! Nem dől össze a világ..cigi nélkül is folytatódik az élet, majd meglátod..és mennyivel jobb lesz!
Én is többször elbuktam..most nem fogunk!!!!!!Mert nem akarunk többet rágyújtani!
És nincs "DE"..érted??:)Menni fog , meglátod!!!!
A ch okozhat ilyen panaszokat a szedés elején.
Mennyit szedsz most belőle?
sziasztok. homokóra írtam neked a másik oldalon, aztán itt megtaláltam a választ.én már 6. napja szedem, de nekem nem jönnek ilyen tünetek. 5 szál cigim megmaradt tegnap, pedig könyörtelenül ki szoktam végezni egy dobozzal, hétvégén néha nem is elég.3 óránál többet nem alszok egyhuzamban. a férjemnek semmi gondja szívja, alszik.nagy az ellentmondás bennem. baromira várom a szerdát, mert azt jelöltem ki. már csak 2 nap és szabad , tiszta és büszke leszek.de....itt jön a de. annyi kudarcon vagyok túl. annyira berezeltem hogy megint elbukok. de.... nem lehet. utálom, undorító és várom a szerdát nagyon.
ja!! még 1 kérdés. a gyomorsavam..egész éjjel ég a nyelőcsövem, ma veszek valamit rá. de ez a ch-tól lehet. nem találtam ilyet a mellékhatások közt, de itt annyi tapasztalt ember van.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák