Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Gratulálok. :)
Akkor én is biztatok mindenkit, de nem a gyógyszerrel kapcsolatban,hanem a magas prolaktinnal.
Nekem 3-án egy hónapos a kisfiam. :)
És még microadenomám is volt. :D
Sziasztok!
Egy kis biztatást szeretnék nektek adni,mert igenis hatásos ez a bogyesz annak ellenére hogy mennyi kellemetlenséggel jár/hat a szedése.
Nekem is magasabb volt a prolaktin szintem,no nem sokkal,de az pont elég volt ahhoz hogy nem estem teherbe...Egy hónapig kellett szednem,majd kontroll,amint teljesen totálisan visszament az érték,ez volt augusztus közepén,és...boldog 10 hetes kismamának mondhatom magam per pillanat!!!
:D Úgyhogy fel a fejjel mindenkinek!
Szurkolok nektek,hogy minél hamarabb rendben legyen minden!
Szia!
Ennek nagyon nagyon örülnék és akkor talán karácsonyra ajándék lehetne a baby.:)
sziasztok
Látom van ismerős emberke is szia Réku!!!!Meg mindenki!:)
Én tegnap este kezdtem el szedni ezt a csodás kis bogyókát.Minden bizodalmam ebben van.
Nálam a probléma az volt hogy nem volt peteérésem.Closty után lett pé-m lett pozi tesztem de nem maradt meg a baba.Kiderült közben hogy magas enyhén a prolaktinom.Tapasztalat hogy mennyi időn belűl rendezi a hormonszintemet ez a gyógyszer van?
Szia
En nem mondhatnam hogy hamar vissza all mar szules utan egy honapot szedtem a bromot de nem igazan hasznalt. Mar 7 honap telt el es egy adagot be szedtem de meg mindig van tejem es ezert meg magas a prolaktinom. Lehet masnal hamar vissza all ilyen esetbe de mar megszoktam hogy orvosilag anti talentum vagyok :)
Szia!
Egy ilyen dolog után mondhatni, szinte természetes, hogy magas a prolaktin szinted. Úgy tudom ilyen esetben nagyon hamar visszaáll a Bromotól. Ha pedig először ilyen könnyen összejött, akkor rendezett prolaktinnak tuti, hogy a második is gyorsan sikerül majd. Sok sikert! :)
Rekuczy,
nagyon sajnalom amin keresztulmentetek az elmult honapokban!!! Sok erot kivanok a tovabbi evekre, hogy fel tudjatok dolgozni lelkileg ezt a traumat!
Az jo, hogy ujra szeretnetek nekifutni!
Szerintem ha rendezodik a prolaktinszinted, akkor ugyanugy hamar teherbe lehet esni, mint "normalisan". En is szedek bromot, es rendezodott szinttel 1-2-3 honap alatt estem teherbe.
Zsike,
sajnos nem talaltam meg a papirt... pedig par hete rendezgettem a cuccokat, es valoszinu akkor nem oda tettem ahova gondoltam hogy tennem. Elkeveredett, most pedig mar masik dobozokat nem tudom vegigturni...
A lenyeg, hogy nekem az egesz az agyalapi mirigy nem jo mukodesebol fakad. Ettol volt a magas prolaktinszintem es egyuttal az alacsony pajzsmirigymukodesem. Ez ugyanakkor derult ki, 16 evvel ezelott.
Sok panaszom volt, de nem a babavaras miatt volt az egesz, joval elotte derultek ki nalam a problemak.
Az endokrinologushoz eloszor havonta majd 3 havonta kellett jarnom. Mikor rendezodtek a dolgok, mondom olyan masfel ev utan, akkor 6 honapos ellenorzesekre hivott mar csak vissza.
Igazabol egybolt Bromocriptint kezdtem szedni. Eloszor napi fel szemet, majd 1 het mulva ez napi 1 szem a 2.5mg-os szembol.
Aztan az ellenorzesen kiderult nem jo meg mindig. Ekkor napi 2 szemre emelte az adagot. Ujabb honap utan reggel 1 szem, este 2 szem (2.5mg). Ujabb honap utan kicsit vissza kellett venni, majd kovetkezo honapban ujra emelni. Ez igy ment sokaig, es a vegen beallt, hogy 0.5-1-2 szem naponta (reggel-delben-este). Ez most is igy van, azota egyfolytaban szedem, terhessegek alatt is vegig szedtem. 3 gyermekem van, mar 10 eve be volt allitva a gyogyszer mire az elso gyerkoc erkezett. Mikor elhataroztuk, hogy belevagunk, a masodik honapban teherbe estem. A masodik gyerkoccel az elso honapban teherbe estem, a harmadikkal pedig a harmadik honapi probalkozasra. :-)
Tehat csak biztatni tudlak, ha rendbejon a hormonszinted, akkor minden rednben lesz a baba jovetelehez!
Emelle nekem jon meg a pajzsmirigy problemam, amire szinten szedek gyogyszert, ugyanez a doki allitotta be, de az hamarabb ment mint a prolaktinszint. Nem tudom Neked mi az oka a magas prolaktinszintnek, de valoszinu ez is fontos tenyezo. Kerdezd meg a dokit, neki tobb tapasztalata van, hogy mikorra varhato kezzelfoghato javulas!
Szia!
Na megtaláltad, hogy neked mennyiről indult a prolaktin? Am milyen kezeléseket kaptál? Hogy derült ki h probléma van vele? Voltak tünetek?
Zsike, én ide szpktam tévedni...
Nekem iszonyú magas volt a pr.szintem. Holnap megnézem a papírjaimat. Nekem olyan 1.5-2 év volt amíg a doki beállította a szükséges éselégséges gyógyszermennyiséget. Nagyjábol ekkorra jött le és normalizálódott, valamint stabilanbeállt a prolaktin szintem.
Neked mikor derült ki ez a probléma? Milyen magas pr.szintről indultál? Mennyit és milyen gyógyszert szedsz?
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett