Mit vettél ma / már karácsonyra? (beszélgetés)
Rendeltem egy fekete bőrhátizsákot, kb. ugyanolyan minőségben, mint egy sötétkéket egy olasz webshopból, kevesebb, mint fele áron.
Nemrég parti kellékeket és dekorációt rendeltem, kb. 40.000 forint volt minden, tökéletes és elegáns minőségben. Itthon üzletben sokkal többe került volna.
De tele van olcsó szeméttel.
A kérdésed hatásásra átgondoltam az idei karácsonyt.
A férjem ajándékát már kitaláltam, azt csak meg kell venni.
A tágabb családban minden évben kihúzzuk egymás neveit egy kalapból és a megajándékozott kap egy könyvet és mellé a kedvenc nasiját.
Díszeink vannak.
Mást nem tudom, mit kellene vásárolnom. Szerintem semmit.
Mi ilyenkor is élményeket gyűjtünk inkább, mint tárgyakat. Adventi hétvégéken elmegyünk forró csokizni a jó helyekre, egy-egy brunch, városlátogatás sokkal inkább élmény, lelassulás, meghittség és őszintén szólva ezek adják össze az élet örömeit, a közös dolgokat.
Az ételkiadás annyiban növekszik meg ilyenkor az ünnep kapcsán, hogy sütünk egy tepsi flódnit, veszünk egy kevés sós rágcsát. Ezen kívül akkor is ennénk reggelit, ebédet, vacsorát, ha nem lenne karácsony. Általában a karácsonyi étkezés egy jobbféle tengeri hal, finom meleg salátával vagy egy kisebb sült, ami hidegen is fogyasztható, utána a sütemény.
Mást nem szoktunk venni. Kellene?
A minőséggel nekem 95 %-ban semmi gondom.
Viszonylag nagy értékben mondjuk még csak egy tabletet rendeltem (32 ezer ft), az is tökéletesen működik. Inkább az a baj, de ez az én hibám, hogy sok teljesen felesleges kis sz*rt megrendelek, mert olyan olcsó. :-)
Viszont mivel boltba nem tudok elmenni, nekem ez most mindennél nagyobb segítség.
A férjemnek "beszereztük" a kis kutyát karácsonyra és meg is kapta:D
Illetve, már megvannak az ötletek, csak el kell menni megvenni, vagy meg kell rendelni.
Pont ma láttam meg egy nagyon szép pulcsit, egyszerre az ugrott be milyen jó ajándék lenne.
Holnap megveszem☺️
Kb. 15 éve kék-ezüst színvilágú volt a fám, idén újítok, és púderrózsaszín díszeket rendeltem a temuról.
Aándék is van már, a gyerekemnek, a nővéremnek és a volt férjemnek, szintén temu. :-)
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?