Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Általában magán dokihoz szoktam járni.
Mégha drágább is, úgy érzem, megbízhatóbbak.
Köszönöm!
pesten nem lesz nehéz találni.
kérdés, hogy magán, vagy tb-finanszírozott legyen? előbbinél is 1-2 hónapos várólista lehet, utóbbi ingyen van, de lehet, hogy újabb 4 hónapodba kerül.
Igen!
Tényleg szükségem lesz több kivizsgálásra.
Csak mivel még 4 hónapja kezdtem el, így türelmesen vártam a hatást.
A tesztoszteron csökkent is, de a bőrproblémák nem szüntek meg teljesen.
Esetleg tud valaki megbízható endokrinológust ajánlani?
Köszönöm!
Kedves Incifinci01!
Köszönöm a tanácsot.
Ezt meg is fogadom.
Kicsit elszomorodtam.
Kb. 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert nem akartam tovább hormont szedni. Ez követően kb. 5 hónap múlva elég nagy problémák jelentkeztek a bőrömön és a hajam is hullott.
Amint már írtam 4 hónapja szedem a Bromocriptint.
De úgy látom, nem is álmodhatok arról, hogy abbahagyhatom a szedését.
Meg akartam magam kímélni a fogamzásgátlótól, de úgy tűnik, hogy valamit így is-úgy is szednem kell.
Ráadásul így 4 hónap után még mindig nem szüntek meg a bőrproblémáim. Javult, de nem vagyok teljesen elégedett.
Nem tudom, hogy neked mennyi idő után jött helyre a bőröd.
És te így 15 év alatt érezted a Bromo mellékhatásait? Egyelőre én nem érzek semmit.
Köszönöm!
Gorak, eredetileg en is aknes bor miatt mentem el borgyogyaszhoz. Amikor o valamennyire rendbehozott, akkor kuldott el nogyogyaszhoz, es idokozben pedig endokrinologushoz. Nekem ekkor derult ki a problemam. Es igen, tenyleg a ferfi hormonok tobblete okoz ilyen jellegu problemat. En is ezert kaptam eredetileg a bromot. Menjel el endokrinologushoz feltetlenul, ne csak nogyogyihoz.
En egyebkent mar 15 eve szedem a bromocriptint...
magas tesztoszteron miatt kaptad?
ez furcsa... mert ha alacsony progi miatt írják, akkor az még közvetve érthető is... de így még nem is hallottam... :o
Sziasztok!
Én csak most regisztráltam erre az oldalra.
Olvasgattam ezt a fórumot, és azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki babavállalás érdelében szedett bromocriptint.
Én komoly bőrproblémákkal mentem el nőgyógyászhoz. Hormonvizsgálatot csináltak és kiderült, hogy nagyon magas a tesztoszteron szintem.
Erre írta fel az orvos a gyógyszert.
Mr 4 hónapja szedem.
Esetleg van valaki más, aki szintén hasonló problémák miatt kezdte el szedni?
És mi a tapasztalata?
Előre is köszönöm a segítségeteket!!
sziasztok,
ahogy itt olvasgatom a tapasztalatokat, latom, hogy tobbnyire ti csak ideiglenesen, par honapig szedtetek, szeditek a bromot. Van esetleg valaki, aki evekig szedte ezt a gyogyszert? En mar 15 eve szedem, megszakitas nelkul. Kozben szuletett 2 gyermekem, terhesseg alatt is vegig szednem kellett, valtozatlan adagban. En napi 8.75mg-ot szedek, reggel 1/2, delben 1, este 2 tabletta.
(Eredetileg nem azert adtak, mert babat szerettem volna.) Nemreg a doki valtoztatni akart, egy masik gyogyszerre. Az is a magas prolaktinra hat, csak abbol heti 2 szemet kelllett volna szednem. De mivel lehet hogy szeretnenk meg egy babat, ezert inkabb megis a bromot kell folytatni.
sziasztok!!
Gondoltam, pár szóban leírom történetemet. Egy évnyi sikertelen próbálkozás után felkerestem az orvosom, aki először fölírta a clostit, 3 hónap után természetesen semmi. Nagyon el voltam keseredve. Jött egy vérvétel, ott kiderült hogy kicsit emelkedettebb a prolactinom. Jött a bromocriptin. Az első hónap nagyon rossz volt, de a cél érdekébe mindent. Most szedtem a 2. hónapja, és tegnap két pozitív tesztem is lett. igaz, ez még csak teszt, de remélem pocaklakó is van. Nekem tuti segített a gyógyszer!!!
sziasztok!
úgy látom el kell itt egy kis pozitív példa!!
nekem 2 gyerekem van és mindkétszer a bromo és a closty segített!! semmi mellékhatást nem éreztem sőt azt sem vettem észre,hogy terhes lettem......
az egyikőjük már 10 éves a másik 2,5.
szóval fel a fejjel nálam sikerült nektek is fog!!!
drukkolok!!
Okés :-) megpróbálom.
De ha ez is csinál pé-t akkor mért kell a clostit is szednem?
bocsi a sok kérdésért! :-))
szerintem kezdd el nyugodtan.
nekem 1 hét szedéstől is lett pé-m abban a ciklusban... szóval segít!!!
Szia Titánia!
Melyik fórumon írtál a dologról?
És hogy sikerült meggyógyulnod?
Én a Bromot szedem, és nagyon sok gondot okoz.
Én nem merem elkezdeni szedni... Inkább vissza megyek az orvoshoz, irjon mást...
Már most parázok tőle...
akkor tuti azért kapod ;)
tudom, hogy pcos-es vagy :D
ebben a ciklusban, ha nem jön meg akkor tovább, ha megjön le kell tennem.
PCOS vagyok, spontán tüszőérésem nincs.
de meddig? 1 ciklusban? vagy innentől kezdve mindig?
ha mensihez van kötve, tuti ovu-indukciónak szánja...
de ezeket az orvosnak el kellene magyaráznia.
meddig kell szedned?
mint írtam, én is kaptam 6-os prl-re (ott a felső határ 24).
én ovu-indukciónak kaptam... és nagyon sajnálom, hogy ennyire nem bírtam, mert csupán 1 hétnyi szedéstől is lett egy késői pé-m :)
Sziasztok!
De utáltam szedni ezt a gyógyszert. Nekem is nagyon magas volt a prolaktin szintem, és volt adenomám is, megjártam az MRI viszontagságait, és a bromo után felírták a Norprolacot, ami még erősebb volt. Mindezek után elegem lett, és abbahagytam saját felelősségre a gyógyszerek szedését.
Meggyógyultam. Hosszú út vezetett ide. Leírtam, hogy hogyan, egy másik fórumban, ahol egy állítólagos orvos letolt, hogy mit képzelek magamról, hogy áltatom a népet. Csak gyógyszerrel lehet... Nekem nélküle sikerült.
Remélem Nektek is sikerül. Legyetek napról napra egyre jobban!
mértékegységtől is függ (mi a ref.érték?)
nekem 6,2 ng/ml-ra adott anno 2x1 bromót, pedig ez bőven ref.értéken belüli, sőt inkább az alsó határ felé húz.
ha bromó mellett jön össze a baba, akkor valóban ajánlatos szedni az első trimeszterben.
hogy segít-e? majd kiderül... én egy hétig bírtam szedni...
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett