Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
"Teli vonatra felszáll egy kerékpáros, szerinted mit kell tenni?"
Igen, ahogy előttem már írták is. Fel kell állni és odaengedni a kerékpárost, hiszen fizetünk a kerékpár szállításáért.
Egyébként, erre külön vagonok vannak. A kalauz megmondja, hogy melyik az, ahol tudom szállítani a kerékpáromat. Ott ugye az egyik oldalon vannak ülések, a másik oldalra ki lehet kötni a bicajt, mert ugye, egész úton nem kell fognom, hogy elguroljon, feldöljön, stb. Ez egy 2 kerekű jármű, azaz nem áll meg, csak úgy egy mozgó járművön.
Tehát, a kijelölt helyre rögzítem a kerékpáromat, majd leülök valahová a közelben.
Ha nincs hely, hogy leüljek, akkor gondolom, állok, ahogy a BKV buszokon szoktam. Erre még nem volt példa.
Bár sok ember utálkozik mindenre, pl. a bicajosokra, de még sosem fordult elő, hogy ne tudtunk volna leülni a rögzytett kerékpárunk közelében.
Mi bicajosok, ahogy szállunk fel a vonatra, megkérdezzük egymástól hogy ki meddig megy, hogy ne kelljen leszálláskor azzal szórakozni, hogy a rajtunk lévő 5 bicajt kikössék.
Ja, és mielőtt felmerül a kérdés, hogy miért nem tekerünk a célig;)
Mi úgy szoktuk, hogy felülünk a vonatra a kerékpárral és elmegyünk Vácra, és onnan visszatekerünk kb. 35 km-t. A 70 km sok lenne, de ennyi simán megy.
Tehát, megvesszük a saját és a bicaj jegyeket, ami azt jelenti elvileg, hogy van helye a vicajnak, azaz van kerékpár szállító vagon és mi is le tudunk ülni a pénzünkért.
Teli vonatra felszáll egy kerékpáros, szerinted mit kell tenni?
Felállni és elhúzni onnan. Már csak azért is, mert nem szívességet tesz neki a MÁV, hanem fizet a bringáért.
"Teli vonatra felszáll..."
Minden kijelölt hely arra van elsősorban fenntartva, aminek ki van jelölve. Ha a kerekesszékes, babakocsis helyen állok, félreállok ha felszállnak kerekesszékkel vagy babakocsival. Ha az időseknek fenntartott helyen ülök, felállok, hogyha egy idős vagy kisgyerekes száll fel. Szóval ha a biciklis helyen ülnék, akkor igen, felállnék és megpróbálnék arrébb helyezkedni a teli vonaton is, hogy biztonságosan szállítható legyen a kerékpár.
Temu
már utánvéttel is lehet rendelni,így rápróbáltam.szatén hálóinget szerettem volna...ázsiai xs,a röhej az,hogy méretben pont jó,de annyira rövid,hogy nevetséges
ha s-t rendelnék azzal annyit érnék el,hogy ugyanolyan rövid lenne,csak jóval nagyobb .D mérettáblázat szerint egy egész centivel nagyobb az S az XS -nél:)))) a többi ruhát elnézve ugyanez a helyzet....visszaküldés nem érdekel,vagy biztosra rendelek,vagy sehogy -általában utóbbi.
soha többet!
"Szoktál a Temu oldalról rendelni?"
Megesett, de rájöttem hogy nincs szükségem temus dolgokra.
Szoktál a Temu oldalról rendelni?
Nem. Nincs bizalmam hozzá.
Szoktál a Temu oldalról rendelni?
Meg sem néztem. Már akkor megutáltam, amikor erőszakosan mindenütt az arcomba ugrott.
Ugye!?
Én gyerekként azt is bántalmazásnak éltem meg, hogy a kb. 10. szomszéd néni olyan becenevet használt, ami nekem nem tetszett, ráadásul ha meglátott, akkor hangosan, iszonyatos hangon ismételgette az általa kitalált jó kis becenevet.
Hiába szóltak a szüleim neki, hogy ne tegye, ő cukinak tartotta.
Gyerekkorodban bántalmaztak verbálisan akár csak egyszer is (kortásaid, tanáraid, rokonaid, bárki)?
Megbocsátani lehet, de elfelejteni soha.
Gyerekkorodban bántalmaztak verbálisan ?
Nem volt , néhányszor veszekedtem anyukámmal, fiammal dettó, de azok a szócsaták a bántalmazástól nagyon messze állnak. Nálunk inkább csendes volt a famiia, nem provokatív.
Gyerekkorodban bántalmaztak verbálisan...
Pillanatnyilag nem emlékszem ilyenekre.
'Gyerekkorodban bántalmaztak verbálisan akár csak egyszer is (kortásaid, tanáraid, rokonaid, bárki)?'
Van olyan ember, akit nem?
És persze, nem 'csak' verbálisan.
Szerintem minden gyereket csúfolnak valamiért.
Szemüveges, piros a nadrágja, vörös a haja, szeplős, alacsony, magas, beszédhibás és még sorolhatnám, hogy a gyerekek mikkel bántják egymás.
A tanár szintén bántja a nem aktuális kedvencét, nyilvánosan megalázza a többiek előtt, a szerinte jogos beszólásaival.
Még a rokonok is, pl. amikor egymáshoz hasonlítanak családtagokat.
Aztán ott van a fizikai bántalmazás, ami szerintem, szintén minden emberrel megtörtént.
Ellök az ovis társ, megharap, csipked, megrúg, megüt, elveszi a játékot.
A tanár körmöst ad, a kulcs csomójával dobál vagy a krétával, esetleg felpofoz, megszorítja a kezét a gyereknek, stb.
És ugye a családtag is tehet ilyet. Rá csap a gyerek kezére, fenekére, ad egy taslit, stb.
Na, szerintem, sokkal kevesebben vannak azok, akikkel egyik sem történt meg.
Melyik emberrel tartózkodnátok egy légtérben?
Azzal, aki egy órája fürdött, de izzadt. A régóta nem fürdést parfümmel elnyomni kívánó keveredett szagnál rosszabb nincs.
Mikor voltál utoljára szőlőt szüretelni?
Elég régen.
Kímélnem kell a rozoga derekamat.
Mikor voltál utoljára szőlőt szüretelni?
5 napja, vasárnap.
Benned már ősz van?
Még nem igazán érzékelem az őszt.