Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
"Szülnél házasság nélkül?"
Az első, amit el kell dönteni, hogy valaki akar e gyereket, ha igen, akkor szerintem nem számít, hogy házastársa, élettársa van, vagy egyedül vállalja.
Sok mai nő, már simán el tud tartani egy egész családot is, azaz nincs feltétlen szüksége arra, hogy legyen társa, főleg, ha olyat nem talál, akivel szívesen töltené a minden napjait.
Szülnél házasság nélkül?
A fiamat házasságban, a lányomat házasság nélkül szültem, később, közös érdekből házasodtunk össze az édesapjával. Nem éreztem/ tapasztaltam különbséget, az apasági nyilatkozat beadásán kívül.
Nem igazán. 190 fős az a falu, ahol keresgéltünk egy 1960 körül elhunyt ember felmenő rokonai után, és senki nem tudott segíteni, hivatal sem.
Már az első elágazásnál bukta. Nem hiszem, hogy a Horváth Mária, Kiss István nevekkel messze lehet jutni úgy, hogy egyéb infó nincs róluk.
Szülnél házasság nélkül?
Nem értem, mi az, hogy csak pénzkidobás. Ha nem házasságban él valaki, kevesebből kijön a mindennapokban? A kérdés nem arról szól, hogy szeretnél-e nagy lakodalmat tartani (megcsak nem is az esküvőről).
Szülnél házasság nélkül?
Elég egyoldalúak a válaszok.
Házasság nélkül szültem, később, érdekből házasodtunk, akkor amikor egyértelműen leírták, hogy a házasság nélküli együttélés mit sem ér (támogatás, illetékmentesség, öröklés, könnyebb ügyintézés).
Ki hány éves most?
Nem értem kristálytisztán az éveket úgy középtájon.
Nekem amolyan kódszámnak tűnik.
Maradok 100 éves kornál, az olyan szép kerek szám.😀
Nekem is van egy rokonom, aki készíti a családfát. Nem tudom, hogy áll, azaz én még nem láttam, csak mesélt róla, hogy ő is már visszament kb. 150 évet.
Na ő, így ismeri azokat is, akiket én nem.
Mondjuk azt nem tudom, hogy csak a nagymamám ágán jutott e el eddig vagy a nagyapámén is, mert neki a nagymamám a rokona, így lehet, hogy csak azt az oldalt nézte.
Neveket én is hallottam már, szinte mind ismerős név, mert a keresztnevek ismétlődnek (A legtöbb felmenőm Imre és Anna volt)
Az unokatestvéreimet megismerem, de a gyerekeikkel ritkán találkozok, így utcán lehet, hogy elmegyek mellettük simán;)
Illetve, pl. nagymamám testvérei közül (4-5 voltak testvérek), kettőnek a leszármazottainak egy részét ismerem, a másik 2-3 testvérének, azt sem tudom, hogy hány gyereke van, azoknak hány gyereke van, stb.
Amíg nagymamám élt, időnként még találkoztunk is velük, de akkor is ritkán, mert Hajdú valahol élnek vagy külföldön.
"A felmenőknél egyszerűbb a képlet. 2 szülő, 4 nagyszülő, 8 déd, 16 ük, 32 szép és 64 ősszülő. "
Na, akkor hány felmenő kell ahhoz, hogy 1 db ember megszülessen?
Sajnos nem emlékszem rá, de vagy 6 ezer vagy 4 ezer körüli számra emlékszem.
A felmenők esetében nincs olyan, hogy félrelép, stb. Nem számítanak a féltestvérek és semmi. Ahogy leírtad úgy megyünk visszafelé, több ezer felmenőig.
Szerintem, nagyon ritka az, hogy valakinek 1 rokona se legyen. Ez olyan családokban fordul elő, ahol kevés gyerek születik.
A barátnőmnek összesen 3 élő vér szerinti rokona van. 1 testvére 1 unokatestvér és a gyereke. Ha az ő gyerekének és az unokatestvérének nem születik gyereke, akkor kihal a család. A testvérének nincs gyereke és már nem is lesz.
Merevítős vagy merevítő nélküli melltartót szereted?
A melltartót úgy utálom, ahogy van! Irtó kényelmetlen 😢Itthon egyáltalán nem hordok, télen, ha megyek valahová és nem kell levenni a kabit, szintén nem. Nyáron szenvedek, mint a kutya, mert kénytelen vagyok hordani. Bár akkora melleim lennének, hogy ne kellene hordani soha!
Merevítős vagy merevítő nélküli melltartót szereted.
Télen nem hordok melltartót.
Nyáron (ha szükséges) merevítő nélkülit.
Egyikkel sincs bajom, attól függően ahogy öltözök úgy választok fehérneműt
Hoxa felhasználók...
Aki humoros, frappáns beszólásai vannak, szeretem olvasni.
Nem hordok melltartót