Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
Körülbelül így álltam én is hozzá,,de még a légkör amibe kerültem az is más volt.
Máshol ha kijön az asszisztens látszik ,hogy menekülne vissza(jó néha nem csodálom) itt nem.
Láttam a többi rendelést is várakozás közben,,mindenki nyugis ,kedves .Ebben a helyzetben a betegek is ilyenek,,nem akarják az ajtónál fellökni egymást ,,nehogy becsukják az orruk előtt az ajtót.
Legutóbbi orvos,,,,,,?
Szóval nekem nem nagyon fontos ,hogy kedves legyen.
Természetesen ne legyen bunkó,,de bőven elég ha érti a dolgát.
Ettől függetlenül,,két hete nagyon pozítív tapasztalatom volt 3 orvossal is,meg is lepődtem.Nem magánban.
"Engednéd a kisgyereked olyan autóba ülni, amit már 2-3 sztrókon átesett ember vezet, lebénult jobb kézzel?"
Atyaég, én balra nézve duplán látok, de így sem vezetek. Nyilvan ha muszáj lenne, vezetnék, de több, mint egy éve sikeresen elkerültem.
Látom, nem vagyok egyedül, más sem tudta végigolvasni az Eső isten siratja Mexicót.😆
Később arra használtam, ha nem tudtam elaludni, ezt vettem elő olvasni.
Ma már ezt sem teszem.
😁
Annyira lüke vagy🤗
Hát persze, hogy letettem. Az 50. oldalon még mindig állt a sziklán és a távolba nézett:DDDD
Halálra untam már. Mi a fenét bámul olyan sokáig?
Nekem azt mondták, hogy pont nem ezt kellett volna elsőre olvasnom, azaz nem Coopert, hanem Karl May-t, mert az sokkal jobb. De innentől nem érdekeltek az idiános regények;)
Dehogy, Boris Pasternak írta, ha jól emlékszem. Csak Fincsinek reflektáltam, hogy nekem is vannak könyvek, írók, amik emészthetetlenek.
Imádom az orosz irodalmat, sokat is olvasok, de a Zsivagót képtelen vagyok leküzdeni.
Te letetted a Bőrhatisnyát 😯😁
Minden indián könyvet elolvastam.
Meg a pöttyöst és a csíkost ...
Na jól elkanyarodtam Krasznahorkaitól.🙂
Egyedül az Átváltozást hagytam abba(Kafka)
Na, Passauth borzasztó. Simán lehet, hogy rossz könyvvel kezdtem (Eső isten siratja Maxicót) egy borzalom. Letettem, pedig nagyon kevés könyvet tettem le eddig. Összesn 3-at, ez volt az egyik.
Tehát, amiket letettem:
Eső isten siratja Mexicót
Bőrharisnya (innentől a többi indiános regény is kimaradt az életemből)
És egy borzalmas orvosi krimi, ami annyira vacak volt, hogy már a címlre sem emlékszem.
Ugye nem azért írtad Doktor Zsivágót, mert ő írta?
Mert az egy orosz regény és én nagyon szeretem.:D
Az orosz szépirodalom szuper. Nehéznek tűnnek, de nagyon jók!
Kell nekem telefonálás közben bármit is írni. Úgy értettem, Derzsi egy zseni, csak a gondolataim gyorsabbak. 😜
A Dr. Zsivágónak is vagy ötször nekifutottam, de még a filmen is eret vágtam, annyira untam.
Te hallottál a Nobel-díja előtt, Krasznahorkai Lászlóról, ismered a műveit?
Csak a Sátántangót, azt csak a filmen. Az az ember egy zseni. De őszintén szólva még mindig nem értem, miért közel 8 órás a film. Csak azért néztem végig, mert szerelmes vagyok Derzsi János játékába. De nem hozta meg a kedvemet a többi művéhez. Talán nem vagyok elég intelligens, hogy megértsem a művészetét. 😜
Engednéd a kisgyereked olyan autóba ülni, amit már 2-3 sztrókon átesett ember vezet, lebénult jobb kézzel?
tényleg van ilyen????
Engednéd a kisgyereked olyan autóba ülni, amit már 2-3 sztrókon átesett ember vezet, lebénult jobb kézzel?
Felelőtlen szülők. Sajnos ennek a baromarcúnak nem vonták be a jogsiját, (van az a pénz vagy összeköttetés) pedig szeret száguldozni. Ha felmegy a fára, így járt, de ne veszélyeztesse ártatlanok életét.
Stresszes helyzet:
ha problémára érted,nekem azt rögtön meg kell oldanom,ha nem megy ,idegesít,bár attól is függ,mekkora a baj,vagy az adott probléma....amugy nem vagyok idegbeteg típus,de a "hej ráérunk arra még" tempót nem szeretem.
Amúgy a hétköznapi élet nehézségeivel igen hamar megbirkózom,azokkal,amik mindannyiunk életében jelen vannak :)
"Amikor stresszes helyzetbe kerülsz, mit csinálsz először?"
Átgondolom, átbeszélem másokkal, mi a megoldás. Ha van megoldás, akkor azért nem stresszelek rá, ha nincs, akkor meg azért, mert úgysem tudom befolyásolni a helyzetet, legfeljebb a reakciómat.
"Amikor stresszes helyzetbe kerülsz, mit csinálsz először?"
Attól függ, hogy milyen stesszről beszélünk.
Én elég kevés dologtól leszek stresszes(ideges). Nem vagyok egy nyugtalan típus, ráadásul elég higgadtan tudok kezelni sok mindent.
A munkahelyi problémák vagy vizsgák miatt, képtelen vagyok stresszes lenni. Nem lőnek fejbe, max. megbukok vagy nem lesz melóm.
Konfliktusaim, nagyon ritkán vannak a valóvilágban, azaz a családban, barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal, stb., nem igen szokott lenni. A legnagyobb konfliktusaim csak olyan esetben voltak, amikor utcán vagy bárhol inzultáltak.
Ha bármlyen problémánk van, aminek van megoldása, akkor priorizálok és ha odaérek, megoldom, előre sosem csinálok gondot magamnak, azaz nem találok ki semmit mellé, nem olvasok a sorokközött, nem képzelek el végkimeneteleket, stb. Próbálok mindent, reálisan szemlélni.
Na, az egészséggel kapcsolatban azért szoktam sokat agyalni. Főleg, ha súlyos betegségről van szó, mert annak nagyvonalakban ismerem a végkimnetelét, pl. tudom, hogy a tüdőrákosok 99%-a 2-2,5 hónapon belül meghal, a hasnyálmirigyrákosok 6 héten belül, így bár ideges vagyok, de tudom, hogy közel van a végkimenetel, így addig felkészülök. Egy megfázás esetén, nem stresszelem magam. Ebben a helyzetben, teljesen feleslegesnek gondolom az idegességet, hiszen nem tudok semmit tenni.
Igazán nem idegesít, ha nem vagyok elég szép, csinos, okos vagy bármi. Simán együtt tudok élni a hibáimmal és hiányosságaimmal és nagyon nem tud zavarni, ha mások ezek miatt kritizálnak;) Sőt! Szórakoztat.
Tehát, azt gondolom, hogy nem vagyok túl stresszes típus, attól függetlenül, hgy bizonyos dolgok miatt pánikrohamom lehet (pl. ha valaki, akit kedvelek rosszul van, balesetet szenved, vérzik.