Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
Amikor munkanélküli voltam és nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban, akkor 4 féle önéletrajzom volt legalább.
Volt az amiben benne volt minden, ez kellett azokhoz az állásokhoz, amilyet szoktam végezni.
Volt egy olyan, ahol csak érettségim volt, hátha zavaró a diploma és a nyelvvizsga.
És volt egy olyan, amiben csak a szakmunkás végzettségem szerepelt.
Illetve egy olyan, ahol csak általános iskolai végzettségem volt.
Pont azért kellett ennyi, mert volt, ahol nem kellett se diploma, se nyelvtudás, se más, de dolgoznom kellett volna.
Végül, azzal helyezkedtem el, ahol csak szakmunkás végzettségem volt. Így lettem pincér, majd konyhalány.
A vicc az volt, hogy kb. 3 nap alatt lebuktam egy kérdésnél, azaz kiderült, hogy bankos vagyok. Szivattak is 2 hónapig rendesen.
Igen, tudták, hogy nem fogok ott dolgozni örökre. 6 hónapig dolgoztam náluk.
Ha te olyan helyre jelentkeztél, ahol a majd megszerzett diploma fontos, akkor bele kell írni az önéletrajzba.
A bankszférában, ha beleírják, akkor előnynek számít. Az egy más kérdés, hogy ha nem szakmába vágó az egyetem, akkor nem kötnek tanulmányiszerződést az új kollégával, de nem az van, hogy esélyt sem kap.
Régen dolgozok már bankban. 30 éve, de soha nem történt olyan, hogy azért elküldjék a kollégát, mert belekezdett egy iskolába. Vagy azért ne vegyenek fel valakit, mert egyetemre jár. Ez normáliséknál inkább előny, akkor is, ha tudják, hogy emiatt kiléphet.
Én szoktam járni tanfolyamokra. Ezt el is szoktam mondani. Megkérdezik, hogy milyen terveim vannak. Mindig mondom, hogy csak nem szeretnék elavulni;) Részemről ezt a munkáltató szintentartásként/hobbiként kezeli.
Persze, volt olyan munkáltatóm, ahol inkább hátrány volt a tudás és a tanulás is, de szerencsére, csak 1.
“Sőt volt meglévő munkavállaló, aki azt hitte hogy ha bejelenti, hogy elkezdett egy egyébként kb munkájába vágó szakot akkor majd pozitív fényben tűnik fel, de éven belül meghirdettük a pozícióját tőle meg elköszöntünk.”
Ezt amúgy miért? Főleg hogy azt mondod hogy nem voltak a tanulás ellen.
Anno, a régi munkahelyemen ez egyértelmű hátrány volt. Ha nem kell a melóhoz akkor ezt csak felhívásként értelmeztük arra, hogy majd vizsgáznia, tanulnia kell és ha komolyabb a szak akkor ezt nyilván nem a szabikból fogja kigazdálkodni, másrészt egy jel arra is hogy el fog pályázni, más érdekli nem az amit csinál. Ha hosszútávon gondolkodtunk egy pozícióban akkor az ilyet azonnal kukáztuk.
Sőt volt meglévő munkavállaló, aki azt hitte hogy ha bejelenti, hogy elkezdett egy egyébként kb munkájába vágó szakot akkor majd pozitív fényben tűnik fel, de éven belül meghirdettük a pozícióját tőle meg elköszöntünk.
Miközben ez olyan munkahely volt ahol folyamatosan voltak tanulmányi szerződések, tehát nem a tanulás, fejlődés ellen voltak, csak az ilyen "önmegvalósításokat" nem tudtuk hova tenni.
Nem írtam volna bele, de már mindegy.
Ez sajni igaz. Főleg itt vidéken. (Veszprém megye) Olyan munkákra, ahova nem kell speciális végzettség mint mondjuk orvos vagy villamos mérnök, hanem sima irodai adminisztratív, ügyfèlszoli vagy eladó meg hasonló, mindig megvan a csókos, valakinek a haverja vagy családtagja.
Azért próbálkozom váltani.
"Beleírnád az önéletrajzodba, hogy levelező formájában egyetem tanulsz?"
Nem így, de beleírnám úgy, hogy
2025. szeptember- xy egyetemi tanulmányok (esetleg, szakot is)
Ebből látják, hogy fejlődőképes vagy.
Az, hogy nem végzed el, már senkit nem fog érdekelni, ha felvettek;)
Sok olyat ismerek, aki évekig halasztgatott beiratkozás után (1 napot nem járt a főiskolára vagy egyetemre), még is el voltak tőle ájulva, hogy diplomás lesz egyszer csak, aztán nem lett, de már beégett mindenki tudatába, hogy főiskolára/egyetemre jár...
Várod a szeptembert?
Egyformán kedvelem a négy évszakot.
Mindegyiknek megvan a maga szépsége.
"Várod a szeptembert?"
Jön. Ha várom, ha nem.
Meg vannak a terveim szeptemberre is.
Várod a szeptembert?
Közelebb kerülök egy célhoz, igen.
Ugyanakkor kicsit félek tőle, nem.
Szívesen nézel gyilkosos filmeket?
Nem. Kivéve a Hitchcock filmeket.
Szívesen nézek jó filmeket, bármi is a műfaja.
"gyilkosos"? Ilyen kategória nincs.😀
Van krimi, thriller, sci-fi, bűnügyi, stb., amelyekben előfordulhat gyilkosság, akár csak szóban utalva rá.
Általában nem azért nézek meg egy filmet, mert az "gyilkosos". A történet maga az, ami izgalmassá teheti.
Pszichopatákról szóló filmek a kedvenceim.
Ha nyár 2025-ben, akkor
Örülök, hogy megérhettem ezt a nyarat is.
Még tudok dolgozni, unokázni, a meleget nehezen, de elviselem.
Ha nyár 2025-ben, akkor
--------
Legyen legalább hetente egy kiadós eső és max 30 fok :)
Ha nyár 2025-ben
Itthon nem kell klíma, munkahelyen nincs. Utcán feleslegesen nem kóválygunk...
Ha nyár 2025-ben, akkor
Már annyira unom, akár nyár van, akár tél, mindig van, aki panaszkodik: túl meleg, túl hideg, túl szeles, túl napos. Pedig ez a Föld bolygó, itt bizony van időjárás. Nem mi irányítjuk, és épp ezért jobb örülni annak, ami van. Amíg érzem a napot, a szelet, az esőt, addig élek. És ha már nem tudok rajta változtatni, legalább nem kesergek rajta, mert attól csak rosszabb lenne.