Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
Te is mintha támadólag lépnél fel azzal szemben, amit írtam. Egyetlen szóval nem mentettem fel a gyilkost. Elítélem a tettét.
Gondolom nem bűn, hogy felmerült bennem a kérdés, amiről írtam.
Egyébként mindenki megnyugtatására: börtön vár a gyilkosra. Azt pedig tudjuk, hogy nem az lesz a legfőbb büntetése, hogy lecsukják. Amit ő ott kap, az százszor kegyetlenebb lesz neki.
És ne számoljunk a tévedés lehetőségével? Hogy nem az elkövetőt ítélik el?
A kínzással visszasüllyednénk a középkorba.
Enissa!
Nem azt írtam, hogy a gyilkosnak bármi mentsége lenne az alantas cselekedetére, erre a szörnyű tettre. Még csak nem is sugalltam olyat, hogy bármi indok lenne a megmagyarázására. Nincs rá mentség, bármi volt is a gyilkosság indítéka.
Egyszerűen felmerült bennem a kérdés. Megkockáztatom, hogy nemcsak bennem.
Simán szenvedjen, a legtöbb gyilkos kínozza is az áldozatait, élvezettel nézi a haláltusájukat, a könyörgésüket.
Megadnám a lehetőséget érezze át, mit élt át az áldozata a fájdalmai mellett még.
A darabokra tépés jogos, a kutyákat nem mérgezném vele, savban semmisíteném meg, amennyit idáig tudunk az elkövetésről.
Derülhetnek még ki furcsaságok.
Lesz@rom ,hogy miként számolt el a lelkiismeretével(a pszichopatáknak nincs).
Csak azt az ártatlan kisfiút nézem ,akitől kegyetlenül elvette az életét.(közvetve három ember halt meg :a gyerek és a szülei).
Rohadjon meg a börtönben!
"Bennem valahogy mégis felmerült, mi vezethetett arra, hogy egy 16 éves fiú meggyilkoljon a 11 éves fiút."
Nem tudom milyen indokkal lehetne ezt megmagyarázni, hogy valaki miért öl, egy nála fiatalabb, gyengébb EMBERT.
Erre nem lehet semmi mentség.
az emberek nagy része átél kisebb-nagyobb traumákat, erőszakot, háborút és ember tud maradni.
Ennek a lénynek, ha lett volna lelkiismeret-furdalása, nem tudott volna ezzel a tudattal élni. A lény tudott.
Te rács mögé dugnád Till Tamás 40 éves gyilkosát? szavazás
Nem, én darabokra tépném és a kutyákkal etetném meg.
"Te rács mögé dugnád Till Tamás 40 éves gyilkosát?"
Igen. Egy gyilkosnak börtönben a helye.
Szinte semmit nem tudok a gyilkosról. Csak a hiteles források érdekelnének, nem a szennylapokban megjelent írások.
Ez az ember 16 éves kamasz volt, amikor ölt. Semmit nem tudunk arról, hogy milyen családban nőtt fel, mi volt az indítéka, hogy megölje az akkor 11 éves fiút.
Egy családot tönkretett. Tamás családjának nemcsak akkor volt szörnyű, amikor elveszítették a fiúkat. Most újra feltépték a sebeiket.
Az, hogy a gyilkosság elkövetésekor 16 éves fiú hogy birkózott meg a titokkal, a lelkiismeret furdalásával, nem tudom. Felmenteni viszont semmiképp nem tudom, annak ellenére, hogy szinte semmi infó nincs ezekről a dolgokról.
Lehet, hogy másban fel sem merültek ilyen vagy ehhez hasonló gondolatok; csak a meggyilkolt fiú és a családja van a gondolataikban.
Bennem valahogy mégis felmerült, mi vezethetett arra, hogy egy 16 éves fiú meggyilkoljon a 11 éves fiút.
Szörnyű ez, még így 24 év távlatában is.
Tamás családjának megnyugvást kívánok, de ez nem fog segíteni rajtuk. Nem is tudom, mi lenne ilyenkor a lehető legjobb kívánság.
A
"Szoktál még fotóalbumba képeket nyomtatni/előhívni?"
Bizony ám! Teljesen más hangulata van, mint telefonon végiglapozgatni a fényképeket.
Szoktál még fotóalbumba képeket nyomtatni/előhívni?
Nem. Online albumokat csinálok és minden évben a legjobb képekből összeállítok egy könyvet, amit kinyomtattatok. Csak az utóbb 10 évben, de 20-30 év múlva azokat is szuper lesz lapozgatni.
Beadatod idén az influenza elleni védőoltást? szavazás1
Eddig sem tettem, eztán sem fogom.
Oltás
Semmilyen influenza vagy covid oltást nem adattam be.
Beadatod idén az influenza elleni védőoltást?
Tavaly igen, idén még nem.
Oltás:
Nem!
Soha, semmilyen oltást nem adattam be mióta magam döntök róla.
Nem! Eddig még sosem kértem az influenza elleni védőoltást.
Beadatod.....
Még egyszer sem adattam be ilyen oltást.
Eddig sem tettem.
Pontosan!
Minek cserélni havonta?Le kell fertőtleníteni és kész! Én nem használok csak klórmentes fertőtlenítőt,de ez nem probléma.
Aki havonta cseréli rengeteg műanyag szemetet termel! 😡
Nyilván ha már elkopott akkor csere,de az évek alatt következik be.