Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire ügyeltek a részletekre, ha vendégeket fogadtok? fórum

Mennyire ügyeltek a részletekre, ha vendégeket fogadtok? (beszélgetés)

20. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:17

Ránk mindig azt mondják, hogy nálunk a cartól repülőig van minden, de most megfogtál, melegentartónk nincs.

Ha jól sejtem nagyon fiatalok vagytok még, szóval tisztaság, finom étel és egymás felé nyitottság legyen. Más nem kell.

19. globus (válaszként erre: 18. - Channa*)
tegnap 19:03

Nekem kávésból nincs 6 db. Illetve van 4 egyforma csészém aljjal + kis üvegpohár 3 db. Tervben sincs, hogy vegyek, sosem kávézunk ennél többen. Hét közben üvegpoharat szeretem.

Bár valamit mégis, kis szószos kancsókat szeretnék beszerezni.

tegnap 18:30

Nincs melegen tartóm és nem szoktam sok edényemet se használni.

Többször vagyunk sokan, azaz rendszeresen készülök a családomnak és barátaimnak.

Főleg tányérokat használok a tálalásra, azaz a húsokat abba teszem az asztalra. A lvest ritkán teszem bele levestálba. Szép edényeim vannak, így simán tudnak szedni a fazékból is levest:DDD

Vannak fedeles üveg "dobozaim", azokban szoktam a köretet az asztalra tenni.

Nincs sok tányérom se, mert nem tudom hol tárolni. 8 db van mindenből. Az asztalnál sem férünk el többen.

Van amikor több részletbe eszünk;)

Tehát, ne izgulj!

Legyen tisztaság és rend, illetve annyi tányér, amennyiből tudtok egyszerre enni, illetve evőeszköz.

tegnap 16:49
Nincs melegen tartóm viszont van mikróm és sütöm.
16. gabbbicica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:25

Hát én amugy is lusta vagyok, nincsen se melegentartom, se talalo edenyem, mert nem fogok 100 dolgot mosogatni.

Aki hozzank jon; a tarsasagunk miatt jon es remelem, nem azert, hogy mennyire puccos a kaja 😁😁😁

15. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:11
Nos melegen tartóm nekem sincs, de ez még soha nem volt akadály. Bekapcsolom a sütőt 50 fokra és melegn tartja, amit kell. Tálalni lehet fazékban, lábasban is, az biztos van. Nem fogja érdekelni őket a tálalás, ha szíves lesz a vendéglátás.
14. michelle.r (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
tegnap 10:44

Nekem van. Úgy hívják, hogy sütő. 😜

A kérdésre válaszolva: a lehetőségeiddel összhangban törekedj az egységességre, vegyél szép szalvétát, hajtogasd elegánsra, egyforma tányérokat, poharakat rakj, ha van egy szép egyszínű abroszod, az sokat segít.

Készíts egy szép vázát, ha anyósék elvárják az elegáns, szép terítést, nyilván ismerik az illemet és hoznak neked egy szép csokrot. 😉

De főleg ne parázz, a családot tagjai jönnek, nem az angol király. Kedves és természetes legyen minden.

tegnap 09:56
Nincs melegen tartóm és nem is kell.
12. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:47

Ne vállald túl magad !

Add azt, ami van, ahogy van, de azt természetesen, nyugodtan, szeretettel. Még fiatalok vagytok. Természetes, hogy sok mindenetek hiányzik, de ezzel ők is így voltak valamikor.

Sajnos én beleestem abba a hibába, - anyám biztatására, - hogy a vendéget "rendesen" kell fogadni.

Anyósoméktól jó távol, szüleim segítségével építkeztünk. A félkészbe beköltöztünk, ekkor jöttek, négyen megnézni a házunkat. 1 éjszakát nálunk aludtak. Semmink nem volt. Szüleimtől hoztunk át ágyakat, asztalt, székeket, edényt, ágyneműt, mindent. Lett finom étel, minden.

A szomorú, hogy fel nem fogták, mind ez hogyan és miből.

Meg nem kérdezték, hogy egyáltalán miből építünk. Segítséget semmilyen formában nem nyújtottak.

Lényeg, hogy olyan jól érezték magukat, hogy a látogatást többször is megismételték. Szerencsére már csak 1-1 napra. Ez 50 éve volt.

tegnap 08:29

Ezen fölösleges aggódnod. Feltételezem, hogy anyósod nem nemesi család sarja, de ha mégis, akkor lesz benne annyi elegancia és tartás, hogy nem érzékelteti veled a hiányosságokat.

Ha ennyire zavarnak a körülmények, hívjátok meg őket étterembe inkább és nálatok otthon kávézzatok utána.

Mindenkinél mások a szokások otthon, de kétlem, hogy egy átlagis családban alapfelszerelés lenne a melegentartó például.

A vendéglátás amúgy kettőtök dolga, a főzéssel, kitalálással, beszerzéssel együtt. Még most alakítsd ki ezeket az egyenlő, normális viszonyokat, különben tiér lesz minden láthatatlan munka életed vagy a kapcsolat végéig.

10. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:24

Ha szimpatikus vagy anyósodéknak, melegen tartó nélkül is szeretni fog. Ha nem vagy szimpatikus, hiába is tepernél.

Egyébként ha feltűnik a szerintük komoly hiányosság nálatok, legalább beugrik nekik mit adjanak karácsonyra.

tegnap 08:10
Melegentartót életemben nem láttam még senkinek a lakásában, és egy vendégségből sem fordultam ki emiatt. A mamáék is biztos túlélik, ha valamit esetleg meg kell mikrózni. Szerintem is a rendre meg a tisztaságra koncentrálj inkább.
tegnap 07:53

Rend ,tisztaság,finom étel amit csak melegíteni kell,,kis süti,nyilván a férjed tudja mit szeretnek,, ezzel kedveskedj.

Amúgy meg normálisan minden,,nem az edénykészletedre kíváncsiak:)

tegnap 06:13

Legyen rend, tisztaság és finom ételek. 25 éve vezetek háztartást és nincs melegentartóm.

Tűzhelyen megmelegítem az ételt, aztán átszedem üveg vagy porcelán tálba. Sülteket fém vagy porcelán tálcára teszem.

Műanyagot ünnepeken kerülöm.

Biztos megértik a helyzetet.

Sok sikert!

6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 22:11

Szerintem a szüleitek tisztában vannak a helyzetetekkel. Ha ti albérletben éltek és nem toltak egyik oldalról sem egy lakást, akkor ők sem egy kastélyban kezdték az életüket. Meg fogják érteni és nem lesz elvárás a részükről a komplett teríték.

Melegentartók? Nem gondolom, hogy ez hozzátartozna egy háztartás alap felszereltségéhez. Talán ott, ahol rendszeres a nagy vendéglátás.

tegnapelőtt 22:03

Ha jöttök,lesztek.

Ha hoztok,esztek.🤣

Ne csinálj nagy faksznit. Csak egyszerűen.

Tányér legyen tiszta,kaja legyen finom.

A kevesebb,sokszor több.

Sok sikert.

4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:16
Szerintem ne izgulj emiatt. Legyen tiszta, és ne lógjanak pókhálók ;))
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Pulcsis)
tegnapelőtt 21:10
Köszönöm...
2. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:08
Botrány! 🤣
tegnapelőtt 21:07
Most jönnek hozzánk először anyósomék, viszont mi még albérletben vagyunk, nincs teljes felszerelésem vendégfogadásra, pl tálaláshoz tálaló edények, melegen tartók, stb.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook